Williams worstelt met bandenkeuze

De kwalificatie voor de GP van Turkije was voor de Williams-renstal vooral een worsteling met de banden. Nico Rosberg kwam net als het hele seizoen wel tot Q3, hij zette de negende tijd in de beslissende sessie neer. Teamgenoot Kazuki Nakajima stelde de twaalfde tijd van de middag veilig.

Rosberg vond het niet gemakkelijk: "Het was echt niet makkelijk om te kiezen tussen de zachte en de harde compound om je snelle ronde te doen, of om de balans van de wagen aan te passen als er gewisseld werd. Ik had wat onderstuur en verloor mogelijk een plekje daardoor, maar ik sta op de schone kant van de grid morgen. Dat helpt ons mogelijk met een goede start en wellicht winnen we wat posities. Omdat we ook een goede raceauto hebben, kunnen we zeker gaan voor de punten, wat belangrijk is voor ons als team."

Nakajima vond het al net zo problematisch om te bepalen welke band hem het beste lag: "Het was een tamelijk moeilijke kwalificatiesessie omdat de keuze voor het type band nogal lastig was. We waren niet precies zeker of de prime (harde compound, red.) of de optie beter zou zijn, omdat niet echt verschil was tussen de twee. En de training van vanmorgen helderde niet echt veel op. In Q1 worstelde ik met de zachte compound daarom kozen we de harde voor Q2, maar helaas bracht het niet veel verbetering. Ik had niet de performance die ik wilde. Het gaat moeilijk worden om in de punten te eindigen, maar plek twaalf is oké, en ik ga erom vechten."

Technisch directeur Sam Michael zag het wel hoopvol in: "Ik ben er zeker van dat beide rijders kunnen strijden om de punten vanaf de plaatsen waar ze starten. We hebben geen betrouwbaarheidsproblemen en de verbeteringen aan de auto's werken. Maar: de concurrentie is flink zoals je kunt zien aan hoe dicht de tijden bij elkaar liggen."

Submitter:  Bron: FOK!sport, persbericht