FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 29 juli 2008

Coulthard: "Onderzoek naar Toyota-wagen"

Red Bull-coureur David Coulthard wil dat de FIA een onderzoek instelt naar de veiligheid van de Toyota-bolide. Dit wil de Schot onder andere naar aanleiding van de crash van Timo Glock. Eerder dit seizoen moest Red Bull aantonen dat de voorwielophanging deugdelijk was.

Voordat Red Bull in Maleisië in actie mocht komen, moest het team aan de stewards middels een rapport aantonen dat de voorwielophanging van de wagen deugdelijk was. Coulthard hoopt dat Toyota dit naar aanleiding van enkele incidenten ook moet doen: "In Silverstone zag ik een achtervleugel van de Toyota vallen en in Hockenheim veroorzaakte een kapotte achterwielophanging een zware crash," aldus de Schot in zijn column voor ITV. "Ik heb nog niets gehoord over een onderzoek naar de auto van Toyota, maar ik ga er vanuit dat deze er komt, gezien het feit dat onze wagen ook door de FIA werd onderzocht na onze afgebroken wielophanging in Maleisië. Dat gebeurde op een manier die publicitair erg ongemakkelijk was voor mijn team."

F1-demonstraties in Zuid-Afrika en Brands Hatch

Afgelopen weekend hebben er verschillende Formule 1-demonstraties plaatsgevonden. Renault gaf een demonstratie in het Zuid-Afrikaanse Sandton, terwijl BMW een show verzorgde tijdens het WTCC-weekend op Brands Hatch.

Vorig jaar gaf Renault ook al een demonstratie in de provincie Gauteng en deed dat dit jaar vanwege een samenwerkingsovereenkomst weer. Nelson Piquet jr. en Lucas di Grassi kwamen in actie voor het Franse team. Piquet jr. na afloop van de demonstratie die 60.000 toeschouwers trok: "Vorig jaar heb ik enorm genoten van dit evenement en dit jaar kregen we opnieuw een erg warm onthaal. Ik heb me erg vermaakt tijdens de demonstratie en ik hoop dat het publiek ook leuk vond."

Op het circuit van Brands Hatch kwam voor BMW Andy Priaulx in actie. De 33-jarige Brit kwam tweemaal in actie met een Formule 1-wagen. "Dit was een fantastische ervaring," aldus Priaulx. "Ik heb enorm veel respect gekregen voor de Formule 1-coureurs die hier in de jaren tachtig hebben gereden. Dat waren ontzettend moedige kerels. Het is geweldig om met een moderne Formule 1-wagen over zo'n historisch circuit te mogen rijden. Ik wil BMW enorm bedanken voor deze kans."

In de eerste wedstrijd van de WTCC werd Priaulx derde en in de tweede wedstrijd viel hij uit. De winst in deze races ging naar Jörg Muller respectievelijk Alain Menu. In het kampioenschap staat Priaulx derde achter Ivan Muller en Gabriele Tarquini.

Reuzenwespen vallen boswachter aan

Dankzij de extreem zachte winter en de warme meimaand, zal de wespenoverlast deze zomer groter zijn dan ooit tevoren. Boswachter Nico de Vries uit het Groningse Sellingen kan daarover meerpraten. Hij is namelijk aangevallen door twee hoornaars, in de volksmond ook wel 'reuzenwespen' genoemd.

Het gebeurde toen de boswachter een bezoekje bracht aan een houten keet van Staatsbosbeheer. "Het bleek dat de dieren daar een nest hadden gebouwd. Ze voelden zich kennelijk bedreigd want twee staken me, precies tussen mijn ogen. Het was alsof ik een klap kreeg." De Vries zette het op een lopen, en greep bij thuiskomst een pompje om het gif eruit te zuigen. "Hierna heb ik twee dagen last gehad van hoofdpijn."

Volgens de boswachter is het aantal hoornaars en wespen dit jaar reusachtig groot. Ook elders in het land is de overlast dit jaar groter dan andere jaren. Zo houdt de telefoon bij de Staphorster ongediertebestrijding niet op met rinkelen. Er zijn daar nu al drie keer zoveel meldingen binnengekomen dan in andere jaren.


Deze mooie beestjes komen steeds meer in Nederland voor. Slaap lekker!

[Fotoreportage] Teaser Zwarte Cross festival

Afgelopen weekend is voor de twaalfde keer het Zwarte Cross festival gehouden. Dit festival staat elk jaar in het teken van muziek, races, stunts en vooral gezelligheid. Meer dan 100.000 bezoekers waren dit weekend getuige van een geweldig geslaagd festival. 

Wij van FOK! waren erbij, FOK!fotografen Bram en Ania hebben het hele weekend foto's gemaakt van alle feestende mensen en spetterende optredens van een tal van artiesten. Hier alvast een klein deel van de foto's! Een uitgebreide reportage volgt snel! 

 

 Klik op de pijltjes rechts om de foto's te bekijken.  

Update  

De fotoreportage van het Zwarte Cross festival is hier bekijken. De foto's zijn gemaakt door: Bram Muller & Ania.

Brief aan Sunny & Danny

SHE stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Hoi Danny, Hoi Sun,

Jullie zijn lelijk!!! Maar dat terzijde. In roerige tijden als deze moeten we de krachten bundelen als het om eer en goede naam gaat. Ik heb mijn dildo uit mijn broek gelachen om jullie kennismaking met Yvonne Helene Van Hertum. Zo schijnt dat mormel te heten, best wel mooie naam ook, voor een gevaarlijke gek.
Ik denk ook dat wij allemaal voor de gek gehouden worden hoor, (nu is dat bij jullie twee geen wonder) maar ik voel toch de behoefte om middels deze weg een en ander op te helderen over Vonne.

Oorzaak crash Glock bekend

Timo Glock crashte hard in de muur met zijn Toyota in de Grand Prix van Duitsland tengevolge van een afgebroken achterwielophanging. Naar Toyota nu bekend heeft gemaakt, bleek het onderdeel dat afbrak al tijdens de race in Engeland beschadigd te zijn geraakt.

Bij het opkomen van het rechte stuk in Hockenheim brak het onderdeel af en kwam de Duitser hard in aanraking met de pitmuur om vervolgens aan de andere kant van de baan tot stilstand te komen. Glock moest een nacht in het ziekenhuis doorbrengen, maar kwam daarna bij de testsessie in Jerez al weer in actie.

Toyota gaf een verklaring uit over de afgebroken verbindingsstang. "We hadden eerst al vastgesteld dat Timo de controle over zijn auto had verloren doordat de verbindingsstang rechtsachter het had begeven. Ook hadden we geconstateerd dat er tijdens de Duitse Grand Prix niets opvallends was gebeurd dat dit falen had kunnen veroorzaken."

"Verder onderzoek wees uit dat schade die twee weken geleden tijdens de Britse Grand Prix was ontstaan, de oorzaak was. Tijdens die race was Glock betrokken bij verschillende incidenten." Teams nemen naast nieuwe ook gebruikte onderdelen mee naar de volgende race. Normaalgesproken worden alle onderdelen grondig onderzocht voordat ze weer op de wagen komen. Toyota heeft het probleem met de verbindingsstang over het hoofd gezien bij deze controle. "Naar aanleiding van dit onderzoek hebben we de controles aangepast, zodat iets vergelijkbaars in de toekomst niet meer kan gebeuren."

Hond gedagvaard wegens bijten inbrekers

Een Indiase hond wordt voor de rechter gesleept. Het trouwe dier wordt verstoring van de vrede ten laste gelegd. De viervoeter zou namelijk enkele mensen hebben gebeten.

Het baasje van de hond, Rajkumari Devi, verwijst de aanklacht echter naar het rijk der fabelen. Volgens hem heeft de zevenjarige hond slechts een paar inbrekers aangevallen.

Vijf jaar geleden werd hond Chhotu al ter dood veroordeeld voor hetzelfde vergrijp. Dierenrechtenactivisten hebben het dier echter al die tijd uit de elektrische stoel weten te houden.

Volgens de advocaat van Chhotus baasje zal het dit keer niet zo'n vaart lopen. De viervoeter heeft volgens hem al in de rechtbank aangetoond niet agressief te zijn. "De zaal zat propvol maar Chhotu heeft naar niemand geblaft of gebeten", meent Dilip Kumar Deepak.

Nee, Rajkumari Devi's buren zijn jaloers, meent Deepak. Zij proberen bij hem in te breken omdat hij een grootgrondbezitter is. Zij zouden maar wat graag de eigendomspapieren van het land in handen willen krijgen.

Rajkumari Devi moet samen met zijn hond binnenkort terugkomen bij de rechtbank. Op vijf augustus zal de rechtbank zijn deuren openen voor baas en hond.

Leeuwen doden steeds meer mensen

Leeuwen in het Afrikaanse Mozambique doden steeds meer mensen. Het afgelopen halfjaar vielen er veertien slachtoffers.

Radio Mozambique sprak vandaag over een drastische toename van het aantal aanvallen door wilde dieren. Bij het jongste incident afgelopen weekeinde werden twee vrouwen opgegeten.

De oorzaak voor het stijgend aantal doden is de toenemende concurrentiestrijd tussen mens en dier over water en grond. Vooral boeren die in hun eentje land bewerken, lopen gevaar aangevallen te worden door leeuwen, krokodillen en olifanten. De regering wil de natuurreservaten strenger laten bewaken.

VN: aidsepidemie stabiel maar financiële slokop

Er sterven minder mensen aan aids, meer patiënten krijgen aidsremmers en de wereldwijde epidemie is na de piek van eind jaren negentig min of meer gestabiliseerd. Er lijken dus veel redenen te zijn voor optimisme, maar Unaids, het aidsbureau van de Verenigde Naties, waarschuwt dat ook in de komende decennia miljoenen euro's moeten worden gereserveerd voor de dure behandeling met retrovirale medicijnen.

Unaids-directeur Peter Piot zei vandaag dat de afgelopen vijf jaar meer is gepresteerd dan in de voorgaande twee decennia. "Maar als wij nu ontspannen zou dat rampzalig zijn. Dat zou al onze vorige investeringen ongedaan maken."

Enige cijfers: in 2007 waren wereldwijd naar schatting 33 miljoen mensen met hiv besmet; ongeveer 67 procent woonde in het gedeelte van Afrika onder de Sahara; de regio had in hetzelfde jaar 72 procent van alle sterfgevallen door aids.

In 2007 stierven twee miljoen mensen aan aids, tegen nog 2,2 miljoen in 2005; het aantal mensen dat aidsremmers kreeg vertienvoudigde in de afgelopen zes jaar; vorig jaar waren het er drie miljoen.

Miljoenen hebben echter nog geen toegang tot de cruciale medicijnen. Jaarlijks worden miljoenen nieuwe hiv-besmettingen gemeld, ook buiten Afrika, zoals in China, Duitsland, Indonesië, Rusland en Groot-Brittannië.

De medisch coördinator van Artsen Zonder Grenzen, Selina Lo, noemt het langzame tempo waarin de aidssterfte afneemt 'betreurenswaardig teleurstellend'. Zij ziet in de trage afname een duidelijk teken dat de aanpak moet veranderen.

Sommige deskundigen zeggen dat de kennis voor een effectievere bestrijding aanwezig is, maar wijzen op de weerbarstigheid van de praktijk en de onwil van hulpverleners. "Wij weten eenvoudigweg niet hoe wij regeringen ertoe moeten krijgen aardige dingen te doen voor junkies, sekswerkers en homo's", zegt Elizabeth Pisani, een voormalig Unaids-epidemioloog.

Coulthard: "Zware strijd met Toro Rosso"

Red Bull-coureur David Coulthard denkt dat zijn team het in het resterende deel van het seizoen lastig gaat krijgen met Scuderia Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull. Dankzij de Ferrari-motor achterin de STR3 zal het team volgens Coulthard zijn Red Bull op sommige circuits voor kunnen blijven.

Coulthard in een column voor ITV: "Toro Rosso heeft in Hockenheim weer een stap voorwaarts gezet. Sebastian Vettel stond tussen Mark Webber en mij op de grid en werd achtste in de race. Toro Rosso is misschien dan wel het juniorteam van Red Bull, ze hebben nu wel een chassis dat volledig up-to-date is."

De Schot vervolgde met: "Verder zijn er natuurlijk verschillen tussen de eigenschappen van de Ferrari-motor achterin de STR-wagen en de Renault-motor achterin de RB4. Dit houdt in dat zij op sommige circuits beter uit de verf komen dan wij. Dit was ook in Hockenheim het geval. Volgens onze analyses waren zij een paar tienden sneller. We zagen dat duidelijk terug in de race. Vettel had een betere start dan Mark en Mark wist daar vervolgens niets meer aan te doen. Ik verwacht dan ook dat de twee Red Bull-teams de rest van het seizoen dicht bij elkaar zullen zitten."

Uitslagen oefenduels 29 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Den Ham Heracles Almelo
Jonathan (2), Everton, Van den Bergh, Overtoom, Toppmöller, Dost
0-7
FC Omniworld
Faria
Ankaraspor (Tur)
1-3
VV Scharn MVV
Thiebaut (3), Di Lallo (2), Boffin, Castellana, Bah, Daemen, Emiliani, Aydin

0-11
FC Groningen BV Veendam
Bizimana
0-1
FC Zwolle
Kapralik, Van der Haar, Kleizen
Xanthi (Gri) 3-2
Go Ahead Eagles
Bus, Ahahaoui, Türk
Ergotelis (Gri) 3-0
SC Zwartemeerse Boys FC Emmen
Friis (6), Schotman (2), Kamps (2), Hoolsema (2), Krohne (2), Göbel (2), Arling
1-17
AGOVV Apeldoorn Jong PSV 0-4
NIVO Sparta FC Den Bosch
vd Biezen (2), Laumann, Barakat, El Idrissi, Quainoo, Göbel
0-7
Schouwse Selectie Excelsior
Voskamp (4), Veenstra, Koolwijk
2-6
Hollandia NEC
Worm, v. Beukering, Davids
0-3
ASWH FC Dordrecht 0-0

Talentvolle Zweed in verband gebracht met Ajax

Dat Ajax nog niet uitgewinkeld is na de komst van Oleguer was al bekend, maar meer en meer spelers worden in verband gebracht met de Amsterdammers. Volgens de Zweedse krant Nerikes Allehanda denkt Ajax aan de 22-jarige Ola Toivonen van Malmö FF.

Volgens de krant heeft Ajax de jongeling al enkele malen serieus bekeken. Zaakwaarnemer en tevens oud-international Martin Dahlin wilde tegenover Nerikes Allehande niet ingaan op de geruchten, maar gaf wel toe dat er buitenlandse clubs zouden dingen naar de handtekening van Toivonen.

Heerenveen is uitgewinkeld

Met de komst van Daryl Janmaat als vervanger van Gianni Zuiverloon lijkt sc Heerenveen de selectie voor het komende seizoen rond te hebben. Eerder al versterkten de Friezen zich met Milan Kopic, Goran Popov, Pedro Henrique, Viktor Elm, Bonaventure Kalou en Tarik El Younoussi.

De Zweedse middenvelder Elm komt overigens pas in de winterstop naar Heerenveen. "Met deze selectie moet Sollied het doen," vertelt directeur Yme Kuiper op de website van de club. "Er kan zich natuurlijk altijd nog een interessante kans voorbij komen, maar we denken dat op het moment er behoorlijke groep staat."

