FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 januari 2008

[Darts] Nederlanders sneuvelen in eerste ronde

Niels de Ruiter en Francis Hoenselaar zijn tijdens de eerste ronde van het Lakeside BDO WK Darts in Frimley Green al tegen een nederlaag aangelopen. Daardoor zijn ze na de eerste ronde al uitgeschakeld.

De Ruiter, zestiende geplaatst en vorig jaar nog goed voor een plek in de halve finale, kon het dit jaar niet bolwerken tegen zijn Engelse opponent Glenn Moody. De eerste set ging nog met 3-2 naar onze landgenoot, maar hij verloor vervolgens drie sets op rij met 1-3, 1-3 en 2-3. Moody treft in de volgende ronde de als eerste geplaatste Mark Webster uit Wales.

Ook voor Francis Hoenselaar zit het toernooi er al op. De als eerste geplaatste Nederlandse verloor kansloos met 2-0 van de Engelse Stephanie Smee, die door deze overwinning doorgaat naar de halve finales. Daarin speelt ze tegen de Russin Anastasia Dobromyslova.

Uitslagen dag 1

SpelerSpeler Uitslag
Mark Webster (1)Ian Jones3-1
Gary Robson (8)Tony David3-1
Darryl Fitton (9)Davy Richardson3-1
Tony O' Shea (5)Steve Farmer3-2
Robert ThorntonJohn Walton (12)3-0
Glenn MoodyNiels de Ruiter (16)3-1

Ajax heeft moeite met aantrekken spelers

Het lijkt voor Ajax steeds lastiger te worden om nieuwe spelers aan te trekken. Martin van Geel, technisch directeur van de club, is dan ook van mening dat de Amsterdammers nadrukkelijk met de realiteit worden geconfronteerd.

"In deze fase worden we gewezen op de mogelijkheden van Ajax, maar vooral ook op de onmogelijkheden. De meeste kandidaten zijn simpelweg onhaalbaar, of je stuit bij veel clubs per definitie op weerstand. De enige oplossing voor ons is inventief proberen te zijn", aldus Van Geel.

Eerst probeerde Ajax Luka Modric en Branislav Ivanovic los te weken. Al snel bleek dat dit niet gerealiseerd kon worden. De huidige werkgever van Modric, Dinamo Zagreb vroeg minimaal 25 miljoen euro voor de speler en Ivanovic heeft inmiddels voor Chelsea gekozen.

Verder zou Ajax ook geprobeerd hebben om Denny Landzaat binnen te halen. De speler van Wigan Athletic zou er echter geen trek hebben in een avontuur bij de Amsterdamse formatie. Naast de club uit de hoofdstad zou ook Feyenoord naar de diensten van de middenvelder hengelen, maar de speler gaf aan in Engeland te willen blijven. "Ik heb het gevoel dat ik nog lang niet klaar ben in het buitenland," aldus de voormalig speler van AZ en Willem II.

Mel B. knijpt in tiet Posh tijdens concert

Icoon ShowbizzGoed nieuws voor liefhebbers van puur natuur. De geruchten dat de tieten van Victoria - Posh - Beckham nep zouden zijn, waren zo hardnekkig dat er eindelijk bewijs is dat ze toch echt zijn. Collega Spicegirl Mel - Scary - B. was niet te beroerd het gerucht uit de wereld te helpen.

Het gebeurde tijdens een optreden van de Spicegirls afgelopen week in de O2 Arena in Londen. Ze kneep even stevig in de boezem van de voetbalvrouw en verklaarde: "Ja hoor, ze zijn echt." Of wéér echt, want onlangs kwam in het nieuws dat Posh haar implantaten tijdelijk liet weghalen. Mel B. had in ieder geval de avond van haar leven, want ze is gek op lesbische trioseks. De foto van het knijpmoment kun je hier bekijken.

Hulzebosch valt van toilet en breekt rib

Erik Hulzebosch zal aanstaande zondag, tijdens het NK marathonschaatsen, niet aan de start verschijnen. De schaatser uit Overijssel brak op nieuwjaarsdag namelijk een rib, nadat hij van het toilet viel.

"Ik viel flauw door een te lage bloeddruk en kwam met mijn rug op de pot terecht", liet Hulzebosch in een reactie weten. "Ik dacht eerst dat ik mijn rug had gebroken, maar in het ziekenhuis bleek het gelukkig om een ribfractuur te gaan. Ik moet het een paar weken rustig aandoen en concentreer me nu op de buitenlandse natuurijswedstrijden."

Uitslag Inter - Ajax

Ajax is er niet in geslaagd om tijdens het tweede Mohammed Bin Rashid International Football Championship in Dubai de finale te bereiken. De Amsterdammers verloren met strafschoppen van Inter.

Na de eerste helft was de stand 1-1. Oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz bracht de Milanezen op voorsprong. Niet veel later wist Kenneth Perez opnieuw trefzeker voor zijn 'nieuwe' club. Ook in de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Het doelpunt van Ajax werd gescoord door Heitinga via een strafschop en ook Cruz wist nog eenmaal te scoren waardoor de eindstand van 2-2 op de borden verscheen.

Tijdens de strafschoppen wisten Jan-Arie van der Heijden, Kennedy Bakircioglü en John Heitinga niet te scoren waardoor Inter morgen de finale zal spelen. Lichtpunt bij Ajax is de terugkeer van Edgar Davids en Leonardo. Zij mochten na lange tijd van blessuren hun rentree maken.

Gemeenten zijn agressie tegen hulpverleners beu

Icoon BinnenlandsGemeenten accepteren het niet langer dat mensen het normaal vinden om tijdens de jaarwisseling en andere festiviteiten agressief te zijn tegen hulpverleners.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) komt daarom met een richtlijn waarin staat hoe moet worden omgegaan met mensen in een publieke functie en welke sancties er volgen als de grens wordt overschreden.

Aanleiding daarvoor zijn de vele incidenten rond oud en nieuw waarbij politieagenten, brandweerlieden en ambulancepersoneel slachtoffer werden van agressie en geweld. Dat zei een woordvoerder van de VNG vandaag naar aanleiding van het NOS Journaal. De gemeenten zijn óók de vernielzucht, die elk jaar weer tot forse schade leidt, meer dan zat.

[upd] Peuters omgekomen bij schuurbrand

Icoon BrandDoor een brand in een schuurtje van een woning aan de Juniusstraat in Hoorn zijn vanmiddag twee broertjes van 4 en 5 jaar oud om het leven gekomen. Dat heeft de gemeente Hoorn bekendgemaakt.

De jongens waren aan het spelen in de schuur van hun huis in de Juniusstraat. Ze staken lucifers af. Volgens de gemeente is de brand veroorzaakt door een fles met brommerbenzine die in de schuur stond. Er ontstond een vlammenzee waar geen geen ontkomen aan was, liet de gemeente weten.

De jongens stonden onder toezicht van een oppas. De oppas belde de brandweer, die binnen 5 minuten ter plaatse was en de relatief kleine brand snel onder controle had. De twee jongens konden niet worden gered.

Burgemeester G.O. van Veldhuizen van Hoorn sprak tijdens een persbijeenkomst zaterdagavond van een tragedie waar hij diep van onder de indruk is. Hij liet weten dat zijn medeleven uitgaat naar de ouders, de twee broertjes van de overleden jongens, de oppas, de overige familie, vrienden en buren.

-
Dit bericht is geheel opnieuw opgesteld om 19.52 uur

Schaatsen: Bos, Timmer leiden op NK Sprint

Icoon SchaatsenJan Bos en Marianne Timmer gaan aan de leiding na de eerste dag van het NK Sprint, dat dit weekend verreden wordt in ijshal Thialf. Vandaag werden een 500 en een 1000 meter verreden, morgen worden dezelfde afstanden nogmaals afgewerkt.

De eerste afstand vandaag was de 500 meter voor vrouwen. Deze werd gewonnen door Annette Gerritsen in 38.52. De jonge Gerritsen, een van de favorieten voor de eindzege, nam hiermee meteen een voorsprong op grootste concurrent Marianne Timmer die als derde eindigde op de eerste afstand. Margot Boer werd tweede, Ireen Wüst liet de vijfde tijd noteren.

Op de 1000 meter sloeg het noodlot toe. Gerritsen, die vanwege haar beschermde status maar één 500 en één 1000 meter hoefde te rijden in Heerenveen om in aanmerking te komen voor het WK Sprint, ging hard onderuit en kon niet finishen. Hierdoor mag ze morgen de afsluitende 1000 meter niet rijden en moet de in goede vorm stekende schaatsster hopen op een van de aanwijsplekken.

De afstand werd gewonnen door Ireen Wüst in een tijd van 1:16.77. De Brabantse bleef hiermee Paulien van Deutekom en Marianne Timmer voor, maar laatstgenoemde gaat wel aan kop in het klassement over dag één.

Bij de mannen werd de openingsafstand gewonnen door outsider Jacques de Koning. Hij legde de halve kilometer af in 35.39 seconden. Simon Kuipers legde beslag op plaats twee, Lars Elgersma werd derde. De grootste teleurstelling kwam op naam van Erben Wennemars, die vijftiende werd en nog achter zijn jongere broer Freddy eindigde.

Op de tweede afstand kwam Wennemars beter uit de verf. Hij werd uiteindelijk tweede in een tijd van 1:09.40, net achter Jan Bos (1:09.12). Wederom derde werd Lars Elgersma, die in het algemeen klassement op de tweede plaats terug te vinden is.

