Heerenveen wil Demouge naar Friesland halen

Drie jaar geleden moest hij nog een stapje omlaag doen naar de Eerste Divisie, nu staat Frank Demouge voor een flinke stap omhoog. De aanvaller van Willem II staat in de belangstelling van SC Heerenveen. "Elke speler die hogerop kan, doet dat."

Demouge was zaterdagavond belangrijk voor Willem II. De aanvaller kopte de gelijkmaker binnen. "Of dit mijn laatste duel voor de club was? Daar ga ik niet vanuit. Ze moeten in ieder geval snel zijn dan", aldus de spits tegen Goal.com.

Van alle kanten zoemt het bericht rond dat Demouge vóór maandag middernacht de stap naar Heerenveen kan maken. Van zijn zaakwaarnemer heeft de Nijmegenaar nog niets gehoord. "Ik weet van niets", zegt Demouge ironisch lachend.

Even later blijkt uit zijn woorden dat er toch wat speelt. "Elke speler die hogerop kan, doet dat. Maar ik ben niet een speler die z’n kont in de krib gooit en dwars gaat liggen als het niet doorgaat. Als ik bij Willem II blijf is het even goed. Dan hoop ik een goed jaar te draaien en de stap alsnog te maken."

Willem II-woordvoerder René Vermetten ontkent de belangstelling. "Ik hoorde het ook ja, maar vooralsnog heb ik geen seintje gehad van Andries Jonker(trainer én technisch directeur)."

Demouge debuteerde in 2001 voor NEC in het betaalde voetbal. Bij de Nijmegenaren speelde hij 82 wedstrijden, waarin hij vijftien keer scoorde. In 2005 maakte hij noodgedwongen een stap terug naar FC Eindhoven. Via FC Den Bosch belandde hij vorig seizoen bij Willem II.