Heerenveen verkocht naast Zuiverloon ook Miralem Sulejmani, maar lijkt geen buitensporige aankopen te willen doen. Mogelijk komt er echter nog wel een nieuwe doelman: de Belg Stijn Stijnen wordt nadrukkelijk gelinkt aan Heerenveen. "Er doen veel verhalen de ronde, maar zoals gebruikelijk reageren wij daar niet op," spreekt Kuiper duidelijk uit.

Ferguson: "Als Ronaldo gaat, ga ik ook"

Manager Sir Alex Ferguson zit het kennelijk hoog: alle geruchten rondom het mogelijke vertrek van Cristiano Ronaldo naar Real Madrid. De 23-jarige Portugees wordt al geruime tijd in verband gebracht met de Spaanse kampioen en de aanvaller wil zelf ook graag vertrekken bij Manchester United.

De Engelse kampioen wil echter niet meewerken aan een vertrek van Ronaldo, die nog een doorlopend contract heeft bij de ploeg van Ferguson. De Schotse manager, die al 22 jaar op zijn post zit, zit ook niet te wachten op een vertrek van Ronaldo. Hij lijkt Manchester United zelfs te dwingen de sterspeler te houden. "Als Ronaldo gaat, dan ga ik ook," sprak de oefenmeester zich uit tegenover Marca.

Ook Inter wil Alonso

Het lijkt komend seizoen te gaan dringen op het middenveld van Inter. De Italiaanse kampioen trok eerder al Mancini en Sulley Muntari aan. Daarnaast lijkt de komst van Ricardo Quaresma welhaast zeker. Daar komt nu ook de naam van Xabi Alonso nog bij.

De 26-jarige Spanjaard mag vertrekken bij Liverpool en leek vorige maand nog af te koersen op Juventus. De Oude Dame koos uiteindelijk echter niet voor de international, die ook wordt gevolgd door Arsenal en Fenerbahçe.

Bij dat lijstje heeft zich nu dus ook het Inter van Jose Mourinho gevoegd, dat zo'n dertien miljoen euro over heeft voor de controlerende middenvelder.

Ajax morgen om de tafel met Wielaert

Ajax zit morgen met Robbie Wielaert om de tafel om een mogelijke overgang van de 29-jarige verdediger naar Amsterdam te bespreken, meldt Voetbal International. Ajax heeft van FC Twente toestemming gekregen om met de centrumverdediger te praten.

Dit signaal lijkt wel aan te geven dat de Tukkers mogelijk toch openstaan voor een transfer. Wielaert was het afgelopen seizoen een vaste waarde bij Twente en de Tukkers willen de verdediger het liefste dan ook houden. Ajax zou inmiddels al een eerste bod hebben uitgebracht van zo'n twee miljoen euro, maar dit is door Twente afgewimpeld. "Voor dat bedrag kunnen we geen vervanger halen," was het antwoord van Twente-voorzitter Joop Munsterman.

'Davids naar Turkije'

Edgar Davids lijkt zijn loopbaan voort te zetten in Turkije. De voorzitter van het Turkse Kocaelispor heeft tegenover Radyospor althans aangegeven dat de kans 99% is dat Davids bij de club tekent en dat dit vermoedelijk al komende vrijdag gaat gebeuren.

Voorzitter Serhan Gurkan gaf tevens aan dat de club al een principe-akkoord bereikt heeft met de Nederlander. Davids speelde de afgelopen anderhalf jaar voor Ajax, maar verlengde daar zijn contract niet. De oud-international leek even voor het grote geld te gaan kiezen in Amerika, maar blijft nu waarschijnlijk dus toch in Europa. De 35-jarige middenvelder traint vooralsnog wel mee met AZ, maar de Alkmaarders gaven al aan Davids niet als aanwinst te zien.

De geboren Surinamer kwam tot dusverre uit voor Ajax, AC Milan, Juventus, Barcelona, Inter, Tottenham Hotspur en nogmaals Ajax.

Nieuwe doelman voor Fortuna

De Belgische doelman David Meul speelt komend seizoen voor Fortuna Sittard. De 27-jarige sluitpost was afgelopen week op proef en voldeed in de oefenwedstrijden waarin hij meedeed.

"David is een jongen die al een aantal jaren meedraait in het betaalde voetbal en met zijn lengte en ervaring meer body kan geven aan onze achterhoede," aldus trainer Roger Reijners op de clubsite. Onlangs speelde Meul nog mee met het Nederlandse werklozenelftal, Team VVCS. Naast het aantrekken van Meul heeft Fortuna deze week de 26-jarige centrale verdediger Samir Kozarac op proef.

Weer speler op proef bij Heracles

Heracles Almelo blijft het zoeken in Duitsland. Nadat bekend werd dat de aanvallende middenvelder Dino Topmöller vanaf maandag de kans krijgt een contract in de wacht te slepen, werd vandaag bekend dat ook Denis Mangafic stage mag lopen.

De 18-jarige rechtsback komt uit de jeugdopleiding van Eintracht Frankfurt, waar hij echter geen toekomst heeft. "We gaan hem deze week eens rustig beoordelen," aldus algemeen directeur Nico Jan Hoogma op de clubsite. "Denis is een talent, technisch vaardig en bovendien erg snel. Het zou een speler voor de toekomst kunnen zijn."

Drogba lijkt bij Chelsea te blijven

Geen Inter, AC Milan of Barcelona voor Didier Drogba. De Ivoriaanse aanvaller blijft hoogstwaarschijnlijk 'gewoon' bij 'The Blues'. De 31-jarige aanvaller leek aan het eind van het afgelopen seizoen te vertrekken, maar volgens zijn zaakwaarnemer liggen de kaarten nu anders.

"Over een vertrek hoef ik niet te praten want een vertrek is niet aan de orde," aldus zaakwaarnemer Tierno Seydhi in Sport Ivoire. "Drogba heeft een contract bij Chelsea en zal niet naar een andere ploeg vertrekken."

De Afrikaanse aanvaller kwam in 2004 naar Chelsea en na een moeilijke start werd de aanvaller steeds belangrijker. Met de Londense ploeg won hij inmiddels twee landstitels. Dieptepunt was echter de verloren Champions League finale van afgelopen seizoen, waarin Drogba negatief in het nieuws kwam door tegen een rode kaart aan te lopen. Het kwam hem op veel onvrede te staan en een vertrek leek onvermijdelijk.

De rook lijkt inmiddels gedoofd en de kans is groot dat Drogba ook aankomend seizoen in de spits staat bij het Chelsea van Luiz Felipe Scolari.

Los Angeles opgeschrikt door aardbeving

Los Angeles is opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,4 op de Schaal van Richter. Ook in San Diego en, in mindere mate, Las Vegas werd de beving gevoeld. Getuigen maakten melding van hoge gebouwen die heen en weer zwaaiden.

Het epicentrum lag een kleine 50 kilometer ten oostzuidoosten van het centrum van LA. Na de aardbeving kwamen er op kleine schaal evacuaties op gang, maar de gevolgen lijken mee te vallen. Er zijn nog geen meldingen van gewonden of schade. De aardbeving werd gevolgd door twee naschokken. 

"Olympisch dorp net Center Parcs"

Hockeybondscoach Marc Lammers kijkt uit naar de Olympische Spelen. Hij ziet echter wel de gevaren van het Olympisch dorp.

"Dat is net Center Parcs", liet hij dinsdag vlak voor het vertrek naar China weten aan hockey.nl. "Na een week is de helft van de atleten klaar en dan wordt er al flink gefeest, terwijl wij tot het einde van de Spelen scherp moeten zijn. Dat zorgt voor veel afleiding en eerlijk gezegd is dat niet iets waar ik naar uitkijk. Ik heb vooral zin in het hockeytoernooi, niet in al die andere zaken die allemaal bij de Olympische Spelen horen", aldus Lammers.

Lammers vindt echter ook dat de speelsters ook moet kunnen genieten van de Spelen. "Iedereen moet de kans krijgen om te genieten. Als op de wedstrijddag de focus maar wel helemaal op het hockey ligt, dan is het goed"

Open dag Fortuna afgeblazen

De open dag bij Fortuna Sittard van komende zondag gaat niet door. Reden hiervoor is dat enkele medewerkers van de club zijn onlangs verbaal en fysiek bedreigd door een kleine groep mensen.

Dat maakte Fortuna Sittard dinsdag in een open brief aan de supporters bekend. "Als sterke uiting van afkeuring tegen deze bedreigingen weigert het gehele personeel van Fortuna Sittard om de organisatie van de Open Dag voort te zetten," aldus personeel, technische staf, spelers en overige medewerkers van Fortuna Sittard in de brief. Fortuna hoopt dat ondanks de afgelasting de supporters de club blijven steunen. "We gaan er van uit dat echte supporters alle vormen van geweld afkeuren."

De dreiging komt van een kleine groep supporters. Een aangeslagen woordvoerder René Maessen noemt ze liever niet zo: "De afgelopen tijd is de zaak geëscaleerd rondom vriendschappelijke wedstrijden, zoals onlangs nog tegen VVV. Zoiets noem ik geen supporter meer, we weten bovendien niet eens waarom die groep zich zo dreigend opstelt."

"Het had zondag een feest moeten worden, waar de club zich presenteerde aan het publiek op de Markt in Sittard. We hadden er veel werk in gestoken. Maar met dat gerotzooi van die lieden overheerst op dit moment bij ons allemaal het gevoel van: we stoppen ermee, geen open dag dus", aldus Maessen

Palingdrankje rage in Japan

Terwijl wij het in ons land moeten doen met de zogeheten 'palingsound', hebben ze in Japan iets heel anders met palingen. Daar is sinds kort een drankje met een palingextract op de markt.

Het energiedrankje is een enorme rage onder de Japanners. Volgens hen is iemand die paling eet, beter bestand tegen de hitte. Maar omdat lang niet iedereen een vette paling weet te waarderen, is er sinds kort een drankje met het extract van palingen op de markt.

De naam van het drankje is 'Unagi Nobori', hetgeen vrij vertaald 'overweldigende paling' betekent. Een flesje kost omgerekend nog geen euro, dat goedkoper is dan een portie gerookte paling. Overigens verwerken ze in Japan ook palingen in koekjes en cakes.

 


Het blijft behelpen met Piet Veerman

Miljoenenclaim na geamputeerd zaakje

Een ontmande Noor wil veel geld zien van het ziekenhuis. Maar liefst 2,5 miljoen euro wil de man vangen, aangezien zijn penis werd geamputeerd. Iets waar de bejaarde man niet op had gerekend.

De zeventigjarige man werd geopereerd omdat hij een kwaadaardige tumor in zijn klokkenspel had. Groot was de schrik echter toen Ole Anton Tufte eenmaal uit de narcose erachter kwam dat zijn mannelijkheid volledig was verdwenen. "De dokters die me behandeld hebben zijn in de fout gegaan, dat is duidelijk", klaagt Tufte.

Het ziekenhuis gaat inderdaad niet geheel vrijuit. Het onderzoek naar de tumor heeft maar liefst vier jaar geduurd. Toen was de kanker echter al uitgezaaid naar zijn penis en balzak. Volgens de artsen kon de zeldzame tumor alleen worden bestreden met volledige amputatie.

Tilburgse broers driemaal aangereden

Twee Tilburgse broers van 32 jaar oud zijn gisteravond driemaal opzettelijk aangereden. De 24-jarige verdachte, ook afkomstig uit Tilburg, mishandelde de twee broers na de aanrijdingen met een ijzeren staaf. De bestuurder is ingerekend door de politie.

Het incident begon toen de verdachte in zijn auto onverwachts met hoge snelheid op het duo afkwam. Eén van hen maande de bestuurder vaart te minderen, voor de kinderen die in de buurt waren. De automobilist reed plotseling in op de broers, die konden gelukkig ontwijken en de Capucijnstraat in snellen.

De bestuurder van de auto achtervolgde het tweetal de Capucijnstraat in en reed weer op de broers in. Bij deze tweede poging belandde één van de mannen op de motorkap. Hier bleef het niet bij, de 24-jarige verdachte deed nogmaals een poging de twee aan te rijden, maar tevergeefs.

Toen de 24-jarige eenmaal was opgepakt, verklaarde hij zich bedreigd te voelen door het aanspreken van de broers op zijn rijgedrag. De verdachte zei dat zijn poging de broers aan te rijden een bewuste reactie op hun vermaning was. De stalen staaf en auto zijn in beslag genomen door de politie.

[Upd] Rutger (GS) van E3-strand gejaagd

Rutger Castricum is met zijn GeenStijl-filmploeg weggejaagd van het E3-strand in Eersel. De blonde presentator wilde verhaal halen bij de beheerder van het strand nadat een webcam op het strand wel heel erg op blote borsten had ingezoomd.

Rutger had de foto uitvergroot meegenomen en deed een speurtocht naar de eigenares van de borsten. Talloze bezoeksters werden met de foto geconfronteerd. De directie van het strand stuurde GeenStijl drie keer weg maar de ploeg bleef gewoon filmen. Directeur Paul Wouters jaagde Rutger daarna hardhandig weg. Volgens Wouters is de webcam gehackt en was het geen eigen verveelde systeembeheerder die aan het spelen was. De directeur doet aangifte wegens het hacken van de webcam.

Update 19:22 uur
Dat GS drie keer is verzocht weg te gaan lijkt niet te kloppen als je de reportage bekijkt. De directie van het strand had na het incident zelf Omroep Brabant gebeld met de mededeling dat GS vrouwen had lastig gevallen. Uit de beelden blijkt echter dat Wouters direct op de cameraman afstapt.

Kustwacht: Stop met gebruik ufo-ballonnen

Het Kustwachtcentrum verzoekt feestvierders en strandtenten geen vuurpijlen en zogenoemde ufo-ballonnen meer te gebruiken. De pijlen en ballonnen worden soms voor noodsignalen van boten aangezien. Na een melding rukt de kustwacht altijd met een of meerdere boten uit en deze zomer gebeurde dat al enkele keren voor niets. Dat laat het in Den Helder gevestigde Kustwachtcentrum vanmiddag weten.

Gisteren zette de kustwacht twee keer vergeefs boten in bij Texel. Eerder kwamen drie meldingen binnen over lichtsignalen ter hoogte van Scheveningen waarbij het om ufo-ballonnen en vuurpijlen bleek te gaan. Voor het Kustwachtcentrum, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de reddingsbrigades is de maat nu vol. "Uitrukken is erg duur en bovendien kan het gebeuren dat we dan bij een echt noodgeval niet paraat staan", zegt een woordvoerder van het Kustwachtcentrum.

Ufo-ballonnen (Thaise geluksballonnen) zijn volgens een fabrikant niet-ontvlambare, rijstpapieren ballonnen met onderin een stuk in paraffine gedoopt karton. Door de opstijgende warmte kan de ballon een stuk door de lucht zweven en vervolgens vanzelf weer landen. De lichtgevende ballonnen worden regelmatig verward met ufo's.

Daglicht in Midnight Club: Los Angeles-trailer

Gisteren maakten we jullie al melding van nieuwe screenshots van Midnight Club: Los Angeles en vandaag kunnen we jullie een nieuwe trailer presenteren. En we moeten toegeven; de trailer is niet erg 'midnight' maar je kunt natuurlijk ook niet alles hebben:

Dit spel draait om razendsnel racen op open straatcircuits, maar er is nog veel meer te beleven. In dit spel gaat het niet alleen om het winnen, maar ook om het uiterlijk van je voertuig. En het vertelt je tegenstanders precies wie je bent en wat je in huis hebt.