Tussenstand dames
#NaamPunten
1Marianne Timmer77.480
2Ireen Wüst77.765
3Margot Boer77.800
4Sanne van der Star78.380
5Paulien van Deutekom78.450
6Natasja Bruintjes79.080
7Ingeborg Kroon79.205
8Jorien Voorhuis79.310
9Tessa van Dijk79.390
10Wieteke Cramer79.880


Tussenstand heren
#NaamPunten
1Jan Bos70.040
2Lars Elgersma70.375
3Simon Kuipers70.450
-Jacques de Koning70.450
5Beorn Nijenhuis70.595
6Mark Tuitert70.740
7Jurre Trouw70.845
8Erben Wennemars70.920
9Gerard van Velde71.090
10Remco Olde Heuvel71.110


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Staatscourant 'hoaxt' oprichting Islam-partij

Icoon OpmerkelijkDe Staatscourant meldde deze week dat er in Nederland een nieuwe Islamitisch Democratische Partij (IDP) in oprichting is. Verschillende mensen menen echter dat het hier een hoax betreft.

De IDP stelt in een verklaring 'een echte Nederlandse politieke partij te zijn'. Zo onderschrijft ze de Nederlands democratische beginselen en erkent de grondwet. In eerste instantie wil de IPD, naar eigen zeggen, in de Tweede Kamer 'een politiek weerwoord kunnen geven tegen de aanhoudende anti-islamitische geluiden, met name van de kant van PVV leider Geert Wilders'. Op termijn streeft de IDP ernaar langs politieke weg wetgeving aan te passen aan Islamitische normen en waarden.

Domeinproxy
Totzover het bericht in de Staatscourant. De website van de partij is Islamitischdemocratischepartij.org. Wie er achter die site zit is onduidelijk, omdat gebruik is gemaakt van een domeinproxy. Ook de drie namen die website prijsgeeft als de mensen achter de partij, maken niet veel wijzer.

Zo is de naam van de penningmeester Jebel Ali. Dat is dezelfde naam als het tweede van de drie Palmeilanden dat voor de kust van Dubai ligt. Secretaris van de partij is Mohammed Nasser. Die naam bestaat wel, maar is in werkelijkheid een Marokkaans Nederlandse schrijver. De voorzitter van de IDP heet Mustafa Sabbagh en is op Google in Nederland totaal onbekend.

Beginselprogramma
Wie het beginselprogramma van de IDP leest komt 'schokkende' passages tegen. Maar het hele beginselprogamma is gekopieerd van de SGP en hier en daar aangepast of aangevuld.

Vergelijk maar eens:

Geaardheid kan ook betrekking hebben op verschillen in geslacht. In de Nederlandse wetgeving wordt het begrip vooral gehanteerd met het oog op de sexuele gerichtheid. Deze wetgeving heeft vooral betrekking op de bescherming van homosexuelen. De IDP stelt dat er een duidelijk oderscheid is tussen aard en daad. De uitleving van het homofiel-zijn, de homosexualiteit, is een gruweldaad volgens de Koran, en moet daarom krachtig worden bestreden.

Geaardheid kan ook betrekking hebben op verschillen in geslacht. In de moderne wetgeving wordt het begrip vooral gehanteerd met het oog op de sexuele gerichtheid. Deze wetgeving heeft vooral betrekking op de bescherming van homosexuelen. Wat dit laatste betreft dient het onderscheid tussen aard en daad daarbij te worden benadrukt. De uitleving van het homofiel-zijn, de homosexualiteit, is zonde volgens Gods Woord. Daarbij blijft overigens het respect voor de mens, al wordt de uitleving afgewezen. Overigens is wellust, van wie dan ook zonde.

En:

Het laatste gedeelte van artikel 4 is gericht op de taak van de overheid tegenover alles wat Allah in Zijn Woord in het openbaar tegenstaat. ’Dientengevolge behoren ongeloofspropaganda, valse religies en anti-islamitische ideologieën door de overheid uit het openbare leven te worden geweerd.

Wetgeving en bestuur mogen de prediking van het Evangelie niet hinderen, maar moeten deze bevorderen. De Kerk van Christus dient wel onderscheiden te worden van elke vereniging en moet naar eigen rechten beschermd worden. Dientengevolge behoren ongeloofspropaganda, valse religies en antichristelijke ideologieën door de overheid uit het openbare leven te worden geweerd.

Boos
Vooralsnog maakt alleen de organisatie Stop Islamisering van Nederland zich boos op de IDP. En op de site Marokko.nl werd het initiatief druk becommentarieerd in een forum-topic.

De Nederlandse Staatscourant is een uitgifte van de regering van het Koninkrijk der Nederlanden. De zorg voor de uitgifte van de Staatscourant, die bestaat sinds 1814, berust bij de minister van Binnenlandse Zaken.

-
Beginselprogramma IDP (.pdf-bestand)
Beginselprogramma SGP (.pdf-bestand)

Januari is dodelijkste maand van jaar

Januari is de dodelijkste maand van het jaar, zo blijkt uit cijfers van het Belgische instituut voor statistiek. September is de maand met de minste sterfgevallen. Dan overlijden in België 260 mensen per dag, tegen 287 gemiddeld en 333 in januari.

Als gevolg van kou in januari zijn er veel longinfecties en griepgevallen. Bovendien kampen sommigen nog met dodelijke stress door de feestdagen. ''Er wordt meer gefeest en gegeten: denk dan aan ontsporing van suikerziekte, meer ongevallen en branden. En de donkere dagen leiden ook tot meer zelfmoorden'', verklaarde geriater Lucien Decock vanmiddag op VRT-radio.

Ook december is een redelijk dodelijke maand. Op Eerste en Tweede Kerstdag is er een kwart meer kans om te sterven dan op een normale dag.

FOK!Blog Babe Battle #38

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we een zwartharige dame en in de rechterhoek een roodharige dame! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Zwart  vs Rood

Vrouw raakt auto kwijt bij oudjaarsmist

Tijdens de extreem dichte mist die ons land tijdens de oudjaarsnacht teisterde, is een vrouw uit Leeuwarden haar auto kwijtgeraakt. Ze heeft twee dagen moeten zoeken voordat ze weer in haar eigen auto kon stappen.

De vrouw was de overgang naar 2008 aan het vieren bij vrienden in de stad Groningen. Toen de vrouw na het feestje weer naar huis wilde rijden, werd de mist haar toch wat te gortig. Ze zette haar autootje aan de kant van de weg en vroeg een voorbijganger hoe ze moest teruglopen naar het adres van de vrienden die haar net hadden uitgezwaaid. Gelukkig mocht de vrouw hier overnachten.

Toen ze de volgende ochtend wakker werd, wilde ze haar auto weer opzoeken. Helaas wist ze niet meer waar ze haar blauwe Golf had geparkeerd in de voor haar vreemde stad. Ook wist ze het kenteken van het voertuig niet, want ze had de autopapieren nog in haar auto laten liggen. Pas twee dagen later had ze haar auto teruggevonden.

[NK Sprint] Bos snelste op 1000 meter

Jan Bos heeft zojuist in Thialf de eerste duizend meter voor mannen op het NK Sprint gewonnen in 1:09.12.

Erben Wennemars wist als tweede te finishen, Lars Elgersma werd net als op de 500 meter derde. Voor het klassement betekent dit dat Jan Bos aan de leiding gaat, gevolgd door Elgersma.



Uitslag 1000 meter
#NaamTijd
1Jan Bos1:09.12
2Erben Wennemars1:09.40
3Lars Elgersma1:09.83
4Mark Tuitert1:09.88
5Remco Olde Heuvel1:09.98
6Beorn Nijenhuis1:10.09
7Simon Kuipers1:10.10
8Jacques de Koning1:10.12
9Jurre Trouw1:10.35
10Yuri Solinger1:10.48

Stand na eerste dag

#NaamPunten
1Jan Bos70.040
2Lars Elgersma70.375
3Simon Kuipers70.450
-Jacques de Koning70.450
5Beorn Nijenhuis70.595
6Mark Tuitert70.740
7Jurre Trouw70.845
8Erben Wennemars70.920
9Gerard van Velde71.090
10Remco Olde Heuvel71.110

Alcomobilist klemgereden door trucker

Icoon OpmerkelijkEen 48-jarige automobilist uit Breda is vrijdagnacht op een parkeerplaats langs de A27 klemgereden door een vrachtwagenchauffeur. De chauffeur had het vermoeden dat de automobilist dronken was en blokkeerde met zijn vrachtwagen de parkeerplaats. Dit gebeurde ter hoogte van het Brabantse Hank.

De automobilist kon niet wegrijden en moest wachten op de inmiddels gewaarschuwde politie. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het bureau, waar hij een blaastest moest doen.

De vrachtwagenchauffeur bleek gelijk te hebben: de automobilist had drie keer meer alcohol in zijn bloed dan toegestaan. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren.

Microsoft geeft Live Arcade game weg wegens kerstdrukte

Update:
Inmiddels is duidelijk dat de game voor zowel Gold- als Silver-leden beschikbaar zal zijn, ook als je niet betaald voor het gebruik van Xbox Live dus.
Met dank aan lordteddybeer voor het melden in de reacties

Originele bericht:
Afgelopen kerst was het erg druk op Xbox Live, zo druk zelfs dat de dienst bij vlagen niet meer bruikbaar was. Marc Whitten, General Manager van Xbox Live voelde zich hier niet goed over en gaat als goedmakertje voor alle Xbox Live leden een gratis Arcade game regelen.

As a result of this massive increase in usage we know that some of you experienced intermittent Xbox LIVE issues over the holiday break. While the service was not completely offline at any given time, we are disappointed in our performance. I would like to take this moment to thank each and every one of you for your patience and understanding as our team has worked around the clock to return the service to a stable state.

