Renault blijft in de Formule 1

Het Formule 1-team van Renault heeft bekend gemaakt dat het in de sport actief zal blijven. Het Franse team kreeg eerder deze week nog een voorwaardelijke straf van twee jaar opgelegd wegens het schandaal in Singapore vorig jaar.

Renault gaf een verklaring uit waaruit blijkt dat ze de Formule 1 voorlopig nog niet de rug toekeren. "Renault F1 en haar moederbedrijf hebben serieus nagedacht over de vraag of ze in de sport actief zouden moeten blijven gegeven het geschade imago van het bedrijf door de acties en bovendien daarbij meegenomen dat er enkele fabrikanten gestopt zijn vanwege de financieel economische omstandigheden. De conclusie is dat ze in de Formule 1 wil blijven en een bijdrage wil blijven leveren aan de sport."

Het Franse team heeft aangegeven dat het een nieuwe structuur zal introduceren zodat de gebeurtenissen rond de Grand Prix van Singapore vorig jaar niet meer kunnen gebeuren. De eerste stap hierin was het ontslaan van Flavio Briatore en Pat Symonds. Bovendien gaf Renault de samenzwering toe na een intern onderzoek.

"Renault had geen enkel idee dat de samenzweerders tot zulk gedrag in staat waren. Ze hebben gehandeld tegen de principes van Renault F1 en de sport in het algemeen. Als ze hun verstand hadden gebruikt bij deze acties, dan hadden ze gezien dat de acties niet in het voordeel van Renault waren. Dit was duidelijk een actie waarbij de samenzweerders gehandeld hebben om er zelf beter van te worden."