FC Utrecht redt het niet

FC Utrecht is er niet in geslaagd de UEFA Cup te bereiken. In de finale van de Intertoto was het Zweedse Hammarby te sterk, doordat het wél wist te scoren in zijn uitwedstrijd.

Na de 0-0 in Zweden moest Utrecht het in eigen huis vanmiddag afmaken. De ploeg van Willem van Hanegem was wel de betere in de Galgenwaard, maar de sterk verdedigende Zweden konden de meeste aanvallen van de Utrechters afweren. Eén foutje leek echter nog wel roet in het Zweedse eten te gooien, toen Sebastián Eguren zijn slechte pass onderschept zag worden door Robin Nelisse. De Nederlander opende vervolgens na een dik uur de score.

Lang kon Utrecht niet van de voorsprong genieten. Nog geen vijf minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk, doordat David Johansson uit een corner scoorde. Utrecht moest nu weer scoren, maar zag die kans krimpen toen Sander Keller met rood naar de kant moest, wegens vermeend slaan naar José Monteiro. Ondanks de man minder bleef Utrecht de bovenliggende partij, maar kon het het doel niet nogmaals vinden.

FC Utrecht - Hammarby IF 1-1 (0-0)
64' Nelisse 1-0
68' Johansson 1-1

Vanavond zijn op FOK! de overige uitslagen van de Intertotofinales te lezen.