Uitslag AZ - Paços de Ferreira

AZ is er in geslaagd om zich voor de groepsfase van de UEFA Cup te plaatsen. De Alkmaarders hadden aan een doelpuntloos gelijkspel voldoende, aangezien zij twee weken geleden in Portugal wisten te winnen.

AZ heeft het in de Eredivsie erg moeilijk, wat ook bleek in het duel met Paços de Ferreira. Julian Jenner mocht zich voor rust de gevaarlijkste man noemen, maar zijn voorzetten kwamen niet aan of werden niet afgerond.

De verdediging van de Portugese club werd slechts één keer uitgespeeld. Hierdoor kon Ari voor het doel van Peçanha van de tegenstander verschijnen. Het schot, wat de Braziliaan daaropvolgend wist te produceren, was een eenvoudige prooi voor de keeper. In verdedigend opzicht kwamen de Alkmaarders nauwelijks in de problemen.


Karakteristieken

AZ - Paços de Ferreira 0-0

Toeschouwers: 13.148
Scheidsrechter: Tudor (Roe)
Stadion: DSB stadion
Gele kaart: Valente (Paços de Ferreira)

Opstellingen

AZ: Waterman, Steinsson, Donk, Jaliens, Opdam, Jenner, De Zeeuw, Martens (Mendes da Silva/77), Agustien, Ari, Dembélé (Cziommer/57)

Paços de Ferreira: Peçanha, Luíz Carlos, Ferreira, Mangualde, Valente, Ricardinho, Fernando Pilar (Édson Di/81), Dédé, Anunciaoção, Edson (Carioca/81), Renato Queirós (Furtado/70)

Submitter:  Bron: FOK!sport