Kubica: "Zeer tegenvallende kwalificatie!"

Zijn teleurstellende twaalfde plek - een elfde startplaats omdat Mark Webber teruggezet wordt - kwam volgens Robert Kubica doordat hij last had van onderstuur. De BMW Sauber-coureur was zoekende naar snelheid in zijn wagen.

Kubica was erg teleurgesteld: "Een zeer tegenvallende kwalificatie! Ik worstelde al het hele weekend met de balans in de wagen. We hadden wat veranderd voor de kwalificatie maar het had een negatief effect. De auto was moeilijk te rijden en ik kon niet pushen zoals ik wilde. Ik verwacht dan ook een lastige race omdat we de set-up niet meer mogen wijzigen."

De Pool had weer de ambities om mee te doen in de strijd voor het rijderskampioenschap, nadat hij vorige week in Japan op twaalf punten van de leider Lewis Hamilton kwam. Deze week ontsnapte Kubica net uit de eerste kwalificatiesessie, maar in Q2 zocht hij opnieuw naar snelheid in zijn BMW. De zachte banden mochten in een laat rondje niet meer baten bij het onderstuur dat de Pool ondervond.

Kubica stond lang op de elfde plaats, maar Nelson Piquet jr. propte zijn Renault net op de elfde plek, waardoor de BMW een plaatsje zakte. Met 72 punten maakt de Pool nog altijd kans op de wereldtitel, maar die kans is wel geslonken na de kwalificatie.