Spitsmuizen kijken te diep in het glaasje

Een spitsmuizensoort in Maleisië blijkt veel alcohol in het bloed te hebben. Wetenschappers ontdekten dat deze spitsmuis een voor mensen dodelijk percentage alcohol in het bloed heeft. Dit percentage is continu aanwezig en toch functioneren de diertjes normaal.

Deze spitsmuis, die woonachtig is in de jungle van Zuidoost-Azië, gebruikt bloemen van de Bertampalm als voedselbron. De bloemen zijn te vergelijken met miniatuur brouwerijen. Een dergelijke bloem bevat nectar en gist die samen alcohol aanmaken; er ontstaat een vloeistof die lijkt op bier.

Op deze manier krijgt deze spitsmuis, die bijna net zo groot is als een rat, evenveel alcohol binnen als er in negen glazen zit. Deze zware alcoholisten hebben vreemd genoeg geen last van een kater de volgende dag. Hoe dit kan, waarom de weerstand van de beestjes zo groot is en hoe de spitsmuizen alcohol afbreken wordt nu onderzocht door de onderzoekers.

Jochie steekt kat in brand

In het Amerikaanse New Castle County (Delaware) heeft de politie een 9-jarig jochie aangehouden omdat die een jonge kat in brand heeft gestoken. Het arme dier overleefde de brute daad niet.

Omwonenden vertelden de politie dat de jongen vloeistof over de jonge kat goot en vervolgens in brand stak. Het dier rende daarop al brandend naar een nabijgelegen boom, alwaar de politie de verkoolde resten van het beest aantrof.  De knaap zou zijn geholpen door twee vriendjes.

De 9-jarige zit vast op verdenking van zware mishandeling van een huisdier met de dood tot gevolg.  Zijn borg is vastgesteld op 4.000 dollar. Omdat zijn ouders dat niet kunnen betalen, blijft hij voorlopig achter de tralies. De politie is nog op zoek naar de twee mededaders.

Dazen met Dijkshoorn

O.Akyol stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Goed, dat ik het metier van hiphoprecensent enkele maanden geleden definitief vaarwel heb gezegd, steek ik niet onder stoelen of banken. De scene, zoals de industrie nog weleens bombastisch benoemd wordt, heeft de laatste tijd te maken met een hardnekkige overwoekering van tenenkrommend quasithuglife-schimmel, waarmee je op TMF en bovenal de zogenaamde urbanparty’s wordt doodgegooid: het argument voor mijn afscheid van die wereld. Het is alleen jammer dat de heer Dijkshoorn, het obscure en autistische vakantiehulpje van Geenstijl, deze ontwikkeling misbruikt om een heel genre over een kam te scheren.

Saints Row 2-screens rechtvaardigen vliegangst

Over tweeënhalve maand is het zover, dan komt de tweede grote naam van dit jaar in het free-roaminggenre uit; Saints Row 2. Waar GTA met hun nieuwe deel in een nieuwe realistischere richting sloeg gaat Saints Row 2 gewoon door waar Saints Row mee begonnen was: lekker overdreven gangwars. Zoals deze screens maar weer eens bewijzen:




De game speelt zich een aantal jaren na het origineel af en de 3rd Street Saints hebben niet meer de controle over Stillwater. Het is aan de speler om dit wederom te bewerkstelligen en wraak te nemen op diegene die de Saints niet heel vriendelijk behandeld hebben. Saints Row 2 neemt vrijheid nog een stap verder dan in het origineel. Je kunt spelen als wie je wilt, hoe je wilt en met wie je wilt. Alles kan ook afgesteld worden, van auto's tot woningen.

Mediterrane mensen steeds dikker

Ook in de landen rond de Middellandse Zee kampen steeds meer mensen met overgewicht. Het gezonde, traditionele dieet van olijfolie, veel vis en groenten, wordt steeds vaker ingeruild voor de veel vettere snelle hap. Dat zegt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) vandaag in een rapport.

In landen als Griekenland, Italië en Spanje is de gemiddelde calorie-inname per dag in veertig jaar tot 2002 zelfs sneller gestegen dan in de rest van Europa. Griekenland heeft van alle EU-landen het hoogste percentage mensen met overwicht: 75 procent. Italië, waar ruim de helft te dik is, scoort eveneens hoog.

Ook in Mediterrane landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten is het traditionele eetpatroon, gebaseerd op weinig consumptie van dierlijke eiwitten en vet, de afgelopen jaren sterk veranderd. 'Te vet, te zout en te zoet', beschrijft de auteur van het rapport, Josef Schimdhuber, het huidige menu in de landen rond de Middellandse Zee.

De verandering van eetgewoonten schrijft hij grotendeels toe aan de gestegen inkomens en daaruit voortvloeiende ontwikkelingen, zoals de opkomst van de supermarkt en het fastfoodrestaurant, in een tijd waarin mensen minder bewegen en juist met veel minder calorieën toekunnen.

Eto'o mag blijven bij Barça

Samuel Eto'o blijft misschien gewoon bij FC Barcelona. De Kameroenees gedraagt zich prima op de trainingen, waardoor hij hij van president Laporta niet meer per se hoeft te te vertrekken.

"De instelling van Samuel is goed en dat is te prijzen. Een gemotiveerde Eto'o is voor iedere club een versterking. In de voetbalwereld ligt niets vast. Ook nu moet het voetbaltechnische aspect leidend blijven. Het fysieke en mentale herstel bij Eto'o heeft grote invloed op de uiteindelijke beslissing," aldus Laporta.

Ook een mogelijke reden voor de ommezwaai kan zijn dat er weinig concrete interesse is in Eto'o. Bovendien heeft Barcelona moeilijkheden een vervanger voor hem te vinden. Eto'o speelt al vier seizoenen bij Barcelona en wist in 108 duels 77 keer het net te vinden. Vanwege zijn grillige karakter had trainer Guardiola hem eerder te kennen gegeven dat hij mocht vertrekken.

Onderzoek naar dreigende tbs'er

De Inspectie voor de Sanctietoepassing moet onderzoek doen naar de tbs'er die zaterdag tijdens zijn verlof zijn vriendin en schoonouders bedreigde en mishandelde. Dat laat minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) vanmiddag weten.

De inspectie deed al onderzoek naar vermeende wantoestanden bij tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken. In mei werd dat onderzoek ingesteld na klachten van bewaarders over hun veiligheid. Bij dat onderzoek moet nu ook het incident met de 38-jarige tbs'er worden betrokken, die daar onder behandeling was.

De tbs'er werd tijdens zijn weekendverlof aangehouden in de woning van de schoonouders in Enschede. De man heeft volgens het Openbaar Ministerie eerst ruzie gehad met zijn vriendin en de inboedel van haar woning vernield. Daarna zou hij haar ouders hebben mishandeld toen zij probeerden weg te komen uit hun woning.

Hirsch Ballin laat weten het voorval als ernstig te beschouwen. Uit het onderzoek moet blijken of alles naar behoren is gegaan en 'of er lessen voor de toekomst uit kunnen worden getrokken', zo laat hij via een woordvoerder weten.

De rechter-commissaris in Almelo heeft vandaag bepaald dat de man in de cel moet blijven en voorlopig niet teruggaat naar de inrichting. Onbekend is waarvoor de man tbs opgelegd heeft gekregen.

7-jarig jongetje jat geld met oma's bankpas

Bij onze oosterburen heeft een jongetje van slechts zeven jaar oud vijfhonderd euro buitgemaakt met de bankpas van zijn oma. Het jonge Duitsertje gapte het pasje van zijn arme grootmoeder, ging ermee naar een geldautomaat en haalde de bankbiljetten uit de muur. Hoe hij aan oma's pincode kwam, is niet bekend.

Van het buitgemaakte geld kocht het schoffie snoep. Twee vriendjes van hem kregen in totaal 240 euro van hem. Deze vertrouwden het zaakje echter niet, en verrieden hun kameraad aan hun ouders. Deze waarschuwden gelijk de politie.

Toen de agenten het jongetje het vuur aan de schenen legden, bekende hij dat hij net als zijn grootmoeder geld van de bank wilde halen en inkopen wilde doen. En, zo vertelde het slimme ventje "wanneer oma andere mensen geld geeft, zijn die altijd zo blij."

'Liefdesverdriet lijkt op stressstoornis'

Liefdesverdriet kan in heftigheid op een posttraumatische stressstoornis lijken. Dat concludeert de Universiteit van Amsterdam in een onderzoek onder eerstejaars psychologiestudenten en bezoekers van internetsites over liefdesverdriet. De uitkomsten zijn vandaag bekendgemaakt.

Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de ondervraagden in ernstige mate dezelfde klachten heeft als patiënten met een posttraumatische stressstoornis; slaapproblemen, prikkelbaarheid en/of woede-uitbarstingen. De helft van de deelnemers aan het onderzoek gaf aan min of meer last te hebben van de verschijnselen.

Aan het onderzoek deden 154 personen mee. Het gros was vrouw. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers lag op 24 jaar.

Oleguer tekent contract bij Ajax

De overgang van Oleguer naar Ajax is definitief rond. Al eerder kwamen Ajax en Barcelona tot overeenstemming, daarna kwam Ajax er met de speler zelf uit. Alleen een medische keuring en een goed werkende pen om het contract te ondertekenen ontbraken nog. Vandaag tekende de Catalaanse verdediger tot 2011.

"De sportieve plannen van de club en de nieuwe trainer spraken me enorm aan. Daarnaast is Amsterdam een prachtige stad en hoorde ik van Gabri ook goede verhalen. Ajax was zeker de beste optie om naar toe gaan", aldus Oleguer op de website van de Amsterdamse club.

Over de sportieve prestaties durfde de Catalaan nog niets te zeggen. "Ik zal mijn uiterste best doen om het team te helpen. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven. Hopelijk kunnen we dan aan het eind van de rit terugkijken op een geslaagd seizoen."

Trainer Marco van Basten is blij met de defensieve versterking. "Oleguer is een uitstekende verdediger met heel veel ervaring. De Spaanse competitie is van hoog niveau en hij heeft natuurlijk ook de Champions League gewonnen met Barcelona", zegt Van Basten. "Vanwege zijn ervaring hopen we ook dat hij de jonge jongens een beetje kan gaan sturen."

Of Oleguer de laatste Amsterdamse versterking van deze zomer is, kon Van Basten niet zeggen. "We hebben nog een maand tot de transfermarkt sluit. De komende weken zullen we alert en actief blijven, zoals we eigenlijk de afgelopen periode ook zijn bezig geweest." Onder anderen Glenn Loovens en Robbie Wielaert zouden in de belangstelling staan van Ajax.

Nederlandse uitgever komt met Avencast-development kit

Het door Nederlanders uitgegeven spel Avencast: Rise of the Mage ligt alweer een behoorlijke tijd in de winkel en uitgever Lighthouse Interactive en ontwikkelaar ClockStone Software vonden het daarom blijkbaar tijd om het spel weer nieuw leven in te blazen door middel van het uitgeven van een development kit, die de volgende features zal bevatten:

- Een level-editor; om levels te ontwerpen en/of aan te passen.
- Grafische import- en export-tools; om eigen ontworpen grafische content toe te voegen.
- Een editor voor het wijzigen van de visuele effecten.
- En de mogelijkheid om bestanden te wijzigen, zodat je aanpassingen kunt doen aan de volgende dingen: quests, het gedrag en de eigenschappen van monsters, de vaardigheden en eigenschappen van je held, voorwerpen en andere gamecontent.

Voor je de 8MB grote development kit nu echter meteen hier gaat downloaden moet je wel eerst weten dat je voor het aanpassen wel een basiskennis moet hebben van gamedevelopment en programmeren. Alleen weggelegd voor de wizkids onder ons dus. Toch nieuwsgierig geworden maar bang dat je niet de skills hebt om de game aan te passen op de manier die jij wilt? Dan kun je hier andere modders om hulp vragen.

Als je na dit nieuwtje overigens benieuwd bent geworden naar Avencast: Rise of the Mage dan kun je hier onze preview lezen, hier onze review en hier kun je meer vinden over de demo.

Prins Charles vraagt Dita von Teese op Harry's feestje

De Britse kroonprins heeft per ongeluk een nogal wilde gast uitgenodigd voor de verjaardag van zijn zoon, Prins Harry. Het was niemand minder dan de wereldberoemde stripster Dita von Teese die een uitnodiging kreeg van Prins Charles.

De kroonprins ontmoette de Amerikaanse Von Teese op het Internationale Cartier Polotoernooi in Windsor van afgelopen weekend. Uiteraard vroeg Charles wat de struise dame zoal doet voor de kost. Het antwoord "een danseres" stemde Charles tevreden. Hij bleek zich echter niet te realiseren wat haar dansstijl inhoudt. Prompt vroeg hij haar dan ook het verjaardagspartijtje van zoon Harry luister bij te zetten.

"Arme Charles was ernstig in verlegenheid gebracht toen hij ontdekte wat hij gedaan had", aldus een bron. "Von Teese was verbaasd door Charles’ voorstel, zijn zoon kan een leuk dansje wel waarderen vertelde hij." Gelukkig waren er enkele stafleden aanwezig die Charles uitlegden wat Dita bedoelt met dansen.

 


Dita kan inderdaad een leuk showtje weggeven

Oleguer van FC Barcelona naar Ajax

Ajax heeft zich versterkt met Oleguer. De Catalaanse verdediger komt over van FC Barcelona en heeft een contract tot 2011 ondertekend in Amsterdam. De 28-jarige speler wilde vertrekken bij FC Barcelona en Ajax was direct zijn eerste keus.

"De sportieve plannen van de club en de nieuwe trainer spraken me enorm aan. Daarnaast is Amsterdam een prachtige stad en hoorde ik van Gabri ook goede verhalen. Ajax was zeker de beste optie om naar toe gaan", aldus Oleguer op de website van de Amsterdamse club.

Over de sportieve prestaties durfde de Catalaan nog niets te zeggen. "Ik zal mijn uiterste best doen om het team te helpen. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven. Hopelijk kunnen we dan aan het eind van de rit terugkijken op een geslaagd seizoen."

Trainer Marco van Basten is blij met de defensieve versterking. "Oleguer is een uitstekende verdediger met heel veel ervaring. De Spaanse competitie is van hoog niveau en hij heeft natuurlijk ook de Champions League gewonnen met Barcelona", zegt Van Basten. "Vanwege zijn ervaring hopen we ook dat hij de jonge jongens een beetje kan gaan sturen."

Of Oleguer de laatste Amsterdamse versterking van deze zomer is, kon Van Basten niet zeggen. "We hebben nog een maand tot de transfermarkt sluit. De komende weken zullen we alert en actief blijven, zoals we eigenlijk de afgelopen periode ook zijn bezig geweest."

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Zoon Almelose gijzelnemer aangehouden

De politie Twente heeft vandaag de zoon van de gijzelnemer aangehouden die op 16 juni vier ambtenaren en een wethouder in het Almelose stadhuis gijzelde. Dat heeft de politie gemeld.

