FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 29 juli 2007

[NASCAR] Historisch record Montoya

Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya kan historie schrijven op de Indianapolis Motor Speedway. De Colombiaan zal na de NASCAR-race van vandaag de eerste coureur zijn die tijdens de drie grootste autosport series op de befaamde brickyard heeft gereden.

Montoya debuteerde in het jaar 2000 op de oval, tijdens de Indianapolis 500 die hij als rookie won voor het team van Chip Ganassi. Vanaf 2001 tot en met 2006 reed de inmiddels 31-jarige Montoya zijn races op het Formule 1-circuit van Indianapolis.

Vorig jaar verliet hij het team van McLaren om terug te gaan naar Amerika om te racen in de grootste en bekendste stockcarkampioenschap ter wereld: de NASCAR Nextel Cup. Dit weekend keert Montoya terug op Indianapolis, om historie te schrijven. Nog nooit was er een coureur die in de Formule 1, de Indycarserie en de NASCAR op Indianapolis reed.

Montoya: "Als ik vijftig ben zal dat een leuk gegeven zijn om op terug te kijken. Nu moet ik me echter gewoon op de race concentreren en mijn werk doen. Het heeft geen zin om naar een race toe te gaan en alleen maar te denken aan hoe leuk het is dat ik straks de enige ben die deze drie races gereden heeft."

Uitslagen Intertoto finales

Vandaag zijn de laatste Intertoto Cup-finales gespeeld. De enige Nederlandse deelnemer, FC Utrecht, slaagde er niet in om langs zijn Zweedse opponent Hammarby te komen.

Het Spaanse Atlético Madrid ontsnapte ternauwernood aan een blamage. De Spanjaarden moesten tegen het Roemeense Gloria Bistrita een 2-1 achterstand zien weg te poetsen. In het eigen Vicente Calderón was het debutant Diego Forlán die al snel de score opende. Toch zaten de Madrileense fans nog lang met de billen dichtgeknepen, aangezien de Roemenen zich niet gewonnen gaven. Uiteindelijk werd de 1-0 voorsprong toch bewaard.

Het HSV van aanvoerder Rafael van der Vaart kon een 1-1 gelijkspel gaan verdedigen, tegen het Moldavische Dacia Chisinau. In de eerste helft deed het dat ook, maar na de rust stelden de Duitsers toch orde op zaken, en maakten de Hamburgers aan alle onzekerheid een eind. Vincent Kompany opende de score, terwijl Van der Vaart, Collin Benjamin en David Jarolím vervolgens de eindstand op 4-0 bepaalden in het voordeel van HSV.

Uitslagen:

União Leira (Por) - Hajduk Kula (Ser) 4-1 (nv) (0-1)
90+1 Éder 1-0
97' Laranjeiro 2-0 (Pen)
107' Bogic 2-1 (Pen)
117' Sougou 3-1
120' Laranjeiro 4-1 (Pen)

Sampdoria (Ita) - Cherno More Varna (Bul) 1-0 (1-0)
90' Maggio 1-0

Atlético Madrid (Spa) - Gloria Bistrita 1-0 (1-2)
11' Forlán 1-0

Trabzonspor (Tur) - Otelul Galati (Roe) 1-2 (1-2)
8' Eris 1-0
13' Szekely 1-1
90' Jula 1-2 (Pen)

OFI Kreta (Gri) - Tobol Kostanay (Kaz) 1-0 (1-0)
85' Kharabara 0-1

Hamburger SV (Dui) - Dacia Chisinau (Mol) 4-0 (1-1)
50' Kompany 1-0
71' Van der Vaart 2-0
76' Benjamin 3-0
80' Jarolím 4-0

RC Lens (Fra) - Chornomorets Odessa (Oek) 3-1 (0-0)
11' Venglinski 0-1
19' Coulibaly 1-1
40' Akale 2-1
73' Akale 3-1

Rubin Kazan (Rus) - Rapid Wien (Oos) 0-0 (1-3)

Blackburn Rovers (Eng) - FK Vetra (Lit) 4-0 (2-0)
25' Gamst Pedersen 1-0
48' Roberts 2-0
54' McCarthy 3-0
55' Veijeany 4-0

FC Utrecht (Ned) - Hammarby (Zwe) 1-1 (0-0)
64' Nelisse 1-0
68' Johansson 1-1

Aalborg (Den) - AA Gent (Bel) 2-1 (1-1)
27' Olufade 0-1
31' Califf 1-1
79' JOhansson 2-1

Alle winnaars stromen in in de tweede en laatste voorronde van de UEFA Cup.

Monaco sluit aan bij Nadal en Federer

Juan Monaco heeft vanmiddag in Kitzbuhel, aan de overkant van de straat waar jaarlijks in januari de Hahnenkammrennen finishen, het Oostenrijkse Open gewonnen. Het was de derde titel van Monaco in 2007, daarmee heeft hij na Rafael Nadal en Roger Federer dit jaar de meeste ATP toernooien gewonnen.

Na Gaston Gaudio in 2005 en Agustin Calleri in 2006 is het voor de derde keer op rij een Argentijn die met de titel aan de haal gaat in Kitzbuhel. De gelijk opgaande eerste set verloor Monaco, daarna wist hij door snelle breaks de wedstrijd te kantelen. Op 5-4 in de derde set haalde hij met een dropshot de titel binnen. 5-7, 6-3, 6-4.

Monaco heeft dit jaar na Rafael Nadal de beste resultaten op gravel neergezet en verklaarde derhalve ook dat hij het jammer vond dat het gravelseizoen er nu op zit. Tegenstander in de finale was Potito Starace, Starace stond een keer eerder in een ATP finale, daarin verloor hij begin dit jaar van Nicolas Almagro. Starace kondigde wel alvast aan volgend jaar zeker een graveltoernooi te gaan winnen.

'Taliban slechtste zelfmoordterroristen ter wereld'

Icoon OpmerkelijkDe Taliban zijn de slechtste zelfmoordenaars ter wereld. Hoewel in Afghanistan steeds vaker zelfmoordaanslagen worden gepleegd, hebben daders in de afgelopen twee jaar in meer dan vier op de tien gevallen alleen zichzelf gedood.

