Huntelaar wil met Ajax kampioen worden

Het is nog niet duidelijk wat de toekomstplannen van Klaas-Jan Huntelaar zijn. Zo heeft hij een goede reden om nog niet bij Ajax weg te willen. De aanvaller wil, samen met de selectie van de Amsterdammers, kampioen van Nederland worden.

Ook de aanstelling van Marco van Basten als trainer van Ajax zou voor Huntelaar een reden zijn nog niet te vertrekken. Verder gaat Dennis Bergkamp stage lopen bij de club uit Amsterdam. "Ik heb bewondering voor wat ze hebben gepresteerd. Het is voor mij als spits de crème de la crème om mee te werken. Twee voormalige spitsen waarvan ik ontzettend veel kan leren. Daar sta ik ook voor open. Zoiets kan zeer belangrijk worden als ik straks mijn beslissing maak", aldus de Ajacied.

Verder heeft Huntelaar het prima naar zijn zin bij Ajax. Toch is er ook een reden voor een mogelijk vertrek. "Een nieuwe sportieve uitdaging is de enige reden om te vertrekken. Er zijn clubs die momenteel meer middelen hebben om meer succes te bereiken," liet hij weten. "Als er echt een grote club interesse in mij heeft en ze willen me als eerste spits dan sta ik daar voor open. Ik wil volgens seizoen Champions League spelen. Ik ga niet naar een andere club die geen Champions League speelt."

Tot slot geeft de international toe nog geen keuze te hebben gemaakt. "De buitenwereld zit daar veel scherper op dan ikzelf. Ik wacht gewoon rustig af en wil eerst presteren in de play-offs en op het EK. Misschien horen jullie tussentijds iets, misschien daarna. Dat zie ik wel. Iedereen wil horen dat ik blijf of wegga. Dat weet ik, maar dat heb ik op het moment niet zelf in de hand."