De 18-jarige zoon is opgepakt, omdat hij een rol zou hebben gespeeld in de aanloop naar de gijzeling. Tijdens deze actie hield vader Ahmet O. urenlang het vijftal vast in verband met problemen rondom de vergunning van zijn horecazaak.

Volgens de politie wordt de zoon momenteel verhoord over zijn rol bij de gijzelingsactie. Daarover wil politie noch justitie meer loslaten uit belang van het onderzoek. ''We hebben recent informatie gekregen waaruit medeplichtigheid blijkt'', aldus een woordvoerder. Volgens de politie wordt de 18-jarige man waarschijnlijk in verzekering genomen. Het is nog niet duidelijk of zijn vader al is ingelicht over de aanhouding van zijn zoon. De 41-jarige Almeloër zit in de cel.

De over de toeren geraakte horeca-ondernemer ging op 16 juni met twee geladen wapens het stadhuis binnen om verhaal te halen bij verantwoordelijk wethouder Anton Sjoers. Daarvoor had hij zijn zaak in de Almelose binnenstad en zijn auto voor het stadhuis in brand gestoken. In het gemeentehuis stuitte hij echter op ambtsgenoot Bert Kuiper en vier ambtenaren en hield hen vervolgens urenlang vast in de kamer van de wethouder. De man gaf zich na enkele uren over aan de politie.

Franse jongen mysterieus gestorven

Een 11-jarig Frans jongetje is op mysterieuze wijze om het leven gekomen. De jongen werd op straat gevonden met vreemde beten in zijn nek. Er wordt autopsie op het lichaam verricht om de exacte doodsoorzaak te achterhalen.

Voor zover bekend is de tiener niet aangereden door een auto. Hij is waarschijnlijk van zijn fiets gevallen en daarna gebeten. De politie denkt aan zwerfhonden, maar deze zijn niet in de omgeving aangetroffen. Buurtonderzoek in het dorp Lagnieu heeft niets opgeleverd.

De jongen logeerde bij vrienden van zijn ouders. Toen hij niet thuiskwam ging men naar hem op zoek en vonden ze hem dood op straat.

Vrouw belaagd door honderden teken

Een 41-jarige vrouw moet laatst hebben gedacht dat ze zich op de set van een horrorfilm had begeven. De vrouw deed namelijk een dutje op een veerpont tussen Genua en Sardinië toen ze wakker werd omdat ze iets voelde kriebelen op haar arm. Toen ze haar ogen opende, zag ze dat haar lichaam was bedekt door enkele honderden teken.

Volgens Italiaanse media, die vandaag over dit huiveringwekkende verhaal berichtten, bevond zich onder haar stoel een nest met de friemelige parasieten. Hoewel de vrouw zich bijna lam is geschrokken, heeft ze gelukkig geen enkele beet opgelopen. De rederij die de boot in bezit heeft, heeft laten weten de boot grondig onder handen te zullen nemen.

 


Teken zijn de veroorzakers van de ernstige infectieziekte Lyme

Jol teleurgesteld in KNVB

Dick Jol vindt het respectloos van de KNVB dat zij zijn afscheid, afgelopen zaterdag had hij de leiding bij de wedstrijd Team Jaap Stam tegen Ajax, compleet genegeerd hebben.

"Geen handdruk, geen bloemetje. Er was niemand van de KNVB. Ik heb zelfs geen belletje, mailtje of brief ontvangen. En dat vind ik respectloos. Eigenlijk ben ik niet eens verbaasd. Dat was ik nooit. Ik wist dat er in Zeist werkelijk alles kon gebeuren. Maar teleurgesteld ben ik wel, ja."

"In 1990 ben ik op de C-lijst terechtgekomen. Ik heb op het WK voor militairen gefloten, leidde de finale van het WK voor clubteams in Brazilië, was drie duels actief op EURO 2000 inclusief de kwartfinale, kreeg als kroon op mijn werk de Champions Leaguefinale in 2001 en floot achttien duels in de Japanse J-league. Altijd - meer dan 500 wedstrijden in het betaalde voetbal - heb ik de bond met verve vertegenwoordigd. Maar tot dusver heb ik niks vernomen uit Zeist. Het is jammer dat ze op deze manier met hun mensen omgaan."

Jol zocht zijn troost in het feit dat veel internationaal gelouterde sterren zijn leiderscapaciteiten wel wisten te waarderen. "Team Jaap Stam-Ajax was voor mij natuurlijk een prachtig afscheidsduel. En als jongens als Clarence Seedorf en andere oud-internationals zeggen dat ze het onbegrijpelijk vinden dat ik stop, doet dat me wel wat. Carlo Ancelotti zei in zijn beste Engels: 'Doodzonde, weer een topscheidsrechter weg'. Prachtig toch?"

Ook waren er enkele clubs die er aan gedacht hadden Jol in het zonnetje te zetten. "Uit Amsterdam kreeg ik een schaal met daarin 'Klasse, karakter en kunde. Respectvol adieu van AFC Ajax'. Sparta gaf eveneens een schaal en Kortrijk - net als Jaap Stam - een schitterend shirt. Daarnaast ontving ik stapels brieven en mails en boden diverse trainers uit het betaalde voetbal aan eens een dagje mee te lopen. Ik ben sinds kort immers coach van Blauw-Zwart in Wassenaar."

Jol zal wel blijven fluiten, maar dan op amateurniveau. Het toekomstbeeld dat de KNVB hem schetste beviel hem allerminst, vandaar dat hij besloot zijn professionele fluit aan de wilgen te hangen. "Het vooruitzicht was dat ik het merendeel van de wedstrijden in de eerste divisie zou fluiten en daar paste ik voor. Wat me het meest stoorde, was dat in Zeist de vrijheid van meningsuiting in gevaar kwam. En ik denk niet, dat dit kan in Nederland. De bond zegt openheid en transparantie na te streven. Maar daar is geen enkele sprake van. Zo werd ons door de beleidsbepalers 'geadviseerd' om niet mee te werken aan tv-programma's, die volgens hen geen toegevoegde waarde hadden. Ik ben juist van mening dat de tv-kijkers juist zo veel mogelijk moeten zien dat er een méns achter een scheidsrechter zit. Als we tegen de zin van Zeist toch te gast waren in die uitzendingen of een kritisch interview gaven, dan merkten we dat gelijk in onze aanstellingen. Ik heb een mening, verkondig die en beschadig daar niemand mee."

Op 1 september krijgt de topscheidsrechter tijdens het Voetballer van het Jaar gala de Gouden Kaart, als beste scheidsrechter van afgelopen seizoen. "Ik ben écht benieuwd wie daar van de KNVB zal komen," aldus Jol.

De KNVB reageert verbaasd op de aantijgingen van Jol: "Het verbaast de KNVB dat Dick Jol ontstemd lijkt te zijn over de gang van zaken van afgelopen weekend. Jol heeft ons expliciet verzocht geen aandacht aan zijn afscheid te besteden en daaraan heeft de KNVB gehoor gegeven".

Paar dagen cel dankzij blikje bier

Een vijftigjarige Groninger moet dankzij een blik bier enkele dagen de cel in. De man liep namelijk samen met een kameraad door de Groninger binnenstad, terwijl hij een geopend blikje aan zijn mond zette.

Net toen hij het goudgele vocht in zijn keel liet lopen, kwam er een agent aan. Omdat er in de binnenstad van Groningen een alcoholverbod geldt, hield hij de Groninger aan.

Al snel bleek dat de man nog enkele dagen celstraf tegoed had, wegens een eerder vergrijp. De beste man zit nu de rest van zijn straf uit in de gevangenis.

 


Een muzikaal eerbetoon aan het blikje bier

Politiegeweld Pijnacker in één geval buitensporig

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een politieagent veroordeeld voor een geval van buitensporig geweld na afloop van het Oranjefeest in Pijnacker in mei 2006. Hij moet een boete van 750 euro betalen. In totaal stonden drie politiemensen terecht voor zeven aanklachten.

Het OM eiste twee weken geleden een werkstraf en geldboetes tegen de agenten van het korps Haaglanden. Ze zouden feestgangers hebben mishandeld toen er ongeregeldheden uitbraken in Pijnacker, wegens het voortijdig eindigen van het feest. De rechtbank oordeelde dat de politie in de meeste gevallen gepast geweld heeft gebruikt.

Advocaat Alexander de Swarte, die de drie politiemensen bijstaat, is grotendeels tevreden over de uitspraak. Hij zei dat hij het vonnis nog moet bestuderen voordat hij weet of de veroordeelde cliënt, de 35-jarige Daniël S., voor die ene veroordeling tot een boete in hoger beroep gaat.

"De rechter heeft in bijna alle gevallen geoordeeld dat de agenten juist hebben gehandeld", aldus De Swarte. Volgens hem vonniste de rechtbank in zes van de zeven voorvallen tot vrijspraak of ontslag van rechtsvervolging.

Arbeidsinspectie gaat 't dak op

De Arbeidsinspectie controleert tot eind dit jaar op circa achthonderd daken het werk. Aanleiding zijn de grote risico's die dakdekkers lopen, zoals vallen, brandgevaar en te zwaar tillen. In mei waren er drie dodelijke ongelukken bij bouwwerkzaamheden op daken.

Dat heeft de inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken vandaag bekendgemaakt. De inspecteurs onderzoeken of er voldoende maatregelen zijn genomen tegen valgevaar en of dakdekkers niet te zware pakketten riet, dakpannen, golfplaten of isolatiemateriaal hoeven te tillen.

Verder wordt bekeken of de werknemers genoeg beveiligd worden tegen kankerverwekkende kwartsstof en gassen die vrijkomen bij teerwerkzaamheden. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de brandveiligheid.

Sms-alert voor 'rampen' op vakantieadres

Natuurrampen, ziektes, grote demonstraties of verhoogde terrorismedreiging, je kan het maar beter weten als je toevallig in die buurt op vakantie gaat. Wie onbezorgd op vakantie wil, kan zich sinds deze zomer aanmelden voor een sms-alert op zijn vakantieadres.

Via redDog AlertService kunnen vakantiegangers een sms krijgen wanneer er iets aan de hand is. De service is gratis, de organisatie erachter hoopt dat mensen die ervan gebruik maken later nog eens als klant terugkomen voor andere diensten. Volgens redDog is er behoefte aan zo'n service omdat vakantiegangers in bepaalde gebieden verstoken zijn van media, of daar bewust voor kiezen. Via het sms'je worden ze dan toch gewaarschuwd als er gevaar dreigt.

In de sms'jes worden verschillende niveaus van dreiging doorgegeven, niveau 5 betekent: meteen evacueren. De dienst stuurt in voorkomende gevallen ook het telefoonnummer mee van het Nederlandse consulaat of de ambassade ter plaatse.

Feyenoorder Lee terug naar vaderland

Aanvaller Chun-Soo Lee keert voor een seizoen terug naar zijn vaderland. De Zuid-Koreaan van Feyenoord gaat in eigen land op huurbasis spelen voor Samsung Bluewings. Het afgelopen seizoen speelde Lee slechts twaalf competitieduels voor de Stadionclub.

"We hopen dat Lee op deze manier weer aan spelen toe gaat komen," legt technisch directeur Peter Bosz uit op de website van Feyenoord. "We hebben bij Feyenoord voor dit seizoen een bepaalde manier van voetballen voor ogen en daarin is geen directe plaats voor hem. Bovendien hopen we dat Lee het zo goed gaat doen dat hij weer goed in de markt komt te liggen. We zullen proberen om hem dit jaar zo goed mogelijk te volgen."

'Zaterdag extreem lange files op Europese wegen'

Vakantiegangers die komend weekeinde de gang naar het zuiden maken, krijgen te maken met grote drukte op de Europese wegen. De ANWB verwacht extreem lange files, aldus de organisatie vandaag.

In Frankrijk is het zaterdag de zogeheten zwarte zaterdag. Praktisch heel Frankrijk viert in de maand augustus vakantie en trekt er op de eerste vrije dag van augustus traditiegetrouw massaal op uit. De totale filelengte zal de 500 kilometer ruimschoots overtreffen. Ook terugkerend vakantieverkeer kan in de file terechtkomen, omdat meer mensen weer richting het noorden gaan.

Ook in Duitsland valt de nodige filepret te verwachten. In Beieren beginnen de vakanties net, in andere deelstaten zijn de vakanties juist weer afgelopen.

Volgens de ANWB gaan komend weekeinde 775.000 Nederlanders op vakantie. Ongeveer 400.000 van hen gaan de grens over.

Vrijdag zonsverduistering in ons land

Nu het zonnetje eindelijk weer eens een tijdje volop brandt, komt er weer een zonsverduistering. Vrijdag zal de koperen ploert namelijk overdag een tijdje niet te zien zijn.

Tussen 10.37 en 12.16 uur is de zon een tijdje bedekt door de maan. Even voor half twaalf heeft de zonsverduistering zijn hoogtepunt bereikt. De genoemde tijden gelden voor de stad Utrecht, elders in het land kunnen de tijden afwijken.

In ons land is de zon echter niet geheel bedekt. Slechts 25% van het zonlicht zal worden tegengehouden door de maan. Een totale zonsverduistering is namelijk zeer zeldzaam; de laatste keer dat we in ons land een nagenoeg complete zonsverduistering konden aanschouwen, was in 1999.

Een totale zonsverduistering is vrijdag slechts op een klein gedeelte van de aardbol te bewonderen. Mensen in Noord-Groenland, Nova Zembla, midden-Siberië, West-Mongolië en Noord-China hebben geluk. Daar is de eclips compleet, hetgeen een mooie corona oplevert.

 

Eclipsbril
Voor het kijken naar het spektakel, wordt een eclipsbril ten strengste aangeraden!

Cambuur test Mark de Vries

SC Cambuur-Leeuwarden heeft spits Mark de Vries op proef. De 32-jarige Surinamer is op zoek naar een club na zijn vertrek uit Schotland.

Mark de Vries brak in het seizoen 2000/01 door bij FC Dordrecht, na enkele anonieme jaren bij FC Volendam en het Franse Niort. In 71 competitieduels liet De Vries 27 treffers noteren voor de Schapenkoppen. Het leverde hem een lucratieve transfer op naar Heart of Midlothian. Bij die club was hij twee seizoenen zeer succesvol, met 28 goals in 63 optredens.

Na zijn vertrek uit Edinburgh zwierf De Vries langs diverse clubs. Hij speelde in die vier seizoenen voor Leicester City, SC Heerenveen, ADO Den Haag en Leeds United. In januari 2008 haalde Dundee United hem weer terug naar Schotland.

Nu probeert De Vries dus onderdak te vinden bij SC Cambuur-Leeuwarden, dat al enkele ambitieuze transfers deed. In het oefenduel met SC Franeker van gisteravond scoorde de spits al twee keer.

FC Den Bosch test 'de paus'

FC Den Bosch heeft de Duitse rechtermiddenvelder Joseph Laumann op proef. De 24-jarige speler van Rot-Weiss Erfurt kwam onlangs in het nieuws, toen hij op stage was bij Vitesse onder de naam van de paus.

Laumann was zonder medeweten van zijn Duitse werkgever naar Arnhem afgereisd voor een stage. Om niet door de mand te vallen bedacht de Duitser een 'slimmigheidje'. Hij meldde zich bij Vitesse als Joseph Ratzinger. Inderdaad, de naam van de huidige paus. Laumann viel door de mand en werd ontslagen bij Erfurt. Bovendien bood Vitesse hem geen contract aan.