Het gaat tussen 2005 en 2007 om maar liefst negentig daders. Dat blijkt uit een recent gepubliceerd onderzoek van de Amerikaanse conservatieve denktank Jamestown Foundation. Zo mislukte in de lente van vorig jaar maar liefst driekwart van de 36 zelfmoordaanslagen in Afghanistan. De bloedigste aanslagen in Afghanistan zijn gepleegd door Arabieren, niet door Afghanen.

Volgens de onderzoekers is een van de vermoedelijke oorzaken de 'pashtunwali', de erecode van de Pathaanse stammen waaruit de Taliban merendeels bestaan. Vanwege hun eergevoel en om wraak te nemen zouden Afghaanse zelfmoordenaars eerder afgaan op moeilijk te beschadigen doelen, zoals militaire konvooien en minder - zoals in Irak wel gebeurt - op markten en restaurants.

Misschien nog wel belangrijker is dat de jonge mannen die de Taliban rekruteren als zelfmoordenaars vaak "verward, achterlijk, geestelijk instabiel of aan de drugs" zijn, aldus het rapport. Zo hebben opstandelingen gebruik gemaakt van een blinde oorlogsinvalide, een Afghaan die een amputatie had ondergaan en een gehandicapte man wiens enige motief was geld verdienen voor zijn familie. Enkelen hadden voor hun explosie hallucinerende middelen gebruikt.

Ook lijken daders nogal eens op het laatste moment te besluiten hun aanslag niet uit te voeren. Inwoners van de hoofdstad Kabul hebben inmiddels meerdere keren achtergelaten zelfmoordvesten gevonden.

Een andere factor waardoor aanslagen nogal eens mislukken, is het gebruik van kinderen. Dit voorjaar hadden opstandelingen een zesjarige jongen een explosievenvest omgehangen. De aanslag mislukte omdat de jongen zelf om hulp kwam vragen.

Jongen steelt suikerspin

Icoon Domme criminelenEen 17-jarige knaap uit Tilburg is vrijdagnacht gearresteerd in zijn woonplaats toen hij een suikerspin had gestolen. Daarvoor had de hongerige tiener ingebroken in een suikerspinkraam. Vrijdagnacht paradeerde hij met de lekkernij over de plaatselijke kermis. De politie zag hem lopen.

Omdat de ramen van de suikerspinkraam waren vernield concludeerde de politie meteen dat de tiener daar iets mee te maken moest hebben. Toen agenten de jongen benaderde vluchtte hij en trachtte hij zich te verstoppen. Bij de arrestatie had hij nog meer spullen uit de suikerspinnenkraam bij zich.

Motorrijdster doodgereden in Oldenzaal

Icoon OngelukEen vrouw van 38 jaar oud uit het Overijsselse Oldenzaal is gisteravond gestorven toen ze op haar motor werd geschept door een auto. De motorrijdster raakte zwaar gewond en overleed korte tijd later.

De inzet van een traumahelikopter baatte niet meer. Ook de 54-jarige automobilist raakte gewond. Zijn letsel is niet bekend. De motorrijdster reed op de provinciale rondweg in Oldenzaal. De auto sloeg linkaf de kruising op en schepte haar. De politie onderzoekt het ongeluk.

Traagste Tour sinds 1995

De afgelopen Ronde van Frankrijk is met de laagste gemiddelde snelheid sinds 1995 afgewerkt. Het gemiddelde van winnaar Alberto Contador bedroeg over de hele Tour 39,223 km/uur. In 1995 was zijn landgenoot Miguel Indurain bij zijn vijfde en laatste Tourzege nog trager, toen was het 39,193 km/uur.

De afgelopen jaren ging het snel in de Tour: Van de laatste acht edities gingen er zes sneller dan 40 km/uur. Lance Armstrong heeft de snelste Tour achter zijn naam staan. In 2005 legde de Amerikaan de totale afstand af met een gemiddelde snelheid van 41,654 km/uur.

Overval met aardappelschilmesje levert 828 euro op

Icoon Domme criminelenEen overvaller in Herentals, België, die dacht een grote slag te kunnen slaan met behulp van een aardappelschilmesje, kwam bedrogen uit. De uitbaatster van de zaak die hij wilde overvallen had namelijk net de opbrengst naar de bank gebracht. Hierdoor bedroeg zijn buit slechts een schamele 828 euro.

De man stapte gisteren rond zes uur ’s middags de E5-Mode binnen waar op dat ogenblik nog drie werkneemsters aanwezig waren. Onder bedreiging van een aardappelschilmesje eiste hij 'de briefjes'. Pech voor hem, hij moest genoegen nemen met de 828 euro. Hierna beval hij de vrouwen om achter in de winkel te gaan staan en tot 100 te tellen.

Hoewel de medewerksters onder de indruk waren van het gebeurde, hadden ze wel door dat ze met een amateur te maken hadden. Het signalement dat ze van de dader konden doorgeven aan de politie was dat het een lange magere man met kort zwart haar betrof. Het parket van Turnhout meldt dat de dader op te sporen blijft.

White Knight Story, over een jongeman en een prinses

In een vraaggesprek met Famitsu heeft Akihiro Hino van Level 5 een klein beetje informatie uit de doeken gedaan over het verhaal van White Knight Story. Deze PS3 game wordt al sinds de aankondiging met veel interesse gevolgd door de fans van RPG's.

Het verhaal draait om de relatie tussen de hoofdrolspeler en een prinses. De prinses wordt in het begin gered door de speler en vanaf dat moment ontwikkelt hun band zich. De 'grote ridder' die in de onderstaande screens te zien is zal ook een belangrijke rol in het verhaal spelen en in de game zal meer duidelijk worden over de achtergrond van de ridders en de invloed die zij op de wereld uit oefenen.

Naast deze kleine nieuwtjes zijn er ook een aantal verse screens van de game. Hieronder hebben we er twaalf, meer afbeeldingen staan er in de database.




