De wedstrijddag van Lamzak_

FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user Lamzak_ het duel tussen FC Twente en Schalke 04. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een evenement.

Groepsfase UEFA-Cup in Enschede, dat is toch echt geen jaarlijkse kost. Dit jaar wel, en vandaag stond de zwaarbeladen wedstrijd tegen Schalke 04 op het schema. Bij een overwinning zou Twente zich direct plaatsen. Zoals bij de meesten wel bekend zijn Schalke 04 en FC Twente goed bevriend. Dit was goed te merken aan de binnenstad van Enschede, waar Schalke- en Twente-fans samen op terrassen zaten onder genot van een biertje.

Toen de wedstrijd, ik persoonlijk hou er toch wel van om ruim op tijd in het stadion aan te komen, ik kijk graag de warming-up, tevens moest ik nog munten halen en wilde het verkeer voor zijn. Dus ook vandaag was ik ruim een uur van tevoren in het stadion, waar ik een klein rood vlaggetje zou vinden bij mijn stoel. De wedstrijd werd ingeluid met een prachtige TIFO aan beide zijden. De TIFO van Schalke was ook erg tof om te zien. Sinds de Grolsch Veste is uitgebreid, betekende dit dat het uitvak ook uitgebreid moest worden, waardoor de uit-supporters tegenwoordig in drie losse vakken zitten. Twee kleine en één grote. De TIFO van Schalke bestond uit twee delen: De twee kleine vakken hielden blauwe vellen vast en enkele dubbelhalters met het logo van Schalke, het andere deel bestond uit rode vellen, waar logo's van FC Twente en van Vak-P op te zien waren. Onderschreven met de Duitse tekst: Samen zijn wij hier in de hel van Enschede (oid, mijn Duits is echt waardeloos). Een geweldig gebaar van de Schalke aanhang.

Een spandoek in één van de Twente vakken had de tekst: Immer Freunden, aber heute nicht. Ook in de Twente-vakken waren er veel Schalke Supporters aanwezig, dit ook zonder enkele problemen, een heerlijk gezellige avond in de Veste. De wedstrijd zelf: Twente begon heerlijk, waar een doelpunt in de tweede minuut (Wielaert) ervoor zorgde dat voordat ik überhaupt koud geworden was, alweer uitgebreid heb staan knuffelen met mijn achterbuurman en zij-buurman. Het beloofde veel goeds. Twente zakte nadat snelle doelpunt alweer behoorlijk in, Schalke drong aan en kreeg kansen, waarvan twee hele grote. Toen de bal via de paal in de handen van Boschker kwam, zei ik gelijk tegen mijn buurman: Als die er niet in gaat, verliezen wij vanavond niet.

De wedstrijd verliep billenknijpend verder en het rust-signaal was er één waar spelers en supporters erg blij mee waren. Na even mijn blaas geleegd te hebben en een rondje bij de omloop te hebben gelopen liep ik rustig weer naar mijn stoeltje, waar ik sigaret nummer elf opstak sinds het startsignaal om me toch nog even warm te houden. Nadat twee spandoeken van Schalke werden geshowt met de teksten (ongeveer): Eindelijk weer rusten in het buitenland, kunnen we weer gaan voor de punten in de liga, begon de wedstrijd weer.

Schalke zette druk, Twente deed en kon niet bijster veel, maar echt angst voor Schalke kroop bij mij ook niet naar boven. En dan opeens, een actie van Kenneth Perez wat resulteerde tot een prachtig doelpunt in de 55ste minuut. Na wederom een knuffel te hebben gegeven aan ongeveer alle mensen om mij heen ging de wedstrijd door. De sfeer zat er lekker in, waar ook het "spring voor Twente" wel erg duidelijk merkbaar was, ook als je stil stond deinsde je toch nog wel een centimetertje omhoog en omlaag .

Waar iedereen diep van binnen angst voor had gebeurde, in de 79ste minuut scoort Asamoah de aansluitingstreffer. Wat mij hierbij opviel was dat er geen één Schalke supporter juichte. Schalke ging druk zetten, waardoor er achterin meer ruimtes ontstonden, wat behoorlijk kansen aan beide kansen resulteerde niet in een doelpunt. De blessuretijd ging in, waar de Ajacieden massaal "Jalalalalala Ajax Amsterdam" in zouden zetten, deed het hele stadion staand de Twentse versie: "Jallaalalaala, Twente Olé". Na echt een werkelijk prachtige actie van Theo Janssen bij de cornervlag werd er afgefloten. Ontlading, gejuich, een geweldig feest en een historische dag, Twente overwinterde sinds 1977/1978 eindelijk weer in Europa.

De ereronde was een aparte, Schalke-spelers en Staf liepen direct naar binnen, waar de Twente-Spelers een rondje stadion aan het starten waren. De Schalke-supporters klapten massaal voor Twente en toen gebeurde wat geweldigs, het bekende: "Ooooooooooooooooooooooooooooooh, heuj heuj heuj". Werd gestart vanuit het Schalke-vak, waardoor het Schalke-vak ook nog een persoonlijk bedankje kreeg van de Twente-Spelers. Na nog vijf minuten gesprongen en gezongen te hebben was het tijd om naar huis te gaan.

De biertap op de tweede ring was weer open en ik vervolgde mijn weg richting de auto, waarvoor ik wel langs het uitvak (aan de buitenkant van het stadion) moest/kon lopen. Een Duitse dame stond bij het hek met haar sjaal te zwaaien, ik liep naar haar toe en wilde mijn sjaal ruilen, mijn 100% Tukker sjaal was niet goed genoeg, dus heeft ze de sjaal geruild voor de sjaal die mijn broer van me geleend had. Waardoor Lamzak_ nu trotse bezitter is van een echte NordKurve sjaal.

Morgen zal de hele dag de glimlach die ik nu op mijn kop heb blijven staan. We zijn trots op ons Twente.

Submitter:  Bron: FOK!sport