FC Den Bosch, dat op zoek is naar een rechtermiddenvelder, durft het wel aan met de paus. Trainer Theo Bos zal de Duitser vanavond opstellen in het oefenduel met Nivo Sparta uit Zaltbommel.

Komend weekend duidelijkheid over Shevchenko

Over enkele dagen zal duidelijk worden of spits Andrei Shevchenko binnenkort zal terugkeren naar AC Milan of niet. De Oekraïener verruilde in 2006 het roodzwarte shirt van Milan voor het blauwe tricot van Chelsea. De afgelopen twee seizoenen in Londen waren echter allesbehalve een succes voor 'Sheva'.

Komend weekend nemen Chelsea en AC Milan deel aan het toernooi om de Railway Cup in Rusland. Volgens Corriere dello Sport zal Adriano Galliani, de tweede man bij de Rossoneri, dan een ultieme poging gaan wagen om Shevchenko los te weken bij The Blues.

Door de blessure van Marco Borriello en een Filippo Inzaghi die steeds meer op leeftijd raakt, wil men bij Milan nog graag een aanvaller aan de selectie toevoegen. Een terugkeer van de spits uit de Oekraïne zou voor velen bij Milan een droom die uitkomt zijn.

Calderón: "Ronaldo of niemand!"

Voor Real Madrid-voorzitter Ramon Calderon blijft het aantrekken van Cristiano Ronaldo het belangrijkste doel van 'de Koninklijke' deze zomer. De preses van de kampioen van Spanje ontkent bovendien dat er sprake zou zijn van een 'plan-B'.

"Of we halen Cristiano Ronaldo, of we halen niemand," stelt Calderón duidelijk in Marca. "Er is geen plan-B. De voorbije twee jaar zijn we kampioen geworden en in die periode hebben we veel goede spelers gekocht. Onze selectie staat."

Van Real-trainer Bernd Schuster is echter bekend dat hij wel graag enkele nieuwe spelers zou willen verwelkomen in Madrid. Namen die deel zouden uitmaken van het zogenaamde plan-B zijn die van Rafael van der Vaart (Hamburger SV), David Villa (Valencia) en Xabi Alonso (Liverpool).

[Upd] Obodai uit de gratie bij RKC

Anthony Obodai heeft het verbruid bij RKC Waalwijk. De Ghanees dreigt buiten de basisploeg te vallen en verwijt de club een gebrek aan medewerking bij een transfer.

"Het kan me ook niet schelen, ik blijf wel twee jaar zitten en daarna ga ik gratis weg. Je denkt toch niet dat een club zeven ton voor een Eerste Divisie-speler gaat betalen? Er is ook geen club die nog naar me informeert. En de trainer praat ook al niet met me", uit Obodai zijn ongenoegen in het Brabants Dagblad.

Volgens zijn trainer Ruud Brood ligt de zaak genuanceerder: "Met niemand heb ik zóveel gepraat als met Obodai. Vier keer al een persoonlijk gesprek. Maar het moge duidelijk zijn dat ik niet vol ga investeren in een speler die weg wil."

Het is niet de eerste keer dat Obodai in conflict komt met een werkgever. Zo vertrok hij bij Sparta Rotterdam nadat zijn ploeggenoten hem gepest zouden hebben. RKC-verdediger Wouter Gudde, die ook bij Sparta al met Obodai speelde, heeft zijn twijfels bij het gedrag van de Ghanees: "Ik denk dat Obodai een mentaal probleem heeft, want hij kan hartstikke goed voetballen. Maar dan moet hij er wel honderd procent voor gaan. Het eerste jaar bij Sparta was hij echt fantastisch; hij werd gekozen tot speler van het jaar. Maar toen hij een half jaar later op de bank belandde, was hij binnen een week vertrokken naar RKC."

Update

Inmiddels is bekend geworden dat RKC Waalwijk-trainer Ruud Brood Anthony Obodai voorlopig uit de selectie gezet heeft. De Ghanees dient de komende tijd mee te trainen met de beloften.

"Ik vind dat hij even een pas op de plaats moet maken, daarom mag hij met het tweede meetrainen", zegt Brood over de maatregel. Obodai zegt zelf dat hij het zo allemaal niet bedoeld had.

McEwen verlaat Silence-Lotto

Robbie McEwen zal aan het eind van dit seizoen vertrekken bij de Belgische formatie Silence-Lotto. De Australiër heeft al overeenstemming bereikt met een andere ploeg, maar wil nog niet zeggen welke dat is.

In 1996 begon McEwen zijn sprinterscarrière bij de Rabobank. Na vier seizoen in dienst van de Nederlandse ploeg reed hij twee jaar voor Farm Frites. Sindsdien was hij in dienst van Lotto. Dit jaar wist McEwen voor het eerst sinds 2003 geen enkele etappe te winnen in de Tour de France. Totaal won hij sinds 1997 twaalf etappes en drie keer de groene trui, alleen in 2001 ontbrak hij in de Tour.

Pools echtpaar opgepakt voor 160 autoinbraken

Met de aanhouding van een Pools echtpaar denkt de Friese politie ongeveer 160 autoinbraken in het noordoosten van de provincie te hebben opgelost. Een 26-jarige man en zijn 28-jarige vrouw uit Gdansk werden aan de grens met Duitsland opgepakt.

Volgens een politiewoordvoerder was men het echtpaar, dat ook in Dokkum woonde, al een tijdje op het spoor. "Toen we ze dachten te volgen op het boevenpad, gingen ze opeens richting grens. We zijn toen tot aanhouding overgegaan." Behalve een groot aantal autoradio's en navigatieapparatuur werd ook een halve kilo wiet in de auto aangetroffen.

Helft Franstalige Belgen wil best bij Frankrijk

Bijna de helft van de Franstalige Belgen (49 procent) staat positief tegenover aansluiting bij Frankrijk als België ophoudt te bestaan, dat blijkt uit een enquête van de Waalse krant Le Soir vandaag.

Van de ondervraagde Walen denkt 23 procent dat België echt uit elkaar zal vallen; 59 procent denkt dat het behouden blijft.

Van de Fransen zelf wil 60 procent het Franstalige deel van België best erbij nemen, ontdekte de Franse krant La Voix du Nord vandaag.

In België blijken Vlamingen en Walen steeds slechter samen afspraken te kunnen maken over het bestuur het federale België. De koning heeft recent drie adviseurs benoemd die eind juli verslag moeten doen over een staatshervorming.

Eerdere enquêtes op internet toonden aan dat een derde van de Vlamingen wel voelt voor aansluiting bij Nederland, zoals PVV-leider Geert Wilders had geopperd.

Sony Computer Entertainment boekt 51 miljoen dollar winst

De cijfers over het eerste kwart van het financiële jaar 2008 van Sony zijn inmiddels bekend gemaakt. Hierin zien we dat de Computer Entertainment-divisie van Sony 16,8% meer omzet heeft geboekt. Mede door deze stijging in omzet heeft het bedrijf ook een winst van 51 miljoen dollar in de boeken staan, waar het bedrijf vorig jaar nog in dezelfde periode een verlies van 29,4 biljard yen (zo'n 2,7 miljoen dollar) moest slikken.

De winst is voornamelijk te danken aan de kostenreductie die men op de PS3-hardware heeft toegepast en de sterke toename in PS3- en PSP-verkopen. Wereldwijd heeft Sony Computer Entertainment dit kwart 1,51 PS2-consoles (1,15 miljoen minder dan vorig jaar) verkocht, 3,72 miljoen PSP-handhelds (een stijging van 1,59 miljoen) en 1,56 miljoen PS3-consoles (0,86 miljoen meer dan vorig jaar.

Op het gebied van software zag SCE eenzelfde trend als bij de hardware; een toename van PSP- en PS3-games en een terugloop in PS2-games. Voor de PS2 werden 19,3 miljoen titels verkocht, een daling van 11,8 miljoen. Er werden het afgelopen kwartaal 11,8 miljoen PSP-games verkocht, 2 miljoen meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar, en voor de PS3 werden 22,8 miljoen titels verkocht, een behoorlijke stijging van 18,1 miljoen titels ten opzichte van een jaar geleden.

De voorraad van Sony had aan het einde van het vorige kwartaal (30 juni) een waarde van 1,5 miljard dollar, een daling van 29,7% ten opzichte van 30 juni 2007. Dit is vooral te wijten aan de grote hoeveelheid PS3-consoles die verscheept zijn. Ten opzichte van 31 maart 2008 is de waarde van de voorraad gedaald met 12,1%.

Collecteren met pinautomaat loont

Collectanten doen er goed aan om met de collectebus én een pinapparaat langs de deuren te gaan. Uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam, KPN en het Reumafonds onder 4600 huishoudens, blijkt dat de gift bijna 2,5 keer zo hoog is, dan wanneer er alleen met een bus wordt gecollecteerd.

Voor het onderzoek zijn drie goepen collectanten op pad gestuurd. Een groep met alleen een collectebus, een groep met alleen een pinapparaat en een groep met beide. De meeste mensen (68 procent) gaven geld aan de collectant die alleen een bus bij zich had, maar het meeste geld werd gegeven aan de collectant die twee opties van doneren gaf; gemiddeld 1,81 euro tegen 4,34 euro. Slechts negen procent van de huishoudens wilde een gift doen als hen alleen het pinapparaat als optie werd geboden. De gemiddelde gift bedroeg in dat geval 3,17 euro.

CCV, specialist in elektronische betaalsystemen, verklaart de hogere giften bij pinnen doordat deze aftrekbaar zijn van de belasting. Daarnaast biedt het collecteren met een pinapparaat ook voordelen voor de collectant, want deze hoeft niet meer met contant geld over straat.

OPEC: prijs vat olie kan naar $78

De olieprijs kan dalen tot minder dan 80 dollar per vat, als de Amerikaanse dollar zich zou herstellen en de bezorgdheid over productieverstoringen bij grote olieproducerende landen wegijlt. Dat zegt de voorzitter van de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) Chakib Khelil vandaag.

"Als de dollar blijft herstellen en de politieke situatie (rond Iran) verbetert, zal de olieprijs dalen tot circa $78", aldus Khelil tegen verslaggevers in Jakarta. De huidige niveaus van de olieprijs, die momenteel rond $125 staat en enkele weken geleden zelfs tot boven $140 steeg, noemde Khelil "abnormaal", zonder dit verder toe te lichten.

De huidige prijsniveaus zijn zowel voor olieproducenten als voor consumenten niet goed, aldus de OPEC-voorzitter, die daaraan toevoegde dat het aanbod van olie in de markt momenteel goed is. "Er is een evenwicht in de markt. Ik zou zeggen dat de voorraden op een goed niveau staan, zonder dat er een verstoring van de vraag is geweest".

Volgens Khelil is de huidige olieprijs niet veroorzaakt door het mechanisme van vraag en aanbod, maar door andere factoren, waaronder de lage koers van de dollar. "We kunnen veranderingen van $20 in twee of drie dagen niet alleen verklaren uit vraag en aanbod", zei de OPEC-topman. Vandaag rond 12.00 uur stond de oliefuture in New York $0,35 hoger op $125,08.

Extreme toename sms-scheidingen in Golfstaten

In de Golfstaten is het aantal echtscheidingen per sms extreem toegenomen. Dat berichtte de Gulf Daily News vandaag.

Vrouwenrechtenorganisaties in Bahrein hebben opgeroepen om maatregelen te nemen tegen de "spontane en inhumane" manier van scheiden. "Als een man wil scheiden zouden we de beslissing samen moeten nemen, niet via een sms", aldus Fatima al-Rabea van de Vrouwenbond Bahrein.

Als de sms-scheidingen geen halt wordt toegeroepen "gaat het maar door en zullen veel gezinnen uit elkaar vallen". De vrouwenrechtenorganisaties pleiten voor een snelle invoering van een gezinswet die gezinnen moet beschermen en de situatie van vrouwen moet verbeteren.

Volgens het islamitische recht, de sharia, moet een man in het bijzijn van een getuige drie keer tegen zijn vrouw zeggen dat hij wil scheiden. Dat moet hij bij de rechter bevestigen en dan is het echtpaar officieel uit elkaar. De rechter staat een sms ook vaak toe, alhoewel iedereen een sms met andermans telefoon zou kunnen sturen. Vrouwen kunnen een jarenlang slepende rechtszaak tegemoet zien als ze willen scheiden.

'Arts moet rekening houden met religie patiënt'

Huisartsen moeten rekening houden met de religieuze en culturele opvattingen van patiënten. Dat vindt de helft (49 procent) van de ondervraagden in een onderzoek dat vandaag is gepresenteerd door onderzoeksintituut NIVEL.

NIVEL heeft de enquête gehouden na de commotie die vorig jaar ontstond toen een moslimechtpaar hulp weigerde van een mannelijke gynaecoloog.

Religieuze en culturele opvattingen kunnen bijvoorbeeld ook een rol spelen bij de vraag of mensen gevaccineerd willen worden of bloedtransfusies accepteren. Culturele tradities spelen vaak ook een rol bij de therapietrouw van een patiënt.

Ruim een kwart (27 procent) van de ondervraagden vindt dat de huisarts geen rekening moet houden met de religieuze/culturele achtergrond van zijn patiënten.

Ook Nuelson Wau naar Cyprus

De gebroeders Wau worden herenigd op Cyprus. In navolging van Nyron Wau trekt ook Nuelson Wau naar Nea Salamina Famagusta, meldt De Telegraaf. De 27-jarige rechtsback stond het afgelopen seizoen onder contract bij Roda JC, maar mocht daar niet blijven.

Eerder speelde hij negen seizoenen voor Willem II. De afgelopen periode hield de verdediger zijn conditie op peil bij NAC Breda. Naast de gebroeders Wau speelt ook Thijs Sluiter (voormalig speler van Heracles Almelo) voor de Cypriotische club.

Janmaat naar SC Heerenveen

Daryl Janmaat vertrekt per direct naar SC Heerenveen. De 19-jarige verdediger had bij ADO Den Haag nog een contract tot medio 2010, maar werd al langer gevolgd door Heerenveen. De jongeling heeft bij de Friese club een contract getekend tot medio 2012.

Janmaat maakte op 5 oktober 2007 in de thuiswedstrijd tegen FC Zwolle zijn debuut in de Haagse hoofdmacht. ADO Den Haag heeft er alles aan gedaan om Janmaat te behouden voor de club, zo geeft het aan op de eigen website.

Heerenveen was al langer op zoek naar een rechtsback en zeker na het vertrek van Gianni Zuiverloon was een aankoop meer dan noodzakelijk. Janmaat speelde tot dusverre 25 duels in het betaalde voetbal waarin hij twee keer wist te scoren.

AZ verhuurt Agustien aan Birmingham City

Middenvelder Kemy Agustien verlaat AZ zeer waarschijnlijk voor Birmingham City. De voormalig jeugdinternational is vandaag naar Engeland vertrokken om de overgang af te ronden.

Het gaat om een vertrek op huurbasis. "Birmingham wil zo snel mogelijk terug naar het hoogste niveau en dat vind ik een geweldige uitdaging," aldus de AZ-middenvelder in De Telegraaf. "Wat mensen ervan vinden dat ik nu een niveau lager ga spelen, maakt me niet uit. Het uitgangspunt is weer aan voetballen toe te komen en progressie te maken."

