Kaya en Pryor gaan Vitesse verlaten

Onur Kaya en Anduele Pryor gaan op zoek naar een nieuwe club. Het duo heeft te horen gekregen dat ze Arnhem mogen verlaten. De eerstgenoemde speler kan naar eigen zeggen kiezen uit enkele buitenlandse clubs.

"Ik wacht al twee weken op een schriftelijke aanbieding van Sivasspor," vertelt de 23-jarige voetballer tegenover De Gelderlander. "Ik weet niet of die club nog wil, het duurt nu al even. Ik heb ook twee mogelijkheden in de hoogste klasse van België. Dus ik moet even afwachten."

De Belgische middenvelder speelde bij Vitesse 57 competitiewedstrijden in vier seizoenen. "Ik heb een andere omgeving nodig, want ik ben al acht jaar bij Vitesse," aldus Kaya. "De club heeft laten weten dat ik ergens anders mag kijken. Een andere club, een nieuw begin. Ik denk dat dat voor mij het beste is."

Net als Kaya kwam ook Pryor afgelopen seizoen weinig aan spelen toe. "Ik wil niet nog zo'n jaar als vorig seizoen. Mijn zaakwaarnemer is voor me aan de slag, en er is nog niets concreet," reageert de 24-jarige linkspoot. "Lukt het niet een nieuwe club te vinden, dan probeer ik het hier. Eerlijk gezegd heb ik niet veel hoop dat ik echt een kans krijg, aangezien ik vorig seizoen op de tribune zat, maar ik wil het zo goed mogelijk invullen."