Dekker: "Jaar te lang bij Rabobank"

In een interview met het Algemeen Dagblad heeft Thomas Dekker teruggekeken op een veelbewogen 2008.

"Ik ben een jaar te lang renner van Rabobank geweest. Het is een dramatisch jaar geweest, sportief gezien. Ik heb mezelf niet kunnen ontplooien, geen stap in mijn ontwikkeling gezet," aldus Dekker die in het shirt van Silence-Lotto, zijn nieuwe werkgever, de komende dagen meedoet aan de Zesdaagse van Rotterdam.

Afgelopen jaar werd hij buiten de Rabo-selectie voor de Tour de France gelaten. Daarnaast verdwenen er in de media geruchten over variabele bloedwaarden bij de renner. In augustus gingen Rabobank en Dekker uit elkaar. "Toch denk ik dat het voor mijn carrière goed is geweest. De manier waarop het gegaan is, is natuurlijk verre van ideaal. Maar een nieuwe stap, frisse wind, noem maar op, dat kan alleen maar goed voor me zijn."

De resultaten van de 24-jarige Dekker waren begin 2008 goed. Zo werd hij derde in de Ronde van Castillië en León en de Ronde van Baskenland, vijfde in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl en zesde in Luik-Bastenaken-Luik. Ook aan de Ronde van Romandië startte hij niet slecht, maar zijn krachten vloeiden daar weg. Hij stapte af en daarvan kreeg hij spijt. "Had ik nooit moeten doen. Maar ik was gebroken, ik moest nog 24 kilometer klimmen en daar zag ik de bus van de ploeg al staan. Die staat normaal nooit zo ver van de finish. Het was een vlaag van zwakte, maar toen ik die beslissing nam, wist ik nooit wat ik allemaal over me heen zou krijgen."