Agustien kwam vorig seizoen na een redelijk begin niet veel meer aan spelen toe onder Louis van Gaal en ook dit seizoen was de verwachting dat de voormalig Willem II'er op de bank zou belanden.

'Real en HSV praten zaterdag over Van der Vaart'

Volgens de Spaanse sportkrant AS hangt een transfer van Rafael van der Vaart naar Real Madrid nu toch echt in de lucht. AS schrijft dat Real Madrid en HSV komende zaterdag met elkaar om de tafel gaan zitten om een mogelijke overgang van de Nederlander te bespreken.

Real Madrid en HSV nemen beiden deel aan het toernooi om de Emirates Cup, dat bij Arsenal wordt gespeeld. Een ideaal moment voor de beide technisch directeuren om elkaar te ontmoeten en de transfer van Van der Vaart te bespreken.

Dietmar Beiersdorfer en Predrag Mijatovic spraken al eerder met elkaar, maar HSV nam geen genoegen met een bod van zeven miljoen euro. HSV zou zo'n dertien miljoen euro willen ontvangen, een bedrag dat de Koninklijke nu ook lijkt te willen betalen.

Daarmee zou Van der Vaart de vijfde Nederlander worden bij de Spaanse kampioen na Royston Drenthe, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Ruud van Nistelrooy.

'Loovens in beeld bij Ajax'

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar volgens de Schotse krant The Herald zou Glenn Loovens in de belangstelling staan van Ajax. De Amsterdammers zijn nog op zoek naar een centrale verdediger en de club hoopt snel zaken te kunnen doen.

De eerste optie is Robbie Wielaert van FC Twente, maar als alternatief zouden de Amsterdammers Loovens zien, meldt The Herald. De 24-jarige oud-Feyenoorder is op dit moment actief voor Cardiff City, waarmee hij een goed seizoen achter de rug heeft.

Onder meer Glasgow Rangers en Fulham zouden Loovens ook aan de selectie toe willen voegen.

Vandenbergh mogelijk weg bij Utrecht

FC Utrecht kan spits Kevin Vandenbergh mogelijk slijten aan Germinal Beerschot Antwerpen. Utrecht is bereid om de 25-jarige aanvaller op huurbasis te laten gaan, maar hoopt zelf eerst twee nieuwe aanvallers te kunnen presenteren omdat eerder al de spitsen Robin Nelisse en Guiseppe Rossini zijn vertrokken.

Vandenbergh kwam vorig seizoen slechts dertien keer in actie voor de Domstedelingen en kwam tot twee treffers.Ook dit seizoen hoeft hij weinig hoop te hebben omdat trainer Willem van Hanegem 4-3-3 wil blijven spelen. Technisch directeur Piet Buter bevestigt de belangstelling van twee Belgische clubs. "Ik weet niet of het rond komt, vraag en aanbod liggen nog ver uit elkaar," aldus Buter in De Telegraaf.

Galásek heeft geen trek in Willem II

Willem II is er niet in geslaagd om TomᨠGalásek naar Tilburg te halen. De 'Tricolores' hadden er lucht van gekregen dat de 35-jarige Tsjech wel oren zou hebben naar een terugkeer naar Willem II, maar Galásek zelf zei uiteindelijk nee.

"We kregen een tip van zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer dat Tomᨠeventueel geïnteresseerd zou zijn," aldus Andries Jonker, trainer en technisch directeur, tegenover Voetbal International. Jonker trok naar Nürnberg, maar kreeg uiteindelijk nul op het rekest. "Het was een goed gesprek, maar Tomᨠheeft voor zijn gezin gekozen en komt niet naar Willem II."

Galásek kwam eerder tussen 1996 en 2000 uit voor de Tilburgers, waarna hij naar Ajax verkaste. De middenvelder is nu aan het einde van zijn contract bij Nürnberg waarmee zijn loopbaan voorbij lijkt.

Vrouwen willen geen bikini aan

Tachtig procent van de vrouwen weigert het liefst een bikini te dragen. Zij zijn namelijk te onzeker over hun lichaam. Bij vrouwen tussen de 18 en 24 jaar laat maar liefst negen op de tien hun bikini het liefst aan het knaapje hangen. Deze resultaten zijn naar voren gekomen uit een Brits onderzoek onder duizend vrouwen.

Voordat vrouwen op vakantie gaan, gaat bijna de helft van de vrouwen op dieet. Een kwart van de vrouwen zou het liefst zelfs nog een plastisch chirurg bezoeken, alvorens een strandvakantie te boeken. Dit weerhoudt vrouwen er echter niet van massaal bikini's in te slaan. Hoewel een kwart van hen minstens drie bikini's bezit, blijven deze de meeste tijd in de kast hangen.

De Engelse actrice Denise Van Outen steekt haar seksegenotes een hart onder de riem. Volgens haar moeten zij hun angsten zien te overwinnen. "Er ligt zoveel druk op vrouwen om slank te zijn er er perfect uit te zien. Elke vrouw die ik ken, is niet tevreden over bepaalde delen van haar lichaam. Ik denk dat je meer zelfvertrouwen krijgt naarmate je ouder wordt, maar dat wil niet zeggen dat je 100 procent tevreden bent met je lichaam in een bikini."

 

Sports Illustrated
Niks mis met mooie dames in bikini

 

BNN omarmt crimi-rapper Kempi

Het leven van de 22-jarige Eindhovense rapper Kempi (Jerrel Lloyd Kemperveen) wordt op televisie gebracht door BNN. In een persbericht laat de jongerenomroep vandaag weten een documentaire over hem te maken onder de titel 'Free Kempi'. Op 6 september wordt dat uitgezonden via Nederland 3.  En 'toevalligerwijs' verschijnt op 7 september zijn debuutalbum 'De Zoon'.

Kempi zit momenteel achter de tralies. Hij werd eind vorige maand door de politierechter in Den Bosch veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens verboden vuurwapenbezit en bedreiging. Kempi bedreigde op 22 maart twee conducteurs in de trein bij station Eindhoven Beukenlaan met een vuurwapen. De conducteurs hadden hem betrapt op reizen met een valse OV-jaarkaart. De rapper werd al eerder veroordeeld voor mishandeling, omdat hij iemand met een neppistool had geslagen. Vorig jaar arresteerde de politie hem nog in verband met een bedreiging in een Groningse discotheek.

'Immens populair'
BNN zegt dat Kempi immens populair is; zijn videoclips genereren miljoenen hits op YouTube en hij trad op als voorprogramma van de rapgigant 50 Cent in de Melkweg. Voor Kempi is muziek het enige redmiddel om op een positieve manier uit een hectisch en uitzichtloos bestaan te komen.

BNN heeft de rapper het afgelopen anderhalf jaar geregeld met de camera gevolgd voor deze documentaire. Een eerdere vrijspraak van Kempi in de rechtzaal van Den Bosch vormt het begin. Hij gaat aan het werk. Hij duikt de studio in en werkt intensief aan zijn debuutalbum. Dit combineert hij met optredens waar hij zijn geld mee verdient. Maar voor Kempi speelt ondertussen ook zijn leven op de straat een grote rol. Kempi krijgt dagelijks moeilijke keuzes voor zijn kiezen. Hij worstelt met zijn leven in een achterstandswijk waar de hoop op een goede toekomst zo goed als uitzichtloos is. Als zijn vriendin ook nog eens zwanger van hem raakt, weet hij dat hij zijn leven radicaal moet omgooien.

''Gaat het Kempi lukken zijn leven te beteren?'', zo vraagt BNN zich af in het persbericht.  Gezien het feit dat hij nu vastzit, vermoedt de FOK!redactie vooralsnog van niet.

'Bloedserieus'

PSV vangt bot bij Standard over Jovanovic

PSV is er vooralsnog niet in geslaagd om spits Milan Jovanovic naar Eindhoven te halen. Volgens De Telegraaf heeft zijn club Standard Luik een eerste bod van de landskampioen van de hand gewezen. Standard wil zeven miljoen euro vangen voor de centrumspits.

PSV zou vijf miljoen euro plus Eric Addo hebben geboden voor de 27-jarige Serviër. Jovanovic kampt op dit moment nog met een buikspierplessure, waardoor PSV nog twijfelt over een nieuw bod. De topscorer van Standard werd ook vorig jaar al eens gelinkt aan de landskampioen van Nederland, maar toen werd er uiteindelijk gekozen voor Danny Koevermans.

PSV zoekt nog een nieuwe spits, die de naar Schalke 04 vertrokken Jefferson Farfán op moet volgen.

Wielaert prio één voor Ajax

Ajax gaat er alles aan doen om Robbie Wielaert naar Amsterdam te halen. De Amsterdammers zien de centrale verdediger van FC Twente als de laatste ontbrekende schakel in de defensie, waarvoor eerder al Oleguer Preses werd aangetrokken.

Hoewel FC Twente heeft gezegd dat het niet wil meewerken aan een transfer, hopen de Amsterdammers de leiding van de Enschedese club over te halen met een financieel aantrekkelijk bod, weet het Algemeen Dagblad.

Wielaert zelf zou een overgang naar Ajax wel zien zitten. De ploeg van trainer Marco van Basten probeert nog deze week tot een akkoord te komen met de Tukkers, zodat Wielaert mogelijk tijdens het Amsterdam Tournament al ingezet kan worden.

Man Utd wil Henry of Huntelaar

In de wetenschap dat Spurs-spits Dimitar Berbatov mogelijk niet haalbaar is voor Manchester United lijkt manager Sir Alex Ferguson zijn pijlen te gaan richten op Thierry Henry van Barcelona. Optie twee is Ajax-aanvaller Klaas-Jan Huntelaar, zo meldt de Spaanse krant Sport.

Manchester United is al tijden bezig om Berbatov los te weken bij Tottenham Hotspur, maar Juande Ramos wil de Bulgaar niet zomaar laten vertrekken naar een concurrent in Engeland. Ferguson lijkt de hoop inmiddels te hebben opgegeven en komt met een op zijn minst opmerkelijke naam op de proppen: Thierry Henry.

De Fransman speelde zeven seizoenen voor Arsenal, dat hij vorig seizoen verliet voor Barcelona. In Spanje wil het vooralsnog echter niet lukken met de spits. Manchester United zou hem echter graag willen bevrijden uit Spanje en ziet een aanvalstrio Cristiano Ronaldo, Rooney en Henry wel zitten.

Mocht ook Henry niet haalbaar zijn dan ziet Ferguson Klaas-Jan Huntelaar als een interessante optie. De aanvaller van Ajax wordt al de gehele zomer gelinkt aan buitenlandse topclubs, maar gaf trainer Marco van Basten al min of meer zijn ja-woord voor het aankomende seizoen.

Roken schaadt gezondheid niet-rokende partner

Niet-rokende partners van mannen of vrouwen die roken hebben een 42 procent grotere kans om een hersenbloeding te krijgen dan personen van wie de partner niet rookt. Voor vroegere rokers die met een roker samenleven, is die kans 72 procent groter.

Dat blijkt uit onderzoek dat vandaag is gepubliceerd in de American Journal of Preventive Medicine. Het is gebaseerd op een studie onder 16.225 Amerikanen boven vijftig jaar. De onderzoekers volgden hen na de eerste ondervraging gemiddeld meer dan negen jaar.

Uit het onderzoek bleek dat het voor het risico op een hersenbloeding niet uitmaakt of de partner nooit heeft gerookt of met roken is gestopt. Mensen die nooit een sigaret hebben opgestoken en met iemand zijn getrouwd die met roken is gestopt, hebben bijna evenveel kans op een hersenbloeding als mensen die samenleven met een man of vrouw die ook nooit heeft gerookt.

[Update] Brütal Legend, Ghostbusters en Wet gecanceld?

Update 12.31u
Sierra heeft inmiddels te kennen gegeven dat Ghostbusters niet gecanceld en dus nog steeds in productie is.

Oorspronkelijk bericht 11.23u
Activision Publishing heeft bekend gemaakt dat Vivendi Games afgeslankt zou worden, waarbij Activision vijf franchises zou uitgeven: Crash Bandicoot, Spyro The Dragon, Ice Age, Prototype en een onaangekondigde game.

Activision heeft inmiddels bevestigd dat dat echt de enige franchises zullen zijn die de uitgever zal gaan publiceren van Vivendi. Andere titels die bij Vivendi in de maak zijn, zoals Brütal Legend, Ghostbusters, Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, World at Conflict: Soviet Assault, 50 Cent: Blood in the Sand, Zombie Wranglers, Leisure Suit Larry: Box Office Bust en een aantal titels voor Xbox Live Arcade komen hiermee in een onzekere situatie. Tijdens de ComicCon zou een presentatie van de Ghostbustersgame gegeven worden, maar deze werd ineens afgeblazen zonder opgaaf van reden. De game was wel speelbaar in de hallen waar de conferentie gehouden werd.
Een woordvoerder van Activision heeft aangegeven dat bekeken wordt wat men gaat doen met de titels die niet onder de eerder genoemde franchises vallen.

Eén van de mogelijke opties is dat een andere uitgever die onder Activision valt, zoals Blizzard Entertainment of Activision Value, de games uit gaat brengen.

Blinde man dronken achter stuur

Een 29-jarige blinde Fransman moet binnenkort voor de rechtbank verschijnen. De man kroop onlangs in Meurthe-et-Moselle met een flinke slok op achter het stuur van een auto. Dit ondanks dat hij blind is en derhalve niet over een rijbewijs beschikt.

De blinde had vorige week donderdag met een vriend een avondje doorgezakt. Toen ze beiden zwaar in de olie weer bij de auto aankwamen, kroop de blinde man achter het stuur. Zijn kameraad nam op de bijrijdersstoel plaats.

Surveillerende agenten zagen dat de auto waarin het duo zat nogal veel over de weg slingerde en hielden de heren aan. Toen de bestuurder doodleuk verklaarde stekeblind te zijn, keken de agenten verwonderd op. Het tweetal moet zich op 22 augustus voor de rechten verantwoorden voor hun daad.

Analisten verwachten veel verlies voor EA

Na wat dagen onderzoek verwachten analisten dat EA het afgelopen kwartaal met een verlies van maar liefst 111 miljoen dollar gaat afsluiten. Dat is behoorlijk veel, ja. Precies een jaar geleden was dat echter nog 132 miljoen dollar. Vooral door het missen van de Batman game, gebaseerd op de film The Dark Knight, zou EA enkele miljoenen mis zijn gelopen.


Met Spore, Dead Space en Mirror's Edge op komst moet EA er weer voor zorgen dat ze wat winst gaan maken. Alleen een succes van deze bovengenoemde games is niet gegarandeerd. Het worden moeilijke tijden voor EA...

Franse lottowinnaar bankroet

Een lottowinnaar uit Frankrijk die zeven jaar terug 900.000 euro incasseerde, is failliet. Zijn bank Société Générale eist 600.000 euro die hij door verliezen met beleggingen nu in het rood staat.

In eerste instantie ging het de Fransman voor de wind.  In 2003 en 2004 maakte hij heel wat winst en bleef hij op advies van zijn bankadviseur verder investeren tot soms wel een miljoen per maand. In 2006 kwam de klad er in en  na rampzalige verliezen op de beurs staat hij nu diep in het rood.

