Lurling: "Feyenoord speelde goed"

Anthony Lurling riep afgelopen zondag na het duel met Feyenoord dat de Rotterdammers hem waren tegengevallen. Lurling kreeg met deze uitspraak de wind van voren. Niet alleen van de Feyenoordsupporters maar ook een prominente tv-analist liet zich horen.

"Ik mocht dat niet zeggen" zei een lachende Lurling donderdag in de Kuip na opnieuw een overwinning op Feyenoord. "Wat ik nu van Feyenoord vond? Ik vond ze heel goed voetballen."

De oud-speler van Feyenoord werd de hele wedstrijd uitgejouwd door het legioen van Feyenoord. Ook werd zijn moeder steeds bezongen door de Feyenoordsupporters. Echter weerhield dat Lurling er niet van om een uitstekende partij op de mat te zetten en voor het eerst met zijn club NAC Breda in de Kuip te winnen. "Als je eindelijk een keer wint, kun je het beter maar ook meteen goed doen. Het had nog 0-5 of 0-6 kunnen zijn", meende hij.

"Ik heb twee jaar in de Kuip gespeeld en altijd mijn stinkende best gedaan voor Feyenoord. Ik vind die spreekkoren over mijn moeder heel triest. Ik snap ook niet waarom ik altijd de pineut ben." aldus Lurling. "Volgens mij klopt het ook niet wat ze over mijn moeder roepen. En als ze al en hoer zou zijn geweest, moet het wel een goeie zijn geweest. Want dan zaten er hier in de Kuip heel veel klanten van haar."

Scheidsrechter Eric Braamhaar liet na een half uur omroepen in de Kuip dat er gestopt moest worden met de kwetsende spreekkoren. De aanhang van Feyenoord ging echter de hele wedstrijd door met het zingen van de kwetsende liederen. De scheidsrechter vond het niet nodig om de wedstrijd te staken.