Webber: "Ik behoud zitje bij RBR"

Mark Webber is ervan overtuigd dat hij niet vervangen zal worden door Fernando Alonso bij Red Bull Racing. Ook zijn teamgenoot David Coulthard denkt volgend jaar weer bij Red Bull Racing te kunnen racen.

Volgens het geruchtencircuit zou Alonso al gesprekken hebben gevoerd met RBR over een eventueel racezitje in 2008. Als de Spanjaard overstapt naar het team, zou dat betekenen dat Webber of Coulthard hun zitje kunnen inleveren. Webber denkt echter dat zijn plekje bij Red Bull veilig is, ondanks dat zijn contract niet een clausule bevat die hem verplicht iedere Grand Prix te rijden, een voorwaarde waar Coulthard wel aan gebonden is. "Ik heb mijn contract er niet op nageslagen, maar ik ben er redelijk zeker van dat ik volgend jaar weer rijd," aldus de Australiër.

Wel hoopt Webber op een minder frustrerend seizoen dan 2007. Webber viel zeven keer uit dit jaar, waarvan zes keer door mechanische pech. "We moeten een hoop moeite doen om de problemen van afgelopen seizoen op te lossen," legde Webber uit. "Daarna kunnen we proberen het gat naar Ferrari en McLaren te overbruggen, maar ze zullen zich niet makkelijk laten inhalen."