Nederland wint van Koog Zaandijk

Het Nederlands korfbalteam heeft bij de oefenwedstrijd tegen Koog Zaandijk gewonnen. Ondanks een moeilijk begin werd het toch 20-9 voor Oranje.

Woensdag heeft de Nederlandse selectie gewonnen met 20-9 van Korfbal Leagueclub Koog Zaandijk. Het ging gelijk op in de eerste 20 minuten en Oranje kwam zelfs achter te staan met 4-5. Bij rust stond Oranje voor met een verschil van 5 doelpunten. Het Nederlands team kwam steeds beter in de wedstrijd en Koog Zaandijk had moeite om met die druk om te gaan. Er waren ongeveer 300 toeschouwers die een nuttige oefenwedstrijd zagen.

Na afloop van de wedstrijd gaf bondscoach Jan Sjouke van den Bos de volgende reactie: "Iedereen heeft gespeeld, iedereen was fit. Na de training van vanmiddag kon men in de wedstrijd nog scherp spelen. Wij zijn goed op weg. Nu wacht de fine tuning, het verfijnen van de viertallen. En er is werk aan de verdedigende vrije bal, letten op de handjes, het moet stabieler."

In de voorbereiding op het WK in Brno in Tsjechië was dit de laatste wedstrijd buiten. Volgende week gaat Oranje binnen trainen. Mirjam de Kleijn die op het laatste moment nog toegevoegd is aan de selectie was er nog niet bij tegen Koog Zaandijk. Dit zal wel het geval zijn bij de komende oefenwedstrijden.