At the same time we would like to offer a token of our appreciation to all of you in celebration of record success for the service. And as a thank you for your loyalty during this holiday period, we will be offering all of our Xbox LIVE members around the world access to a full Xbox LIVE Arcade game that will be available to download free of charge. In the coming weeks we will be sharing the specific details of this offer with you.

Daarnaast zijn er deze feestdagenperiode ook enkele Xbox Live records gesneuveld, zo zijn er nog nooit zoveel nieuwe leden ingeschreven en zijn er op 2 januari het meeste aantal leden tegelijkertijd online geweest.

Zodra bekend is welke game we gratis kunnen ontvangen en of deze actie alleen voor Gold-leden geldt lees je het uiteraard ook hier.


Wordt het Uno?

Vis uit Stadskanaal wordt duur betaald

Vrijdag staat wereldwijd bekend als visdag. Een 37-jarige man uit Stadskanaal dacht er net zo over, en besloot gisteren een harinkje te happen. Hij heeft deze vis echter duur betaald.

Bij een viswinkel aan de Oude Markt in zijn woonplaats ging de man als een wilde tekeer. Hij vond dat hij wel erg lang op zijn visje moest wachten. Toen hij uiteindelijk zijn haring kreeg voorgeschoteld, smeet hij hem door het winkelpand en trapte de voordeur van de zaak in.

De politie wist hem enige tijd later tot stoppen te dwingen en hem te arresteren. Na het opstellen van een proces-verbaal, hebben ze de man gisteravond weer laten lopen.

[NK Sprint] Val Gerritsen, Timmer leidt

Ireen Wüst heeft de 1.000 meter voor vrouwen gewonnen bij het Nederlands kampioenschap sprint. Wüst was zojuist in een tijd van 1.16,77 de rapste.

Paulien van Deutekom reed met 1.16,99 de tweede tijd en Marianne Timmer eindigde als derde. Voor Annette Gerritsen liep de 1.000 meter op een drama uit. Gerritsen, vooraf een van de kanshebsters voor de titel, kwam in haar rit ten val.

In het algemeen klassement na de eerste dag staat Marianne Timmer eerste, gevolgd door Wüst en Margot Boer.



Uitslag 1.000 meter
#NaamTijd
1Ireen Wüst1.16,77
2Paulien van Deutekom1.16,99
3Marianne Timmer1.17,26
4Jorien Voorhuis1.17,98
5Margot Boer1.18.04
6Tessa van Dijk1.18,48
7Ingeborg Kroon1.18,61
8Natasja Bruintjes1.18,90
9Sanne van der Star1.18,98
10Sophie Nijman1.19,13

Algemeen klassement

#NaamPunten
1Marianne Timmer77.480
2Ireen Wüst77.765
3Margot Boer77.800
4Sanne van der Star78.380
5Paulien van Deutekom78.450
6Natasja Bruintjes79.080
7Ingeborg Kroon79.205
8Jorien Voorhuis79.310
9Tessa van Dijk79.390
10Wieteke Cramer79.880

Grote brand op Helmonds bedrijventerrein

Icoon BrandIn Helmond woedt sinds gisteravond 18.30 uur een grote brand in een oud bedrijfsverzamelgebouw aan de Kanaaldijk Zuid Oost. De brand was vandaag rond 15.00 uur nog steeds niet onder controle, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

In eerste instantie werd rond middernacht het sein brand meester gegeven. Omdat de brand in een oud pand woedde, ging de brandweer vannacht uit voorzorg nog meerdere malen poolshoogte nemen. De brand was toen weer opgelaaid en werd opnieuw geblust. Vanochtend rond 9.00 uur bleek er wederom sprake te zijn van brand.

De brandweer is met veel materieel en 65 brandweerlieden aanwezig. De brand is moeilijk te blussen omdat het gebouw uit veel hout bestaat. Door instortingsgevaar kan het vuur alleen van buiten worden bestreden. Het vuur zorgt voor veel rookontwikkeling die richting de binnenstad van Helmond trekt. Panden in de buurt hebben rook- en waterschade opgelopen. Naar verwachting is de brandweer nog enkele uren bezig met blussen.

In het pand zijn meerdere kleine bedrijven gevestigd zoals een fotostudio, atelier en spel-en attractieverhuur. De brand is ontstaan in een kledingverhuurbedrijf. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. Bij de brand kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij.

[NK Sprint] De Koning verrast op 500 meter

Jacques de Koning heeft verrassend de eerste afstand voor mannen tijdens het Nederlands kampioenschap sprint, de 500 meter, op zijn naam geschreven. De Koning kwam tot een tijd van 35,39.

Simon Kuipers eindigde als tweede in 35,40, en Alkmaarder Lars Elgersma reed met 35,46 de derde tijd. Erben Wennemars stelde teleur, hij eindigde met 36,22 als zestiende, nog achter zijn tien jaar jongere broer Freddy.

Later vandaag rijden de mannen nog de 1.000 meter.



Uitslag 500 meter
#NaamTijd
1Jacques de Koning35,39
2Simon Kuipers35,40
3Lars Elgersma35,46
4Jan Bos35,48
5Beorn Nijenhuis35,55
6Jan Smeekens35,61
7Jurre Trouw35,67
8Mark Tuitert35,80
9Gerard van Velde35,80
10Ronald Mulder36,09

Veel "Nederlanders" in selectie Antillen

Leen Looyen, de bondscoach van de Nederlandse Antillen, heeft in zijn voorselectie voor de WK-kwalificatieduels met Nicaragua liefst zestien in Nederland actieve profvoetballers geselecteerd.

De Nederlander selecteerde zelfs spelers van de amateurclubs Quick Amersfoort en HCSC. De weg naar het WK is lang. Als de Nederlandse Antillen winnen van Nicaragua wacht een ontmoeting met Haïti. Pas na die tweekamp kan de poulefase bereikt worden. Looyen weet nog niet zeker of alle spelers gehoor zullen geven aan de oproep.

De complete voorselectie:

Doel: Raymond Homoet (FC Volendam), Wencho Farrell (HCSC), Marcello Pisas (Centro Social Deportivo Barber)

Verdediging: Tyrone Loran (NAC Breda), Angelo Cijntje (BV Veendam), Nuelson Wau (Willem II), Angelo Martha (Willem II), Reinhard Breinburg (FC Dordrecht), Djuric Winklaar (Quick Amersfoort) Eugene Martha (Jong Colombia), Raymond Victoria (ADO Den Haag)

Middenveld: Leon Kantelberg (VVV-Venlo), Anton Jongsma (FC Zwolle), Angelo Zimmerman (BV Veendam), Boy Deul (FC Volendam), Christy Bonevacia (geen club), Revy Rosalia (TOP Oss)

Aanval: Nyron Wau (FC Den Bosch), Orlando Smeekes (Go Ahead Eagles), Robin Nelisse (FC Utrecht), Benjamin Martha (RBC Roosendaal), Richmar Siberie (Straelen), Dyron Daal (St. Johnstone), Sidney Sendley Bito (Arsenal Kiev)

Score een goal in Winning Eleven Play Maker 2008

De Japanse versie van Pro Evolution Soccer, daar bekend als Winning Eleven, zal 21 februari in het land van de rijzende zon op de Wii uitkomen onder de naam: Winning Eleven Play Maker 2008. Konami heeft alvast de Japanse website gelanceerd met daarop een trailer. Hieronder hebben we alvast de trailer voor jullie neergezet. Om rechtstreeks naar de website te gaan kun je hier klikken, let op de site is geheel in het Japans.

Berthod succesvol voor eigen publiek

De Zwitserse skiër Marc Berthod heeft vanmiddag in eigen land de reuzenslalom in de strijd om de wereldbeker gewonnen.

Zijn landgenoot Daniel Albrecht eindigde in Adelboden als tweede, de Oostenrijker Hannes Reichelt pakte het brons.

Albrecht gaatin de strijd om de wereldbeker in de reuzenslalom met 258 punten aan de leiding, tien punten voor op de Oostenrijker Benjamin Raich die vandaag als zevende eindigde.

[Upd] Over de punten

De site-admins hebben lang getwijfeld over wat te doen met de punten van de vorige twee rondes. We zijn uiteindelijk op het volgende gekomen.

Uiterlijk aankomende vrijdag zullen de punten en het geld worden bijgeschreven van de wedstrijden die wel zijn gespeeld. Van de vier uitgestelde wedstrijden, waaronder de twee toppers, zullen de punten worden bijgeschreven nadat ze zijn gespeeld.

We hopen dat deze oplossing voor iedereen bevredigend is.

Update:
De punten van de betreffende speelronden zijn inmiddels doorgevoerd. De puntenposten komen pas, nadat alle wedstrijden van een bepaalde ronde zijn gespeeld.

Voor de volgende speelronde van de voetbalmanager kan je tot vrijdag 11 januari 17:59 uur wisselen.

DVD: I Shouldn't Be Alive

Het komt niet vaak voor dat een serie door twee verschillende zenders kort achter elkaar wordt uitgezonden. In 2005 zond Discovery Channel de serie I shouldn't be alive voor het eerst in Nederland uit. Het werd al snel de best bekeken serie van de zender. Het duurde dan ook niet lang tot SBS besloot de rechten van de serie over te kopen en het bij Net5 op de buis te brengen. Het eerste seizoen is sinds kort ook op dvd te verkrijgen.

[NK Sprint] Gerritsen snelste op 500 meter

De eerste afstand van het Nederlands kampioenschap sprint, de 500 meter voor vrouwen, is zojuist gewonnen door Annette Gerritsen. Gerritsen was in een tijd van 38,52 de snelste.