Vitesse laat Fränkel thuis

Purrel Fränkel heeft van Vitesse te horen gekregen dat hij niet mee mag op trainingskamp naar Engeland.

"Ik ben vreselijk teleurgesteld, maar niet echt verbaasd. Je voelt het aankomen", aldus de linksback tegenover RTV Gelderland.

De trainer van de club uit Arnhem, Aad de Mos, heeft al vaker laten doorschemeren dat hij Fränkel niet dé linksback vindt voor Vitesse. De Arnhemse club trok al de Israelische verdediger Haim Megrelishvili aan. "Het ziet er niet rooskleurig voor mij uit. Maar ik ga niet zomaar weg, voorspelde. Mijn contract is goed en ik laat me niet gek maken. Het is alleen heel moeilijk je steeds weer op te laden. Het plezier is er wel vanaf."

Fränkel heeft nog een contract tot medio 2008 in Arnhem. Vorig seizoen kwam de dertigjarige linkspoot nog 28 duels in actie.

Punten twintigste etappe

Vanmiddag werd de laatste etappe in de Tour de France verreden. Hieronder de punten van de laatste etappe .

9christensen wist in de laatste etappe de meeste punten te vergaren. Met 240 punten is hij de beste van vandaag. Op de tweede plek staat Oxyligen met 230 punten. De top 3 wordt afgesloten door TheCliffhanger met 145 punten.

In het algemeen klassement veranderde op de slotdag niets meer. BVO blijkt het sterkste en wint met 2353 punten. Bloepje eindigt als nummer twee met een totaal van 2312 punten gescoord. Het podium is compleet met de nummer drie, shogun3 met 2310 punten.

Bij de subleagues ging de dagwinst naar De Flauwe Bocht met 199 punten. [ !!! AIM FOR YELLOW !!! is de nummer twee met 176 punten. Bobteam Glas is de nummer drie met 143 punten.

In het algemeen klassement behoudt de subleague Bobteam Glas de eerste plek met 2268 punten. Daardoor is Bobteam Glas de eindwinnaar bij de subleagues. !!! AIM FOR YELLOW !!! blijft tweede met 2185 punten. Op de derde plek is geëindigd ShowChat met 2098 punten.

De nummers één, twee en drie van het algemeen eindklassement worden verzocht te mailen naar sport@fok.nl

Posthuma wint Ronde van Saksen

Joost Posthuma heeft de Ronde van Saksen gewonnen. Gisteren veroverde de Rabo-renner in de individuele tijdrit de leiderstrui en hij kwam in de slotrit vandaag niet meer in de problemen.

De vijfde en laatste etappe met start en finish in Dresden werd gewonnen door de Duitser Stephan Schreck van T-Mobile.

Posthuma keerde in de Ronde van Saksen terug in het wielerpeloton. De wielrenner uit Hengelo was half april tijdens een training in Duitsland aangereden door een automobilist. Hij liep door de botsing zware kneuzingen in zijn rechterenkel en linkerbovenbeen op.

Contador wint 94e Tour de France

Icoon Tour de FranceDe Spanjaard Alberto Contador heeft zondag de 94e editie van de Tour de France gewonnen. De eindzege in de door schandalen geteisterde Tour kwam in de laatste etappe niet meer in gevaar. De Italiaan Daniele Bennati sprintte op de Champs Elysées naar zijn tweede dagzege deze Tour.

Tom Boonen won de groene trui van beste sprinter. De bolletjestrui werd gewonnen door de Colombiaanse klimspecialist Juan Mauricio Soler. De 24-jarige Contador was ook de beste in het jongerenklassement. Michael Boogerd was in zijn laatste Tour de beste Nederlander, hij eindigde als twaalfde in het eindklassement.
Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!
Contador een terechte winnaar? Laat je stem horen in de poll!

Contador wint Tour

De Spanjaard Alberto Contador heeft zondag de 94e editie van de Tour de France gewonnen. De eindzege in de door schandalen geteisterde Tour kwam in de laatste etappe niet meer in gevaar. De Italiaan Daniele Bennati sprintte op de Champs Elysées naar zijn tweede dagzege deze Tour.

Tom Boonen won de groene trui van beste sprinter. De bolletjestrui werd gewonnen door de Colombiaanse klimspecialist Juan Mauricio Soler. De 24-jarige Contador was ook de beste in het jongerenklassement. Michael Boogerd was in zijn laatste Tour de beste Nederlander, hij eindigde als twaalfde in het eindklassement.

FC Utrecht redt het niet

FC Utrecht is er niet in geslaagd de UEFA Cup te bereiken. In de finale van de Intertoto was het Zweedse Hammarby te sterk, doordat het wél wist te scoren in zijn uitwedstrijd.

Na de 0-0 in Zweden moest Utrecht het in eigen huis vanmiddag afmaken. De ploeg van Willem van Hanegem was wel de betere in de Galgenwaard, maar de sterk verdedigende Zweden konden de meeste aanvallen van de Utrechters afweren. Eén foutje leek echter nog wel roet in het Zweedse eten te gooien, toen Sebastián Eguren zijn slechte pass onderschept zag worden door Robin Nelisse. De Nederlander opende vervolgens na een dik uur de score.

Lang kon Utrecht niet van de voorsprong genieten. Nog geen vijf minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk, doordat David Johansson uit een corner scoorde. Utrecht moest nu weer scoren, maar zag die kans krimpen toen Sander Keller met rood naar de kant moest, wegens vermeend slaan naar José Monteiro. Ondanks de man minder bleef Utrecht de bovenliggende partij, maar kon het het doel niet nogmaals vinden.

FC Utrecht - Hammarby IF 1-1 (0-0)
64' Nelisse 1-0
68' Johansson 1-1

Vanavond zijn op FOK! de overige uitslagen van de Intertotofinales te lezen.

Spin stuurt vrouw de sloot in

Een vrouw uit Meppel is vandaag flink geschrokken van een spin in haar auto. Haar angst voor spinnen is zo groot, dat ze het beestje probeerde te verzuipen in de sloot.

