Ajax heeft moeite met aantrekken spelers

Het lijkt voor Ajax steeds lastiger te worden om nieuwe spelers aan te trekken. Martin van Geel, technisch directeur van de club, is dan ook van mening dat de Amsterdammers nadrukkelijk met de realiteit worden geconfronteerd.

"In deze fase worden we gewezen op de mogelijkheden van Ajax, maar vooral ook op de onmogelijkheden. De meeste kandidaten zijn simpelweg onhaalbaar, of je stuit bij veel clubs per definitie op weerstand. De enige oplossing voor ons is inventief proberen te zijn", aldus Van Geel.

Eerst probeerde Ajax Luka Modric en Branislav Ivanovic los te weken. Al snel bleek dat dit niet gerealiseerd kon worden. De huidige werkgever van Modric, Dinamo Zagreb vroeg minimaal 25 miljoen euro voor de speler en Ivanovic heeft inmiddels voor Chelsea gekozen.

Verder zou Ajax ook geprobeerd hebben om Denny Landzaat binnen te halen. De speler van Wigan Athletic zou er echter geen trek hebben in een avontuur bij de Amsterdamse formatie. Naast de club uit de hoofdstad zou ook Feyenoord naar de diensten van de middenvelder hengelen, maar de speler gaf aan in Engeland te willen blijven. "Ik heb het gevoel dat ik nog lang niet klaar ben in het buitenland," aldus de voormalig speler van AZ en Willem II.