Margot Boer reed met 38,78 de tweede tijd, Marianne Timmer eindigde in 38,85 als derde.

Later vandaag rijden de vrouwen nog de 1.000 meter.



Uitslag 500 meter
#NaamTijd
1Annette Gerritsen38,52
2Margot Boer38,78
3Marianne Timmer38,85
4Sanne van der Star38,89
5Ireen Wüst39,38
6Natasja Bruintjes39,63
7Ingeborg Kroon39,90
8Paulien van Deutekom39,96
9Emilie Gale40,01
10Mayon Kuipers40,10

Flinke stroomstoring in Culemborg

Icoon BinnenlandsOngeveer 4700 huishoudens in Culemborg zaten vanochtend een aantal uren zonder stroom. Een woordvoerder van Nuon liet weten dat de storing niet gerelateerd was aan de reparaties die nog gaande zijn aan de hoogspanningskabels door het ongeluk met een helikopter vorige maand in de Tieler- en Bommelerwaard.

Energieleverancier Nuon kreeg rond 06:30 meldingen binnen dat mensen geen gebruik meer konden maken van het schokkerig goedje. Op dat moment moesten 1400 huishoudens het zonder stroom stellen.

3300 andere huishoudens werden ruim twee uur later getroffen door de storing. Deze laatste groep was na een uur weer voorzien van stroom.


Deze keer dus niet de veroorzaker

Great Indoor Balls

Arno stuurde de volgende column in:

Ooit zag ik zijn, ik dacht, zus op televisie. Ergens op het platteland had ze een drive-in supermarkt. Wij vinden drive-in hamburgerketens al maf. En drive-in bioscopen zie je hier niet. Maar aan de andere kant van de oceaan is alles drive-in, dus ook de supermarkt. En clubje potentiële onrustzaaiers reed de winkel binnen en met veel 'fucking' pakt mevrouw een jachtgeweer. Het scheelde niet veel of er mocht bloed gedweild worden.

De Rooy: "Einde Dakarrally"

De toekomst van de Dakarrally hangt na de afgelasting aan een zijden draadje. Volgens sommige coureurs betekent het een definitief einde.

"Deze klap komt de Dakar niet meer te boven. Dit was de laatste", aldus Jan de Rooy, winnaar bij de vrachtwagens in 1987. Roland Rijpma, een Nederlandse deelnemer bij de auto's, denkt eveneens dat er geen toekomst meer is voor de rally. "Ik kan het de organisatie niet kwalijk nemen dat zij de boel hebben afgeblazen. Maar ik denk wel dat dit het einde van de Dakarrally is. Met de huidige moslimterreurtactiek is het niet meer mogelijk zo’n groot evenement te organiseren."

Sporthistorie: De vloek van de geit en de Bambino

Amerika en sportgeschiedenis, dat gaat prima samen. Oude sporthelden worden op gepaste wijze geëerd. Fenomenale prestaties uit het verleden zijn door horden fanatiekelingen onthouden. Ieder jaar dat een record blijft staan, krijgt zo'n prestatie meer glans en worden de verhalen rondom zo’n prestatie steeds smeuïger. Het is dan ook niet vreemd dat er zaken zoals "vloeken" in de Amerikaanse sport bestaan. We bekijken vandaag twee van die vloeken; die van The Bambino en die van Billy de geit.

Sinds 2004 moeten we het met één vloek minder doen. De vloek van The Bambino is namelijk niet meer. De Red Sox wonnen in 2004 de World Series. Daarmee werd de vloek van The Bambino opgeheven. Maar de legende is te mooi om niet verteld te worden.

De Red Sox wonnen de World Series in 1912, 1915, 1916 en 1918 en waren in die tijd een grote, beroemde toporganisatie. Na 1918 stokte het succes.

In 1920 verkocht de eigenaar Frazee van de Sox zijn grote ster Babe Ruth, aan de Yankees om met dat geld een Broadway-productie te kunnen financieren. Het is tot op de dag van vandaag de meest besproken en meest bespotte transfer uit de geschiedenis van de Amerikaanse sport.

George Herman Ruth jr. werd op 6 februari 1895 geboren in Baltimore. Een waar honkbaltalent. Op 27 februari 1914 tekende George Ruth zijn eerste profcontract bij de Baltimore Orioles. Omdat hij zo jong was, kreeg hij de bijnaam Babe.

Babe Ruth brak ook bij de Yankees alle records, zowel als slagman als pitcher. Ruth maakte de Yankees jaar na jaar kampioen en trok zoveel mensen naar het stadion dat in 1923 het nieuwe Yankee Stadium gebouwd werd. Het stadion staat nog steeds in the Bronx en wordt ook wel "The House that Ruth Built" genoemd.

En de Red Sox? Zij wonnen nooit meer wat. Nooit. Dat krijg je ervan als je zo met je sterren omgaat. Dan nemen de sterren, ook al zijn ze al lang dood, vreselijk wraak.

In 2004 is de vloek dus opgeheven. Was het vreemd dat dat zomaar gebeurde? Nou nee, als we de bijgelovige Amerikanen mogen geloven.

In een wedstrijd tussen de Yankees en de Red Sox sloeg Manny Ramirez een homerun en landde de bal pardoes in het gezicht van een jonge fan. Het gevolg: een pijnlijk aangezicht en twee gebroken tanden.

Niets aan de hand zou je zeggen, maar wat was het geval? De jongen was Yankee-fan en bleek in het huis te wonen waar Babe Ruth tijdens zijn New Yorkse jaren had gebivakkeerd. Volgens velen was de vloek op dat moment gebroken! Dagenlang stonden de kranten vol van dit voorval. Men vond het ongeluk te toevallig om geen verband met de vloek te zien.

Overigens zijn de Red Sox niet de enige vervloekte club in de States. Ook de Chicago Cubs zitten in het "vervloektenhoekje".

De laatste keer dat de Cubs in de finale om de wereldtitel stonden, en verloren, was in 1918, en tegenstander was, jawel, de Boston Red Sox. Daarna waren de successen schaars.
In Chicago hebben ze namelijk ook een vloek: The Billy Goat Curse, de vloek van Billy's geit. Cafébaas William Sianis, eigenaar van de Goat Tavern, wilde in 1945 namelijk zijn geit Sonovia mee naar het stadion nemen, maar het beest mocht niet binnen.

Op dat moment sprak hij de vloek uit dat de Cubs nooit meer een World Series zouden spelen. Bijgeloof of niet, sinds die tijd heeft de club nooit meer een finale behaald.

Dat zelfs de club hem serieus neemt, blijkt uit het feit dat een voorzitter in 1950 heeft schriftelijk gesmeekt om de vloek ongedaan te maken. Tevergeefs. De vloek heeft ieder jaar z'n werk weer gedaan.

Karbon superieur op reuzenslalom

Tot nu toe regeert de Italiaanse Denise Karbon op de reuzenslalom bij de vrouwen. In het Tsjechische Spindleruv Mlyn won ze de vierde wereldbekerwedstrijd op rij.

Met die overwinning is de Italiaanse één zege verwijderd van het evenaren van de prestatie van haar landgenote Deborah Compagnoni. Tien seizoenen geleden won Compagnoni de eerste vijf reuzenslaloms van het seizoen.

De overwinning vandaag ging niet eenvoudig omdat Karbon onder druk werd gezet door Tanja Poutiainen. Na de eerste run was het verschil tussen de twee maar eentiende van een seconde, maar in de tweede run moest de Finse meer toegeven. De Oostenrijkse Elisabeth Görgl eindigde als derde.

Huwelijk gestrand door verkoop nummerplaat

Icoon OpmerkelijkOoit vormden Neil en Jane Medley een gelukkig stel. Het Britse stel had twee kinderen, een dure levensstijl en ging op reis bij de vleet. Ook stond er een mooie Ferrari op de oprit met een gepersonaliseerde nummerplaat.

Toen Jane er in 2006 achterkwam dat het fortuin van Neil bij elkaar verzonnen was en hij in werkelijkheid aan de rand van de financiële afgrond stond brak er paniek uit bij het gezin. Ze dreigden zelfs uit hun villa, ter waarde van ruim een miljoen euro, gezet te worden. Om wat geld te verdienen verkocht Jane stiekem de gepersonaliseerde nummerplaat, MED575, van de Ferrari van Neil.

Dat Neil daar niet blij mee was, is een understatement. Hij naam wraak op zijn vrouw door haar klerenkast te plunderen. Onder andere drie baljurken en exclusieve handtassen vonden hun weg naar de vuilverbrandingsoven zo merkten oplettende buren op. Van de schoenen liet hij van elk paar één schoen verdwijnen. Neil blijft ontkennen iets met het verdwijnen van de spullen te maken te hebben.

In de rechtbank verklaarde Jane gisteren: "Ik kwam op een dag thuis en trof in mijn slaapkamer enkel nog het bed, de kleerkast en een exemplaar van elk paar schoenen aan. Zelfs de slipjes waren verdwenen en op een familiefoto had hij een gat in het hoofd van mijn zuster geslagen. Hij kan extreem kwaad worden, maar ik had nooit gedacht dat hij op deze manier wraak zou nemen. En dat enkel maar omdat ik zijn nummerplaat verkocht heb".

Warner Bros. gaat exclusief voor Blu-ray

Warner Bros. zal het HD-DVD formaat laten vallen en later dit jaar hun films exclusief op Blu-ray gaan uitbrengen. Dat hebben Barry Meyer, Chairman & CEO, Warner Bros. en Kevin Tsujihara, President, Warner Bros. Home Entertainment Group in een persverklaring bekend gemaakt.