Onder het rijden bemerkte ze ineens het achtpotige monster, waarna ze het uit alle macht uit haar auto probeerde te werken. Ze draaide het raampje open, maar toen ze de indringer uit het raam wilde slaan, verloor ze de macht over het stuur.

Enkele ogenblikken later belandde ze ter hoogte van de afslag Havelte in de sloot langs de A32. De hulpdiensten waren snel op de plek van het ongeval aanwezig, maar de vrouw wist op eigen houtje ongedeerd haar auto te verlaten.

Het zwaar beschadigde wrak moest worden weggesleept. Of de spin het heeft overleefd is niet bekend.

Creatief met banners

Banners en FOK! het is een onderwerp waar iedereen wel een mening over heeft en aangezien bijna alle sub-sites van FOK! de laatste tijd wel een of meerdere nieuwe banners heeft gekregen wordt er de laatste tijd ook veel gepraat over de nieuwe banners, de ene vindt het niets de ander is helemaal lyrisch.

Dus was het volgens Gambrono tijd om de mopperaars uit te dagen en nieuwe banners te maken, geen woorden maar daden.

Steekpartij met gewonden in Dordrecht

Icoon MisdaadBij een steekpartij in de Visstraat in Dordrecht zijn afgelopen nacht twee mensen gewond geraakt. Een man van 42 jaar oud vernielde eerst een geparkeerde auto en viel daarna de slachtoffers aan. Die merkten pas dat ze ergens mee gestoken waren toen de dader te voet gevlucht was.

De politie kon na onderzoek de 42-jarige Dordtenaar aanhouden in een woning in de buurt. Een 27-jarige Dordtenaar en een 15-jarig meisje uit Gorinchem die ook in de woning aanwezig waren zijn ook meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De twee slachtoffers zijn opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de politie is hun situatie niet levensbedreigend.

Gefopt

Dankzij de submit van Crashcat gaan we onze grijze massa eens flink foppen, want ofschoon er van alles lijkt te bewegen worden je hersen zwaar gefopt.

Kleine tip, als je net een flinke joint of wat alcohol in je lijf hebt kan ik me voorstellen dat je knap misselijk kunt worden van dit soort geintjes...

Met dank aan Crashcat voor de submit

Bier wordt duurder door de regen

Slecht nieuws voor alle bierdrinkers. Door het extreem slechte weer van de afgelopen maanden, zal de prijs van bier flink omhoog gaan. Ook rijst en eieren zullen duurder worden door de regen.

Volgens experts is niet alleen Moeder Natuur de boosdoener, ook de boeren zelf. De boeren zijn massaal overgestapt op duurdere biogewassen. Ook China slokt een behoorlijk deel van onze voedselvoorraad op. Tenslotte halen Britten gewassen bij ons op die bij hun verloren zijn gegaan.

De prijs van graan, zeer belangrijk voor het produceren van het goudgele vocht, is het afgelopen jaar met meer dan zestig procent gestegen. De oorzaken zijn een tegenvallende oogst en een verhoogde vraag naar graan, dit omdat graan kan worden gebruikt als biobrandstof.

Naast bier en brood, zal ook pasta duurder worden. De prijs van harde tarwe, het belangrijkste ingrediënt van pasta, is de afgelopen twintig jaar nooit zo hard gestegen als nu. Dat meldt Matthieu Soubry van pastaproducent Soubry uit Roeselare.

Het extreem natte weer in West-Europa en de droogte in Canada en Noord-Afrika hebben de prijs van harde tarwe de afgelopen weken met meer dan zestig procent doen stijgen. Door het slechte weer is dit jaar de voorraad graan de kleinste van de afgelopen twintig jaar. Met alle andere granen gaat het even slecht, met dezelfde negatieve gevolgen voor de consument.

Pastafabriek Soubry verwacht dat we straks twintig tot dertig procent meer moeten betalen voor onze macaroni en spaghetti. "De consument zal die prijsstijging wellicht voelen vanaf september, misschien al vanaf midden augustus, afhankelijk van wat de supermarkten zullen doen", meldt Matthieu Soubry.

"We kunnen ook niet uitsluiten dat er later dit jaar nog prijsstijgingen zullen volgen. Maar omdat pasta een goedkoop product is, zal de consument de prijsstijging niet onmiddellijk voelen in zijn portemonnee en zal de verkoop niet meteen dalen", voegt de directeur van Soubry eraan toe.


Een avondje stappen wordt wel een duur geintje zo

Tourhistorie: De beroemdste rode lantaarndrager

Gerhard Schönbacher is samen met de Belg Daniel Masson recordhouder in de Tour de France. Beiden werden tweemaal op rij laatste in de Tour de France. Wim VanSevenant voegt zich vandaag bij dit tweetal. Schönbacher is van de drie met afstand de meest bijzondere renner.

Schönbacher werd in 1977 profrenner. Hij was toen echter al een aantal levenservaringen rijker. Welke renner kan zeggen dat hij naast wielrenner ook bokser en stuntman is geweest?

Schönbacher was een echte avonturier. Maar fietsen kon hij wel degelijk. Als amateur was hij al succesvol als wielrenner. Schönbacher zag echter al snel in dat hij in de profwereld te kort kwam voor de prijzen. Maar hij was er de man niet naar om anoniem mee te doen. Vandaar dat de “rode lantaarn” zijn speciale aandacht kreeg.

In 1979 stond Schönbacher in de spotlights tijdens de laatste etappe. Bernard Hinault en Joop Zoetemelk gingen tegen alle conventies in als vroeg in de aanval. Zoetemelk begon de aanval en Hinault voelde zich als gele truidrager aangevallen door de Nederlandse nummer twee. Hinault reageerde geprikkeld op de aanval van Joop. Hij counterde niet alleen de aanval maar nam hem zelfs over.