De veertiger heeft op zijn beurt Société Générale aangeklaagd. Hij eist 700.000 euro van de bankgigant wegens slecht advies van hun beleggingadviseur en gebrek aan waarschuwingen. Momenteel zit de gevallen miljonair niet alleen op zwart zaad maar ook zonder werk.

Simon (van Nick) gelooft niet in Songfestival

Simon Keizer weet momenteel niet meer wat hij moet denken van het Eurovisie Songfestival. Sinds de winst van de Finse metalformatie Lordi, twee jaar geleden, twijfelt de helft van het duo Nick en Simon aan de geloofwaardigheid van het festival. "Ik weet niet zeker of het nog om de muziek draait. Het festival heeft zijn geloofwaardigheid verloren", vertelde hij vanochtend aan Edwin Evers.

Gisteren werd bekend dat het Volendamse duo een van de favorieten is om te worden afgevaardigd voor het volgende Songfestival. Simon vindt het een eer dat hij en zijn kameraad in een adem worden genoemd met Anouk en Within Temptation. "Het is een mooi rijtje om tussen te staan en een eer dat we worden genoemd."

De 24-jarige Simon, die momenteel met vriendin Annemarie op Bonaire verblijft, sluit niet uit dat hij en Nick ooit op het beroemde podium van het Songfestival zullen staan. "Ik weet niet hoe Nick erover denkt en dan hebben we ook nog onze platenmaatschappij. Zeg nooit nooit."

 


Nick en Simon zijn momenteel niet weg te denken uit de Top 40

Crimineel Jerry R. weer aangehouden

De 44-jarige Haagse crimineel Jerry R. is vrijdag in Den Haag aangehouden bij een schietpartij in de Rubensstraat. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) zei vandaag dat hij samen met twee anderen vastzit. Vanmiddag moeten de drie voor de onderzoeksrechter verschijnen.

R. is een bekende crimineel in het Haagse. Hij heeft er net een gevangenisstraf van vijf maanden op zitten voor verboden wapenbezit. In januari werd R. getroffen door een bomaanslag; de auto waarin hij reed ontplofte op de snelweg A13 bij Delft. De afgelopen jaren overleefde hij al diverse andere aanslagen op zijn leven.

De Haagse politie beschouwt sportschooltype R. als een aparte klasse van uiterst gewelddadige criminelen. De Hagenaar van Surinaamse afkomst, die zich bezig hield met allerhande zware misdrijven, schuwde niet om collega-criminelen op te lichten.

Keira Knightley wil geen dikke tieten

Voor haar rol in de nieuwe film 'The Duchess' eist Keira Knightley dat de producent haar borsten intact laat. Voor de filmposters van de film 'King Arthur' werd Keira namelijk nog bijgewerkt met Photoshop. Guinevere, de rol van Keira, prijkte op de posters namelijk met een volle C-cup.

De broodmagere actrice vindt het echter geen ramp dat ze bij het uitdelen der borsten te laat kwam opdagen. Zij wil daarom worden afgebeeld zoals zij daadwerkelijk is. Hollywood was juist van plan haar borstomvang op de filmposter een cupmaat groter te maken. "Ze staat erop dat haar lichaam blijft zoals het is. Ze is trots op haar figuur en ze wil het absoluut niet veranderen", laat een insider weten.

Het is overigens niet de eerste keer dat Keira's borsten in opspraak zijn gekomen. Eerder al hadden de marketingteams van de films 'Bend it like Beckham' en 'King Arthur' iets te enthousiast gebruik gemaakt van Photoshop. Op beide filmposters staat een rondborstige Keira Knightley. De actrice zelf heeft ook al enkele malen laten weten dat zij graag grotere borsten wil.

 

Keira Knightley top
Keira stond inderdaad achteraan...

 

Excuses Alicia Keys voor tabaksreclame

Alicia Keys heeft haar excuses aangeboden voor het feit dat een van haar concerten in Indonesië werd gesponsord door een tabaksbedrijf. Dat meldt BBC News. Op posters van het optreden, dat donderdag in Jakarta plaatsvindt, was duidelijk het logo van sigarettenfabrikant Philip Morris te zien.

Antitabaksorganisaties gaven de 28-jarige Keys te kennen dat de reclame niet strookt met haar imago als weldoener. Zo toont de zangeres zich zeer betrokken bij de stichting 'Keep a child alive', die zich inzet tegen aids en hiv in arme landen. Ze stelden Keys voor het blok: ze moest ofwel de reclame verwijderen, of haar concert afzeggen.

De zangeres heeft in een verklaring laten weten dat ze meteen actie heeft ondernomen zodra ze over de reclame hoorde. Het bedrijf heeft vervolgens de samenwerking verbroken en het merk van de posters verwijderd.

Keys gaat door het stof. "Ik bied mijn excuses aan voor de misleidende reclame", zegt ze. "Ik zet me graag in voor de welvaart en gezondheid van kinderen overal ter wereld en ben geen voorstander van roken. Ik kijk ernaar uit mijn muziek en boodschap in Jakarta te laten horen."

Sportvissers woest om zwemmende honden

Een 41-jarige vrouw uit Rijswijk is maandagavond door twee vissers met een mes bedreigd omdat haar honden in het water zwommen. Haar metgezel, een 28-jarige Hagenaar, kreeg klappen met een werphengel. De vissers van 24 en 48 jaar zijn aangehouden voor mishandeling en bedreiging, meldt de politie vandaag.

De ruzie ontstond rond 19.15 uur langs het water aan de heuvelring in Rijswijk. Volgens de politie vreesden de Haagse vissers door de aanwezigheid van de honden niets meer binnen te halen en koelden ze hun woede op de eigenaren van de viervoeters.

Meer controle bellen in auto levert te weinig op

De inzet van extra politiemensen die automobilisten controleren op met de hand bellen, heeft nog niet de gewenste resultaten opgeleverd.

Volgens een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (OM) vallen de 19.600 extra bekeuringen sinds het begin van de proef in september vorig jaar op een totaal van 110.000, wat tegen.

Het OM bevestigt een verhaal in het Algemeen Dagblad dat er een onderzoek komt naar de mogelijke oorzaken van de tegenvallende resultaten. Want extra controle op mensen die nog niet handsfree bellen is heel belangrijk, meent justitie. Jaarlijks vallen er ongeveer 45 doden en circa 600 zwaargewonden als gevolg van ongeoorloofd bellen in de auto.

Microsoft maakt cross-platform multiplayer tijdelijk gratis

Gisteren meldden we jullie het bericht dat een paar gamers van de Xbox community erachter waren gekomen dat bepaalde games gratis online te spelen waren. Games als Universe at War: Earth Assault en Lost Planet behoorde tot deze groep. 1up vroeg Microsoft om een officiele reactie te geven.

Een medewerker van Microsoft bevestigde dat je voor een bepaalde tijd gratis online multiplayer krijgt voor Xbox 360/Games for Windows titels die LIVE cross-platform ondersteunen. Deze promotie is over een tijdje afgelopen, Microsoft wil mensen dan ook zo veel mogelijk aanmoedigen om er gebruik van te maken.

Ook vroeg 1up aan Microsoft of dit duidt op een prijsdaling van Xbox Live. Ze verzekerden ons dat Xbox Live sowieso niet gratis wordt.


Amy Winehouse weer in het ziekenhuis

Amy Winehouse is gisteravond met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat ze onwel was geworden van haar medicijnen. De 24-jarige zangeres werd per ambulance opgehaald uit haar woning in Noord-Londen. Dat heeft haar woordvoerder meegedeeld. Artsen van het University College Hospital besloten Winehouse ter observatie op te nemen. Waarschijnlijk mag ze vandaag weer naar huis.

Het is de tweede keer binnen twee maanden dat Winehouse in het ziekenhuis belandt. In juni werd ze in een kliniek opgenomen nadat ze thuis was ingestort. Haar vader Mitch meldde toen dat ze beginnend longemfyseem had als gevolg van sigaretten- en crackgebruik. Ze werd in het ziekenhuis onderzocht, maar op tijd ontslagen om te kunnen optreden op het muziekfestival van Glastonbury en de viering van de negentigste verjaardag van de Nelson Mandela.

De muzikale successen van Winehouse worden overschaduwd door haar roerige privéleven en publieke worstelingen met alcohol en drugs. Haar echtgenoot Blake Fielder-Civil werd deze maand tot 27 maanden gevangenisstraf veroordeeld. Fielder-Civil bekende in 2006 een pubmanager te hebben geslagen en hem vervolgens ruim tweehonderdduizend pond te hebben aangeboden om geen aanklacht in te dienen.

Brothers in Arms wederom uitgesteld

In de nieuwste Brothers in Arms spelen we een soldaat die bij operatie Market Garden in Nederland is geland om de Duitsers over de rivieren terug te dringen. Helaas gaat het niet allemaal even goed, en de operatie wordt een fiasco. Ubisoft is al een tijdje bezig aan de game en ondanks dat de game al meerdere malen is uitgesteld, is nu het bericht naar buiten gebracht dat de game de geplande release-datum van 26 augustus wederom niet gaat halen. De game zal nu op zijn vroegst 23 september verschijnen.


Wederom wachten op Hell's Highway

Ed Boon legt nieuwe kombat van Mortal Kombat vs DC uit

Mortal Kombat draait al een tijdje mee. Het was dan ook onvermijdelijk dat de serie een nieuwe richting in zou gaan. De gekozen richting ligt precies op de route langs Metropolis en Gotham City waardoor figuren als Catwoman, Batman en Superman ook mee zullen doen in het dodelijke gevecht. Waarom Superman niet onverslaanbaar is, legt Ed Boon uit in onderstaande video. Ook vertelt hij hoe Klose Kombat en Freefall Kombat in de game zullen werken.

Japanse steekt treinreizigers neer

Een Japanse vrouw heeft gisterenavond in een druk winkelcentrum van een treinstation zeven mensen neergestoken. Geen van de zeven gewonden verkeert in levensgevaar. De vrouw poogde eerst zichzelf de polsen door te snijden, maar werd in die poging gefrustreerd toen iemand tegen haar opbotste. Uit woede stak zij toen lukraak in op voorbijgangers. Dit heeft de politie van Hiratsuka, waar het incident zich voltrok, vandaag bekendgemaakt.

De afgelopen maanden hebben zich in Japan vaker van dit soort steekpartijen voorgedaan. Ook zijn sinds de eerste steekpartij op 8 juni, toen een man in het centrum van Tokio zeven mensen doodstak, verscheidene mensen aangehouden omdat ze op internet hadden gedreigd soortgelijke bloedbaden aan te richten.

Street Fighter IV misschien naar de Wii?

Street Fighter IV producer Yoshinori Ono heeft in een interview met Siliconera bekend gemaakt dat de kans aanwezig is dat de game naar de Wii komt.

Quote:" Hoe meer mensen er naar vragen, hoe groter de kans is dat we die richting op gaan. Het is ook juist de grote vraag naar het spel geweest die de aanvankelijke ontwikkeling überhaupt heeft geïnitieerd. Als er veel vraag naar is, gaan we er dus zeker over nadenken. Het zal wel moeilijk worden om de graphics van de andere consoles te evenaren, maar de gameplay zou het zelfde moeten kunnen blijven. We gaan er zeker over nadenken.



Binnenkort op de Wii?

Boek: Adam Fawer - De Einstein code


David Caine, Caine voor vrienden, houdt wel van een gokje. Zijn sterke kant is dat hij ontzettend goed is in kansberekening, zijn zwakke kant is zijn epilepsie. Als hij dan op een avond bij een spelletje poker een flink bedrag verliest door een epilepsieaanval, besluit hij mee te doen aan een proef voor een nieuw geneesmiddel. Toevallig was er net een 'plaatsje' vrijgekomen. Door het nieuwe experimentele medicijn wordt de hevigheid van de epilepsie minder, maar er is een bijwerking. In plaats van de kansberekeningen te moeten maken ziet Caine ineens hoe de verre toekomst eruit kan zien voor iemand. Ook ziet hij hoe een kleine wijziging die uitkomst totaal kan veranderen, zowel positief als negatief. Als er dan een aanslag op zijn leven wordt gepleegd begint hij langzaam de consequenties te zien van zijn nieuwe vermogen. Vooral als blijkt dat er veel mensen erg geïnteresseerd zijn in zijn nieuw gevonden gave.

Geen OV-jaarkaart voor MBO'ers

Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en haar collega Bijsterveldt van Onderwijs hebben besloten dat 16- en 17-jarige mbo'ers geen OV-jaarkaart krijgen. De kosten (110 miljoen euro) hiervoor zouden volgens het duo te hoog zijn. Een korting op de reiskosten (60 miljoen euro) zou een goedkoper alternatief zijn.

De invoering van de kaart zou volgens de staatssecretarissen ook niet zonder slag of stoot gaan. Het is volgens hen erg moeilijk om precies aan te geven wie recht op een OV-jaarkaart heeft en wanneer men daar recht op heeft. Daarnaast krijgen mbo'ers onder de 18 geen studiefinanciering. Ook dat is een knelpunt omdat de kosten van een kaart worden bekostigd door middel van het korten op de studiefinanciering.

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JBO) die vorige maand al demonstreerde op het Binnenhof voor de invoering van de openbaar vervoerskaart zegt boos te zijn over deze beslissing. Mbo'ers worden benadeeld ten opzichte van hbo'ers. Jongeren uit het middelbaar beroepsonderwijs kunnen op deze manier niet kiezen voor een onderwijsinstelling ver van huis.

Kostprijs 50 cent, verkoop 100 euro

Gramps gaat -zoals altijd tweewekelijks op dinsdagmiddag- weer verder met het plaatsen van kritische kanttekeningen bij onze gezondheidszorg. De medische mallemolen doorgelicht, de verdere mogelijkheden uitgelicht. Alle ins en outs tegen het licht gehouden, gewogen, en al dan niet te licht bevonden.

Deze week onder meer de enorme misstanden in het prijsbeleid van de farmaceutische industrie.

Ministerie: kijk uit voor seksueel geweld in Kenia

Toeristen moeten in Kenia ook waakzaam zijn voor seksueel geweld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft die waarschuwing toegevoegd aan het reisadvies voor het Afrikaanse land. Een woordvoerder van het ministerie heeft dat gezegd naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant van vandaag.

Het reisadvies 'waakzaamheid' blijft ongewijzigd. Naar aanleiding van de verkrachting van vijf jonge Nederlandse vrijwilligsters tijdens een werkvakantie in Kenia, heeft het ministerie toegevoegd dat ook voor seksueel geweld moet worden uitgekeken, zegt een woordvoerder.

Verplaatsing historisch tankstation hervat

De verplaatsing van het historische tankstation in Den Bosch wordt vandaag voortgezet. Het Rijksmonument uit 1933 moet plaats maken voor de Randweg, een nieuwe verbinding tussen de A59 bij Waalwijk en de A2 bij Vught.

Voor de operatie is drie dagen gereserveerd. Gisteren is al begonnen met het losmaken van de oude betonvloer. Het daadwerkelijk verplaatsen van het station gebeurt volgens de gemeente waarschijnlijk morgen. Voor belangstellenden is aan de Vughterweg een kijkplek ingericht.

Het tankstation aan de Vughterweg is een van de oudste stations van Nederland. Het gebouw wordt van zijn fundament getild en vijftig meter verderop gerenoveerd. Nadat het station op een nieuw aangebrachte kelder is geplaatst, gaat het monument dienst doen als kantoorgebouw.