In de verklaring liet Meyer weten dat het hebben van twee standaarden verwarrend is voor de consument en dat dit de verkopen van high-definition DVD in de weg kan zitten. Door voor één formaat te kiezen zou dit beter aansluiten op de wens van de consument en zal dit de groei van het medium vergroten. Volgens Tsujihara heeft de consument duidelijk gekozen voor Blu-ray en dit is dan ook de reden dat Warner Bros. exclusief voor Blu-ray gaat.

Tot mei 2008 zullen alle nieuwe films van Warner Bros. nog op Blu-ray, DVD en HD-DVD worden uitgebracht, daarna zullen ze geheel overgaan op Blu-ray en standaard DVD.

Bulgarije in greep van extreme kou

Icoon WeerBulgarije heeft het zwaar te verduren door de hevige sneeuwval en kou. Er zijn zeker vijf mensen omgekomen door het extreme weer. Een 46-jarige vrouw die probeerde haar dorp Nowi Pasar in het noordoosten te voet te bereiken wordt nog steeds vermist. In grote delen van het land is gisteren de noodtoestand uitgeroepen.

In het noorden van Bulgarije, in de stad Knescha, heerste een temperatuur van -26 graden. Op een aantal plaatsen ligt een dik sneeuwtapijt van drie meter. Veel wegen zijn daardoor onbegaanbaar. Het vliegveld in Wrana werd gesloten en op tientallen plaatsen viel de stroom uit.

Zeventig toeristen zitten sinds de kerst vast in een berghut in het Balkan-gebergte. Ze worden door middel van helikopters van levensmiddelen voorzien.

Patseraanpak gaat landelijk

Icoon PolitieDe politie in Amsterdam is er in 2005 mee begonnen, het aanpakken van criminelen die opzichtig met hun rijkdom pronken. Die zogenoemde 'patseraanpak' of 'cabriomethode' krijgt nu landelijk navolging. De verwachting is dat op termijn alle korpsen het gaan gebruiken.

In principe is de werkwijze vrij simpel. Het wordt toegepast op criminelen waarvan de politie weet dat ze hun geld niet eerlijk verdiend hebben, maar waarvan dat niet zo één-twee-drie is te bewijzen. Als zo'n figuur, die vaak geen legaal inkomen heeft, in een mooie auto door de buurt rijdt, wordt die in beslaggenomen. Daarvoor gebruikt men een truc in de wet.

De juridische basis is het witwasartikel in het wetboek van strafrecht. Daardoor is niet eerst een veroordeling nodig om spullen verbeurd te verklaren. Als blijkt dat iemand zonder reguliere baan veel geld uitgeeft, mogen zijn eigendommen in beslag worden genomen.

In Amsterdam zijn sinds 2005 vijf miljoen euro en meer dan dertig dure auto's in beslaggenomen. Utrecht, dat vorig jaar met de aanpak begon, heeft ruim 160.000 euro achterstallige belasting geïnd van zeven jonge criminelen. De politie in Flevoland heeft vorig jaar vier onderzoeken gedaan. Het resultaat: meer dan 50.000 cash, drie luxe auto's, sieraden en voor duizenden euro's aan audio- en videoapparatuur zijn geconfisqueerd.

De patseraanpak is niet alleen bedoeld om criminelen hun luxe te ontnemen, maar ook vooral om jongeren in de buurt die zo'n levensstijl bewonderen en willen kopiëren, te ontmoedigen. Hoogleraar strafrecht Ybo Buruma is enthousiast maar heeft wel kritiek op de uitvoering. De politie zou vaak geen grote sommen geld aantreffen. Ook waarschuwt Buruma voor een heksenjacht. ''Iedere Marokkaan met een dikke auto is dan bij voorbaat schuldig. Dat kan voor veel irritatie zorgen en daar ben ik erg bezorgd over.''

Bolton wil Saviola voor 7 miljoen

Bolton Wanderers bereidt een bod van zeven miljoen euro voor om Javier Saviola van Real Madrid over te nemen. De Engelsen willen de voorhoede hiermee versterken, en zien in de Argentijn de ideale man.

Bolton ziet deze maand sowieso El-Hadji Diouf richting Ghana vertrekken voor de Afrika Cup, en wellicht gaat Nicolas Anelka ook weg, aangezien de geruchten aanblijven dat Chelsea hem zal aantrekken. Saviola komt bij Real Madrid vrijwel niet aan spelen toe. De spits, die afgelopen zomer werd overgenomen van Barcelona, moet in de voorhoede van De Koninklijke Raúl, Ruud van Nistelrooij en Robinho voor zich dulden. Vandaar dat Bolton verwacht dat Real een bod van zeven miljoen niet naast zich neer kan leggen.

Saviola zelf gaf onlangs nog aan dat ondanks zijn geringe speeltijd hij er niet aan denkt om weg te gaan uit Madrid. Toch wil Bolton-eigenaar Phil Gartside de Argentijnse international naar Engeland proberen te halen. Naast de Engelsen zou er ook interesse zijn vanuit Marseille. Vanuit Frankrijk is echter nog geen concreet bod naar buiten gebracht.

Cesc: "Geen contact met Real Madrid"

Volgens Cesc Fabregas heeft hij, noch zijn zaakwaarnemer, contact met Real Madrid. De geruchten over een transfer van de Spanjaard duiken weer op nu de markt is heropend.

De middenvelder van Arsenal wordt al jaren gelinkt aan de Spaanse topclub. Voorzitter Ramón Calderón beloofde bij zijn aanstelling Arjen Robben, Fabregas en Kaká naar Madrid te halen. Tot nu toe haalde hij slechts de Nederlander. Fabregas vindt het een groot compliment om met Real Madrid in verband gebracht te worden, maar bevestigt nogmaals zijn intentie om in Engeland te blijven. Tevens weet hij naar eigen zeggen niets van de huidige intenties van de Spaanse club.

"Ik weet het niet", antwoordde hij op de vraag of hij van Madrileense interesse af weet. "Ik weet helemaal niets. De hele wereld weet dat ik trots ben dat een team als Real Madrid je wil. Dat is een ongelooflijk compliment. Ik speel echter bij Arsenal en ik wil de Premiership winnen." Ondanks zijn twintig jaar is Fabregas dé man bij Arsenal. Mede door zijn goede vorm staat zijn club nog altijd bovenaan in de Engelse competitie.

Nieuwe voorzitter Türkiyemspor in opspraak

Het zit de Amsterdamse voetbalclub Türkiyemspor niet mee op het voorzittersvlak. De vorige voorzitter Nedim Imaç werd begin vorig jaar geliquideerd in Amsterdam en zijn opvolger Sahin Gerdan wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de gewelddadige diefstal van een auto in Rotterdam.

De 35-jarige Gerdan werd hiervoor op 20 november gearresteerd. Pas deze week werd zijn voorlopige voorarrest door het gerechtshof geschorst vanwege zijn 'persoonlijke omstandigheden', maar hij is voor justitie 'nog volledig en onverminderd verdachte'.

Gerdan wordt er van verdacht opdracht te hebben gegeven voor de carjacking. Gerdans broer en een derde verdachte zijn volgens justitie op 19 november in de binnenstad van Rotterdam in de auto van het slachtoffer gestapt, een Chrysler. Ze zouden hebben gedreigd hem 'af te knallen' als hij zijn auto en de papieren niet afgaf en hij zijn mond niet zou houden.

Sahin Gerdan zegt vandaag in het Parool totaal onschuldig te zijn. ''Er was helemaal geen diefstal, alleen een vechtpartij waarbij die persoon zijn auto heeft achtergelaten. Ik snap niet wat een vechtpartij van mijn broertje te maken heeft met mij als voorzitter van Türkiyemspor. Ik zou het vreselijk vinden als de club hier onder lijdt.''

Gerdan moest Türkiyemspor, spelend in de zondag hoofdklasse A, juist weer opbouwen nadat de club vorig jaar aan de rand van de afgrond was beland. Dat was gebeurd na de liquidatie van ex-voorzitter en geldschieter Imaç. Achter die moord zou oud-aanvoerder Ali A. van Türkiyemspor zitten. Deze 33-jarige A. zit momenteel in voorarrest op verdenking van het geven van opdrachten voor meerdere liquidaties in het criminele milieu.

Türkiyemspor doet het momenteel goed in de Hoofdklasse A. De ploeg, onder de coachende leiding van oud-Feyenoorder John de Wolf, staat vierde.

Feyenoord strikt veelbelovend talent Erasmus

Feyenoord heeft de 17-jarige Zuid-Afrikaan Kermit Erasmus gecontracteerd. De spits tekende een voorcontract dat zal ingaan op 8 juli 2008. Dat is de datum dat de spits achttien wordt en officiëel mag spelen voor de club uit Rotterdam-Zuid.

Erasmus liep al enkele weken stage bij de Stadionclub en maakte een goede indruk. Hij wordt bij Feyenoord vergeleken met Romario, niet vanwege zijn omvang, maar vanwege zijn doelgerichtheid.

Bewolkte lucht op S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky screenshots

Ook al doet de naam van de game anders vermoeden, op deze juist vrijgegeven screenshots van S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky zijn toch echt wolken te zien.

De game, welke zich een jaar voor de originele S.T.A.L.K.E.R. afspeelt, vertelt het verhaal van hoe de Zone is gecreëerd. Natuurlijk zijn ook de graphics opgepoetst in vergelijking met het origineel, zo is er DirectX 10 ondersteuning toegevoegd, maar ook de DirectX 9 gebruikers kunnen rekenen op nieuwe grafische foefjes.