Sneller dan alle tijdsschema’s voorzagen, reden de twee kemphanen de Champs d’Elysees op. Achter hen werd het hele peloton in de vernieling gereden. Gerhard Schönbacher was één van de slachtoffers. Hij vloog er al vroeg af in de etappe en reed in een regelmatig tempo naar de streep.

De laatste huldigingen van de Tour van ’79 waren al bijna voorbij toen er nog een renner richting finish reed. Iedereen keek verbaasd naar de finishlijn. Waar kwam die renner nou vandaan? Schönbacher was zich bewust van de aandacht, maar daarnaast was hij ook oprecht blij dat hij zijn eerste Tour wist te beëindigen. Schönbacher reed dan ook niet normaal over de streep. De voormalige bokser kneep op een tiental meters van de eindstreep in de remmen, om vervolgens de stenen in Parijs te kussen en een kruisje te slaan.

Een jaar later werd Schönbacher in de Tour die Joop Zoetemelk won, opnieuw laatste. Nooit was laatste worden zo moeilijk geweest. De Tourdirectie had namelijk bedacht in een aantal etappes de nummer laatst steeds te verwijderen. Wellicht was men tot deze maatregel gekomen om taferelen op de eindstreep zoals die van een jaar eerder te voorkomen. Toch bleek Schönbacher ook een uitstekende rekenaar te zijn. Bewust of onbewust werd de Oostenrijker weer laatste in de Tour.

Schönbacher rijdt nog eenmaal de Tour maar verlegt na 1985 zijn aandacht noodgedwongen naar andere uitdagingen. In Australië wordt Schönbacher aangereden door een auto. Met een schedelbreuk en borstbeenbreuk is hij zwaar gehavend. Wielrennen op topniveau is er na het ongeluk niet meer bij. Maar het zit niet in het karakter van de Oostenrijker om op te geven.

Hij haalt zelfs het Guinness Book of Records. Staande op een auto, op ski’s en in skihouding haalt Schönbacher een snelheid van 220 kilometer en daarmee zijn naam in het recordboek. Schönbacher is ook nog autocoureur. Hij rijdt overal de meest bijzondere en exotische races.

Schönbacher organiseert momenteel de Crocodile Trophy in Australië. Een twee weken durende mountainbikerace door Australië. De deelnemers worden door regenwouden gestuurd en komen hellingen tegen met stijgingspercentages tot 25%. De sportieve uitdagingen die Schönbacher in zijn eigen sportleven zocht, zijn in de Crocodile Trophy zeker terug te vinden.

Zeilboot zinkt op IJsselmeer

Icoon VervoerOp het IJsselmeer bij Hindeloopen is een platbodem, een soort zeilboot, gezonken. Een van de twee opvarenden kon door een reddingsboot worden gered. Een ander wordt vermist.

Het kustwachtcentrum dacht dat die opvarende nog in de kajuit van het schip zat, maar duikers hebben daar niemand gevonden. Met reddingsboten en helikopters wordt nu op het IJsselmeer verder gezocht.

De platbodem zonk zo'n drie kilometer ten zuidwesten van Hindeloopen. Hoe het schip kon zinken, is onduidelijk. Het kustwachtcentrum kreeg rond 12.45 uur de melding dat er een boot gezonken was.

Met dank aan AlwaysConnected voor de submit.

Kutkinderen en Hollands Next Kiddypr0n Model

Hej Sunnieboy, je moet je niet zo druk maken over kamperend Nederland. Wat kan jou het je reet schuren dat die lui tot aan hun kloten in de blubber lopen? Zolang je zelf lekker thuis zit, of gewoon op vakantie gaat in een luxe hotel dan zit dat klootjesvolk toch prima op z'n plek op die camping? Of had je die schreeuwende kutkinderen en hun schreeuwende kutouders liever in de kamer naast je gehad in je all-in Turkse tweesterrenhotel à 400 euro per 10 dagen? Ze kunnen mij niet landelijk en ver genoeg weg zitten.

Jongen (12) ontsnapt aan kidnappers

Icoon MisdaadEen knaap van twaalf jaar oud is aan zijn ontvoerders ontsnapt. De jongen uit het Gelderse Maurik was met leeftijdsgenootjes op kamp in de bossen van het Brabantse Sint Anthonis. Twee kidnappers zouden hem in een auto hebben proberen te trekken.

Vriendjes hoorden hem schreeuwen en waarschuwden de kampleiding. De politie startte een zoekactie met een helikopter en twaalf agenten. De jongen wist aan zijn ontvoerders te ontkomen en werd later teruggevonden. De politie wil niet zeggen of de knaap echt in de auto heeft gezeten en wat er met hem is gebeurd. De tiener is door een dokter onderzocht.

Stel koopt kind van alleenstaande moeder

Icoon MisdaadTwee Nederlanders zijn in Sri Lanka opgepakt omdat ze illegaal een kind hebben gekocht. Het koppel uit het Overijsselse Ommen hangt mogelijk twintig jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

De 43-jarige Jan H. en zijn 24-jarige vriendin Susan H. werden opgepakt in hun hotel in de badplaats Beruwela, vijftig kilometer van de hoofdstad Colombo. De Sri Lankaanse Kinderbescherming arresteerde het koppel na tips van de plaatselijke bevolking. Jan H. en Susan H. zouden een kind hebben gekocht van een alleenstaande moeder. Ook de alleenstaande moeder en zes andere Sri Lankanen die hadden bemiddeld bij de verkoop zijn opgepakt.

Het stel heeft een bedrag van 3.000 tot 7.000 euro betaald om het jongetje van twee weken oud te adopteren. De Nederlandse ambassade verleent de twee bijstand.

Man knoopt bokje vast aan boom

Icoon PolitieDat mensen honden aan bomen vastbinden is al bekend. Maar dat dat nu ook met bokken gebeurt is nieuw. Een 27-jarige man uit Nijmegen is gisteren is in zijn woonplaats door de politie aangesproken omdat hij een bokje bij de dierenweide in het Goffertpark aan een boom had vastgebonden.

