Red Bull houdt interesse in Alonso

Red Bull-coureur Mark Webber, maar vooral zijn teamgenoot David Coulthard zijn de laatste dagen veelvuldig in het nieuws te vinden. Beide heren horen de geruchten over een eventuele komst van Fernando Alonso maar doen dat af als 'onzin'. Red Bull-baas Dietrich Mateschitz denkt er echter anders over.

In het Zwitsers weekblad Motorsport Aktuell doet Mateschitz nog eens een boekje open over zijn interesse in Alonso. De Oostenrijker ziet de Spanjaard graag komen, alleen de wens van Alonso om een éénjarig contract aan te gaan zit hem niet lekker. "Wij willen een tweejarig contract met Alonso, met daarbij een optie voor een derde jaar," aldus Mateschitz. "Wat ik begrijp is dat hij (Alonso, red.) op zoek is naar een éénjarig contract. Dat is bij ons niet mogelijk."

Volgens Mateschitz is Red Bull een aantrekkelijke optie voor de tweevoudig wereldkampioen, als de anderen afhaken. "Van alle teams waaruit Alonso kan kiezen zijn wij een alternatief met enorm veel potentie. Maar, die mogelijkheid staat alleen open met een tweejarig contract."