De game wordt nog dit kwartaal verwacht op de PC.

Tweedeklasser knikkert Lens uit Franse beker

RC Lens is in de eerste ronde van de Franse beker verrassend uitgeschakeld. De ploeg van trainer Jean-Pierre Papin ging met 1-0 onderuit tegen tweedeklasser Niort. Jean-François Revière maakte na een halfuur spelen het enige doelpunt.

Lens, dat het ook niet goed doet in de competitie, heeft nog een kans om het seizoen te redden door goed te presteren in de Coupe de la Ligue. In het tweede bekertoernooi van Frankrijk moet Lens het in de kwartfinale opnemen tegen AS Nancy.

Wilders praat met NOVA over Koran-film

Icoon FilmGeert Wilders is in gesprek met het actualiteitenprogramma NOVA over uitzending op televisie van zijn film over de Koran. Maar die onderhandelingen verlopen moeizaam, zo schrijft De Telegraaf vandaag.

Wilders: ''NOVA wil de film eerst zien. Dat kan, als hij af is. Ze moeten hem wel helemaal uitzenden''. Vooralsnog lijkt het er op dat NOVA alleen delen wil laten zien.

De PVV-leider wil zijn uiterst kritische film over het heilige boek van de moslims integraal op de buis hebben. Dat zou evenmin kunnen in de zendtijd voor politieke partijen. ''Als het niet lukt, nodig ik gewoon alle pers uit om in Den Haag te komen kijken en zet ik de film op YouTube.'' Wilders denkt de film eind januari of begin februari af te hebben.

'Pure provocatie'
Intussen treffen diverse politiekorpsen in het land maatregelen om mogelijke rellen na de lancering van Wilders' film te kunnen voorkomen. De Amsterdamse korpschef Bernard Welten zei deze week in zijn nieuwjaarstoespraak dat het hoofdstedelijke korps afgelopen maand gesprekken heeft gevoerd met imams en andere invloedrijke personen in de moslimgemeenschap om voorbereid te zijn op de reacties. Ook is een draaiboek bijgewerkt voor grootschalige openbare-ordeproblemen. In Den Haag en Utrecht zijn soortgelijke maatregelen getroffen.

Welten noemde de op stapel staande film van Wilders ''pure provocatie''. Hij gaf wel toe niet te weten wat de inhoud van de film precies wordt: ''Maar persoonlijk ervaar ik de film als een provocatie. Ik kan me voorstellen dat anderen het ook zo ervaren.''

Net als in Amsterdam en andere grote steden stellen de politiekorpsen in Limburg alles in het werk om raciale spanningen en onlusten te voorkomen als de anti-Koranfilm wordt uitgezonden. Met name in wijken waar veel moslims wonen is de politie nu al extra aanwezig.

Limburgse wijkagenten proberen de rust in buurten te bewaren door zo veel mogelijk gesprekken te voeren. Op die manier denkt de politie mensen voor te kunnen bereiden op de komende vertoning van de film van Wilders. Ook hoopt de politie door de gesprekken inzicht te krijgen in de gevoelens van buurtbewoners.

De politie in Zuid-Limburg heeft niet alleen de voelhorens in een aantal wijken uitgestoken, maar probeert ook via de Regionale Inlichtingendienst zicht te krijgen op mogelijk oplopende spanningen.

'Nucleaire hackers' wellicht de gevangenis in

Icoon Opmerkelijk Een groep Tsjechische kunstenaars hangt een gevangenisstraf boven het hoofd. De Tsjechen kraakten een webcam van de landelijke weersdienst en plaatsten beelden van een nucleaire explosie in het weerbericht.

Tijdens de uitzending van de weersverwachting, die het landschap van Bohemen liet zien, zagen tv-kijkers ineens een nucleaire explosie. Het bleek gelukkig om een grap te gaan, maar de Tsjechische televisie kon er niet om lachen. Volgens de zender zijn veel mensen geschrokken.

De zes hackers worden ervan beschuldigd dat ze met het materiaal van het televisiestation hebben geknoeid en dat ze verkeerde informatie hebben verspreid.

De zes kunstenaars, die zichzelf 'Ztohoven' noemen, kregen vorige maand nog een prijs van de Nationale Galerie in Praag. Ze noemden de 'nucleaire grap' Media Realiteit en wilden hiermee laten zien hoe de media de werkelijkheid kan manipuleren.

Mochten de zes schuldig worden bevonden dan kunnen ze een gevangenisstraf krijgen van maximaal drie jaar.

AZ rekent niet meer op Alves

De kans is zeer groot dat Afonso Alves SC Heerenveen toch niet zal verruilen voor AZ. De technisch directeur van de Alkmaarders, Marcel Brands, liet dat vandaag weten.

"Wij haken zo goed als zeker af in deze strijd. De kans dat de transfer niet doorgaat, schat ik op 80 tot 90 procent," aldus Brands die er gisteren nog wel vanuit ging dat de overgang van Alves zou lukken. "Toen was ik er juist voor 90 procent zeker van dat de transfer wél door zou gaan. Maar het blijkt niet haalbaar. Het is te gecompliceerd. Onderweg komen we steeds nieuwe hobbels tegen. Na het weekeinde zullen we daarover wel meer uitleg geven."

Brands zei verder dat er geen andere spits zal komen. "We wilden de selectie dit weekeinde definitief rond hebben. De trainingen beginnen maandag weer. We gaan na die tijd geen transfers meer doen, daarvoor waarschijnlijk ook niet."

Yvonne en DJMO grote winnaars FOK!awards

De uitslag van de FOK!awards 2007 is bekendgemaakt.

De grootse winnaars zijn admin Yvonne en nieuwsposter DJMO. Yvonne blijkt met 49 stemmen de meest geliefde admin. De nieuwsberichten van DJMO blijken met 26 stemmen het beste aan te slaan bij de lezer. Bij de users blijkt Tong80 de gezelligste én orgineelste topicstarter te zijn (beide 17 stemmen) en is Baajguardian met 11 stemmen de grootste dorpsgek. Paultjuhhh mag zich een jaar lang de grootste baggeraar noemen (15 stemmen).

De uitslag was dit jaar niet geheel onomstreden. Zo bleek DJMO een succesvolle lobby-campagne te hebben gehouden. Verder stemden vooral FOK!Forumbezoekers op de nominaties. De organisatie gaat voor de 2008-awards dan ook kijken of de Awardshow FOK!breed getrokken kan worden.

Ook FOK!sport wist een aantal awards binnen te slepen. Nuongirl won er drie, all-round beste Site-Admin, beste sport.fok.nl medewerker en Nuongirl toch weer toelaten tot de crew was de beste crewbeslissing van 2007. ziggyziggyziggy werd beste F1-medewerker, Sj0rsZ beste voetbalmanager en beste wielermanager werd Redfever007.

Uiteraard feliciteren wij alle winnaars met hun prijs, namelijk een jaar lang roem op FOK! Je kunt de winnaars onder de users hier nog even nalezen en alle crewwinnaars vind je hier.

Middelkoop blijft winnen in 2008

Matwe Middelkoop heeft zijn eerste partij in 2008 gewonnen. Middelkoop die eind 2007 vier future-toernooien op rij in Afrika wist te winnen speelt kwalificaties voor het ATP toernooi in Auckland

In zijn partij tegen de Amerikaan David Martin had Middelkoop aan twee sets genoeg. 6-4, 7-6 (3). Zijn volgende tegenstander is de Tsjech Lukas Rosol. Vervolgens moet Middelkoop mogelijk tegen Luis Horna spelen om zich te kwalificeren. Kwalificatie zou bijzonder zijn omdat Middelkoop relatief weinig op Challengerniveau gespeeld heeft.

Dankzij de Afrikaanse toernooioverwinning profiteert Middelkoop van een goede positie op de ranglijst. In de kwalificaties voor Auckland is de tennisser uit Breda zelfs als achtste geplaatst. Ook voor de Australian Open mag Middelkoop zich proberen te kwalificeren.

Yvonne en DJMO grote winnaars FOK!awards

De uitslag van de FOK!awards 2007 is bekendgemaakt. De grootse winnaars zijn admin Yvonne en nieuwsposter DJMO. Yvonne blijkt met 49 stemmen de meest geliefde admin. De nieuwsberichten van DJMO blijken met 26 stemmen het beste aan te slaan bij de lezer.

Bij de users blijkt tong80 de gezelligste én origineelste topicstarter te zijn (beide 17 stemmen) en is Baajguardian met 11 stemmen de grootste dorpsgek. Paultjuhhh mag zich een jaar lang de grootste baggeraar noemen (15 stemmen).

De uitslag was dit jaar niet geheel onomstreden. Zo bleek DJMO een succesvolle lobby-campagne te hebben gehouden. Verder stemden vooral FOK!forumbezoekers op de nominaties. De organisatie gaat voor de 2008-awards dan ook kijken of de Awardshow FOK!breed getrokken kan worden.

Uiteraard feliciteren wij alle winnaars met hun prijs, namelijk een jaar lang roem op FOK! Je kunt de winnaars onder de users hier nog even nalezen en alle crewwinnaars vind je hier.


Baajguardian: de grootste dorpsgek van FOK!

Iraakse soldaat schiet Amerikanen dood

Icoon OorlogIn Irak zijn twee Amerikaanse militairen opzettelijk doodgeschoten door een Iraakse soldaat. Dat gebeurde op tweede kerstdag tijdens een gezamenlijke patrouille in de noordelijke stad Mosul, zegt luitenant-kolonel James Hutton van de Amerikaanse krijgsmacht. Iraakse generaals bevestigen dat het opzettelijk was.