De Nijmegenaar verklaarde dat hij het dier had gekregen op een feestje en niet wist wat hij met de bok aanmoest. Uiteindelijk heeft de man het dier teruggebracht naar Overasselt waar het was gekocht.


Het bokje werd vastgezet aan een boom

Kim Feenstra: blootfoto's waren voor eten

Icoon ShowbizzDe winnares van het RTL-programma Holland's Next Topmodel Kim Feenstra beklaagt zich vandaag in De Telegraaf over mensen die haar het succes misgunnen. In een interview reageert het 21-jarige topmodel op de foto's die deze week op internet opdoken van haar in blote sexy poses.

Ze zegt de foto's indertijd, toen ze 17 jaar was, te hebben laten maken om brood op de plank te krijgen. ''Het verspreiden van de foto's vind ik een trieste, gemene actie. Iemand probeert mij naar beneden te halen, om er zelf beter van te worden. Door naakt te poseren voor deze man heb ik impulsief gehandeld. Ik was toen pas 17 jaar oud. En zo heb ik wel vaker dingen gedaan waar ik niet trots op ben. Want ik heb, ondanks mijn jonge leeftijd, al een moeilijk leven achter de rug.''

Ze vertelt dat nadat haar ouders uit elkaar gingen, haar moeder de verzorging van haar en haar jongere zusje volledig op zich nam. ''Het was geen vetpot om het maar zacht uit te drukken. Ik weet dat er veel verborgen armoede is in Nederland. Dat is geen fabeltje. Bij ons was er op een gegeven moment zo’n gebrek aan geld dat er niet eens eten in huis was. En toen mij die fotoreportage werd aangeboden, heb ik die kans met beide handen aangepakt.''

Ze heeft tegen de fotograaf aangifte gedaan. ''Omdat ik de politie vertelde dat ik minderjarig was toen de fotosessie werd gemaakt, zijn ze een diepgravend onderzoek gestart. Het zou namelijk kinderporno kunnen zijn. Bovendien blijkt het contract dat ik toen ondertekende niet rechtsgeldig te zijn. Ook weer omdat ik te jong was.''

In het interview wordt niet ingegaan op de vraag of ze ooit in een pornofilm zou hebben meegespeeld. In de eerdere berichten werd gemeld dat de foto's waren genomen door een fotograaf die daarbij aanwezig was. Of dat inderdaad het geval is, blijft echter onvermeld.

Wel laat Kim weten ook haar jongere zus te willen laten meedelen in haar succes. ''Ze is 14 jaar en kan enorm goed leren. Door mijn huidige modellenwerk kan ik haar straks laten studeren. Dat heeft ze echt verdiend.'' De pinpasfraude en naaktfoto's zijn wat Kim betreft voltooid verleden tijd.



Kim ging naakt voor eetgeld

Dode na botsing motor en auto

Icoon OngelukEen 56-jarige motorrijder uit Twello is vrijdagavond in het Gelderse Loenen overleden na een ongeluk.

Een 51-jarige automobilist uit Eerbeek draaide met zijn auto vanuit een uitrit de hoofdweg op. De bestuurder had de naderende motorrijder niet gezien. De motor knalde vol tegen de zijkant van de auto. De Twellonaar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.


De motorrijder stierf ter plaatse

Pleidooi voor ouderwetse lp in Roosendaal

Icoon MuziekVeertig jaar na flower power is Roosendaal voor twee maanden het psychedelisch centrum van de wereld. Met een tentoonstelling van platenhoezen uit de jaren zestig en zeventig houdt Museum Tongerlohuys een krachtig pleidooi voor het vinyl.

''Blommenkinders'' heet de expositie en dat is niet voor niets. Want protestzanger Armand, die vandaag de tentoonstelling met een love-in opende, hield in 1967 zijn gehoor voor: ''Blommenkinders, leg die stiletto's weg, vergeet die bloedige taferelen. Want geuren en kleuren zijn de nieuwe wereldmacht. Vechten gaat zo gauw vervelen!''

Sommige muziekliefhebbers volharden in hun mening dat het vinyl van de oude elpee (lp) beter klonk dan moderne digitale producten, de verpakking was zeker veel mooier. ''De elpeehoes biedt zoveel meer mogelijkheden dan dat kille, kale, gladde, foeilelijke plastic doosje voor dat blinkende schijfje en dat cd-boekje waar iedere muziekliefhebber tien jaar eerder dan gepland een leesbril voor moet aanschaffen'', bromt de Stichting Blommenkinders, die aan de basis van de expositie stond.

Directeur Janine Verster had eerst haar reserves maar toen ze de collectie van de West-Brabanders zag, was ze verkocht. Rond de hoezen heeft Verster met foto's, interieurs, publicaties en speciale toegepaste kunst de sfeer van destijds gecreëerd. Haardroogkappen en asbakken zijn uit de kringloopwinkel gehaald. ''Er zijn mensen die deze dingen nog gewoon gebruiken'', stelt Willem Jongeneelen, een van de samenstellers, lakoniek vast.



Hoes van Armands single Blommenkinders (1967)

Brand in Parijse Metro

Icoon BrandBij een brand in een Parijse metro hebben vanmorgen 35 mensen een rookvergiftiging opgelopen. De oorzaak van de brand zou een defecte rem zijn die een wagon van lijn 13 in de omgeving van de wijk Invalides in brand zette.

Onder de gewonden bevond zich ook een zwangere vrouw, zo deelde de brandweer mee. Vijftien van de gewonden werden naar ziekenhuizen in de regio overgebracht. De vuurhaard kon snel geblust worden door meer 100 opgeroepen brandweerlieden.

Bendes in opmars binnen Amerikaans leger

Icoon AmerikaCriminele straatbendes krijgen steeds meer invloed binnen de Amerikaanse strijdkrachten. Het aantal bendeleden in het leger en bij de mariniers stijgt sterk, meldde de Amerikaanse zender CBS gisteravond.

De bewijzen voor bendecultuur en activiteiten stapelen zich zo snel op dat de federale recherche FBI al spreekt van ''een bedreiging voor de ordehandhaving en de nationale veiligheid.''