De Randweg moet volgens de gemeente een aantal knellende verkeersproblemen in Den Bosch en Vught verhelpen. Zo is het Bossche Wilhelminaplein al jaren overbelast en het hieruit voortkomende sluipverkeer in Den Bosch en Vught zorgt voor overlast.

Rechter oordeelt over agenten Pijnacker-rellen

De rechtbank in Den Haag doet vandaag uitspraak in de zaak tegen drie agenten van politiekorps Haaglanden. Mogelijk hebben zij in mei 2006 buitensporig geweld gebruikt tijdens het Oranjefeest in Pijnacker.

De gemeente Pijnacker kreeg na het feest klachten binnen over de agenten. Het Openbaar Ministerie (OM) besloot vier politiemannen te vervolgen. Een van deze agenten ging akkoord met een geldtransactie. De overige verdachten, onder wie een hoofdagent, hoorden twee weken geleden een werkstraf van 150 uur, waarvan de helft voorwaardelijk en twee geldboetes van 500 euro tegen zich eisen.

Het OM verdenkt de agenten ervan dat zij hun boekje te buiten zijn gegaan bij onder meer de inzet van een politiehond en het gebruik van hun wapenstok.


McCain laat huidplekje verwijderen

Republikeins presidentskandidaat John McCain heeft gisterochtend een stukje huid van zijn rechterwang laten verwijderen. McCain laat zich volgens een campagnewoordvoerder elke drie maanden medisch controleren en zijn dokter achtte het raadzaam om het plekje uit voorzorg weg te halen.

De senator uit Arizona heeft als krijgsgevangene in Vietnam vaak in de felle zon gezeten, waardoor zijn huid ernstige schade heeft opgelopen. Hij wordt om de paar maanden op huidkanker gecontroleerd, omdat al drie keer gevaarlijke melanomen zijn geconstateerd.

Schutter haatte vooruitstrevende opvattingen kerk

De man die ervan verdacht wordt zondag in Knoxville in de Amerikaanse staat Tennessee twee kerkgangers te hebben doodgeschoten en zeven anderen te hebben verwond, zou de gemeente hebben uitgekozen uit haat voor de vooruitstrevende sociale opvattingen die de Tennessee Valley Unitarian Universalist Church aanhangt. Dat blijkt volgens de politie uit een vier kantjes tellende brief die de 58-jarige man in zijn auto had achtergelaten.

"Het lijkt er op alsof hij tot deze afschuwelijke daad is gekomen door zijn onvermogen om een baan te vinden, zijn frustratie daarover en zijn uitgesproken haat voor de vooruitstrevende beweging", zei politiechef Sterling Owen gisteren. De schutter had 76 hagelpatronen bij zich en verwachtte blijkens zijn brief niet levend uit de kerk te komen, zei Owen.

De man, Jim Adkisson, was geen bekende in de kerkgemeente. Hij haalde uit een gitaarkoffer een jachtgeweer te voorschijn terwijl ongeveer tweehonderd mensen keken naar een opvoering van de musical 'Annie' door een groep kinderen. Hij loste drie schoten voordat kerkgangers hem wisten te overmeesteren. Twee mensen kwamen om het leven en zeven raakten gewond, van wie er gisteren nog vijf in kritieke toestand verkeerden. De kinderen bleven allen ongedeerd.

De Unitarian Universalist Church zet zich onder meer in voor gelijke rechten voor vrouwen en homo's. De afdeling in Knoxville biedt bovendien hulp aan politieke vluchtelingen en daklozen en richtte ook een afdeling op van de burgerrechtenorganisatie ACLU. De unitariërs zijn voortgekomen uit een beweging die zich keerde tegen de orthodoxie van de puriteinen in New England.

VN roepen op tot Olympisch bestand

Het hoofd van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon, heeft gisteren alle partijen in conflictgebieden opgeroepen de wapens neer te leggen gedurende de Olympische Spelen van 8 tot 24 augustus in Peking.

Volgens Ban biedt een vredesbestand de mogelijkheid tot bezinning, waardoor een dialoog tussen de strijdende partijen mogelijk is en de noodlijdende bevolking hulp kan worden geboden.

De voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN, Srgjan Kerim, riep de lidstaten op een Olympisch bestand in acht te nemen zoals de Grieken in de Oudheid dat ook deden. Vorig jaar nam de Algemene Vergadering een resolutie aan die de leden opriep tot een bestand tijdens de Spelen. Het doel is om zo tot een langdurige vrede te komen.

Bom ontploft op strand Torremolinos

Op het strand van de Zuid-Spaanse badplaats Torremolinos is vanochtend in alle vroegte een bom ontploft. Volgens de politie raakte niemand gewond.

De lichte bom explodeerde kort na middernacht vlakbij de strandpromenade. Gasten in twee nabijgelegen hotels konden in hun kamers blijven. Er was vooraf niet gewaarschuwd over een op handen zijnde aanslag.

Het is nog onduidelijk of de Baskische afscheidingsbeweging ETA achter de aanslag zit. Die pleegde anderhalve week geleden een reeks bomaanslagen in badplaatsen in het noorden van Spanje. Ook toen vielen geen slachtoffers.

Belgen vinden lijken buiten begraafplaats

Inwoners van het Belgische Doornik hebben gisteren op een braakliggend terrein bij een begraafplaats meerdere menselijke resten ontdekt. Het gaat om stoffelijke resten in meer en minder verregaande staat van ontbinding, losse lichaamsdelen en doodskisten.

Volgens een eerste onderzoek van de politie gaat het niet om een misdrijf, maar zijn de lichamen "slechts" buiten de begraafplaats terechtgekomen. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.

Omwonenden deden de macabere vondst gistermiddag. Onder hen waren kinderen, aldus de website van de krant Vers l'Avenir die schrijft over de stank die opsteeg van het veld.

Jonge Russische skinheads aangeklaagd voor moord

In Rusland moeten meer dan twintig overwegend jeugdige skinheads voor racistisch gemotiveerde moorden terechtstaan.

In Moskou begon gisteren een proces tegen negen tieners, die in oktober 2007 twee mannen zouden hebben vermoord. Met een mobiele telefoon gemaakte beelden waar een van de overvallen op te zien zouden zijn, werden in de voorbije dagen meermalen op televisie uitgezonden.

Binnenkort moeten dertien andere skinheads terechtstaan die verdacht worden van moord op twintig leden van etnische minderheden. De processen zullen vermoedelijk enkele maanden duren en achter gesloten deuren gevoerd worden. Maar drie verdachten zijn volgens een rechtbankwoordvoerder meerderjarig; de jongste beklaagde is pas 15.

Volgens het Russische mensenrechtencentrum Sowa zijn in de eerste helft van dit jaar zestig moorden met racistische motieven gepleegd, vergeleken met 85 in 2007. De politie wordt verweten aanvallen op etnische minderheden vaak af te doen als vandalisme.

Vliegtuigje vergeet landingsgestel

Een lesvliegtuigje heeft gistermiddag een buiklanding gemaakt op Groningen Airport Eelde. De twee inzittenden, een instructeur en zijn leerling, bleven ongedeerd. Vermoedelijk zijn zij vergeten het landingsgestel naar beneden te klappen. Daardoor landde het toestel op de romp.

De landing vond even voor 17.30 uur plaats na een oefenvlucht. De onderzijde raakte beschadigd en een propeller verbogen. Een handjevol vliegtuigen landden met enige vertraging door de onfortuinlijke landing.

De luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten onderzoekt het ongeval op het vliegveld bij het Drentse dorp Eelde. De politie Drenthe liet eerder nog weten dat het eenmotorige sportvliegtuigje bij het landen door de wielen was gezakt.

Weer wielrenners betrapt op doping

Wielrenster Maria Bastianelli is betrapt op het gebruik van doping. De 21-jarige Italiaanse testte volgens het Italiaans persbureau Ansa begin juli positief bij een controle bij het EK onder 23 in Verbania.

Voorzitter van de Italiaanse wielerbond Renato Di Rocco vindt Bastianelli, die in Stuttgart het WK op de weg won en op de Olympische Spelen een grote concurrente voor Marianne Vos was, naïef. "Ze is gefixeerd op haar gewicht en als gevolg van een dieet is ze nu positief bevonden. We willen zo snel mogelijk een contra-expertise laten uitvoeren."

Naast Bastianelli is ook de Deen Peter Riis Andersen betrapt op doping. De 28-jarige mountainbiker is vorige maand positief getest op het gebruik van epo. Hij zou in Peking uitkomen op het onderdeel crosscountry, een onderdeel waarop hij in Athene nog achttiende werd.

Gebroken kuitbeen voor Bouma

Aston Villa-speler Wilfred Bouma heeft in het oefenduel met Odense BK een gebroken kuitbeen en een ontwrichte enkel opgelopen. De speler is vier tot zes maanden uit de roulatie.

Eerder was al bekend dat Bouma door het uitvallen de start van de competitie moest missen, maar nu een operatie noodzakelijk bleek, is hij langer uit de roulatie. Villa-trainer Martin O'Niell is optimistisch over het herstel van Bouma: "Hij is heel optimistisch, ook doordat de operatie succesvol is verlopen."

Systeemeisen Red Alert 3 bekend

Nu bekend is dat de beta van Red Alert 3 binnenkort van start gaat, is het handig om te weten of je PC het aankan. Om dit alvast een beetje in te kunnen schatten (beta's draaien vaak slechter dan uiteindelijk versies) heeft EA de systeemeisen voor de game vandaag bekend gemaakt.

Besturingssysteem – Windows XP of Vista (32-Bit)
Processor – XP: 2.0 GHz (Intel Pentium 4; AMD Athlon 2000+; Multiple Cores) / Vista: 2.2 GHz (Intel Pentium 4/AMD Athlon 2200+/Multiple Cores)
Geheugen – XP/Vista: 1 GB
Harde schijf – Media: 6.0 GB / EA Link: 12.0 GB
DVD Drive - 8x
VGrafische kaart – NVIDIA GeForce 6800, ATI Radeon X1800 of snellere DirectX 9.0c kaart
Geluidskaart - DirectX 9.0c compatibel (Creative Sound Blaster Audigy kaarten vereisen een Intel P4 2.6 GHz of soortgelijk onder Vista, Yamaha Xwave-512 niet ondersteund)
Online Multiplayer – 512 Kbps of sneller, 2 - 8 spelers
Input - Keyboard, Mouse
Optioneel – VoIP Headset

Red Alert 3 wordt 31 oktober in de winkels verwacht voor de PC en Xbox 360.

Riccitiello: Kwaliteit EA-games flink omhoog

John Riccitiello, CEO van Electronic Arts, denkt dat zijn bedrijf de vruchten begint te plukken van zijn aanstelling een aantal jaren terug. Hij ziet namelijk een flinke groei in de kwaliteit van de games die zijn bedrijf aflevert. Dat zei hij in een interview met Mercury News.

Een hoop mensen in onze industrie zitten vast in het denkpatroon dat hun baan is het managen van de zakelijke kant en dat games verder niet belangrijk zijn. Ik probeer dat om te draaien, mensen moeten zien dat het belangrijkste binnen ons bedrijf de plek is waar er geprogrammeerd wordt, waar de art direction plaats vindt en het design van de games. Als dat bereikt wordt, dan maken we vanzelf de beste games en dat levert ons de hoogste omzet.

Als je kijkt naar recent uitgebrachte titels denkt Riccitiello dat je duidelijk kunt zien dat de kwaliteit van de games omhoog is gegaan. Ook als je kijkt naar wat er nog in de planning staat, zie je dat kwaliteit hoog in het vaandel staat. Volgens Riccitiello heeft zijn bedrijf in dat opzicht een ommezwaai gemaakt en hij is daar erg trots op.

Waar hij minder trots op is, is dat hij de Xbox 360 en PlayStation 3 had getipt als concurrenten voor de positie van marktleiders voor de huidige generatie consoles op de markt kwam. Hij heeft er aan de andere kant wel vertrouwen in dat de nieuwe focus die EA nu legt op de Wii en Nintendo DS zich zal uitbetalen dit jaar en in 2009. De 360 en PS3 zullen uiteraard niet vergeten worden, aangezien deze nog fel strijden om de tweede plaats.

Voor het volledige interview met Riccitiello kun je hier terecht.

Aandelen Funcom gehalveerd sinds Age of Conan launch

Age of Conan: Hyborian Adventures kende een fantastische launch. Er werden legio exemplaren verkocht en in veel landen stond de game bovenaan de lijstjes met best verkochte games. Goed nieuws voor ontwikkelaar Funcom en je zou zeggen dat de investeerders en aandeelhouders er net zo over dachten, maar niets blijkt minder waar.

Ondanks de sterke start is er namelijk enorme twijfel bij de investeerders of dit succes wel gecontinueerd kan worden. Deze twijfel is zo groot dat de waarde van de aandelen van Funcom sinds de lancering van Age of Conan ruim gehalveerd zijn van $54 naar $24. De voornaamste kritiek is dat de game minder wordt naarmate spelers verder komen. Hierdoor hebben al veel kopers hun abonnement opgezegd. Zonder spelers is de toekomst van de game logischerwijs niet heel rooskleurig.

Dit klinkt wellicht grimmiger dan het in werkelijkheid is. De val van de aandelen is namelijk geen heel radicale als je kijkt naar de aandelenkoers voor de lancering van Age of Conan. In de maanden voorafgaand aan de launch was de waarde vrij stabiel rond de $25. De koerssprong is misschien dan ook niet meer dan het knappen van een zeepbel die ontstaan was vlak voor en na de launch.



Geen prone of killbare civilians in Far Cry 2

Het duurt niet lang meer voordat Far Cry 2 in de winkels zal liggen. In deze game zal je als mercenary de opdracht krijgen om een wapen-handelaar in Afrika op te sporen en deze af te maken. In je zoektocht zal je veel verschillende quests van veel verschillende mensen krijgen, en je zal in een gebied van 50 vierkante kilometer helemaal los kunnen gaan.

In een interview op de Far Cry 2 website zijn een aantal interessante dingen verteld. Als eerste zal de speler niet de mogelijkheid hebben om te gaan liggen. Er is hiervoor gekozen omdat het ongelijke terrein voor veel obstakels zou kunnen zorgen. Ook wordt er verteld dat er een boel civilians in het spel zullen zitten. Het is niet mogelijk om deze te doden maar je zal ze wel nodig hebben voor supplies. Één van deze supplies zullen medicijnen zijn voor malaria. Jij als speler hebt namelijk die ziekte en dit zal een grote invloed hebben op het verhaal en de gameplay.

Wil je het interview zien, dan kan je hier kijken.

Eerste bewegende beelden DC Universe Online

Op de persconferentie van Sony op de E3 is de nieuwe MMORPG DC Universe Online aangekondigd voor de Playstation 3 en de PC. De game zal zich afspelen in de wereld van de DC-comics en het zal mogelijk zijn om naast Superman, Batman, Lex Luthor of The Joker te vechten tegen het kwade of het goede. Op de E3 werd er al een eerste trailer geshowd en nu zijn op de Comi-con de eerste gameplay-beelden verschenen. In onderstaande beelden kan je zien hoe je het opneemt tegen schurken in de straten van Metropolis.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.