De patrouille kwam onder vuur te liggen. De Irakees maakte daar misbruik van en schoot de twee Amerikanen dood. Drie andere Amerikaanse militairen raakten gewond.

De man, een infiltrant van de opstandelingen, is gearresteerd. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een Iraakse soldaat Amerikaanse militairen doodt. Het incident is voor het Iraakse leger aanleiding recruten beter te screenen. Ook de achtergrond van Irakezen die al in het leger dienen wordt beter gecontroleerd.

Van der Vaart weigert contractverlenging

Rafael van der Vaart heeft een aanbieding voor een nieuw en verbeterd contract bij HSV naast zich neergelegd. De club wilde het huidige contract van Van der Vaart, dat afloopt in 2010, openbreken en verlengen tot 2012.

"Ik teken niet. Mijn droom is om bij een grote club in een ander land te spelen. Die kans krijg ik niet meer als ik hier tot 2012 speel," aldus de 24-voudig Nederlands international.

Acteurs boycotten Golden Globes

Icoon FilmHollywood-acteurs laten dit jaar verstek gaan bij de uitreiking van de Golden Globe Awards. Door het tv- en filmprijzenevenement te boycotten, willen de sterren van de avond de staking van scenaristen ondersteunen. Eerder dreigden de scenaristen om het tv-spektakel te verstoren.

Acteurs zijn het 'unaniem eens' om niet op te treden tijdens de uitzending, die miljoenen kijkers trekt, aldus de schrijversbond. De scriptschrijvers zijn verwikkeld in een bitter conflict met televisiestations en filmproducenten.

De schrijvers weigeren al sinds begin november vorig jaar scripts te leveren, waardoor het werk aan tv-series en films stilligt. Ze eisen een financiële compensatie voor de distributie van films en series op dvd's, internet en mobiele telefoons. Gesprekken met tv- en filmproducenten zijn tot nu toe echter op niets uitgelopen.

De Golden Globes worden op 13 januari uitgereikt. Het zijn na de Oscars de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen.


Golden Globe Awards

Alcohollimiet voor ouders in Britse pubs

Icoon OpmerkelijkOuders die in Groot-Brittannië met hun kinderen iets willen gaan drinken kunnen de Britse pubketen JD Wetherspoon voortaan beter mijden. De keten heeft namelijk besloten om deze groep mensen na twee alcoholische versnaperingen geen alcohol meer te schenken.

Op deze manier wil de keten ouders er van weerhouden de pub als babysitter te gebruiken. De maatregel houdt in dat de barmedewerkers klanten met kinderen alcohol weigeren na twee drankjes.

Een woordvoerder verklaarde dat de maatregel genomen wordt uit commercieel oogpunt: "Veel klanten komen zonder kinderen en ergeren zich aan rondrennende kinderen van anderen. We willen niet dat ouders met kinderen hier uren zitten, waardoor kinderen verveeld raken en gaan rondrennen."

De keten handelt uit eigen beweging. De firma was ook al de eerste die het roken verbood in sommige vestigingen, nog voor de regering een rookverbod instelde.

Nederlandse Kenia-toeristen geland op Schiphol

Icoon BinnenlandsEen charter met ongeveer tweehonderd Nederlandse Keniagangers is vanochtend rond 5.00 uur geland op Schiphol. Het gaat om toeristen die via reisondernemingen een vakantie hadden geboekt in het deze week door ernstige rellen getroffen Kenia.

De afgelopen week verlieten veel Nederlanders het Afrikaanse land al met lijnvluchten van KLM en Kenya Airways.

De reisorganisaties kozen voor repatriëring nadat de Calamiteitencommissie, onderdeel van Stichting Calamiteitenfonds Reizen, woensdag had besloten Kenia te bestempelen als een land waar zich een calamiteit voordoet.

Reisondernemingen kregen het verzoek hun klanten terug te halen naar Nederland. Het Calamiteitenfonds draait op voor de kosten van de repatriëring. Verder keert het fonds vergoedingen uit aan vakantiegangers, als die een deel van hun vakantie niet hebben kunnen genieten als gevolg van de vervroegde terugkeer naar Nederland.

In Kenia ontstond begin deze week grote onrust omdat president Mwai Kibaki met verkiezingsfraude zijn ambtstermijn zou hebben verlengd. Zeker honderden mensen, voornamelijk van de Kikuyu-stam, waartoe Kibaki behoort, zijn inmiddels omgekomen als gevolg van geweld.

Evacuaties Australië na overstromingen

Icoon RampDe Australische autoriteiten hebben vandaag in het oosten van het land vijfhonderd mensen geëvacueerd wegens overstromingen als gevolg van zware regenval.

Veel mensen zaten vast in hun huizen, caravans en auto's. Het noodweer is een uitloper van de cycloon Helen, die inmiddels is afgezwakt tot een zware storm. De afgelopen week zijn rivieren in Queensland en New South Wales buiten hun oevers getreden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden of doden.

Spears mag kinderen voorlopig niet meer zien

Icoon ShowbizzBritney Spears is gisteren het recht om haar twee kinderen te bezoeken kwijtgeraakt. In een spoedzitting oordeelde de rechter in Los Angeles dat de popzangeres haar zoontjes van respectievelijk 1 en 2 jaar voorlopig niet mag zien.

Eerder op de dag werd de getroebleerde diva per ambulance uit haar huis in Beverly Hills afgevoerd na een incident rond de kinderen. Volgens het Amerikaans tijdschrift People had ze geweigerd de twee mee te geven aan een lijfwacht van haar ex-man Kevin Federline, die de jongetjes kwam ophalen.

De politie stelde dat Spears onder invloed was van alcohol of drugs. In een ziekenhuis wordt getest wat ze precies had gebruikt. Ook zal de 26-jarige zangeres psychologische tests ondergaan.

Kevin Federline heeft de volledige voogdij over de twee kinderen. Tot nog toe mocht Britney ze drie keer per week onder begeleiding zien.

Rokers vluchten na het hoofdgerecht

Icoon BinnenlandsHorecaondernemers in Nederland houden hun hart vast. Vanaf 1 juli mag er niet meer gerookt worden in de horeca en men is bang dat toetjes overgeslagen zullen worden in restaurants. In België, waar het rookverbod al van kracht is, blijkt dat rokers na het hoofdgerecht vluchten omdat ze smachten naar nicotine.

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen heeft een enquête gehouden en daaruit blijkt dat rokers na de maaltijd geen koffie of toetje bestellen. Maar liefst 53 procent van de ondernemers in België zou omzetverlies lijden omdat rokers het restaurant eerder verlaten. Ook zouden de niet-rokers in hun gezelschap eerder vertrekken.

Davenport wint toernooi Auckland

Lindsay Davenport heeft het WTA-toernooi in Auckland op haar naam geschreven. De Amerikaanse versloeg in de finale de Française Aravane Rezai met tweemaal 6-2.

Davenport, voormalig nummer één van de wereld, had slechts 52 minuten nodig. Ze hoefde geen enkel breakpoint toe te staan en profiteerde van de vele fouten van haar tegenstandster. Het is haar derde toernooiwinst sinds haar rentree in september afgelopen jaar.

Timmerfabriek in Waddinxveen afgebrand

Icoon BrandIn de afgelopen nacht is een timmerfabriek in Waddinxveen in vlammen opgegaan. Ongeveer veertig brandweerlieden hielden zich bezig met de brand en rond 7.15 uur was de brand onder controle. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is. Dit heeft een woordvoerder van de politie naar buiten gebracht.

De brand brak rond 2.30 uur uit en anderhalf uur later stond het pand aan de Staringlaan in lichterlaaie. In de timmerfabriek lag hout opgeslagen. Er moesten vier woningen worden ontruimd maar in drie daarvan was niemand aanwezig. Er raakte niemand gewond.


©Foto: Joris Bobeldijk

[Upd] Stefan Postma terug naar Engeland

Doelman Stefan Postma keert terug naar Engeland. De sluitpost van ADO Den Haag gaat aan de slag bij Queens Park Rangers.

Postma had bij ADO Den Haag nog een contract tot aan het einde van dit seizoen. De 31-jarige doelman tekent een contract voor anderhalf jaar bij de Engelse club. "Ik ben ongelofelijk blij dat ik weer in Engeland kan keepen. Dit is een geweldige kans voor mij," aldus Postma.

De keeper speelde in seizoen 2005/2006 voor het laatst in Engeland. Toen stond hij onder contract bij de Wolverhampton Wanderers. In de jaren daarvoor speelde de Nederlander bij Aston Villa.

Update @10:10 uur

ADO Den Haag laat de doelman niet zomaar gaan. Postma heeft bij de Hagenezen nog een contract tot het einde van dit seizoen maar hij beroept zich op een speciale clausule om toch de overstap te maken. ADO zelf zegt dat er geen akkoord is.

"Wij zijn gisteren door zowel de zaakwaarnemer van Stefan Postma als de club op de hoogte gesteld van de interesse van Queens Park Rangers in onze doelman", aldus de technisch manager van ADO, Peter Hofstede. "Daarop hebben wij aangegeven absoluut niet open te staan voor een transfer. Aan de clausule waarop Postma zich beroept, wordt door de partijen verschillend invulling gegeven. In tegenstelling tot de berichtgeving in diverse media, is momenteel van een transferovereenkomst dan ook geen enkele sprake."

Dode door schietpartij in Kerkrade

Icoon MisdaadIn Kerkrade is gisteravond door een schietpartij een man om het leven gekomen. De schietpartij gebeurde rond 20:15 uur in een snackbar aan de Pannesheidestraat. Er is geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

De politie wist even later een verdachte aan te houden. De identiteit van het slachtoffer wordt nog niet vrijgegeven, omdat eerst de familie ingelicht moet worden.