De tekenen zijn huiveringwekkend, aldus CBS. Mariniers op Paris Island dossen zich uit in bendekleding, luchtlandingstroepen wisselen bendegroeten uit in een nachtclub bij Fort Bragg en infanteristen tonen bendetatoeages in Fort Hood. Zelfs in Irak en Afghanistan duiken aanwijzingen op voor bendeactiviteiten. Bendegraffiti wordt op muren en voertuigen gespoten.

De toegenomen bendeactiviteit in de strijdkrachten valt samen met een stijging van het aantal nieuwe rekruten met een verleden. Sinds 2003 zijn er 125.000 rekruten met een crimineel verleden opgenomen. Ze kregen een zogenoemde ''morele vrijgeleide'' om dienst te kunnen nemen. Ze hadden zich schuldig gemaakt aan misdaden als beroving en/of mishandeling.

Hoewel het aantal bendegerelateerde misdrijven binnen het leger sterk is toegenomen de afgelopen jaren, vormen ze maar een klein deel van het totaal aantal misdrijven. In 2006 voerde het opsporingscommando voor criminele activiteiten van de landmacht 61 bendeonderzoeken uit tegen negen in 2003. Volgens legerofficieren houdt echter slechts 1 procent van alle onderzoeken verband met gangs.

Boswachter bekent brandstichting Gran Canaria

Icoon BuitenlandsEen boswachter heeft toegegeven dat hij op Gran Canaria brand heeft gesticht die sinds vrijdag 3.500 hectare aan bos en natuurgrond heeft verwoest. De boswachter heeft dit gedaan omdat hij zijn baan niet wou verliezen. De 37-jarige Juan Antonio Navarro Armas had een contract dat per 1 oktober zou aflopen. Om te voorkomen dat zijn contract zou aflopen, heeft hij brand gesticht.

De brandweer heeft veel moeite om de brand onder controle te krijgen. Een bosbrand op een ander Canarisch eiland, La Gomera, is onder controle, maar nog niet helemaal geblust. Eén derde van La Gomera is bebost gebied. Een groot deel van de bebossing is door de UNESCO aangemerkt als werelderfgoed.

[DTM] Uitslag Zandvoort

Martin Tomczyk heeft de DTM-race op Zandvoort op zijn naam geschreven. Audi domineerde in de duinen, daar de top vier volledig in handen was van de Duitse renstal.

Mattias Ekström nam direct de leiding over van poleman Timo Scheider. Paul di Resta werd door Tom Kristensen in de rondte getikt in de eerste bocht. De Deen trof echter geen blaam, aangezien hij zelf in de sandwich zat en nergens heen kon. Na vroege stops van onder meer Bruno Spengler en Tomczyk waren deze veel sneller dan Ekström. Toen de Zweed zijn eerste stop maakte verloor hij nog meer tijd door een fout bij zijn linkerachterband.

Ekström, leider in het kampioenschap, was sneller dan Mika Häkkinen, die lang voor hem lag op de zesde stek. Toen hij daar voorbij was kon hij doorstoten en ook Christian Abt en concurrent Bruno Spengler inhalen. Tomczyk en Alexandre Prémat vochten voor de overwinning, en de Fransman leek de overwinning te gaan pakken. In de laatste bocht liet Prémat Tomczyk echter voorbij, en alsof die teamorder van Audi nog niet genoeg was, mocht Ekström ook Scheider nog inhalen in de laatste meters.

Doordat Bernd Schneider geen punten pakte en Spengler slechts vijfde werd loopt Ekström verder uit in de titelstrijd. Tomczyk is door zijn overwinning weer terug in het gevecht voor de titel.

Uitslag Zandvoort

#CoureurTeamAutoTijd/achterstand
1M TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM1:02:31.668
2A PrématTeam PhoenixAudi A4 DTM0.297
3M EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM2.036
4T ScheiderAbt SportslineAudi A4 DTM2.413
5B SpenglerHWA AGAMG Mercedes C-Klasse2.994
6C AbtTeam PhoenixAudi A4 DTM4.969
7M HäkkinenHWA AGAMG Mercedes C-Klasse5.748
8A MargaritisPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse6.929
9G PaffettPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse7.882
10M RockenfellerTeam RosbergAudi A4 DTM8.914
11J GreenHWA AGAMG Mercedes C-Klasse10.536
12B SchneiderHWA AGAMG Mercedes C-Klasse11.805
13M WinkelhockFuturecom TMEAudi A4 DTM13.279
14P di RestaPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse13.758
15M LaudaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse29.626
16L LuhrTeam RosbergAudi A4 DTM41.986
17S StoddartMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1 ronde
18T KristensenAbt SportslineAudi A4 DTM5 ronden

Stand Kampioenschap

#CoureurTeamAutoPunten
1M EkströmAbt Sportsline38
2M TomczykAbt Sportsline30
3B SpenglerHWA AG26
4B SchneiderHWA AG25,5
5M HäkkinenHWA AG22
=P di RestaPersson Motorsport22
7G PaffettPersson Motorsport16,5
8A PrématTeam Phoenix13
9T ScheiderAbt Sportsline12
10J GreenHWA AG10,5
11D la RosaMücke Motorsport10
12M RockenfellerTeam Rosberg9
=A MargaritisPersson Motorsport9
14T KristensenAbt Sportsline5
15C AbtTeam Phoenix4
16M LaudaMücke Motorsport1

Man plast in politieauto

Icoon PolitieEen 44-jarige man is zaterdagnacht in Ohé en Laak aangehouden op verdenking van bedreiging met geweld. De dronken man was het niet eens met zijn aanhouding. Om dit duidelijk te maken, plaste hij onderweg naar het bureau in de politieauto.

Bij het bureau gearriveerd plaste hij nogmaals in een zogenaamde 'ophoudkamer'. Toen de man vanuit die kamer werd overgebracht naar een cel, stribbelde hij flink tegen.

De man was aangehouden omdat hij een medewerker van een jachthaven zou hebben bedreigd en vanaf een steiger in het water zou hebben geduwd. De politie onderzoekt de zaak.

