Coulthard: "Zware strijd met Toro Rosso"

Red Bull-coureur David Coulthard denkt dat zijn team het in het resterende deel van het seizoen lastig gaat krijgen met Scuderia Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull. Dankzij de Ferrari-motor achterin de STR3 zal het team volgens Coulthard zijn Red Bull op sommige circuits voor kunnen blijven.

Coulthard in een column voor ITV: "Toro Rosso heeft in Hockenheim weer een stap voorwaarts gezet. Sebastian Vettel stond tussen Mark Webber en mij op de grid en werd achtste in de race. Toro Rosso is misschien dan wel het juniorteam van Red Bull, ze hebben nu wel een chassis dat volledig up-to-date is."

De Schot vervolgde met: "Verder zijn er natuurlijk verschillen tussen de eigenschappen van de Ferrari-motor achterin de STR-wagen en de Renault-motor achterin de RB4. Dit houdt in dat zij op sommige circuits beter uit de verf komen dan wij. Dit was ook in Hockenheim het geval. Volgens onze analyses waren zij een paar tienden sneller. We zagen dat duidelijk terug in de race. Vettel had een betere start dan Mark en Mark wist daar vervolgens niets meer aan te doen. Ik verwacht dan ook dat de twee Red Bull-teams de rest van het seizoen dicht bij elkaar zullen zitten."