Fantastische docu's

Soms vind je in de submit kleine juweeltjes. Submitter ASSpirine maakte ons attent op twee documentaires. En beide docu's gaan over bijzondere mensen die bijzondere dingen kunnen. Dus heb je van het weekend wat tijd over, dan zijn dit zeker twee aanraders!

The boy with the incredible brain. This is the breathtaking story of Daniel Tammet. A twenty-something with extraordinary mental abilities. He can do calculations to 100 decimal places in his head and learn a language in a week.

The boy who sees without eyes. This is a documentary about a boy (Ben Underwood) who has taught himself to use echo location to navigate around the world. Ben Underwood is blind, but has managed to do some truly extraordinary feats. (Vergeet niet om bij about this video op more te klikken voor de andere delen)

Haan heeft vertrouwen in Albanië

Arie Haan is sinds gisteren officieel bondscoach van Albanië. De 59-jarige Nederlandse trainer en oud-international ondertekende, samen met Armando Duka, de voorzitter van de Albanese voetbalbond FSHF, het contract.

Haan volgt in deze functie Otto Baric op. De oud-Ajacied, die al eens de nationale selecties van China en Kameroen onder zijn hoede had, gaat proberen Albanië op een hoger niveau te brengen en een gooi te doen naar plaatsing voor het WK van 2010. Daarin is het land in een poule ingedeeld met Portugal, Zweden, Denemarken, Hongarije en Malta. "Het wordt niet gemakkelijk maar ik heb er vertrouwen in dat we goede resultaten kunnen behalen," aldus Haan.

Opnieuw onrust bij Valencia

De rust wil maar niet terugkeren bij Valencia. Trainer Ronald Koeman heeft wederom een speler uit de selectie gezet. Het gaat om middenvelder Manuel Fernandes, die een nachtje in de cel moest doorbrengen na een incident in een nachtclub.

Fernandes kwam in de problemen nadat hij samen met ploeggenoot Miguel valselijk zou zijn beschuldigd van diefstal van een horloge. Miguel zou niet zijn meegenomen naar het politiebureau omdat hij geweigerd had de nachtclub te verlaten tenzij vergezeld door zijn advocaat.

Koeman besloot Fernandes buiten de ploeg te laten voor het duel van zondag tegen Levante. "Nu ga ik met de club praten hoe we dit oplossen," aldus de Nederlander. Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van de speler, zegt dat er meer aan de hand is. Fernandes zou onder druk worden gezet om als huurling naar het Engelse Everton te vertrekken.

Afrit bij Ikea dicht door politieonderzoek

Icoon FileDe afrit van de A13 bij de Ikea in Delft is gisteren rond 15.00 uur opnieuw afgesloten geweest. Het ANP meldde via verschillende media dat dit was vanwege de drukte bij de meubelwinkel. Maar dat blijkt niet helemaal waar. De politie liet de afrit ook afsluiten vanwege een onderzoek van de recherche.

Op het parkeerterrein stond een busje waar iemand vastgehouden werd. Mogelijk omdat de dader of daders spullen wilden stelen. Veel kon de politie er niet over zeggen, maar het slachtoffer is er zonder verwondingen vanaf gekomen.

De Ikea wordt momenteel verbouwd. Daardoor is het aantal parkeerplaatsen schaars en ontstaan er vaak opstoppingen. Bijvoorbeeld op 27 december, de dag na kerst. Ikea Delft was op Tweede Kerstdag al expres dicht gebleven.

Ikea hoopt in maart met de werkzaamheden klaar te zijn. Een woordvoerder verwacht na het weekeinde minder drukte.

Amerikaanse vliegtuigen krijgen raketschild

Icoon VervoerPassagiersvliegtuigen van American Airlines krijgen dit voorjaar een raketafweersysteem. Het gaat om een proef met maximaal drie toestellen. De luchtvaartmaatschappij wil onderzoeken of de toestellen op deze manier kunnen worden beschermd tegen een terroristische aanval. In 2003 werd bijvoorbeeld een vrachttoestel in Bagdad geraakt.

Aan de onderkant van de romp komt een apparaat te hangen dat de warmte meet van een naderende raket. Daarna wordt het besturingssysteem van de raket met een laserstraal uitgeschakeld. De proef moet vooral aantonen hoe het apparaat zich houdt bij het landen, stijgen en bij verschillende weersomstandigheden.

De laserstraal zal niet worden getest, want dat is in een eerder stadium al gebeurd.

De eenzame roker

Half tien. Drie januari. Ik loop zoals gewoonlijk naar de rokersruimte om een sigaret op te steken. Normaal tref ik daar een select gezelschap uit alle lagen van mijn bedrijf. De rokers klitten op gezette tijden samen om zich te wentelen in hun verwoestende gewoonte. Vandaag is er niemand. Het kan liggen aan de wintersportperiode. Maar ik vrees het ergste. Het jaar is namelijk net begonnen, en ik ben alleen.

Tiener maakt dodelijke skischanssprong

Icoon AlgemeenEen 14-jarige Nederlandse skischansspringer is gisteren tijdens een sprong in Duitsland dodelijk verongelukt. De scholier kwam tijdens een oefensprong van de schans in Oberstdorf ongelukkig ten val, maakte de politie gisteravond bekend. De bewusteloze jongen werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij korte tijd later overleed.

De Nederlander was sinds een half jaar lid van de lokale skiclub Oberstdorf. Hij woonde in een internaat in de Beierse Alpenplaats. Hij gold met meer dan driehonderd gemaakte sprongen als ervaren, aldus lokale media.

Voorlopige Japanse verkoopcijfers

Normaal gesproken hebben we elke donderdag en vrijdag soft- en hardwareverkoopcijfers vanuit Japan. Deze week helaas niet vanwege de feestdagen. Het bedrijf Media Create dat de cijfers onderzoekt heeft vakantie en verwacht wordt dat ergens volgende week de cijfers wel beschikbaar zullen zijn.

Tot die tijd moeten jullie het doen met de cijfers zoals de Famitsu, een Japans gamesmagazine, ze geeft. Deze cijfers komen meestal redelijk overeen met de officiële cijfers van Media Create.

Hardware:
DSL 195,000
Wii 162,000
PSP 158,000
PS3 49,000
PS2 30,000
360 9,200

Software:
1. (PS2, Banpresto) Super Robot Taisen OG Gaiden - 199,000
2. (DS, Nintendo) Mario Party DS - 162,000 (1,232,000)
3. (DS, Square Enix) Final Fantasy IV - 138,000 (447,000)
4. (PSP, Square Enix) Star Ocean First Departure - 115,000
5. (Wii, Nintendo) Wii Sports - 94,000 (2,465,000)
6. (DS, Square Enix) Dragon Quest IV - 90,000 (1,053,000)
7. (Wii, Nintendo) Wii Fit - 81,000 (818,000)
8. (Wii, Nintendo) Wii Play - 72,000 (1,991,000)
9. (PSP, Bandai Namco) Suzumiya Haruhi no Yakusoku - 71,000
10. (Wii, Nintendo) Super Mario Galaxy - 68,000 (748,000)

11. (DS, Level 5) Professor Layton & Akuma no Hako - 65,000 (615,000)
12. (Wii, Nintendo) Mario & Sonic and the Olympic Games - 56,000 (363,000)
13. (Wii, Nintendo) Mario Party 8 - 46000 (1,054,000)
14. (PSP, Capcom) Monster Hunter Portable 2nd - 38,000 (1,490,000)
15. (DS, Pokemon) Pokemon Mystery Dungeon: Time + Shadow Expedition Party - 38,000 (1,257,000)
16. (DS, Nintendo) Mario Kart DS - 35,000 (2,695,000)
17. ???
18. (PS2, Konami) Power Pro Baseball 10 - 30,000(158000)
19. (DS, Nintendo) New Super Mario Brothers - 27,000 (4,995,000)
20. (PS2, Konami) World Soccer Winning Eleven 2008 - 26,000 (545,000)
21. (360, Activision) Call of Duty 4 Modern Warfare - 26,000
22. (DS, Namco) Tales Of Innocence - 22,000 (178,000)
23. (PS3, SCE) Gran Turismo 5 Prologue - 22,000 (158,000)
25. (DS, Level 5) Professor Layton & the Curious Village - 21,000 (766,000)
26. (PS3, Activision) Call of Duty 4 Modern Warfare - 21,000
27. (DS, Nintendo) Kousoku Card Battle: Card Hero - 19,000 (68,000)
28. ???
29. (DS, Nintendo) Animal Crossing Wild World - 18,000 (4,514,000)
30. (DS, Bandai Namco) Dorabase: Dramatic Stadium 18,000 (115,000)

XX. (360, Bandai Namco) Gundam Musou International - 9,400
XX. (Wii, Takara Tomy) Jinsei Game Wii - 6,600
XX. (DS, Takara Tomy) Jinsei Game DS - 4,800
XX. (PS2, Prototype) Shinkyouku Soukai Polyphonica 3&4 Hanashi Kanketsuhen - 4,700
XX. (Wii, Bandai Namco) Nodame Cantabile: Dream * Orchestra - 2,400
XX. (Wii, Yamasa) Anime Slot Revolution: Pachi-Slot Kidou Senshi Gundam II - Ai Senshi Hen - 1,600
XX. (Wii, SNK Playmore) Metal Slug Anthology - 1,100

Het betreft de week van 24 t/m 31 dec. De plekken waar enkel ??? staan zijn onbekende Japanse games die door onze bron niet vertaald zijn.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.