Paard neemt duik in zwembad

Bewoners van een villa in het Brabantse Uden dachten gisterochtend dat ze zich nog in dromenland bevonden, toen ze bij het openen van de gordijnen een paard in hun zwembad zagen ronddobberen. Er restte hun niets anders dan de brandweer te bellen, om de ongewenste gast uit het water te halen.

Om de knol uit het water te krijgen, besloten de spuitgasten het bad leeg te pompen en een helling te bouwen van een tafel en een paar hooibalen. Toen de klussen waren geklaard, sjokte het beest onder luid applaus bij de helling omhoog het zwembad uit.

Men vermoedt dat het paard uit angst voor het onweer in het zwembad was gelopen. Als dank voor de goede hulp kregen de brandweerlieden een lekker bakkie koffie van de vrouw des huizes.


André van Duin heeft weer inspiratie voor nieuwe carnavalskraker

Fietsendieven zeulen buit langs politiebureau

Icoon Domme criminelenEen 17-jarige Amsterdammer en een 20-jarige Utrechter die vrijdagnacht een fiets hadden gestolen, hebben een wel heel ongelukkige route gekozen om de nog afgesloten fiets te vervoeren. Ze zeulden hun buit langs het plaatselijke politiebureau.

Agenten die in het bureau aanwezig waren, merkten het duo direct op. Ze vroegen de twee waarom ze rond 02.30 uur met een fiets die op slot stond aan het slepen waren. Het duo biechtte meteen op het ding gestolen te hebben.

L'Oréal haalt reclamespot Claudia Schiffer van de buis

Helaas zullen we het tijdelijk zonder reclamespotjes met Claudia Schiffer moeten stellen. Cosmeticaconcern L'Oréal haalt namelijk de commercial met Claudia Schiffer van televisie. Dit uit piëteit in verband met het overlijden van de vader van de beeldschone Duitse afgelopen dinsdag.

Een woordvoerder van het cosmeticaconcern vertelde dat het concern heeft gehandeld zonder met Schiffer in overleg te treden. "We hopen echter in het belang van mevrouw Schiffer te handelen."

Claudia's vader, Hein Schiffer is in Frankrijk overleden. De zeventigjarige bezweek tijdens een potje golfen aan een hartinfarct.


Gelukkig hebben we de foto's nog

EA gaat een Marvel Fighter maken

Wij weten natuurlijk dat superhelden af en toe een pauze nemen van hun 'red de wereld' praktijken en tijdens die pauze flink de koppen inrammen van hun collega-helden. EA weet dit ook en meldt dat de mannen achter de Def Jam en Fight Night games zich op dit moment bezig houden met een nog titelloze fighter in het Marvel universum. Het spel zal moeten gaan verschijnen op de PS3 en Xbox 360 en het doel van de makers is om een "an authentic Super Hero fighting experience" te brengen "that has been promised for years but never truly been delivered".

Of de veteranen bij EA Chicago het matige Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects van EA Canada kunnen laten vergeten blijft de vraag. Wat we wel weten is dat we kunnen gaan knokken met een all star line-up van de superhelden en superschurken uit de legendarische Marvel comics.

Voetbalsterren op PES 7 screens

Het blijft een verhitte strijd welke serie nou eigenlijk beter is, Pro Evolution Soccer van Konami of Fifa van EA. Terwijl de meeste experts kiezen voor het realisme van Pro Evolution blijft FIFA het verkoopkanon, mede dankzij de grafische superioriteit van EA's footie. Dat Pro Evolution Soccer 7 (2008) tegelijk met de groeiende populariteit ook steeds mooier aan het worden is kun je op onderstaande screens bekijken.



Boek: C.S. Richardson - Aan het einde van het alfabet

Aan het einde van het alfabet is een boekje dat direct in de boekwinkel opvalt door zijn buitengewoon zorgvuldige en mooie vormgeving. Dit boek is alleen om die reden al het bezitten waard. De Canadese auteur C.S. Richardson heeft twintig jaar in de vormgeving gewerkt en dat zal zeker bijgedragen hebben aan het uiterlijk van dit debuut. De betekenis van de titel resoneert niet alleen door in het verhaal, maar ook in de namen van de twee hoofdpersonages en de lettering op de cover. De ouderwetse elastieken band om het boek hen maakt het helemaal af. Het is van binnen en buiten letterlijk een juweeltje van een boek.

'Jurgen Colin tekent bij Ajax'

De Telegraaf meldt vandaag dat Jurgen Colin deze week een contract zal gaan tekenen bij Ajax.

De 26-jarige verdediger van het Engelse Norwich City heeft voldoende weten te overtuigen om in aanmerking te komen voor een contract. Colin zal een contract voor één jaar tekenen, met een optie voor nog eens twee seizoenen.

Gisteren, in de met 2-1 verloren oefenwedstrijd tegen het Schotse Falkirk, maakte hij een goede indruk. Ten Cate ziet in de verdediger een bruikbaar alternatief voor de posities van rechtsback en rechter centrale verdediger.

Ten Cate vond Colin de enige speler die gisteren tegen de Schotse middenmoter een goede indruk maakte. "Ik weet dat hij nog beter kan. Maar voor de wedstrijd had ik Jurgen al gezegd dat ik tevreden over hem ben. Misschien dat de spanning daardoor grotendeels wegviel. Hij doet verdedigend geen gekke dingen en dat is wat ik zoek: iemand zonder frivoliteiten."

Sluiter naar finale Poznan

Raemon Sluiter heeft zich vanmorgen weten te plaatsen voor de finale van het challengertoernooi van Poznan. De Rotterdammer was in de halve finale met 6-1 en 6-0 veel te sterk voor de Spanjaard Fernando Vicente.

Sluiter treft in de eindstrijd Julio Silva. De Braziliaan was in de andere halve finale met tweemaal 6-2 te sterk voor de Pool Lukasz Kubot.

Beide partijen werden vanmorgen afgewerkt, omdat de regen het spelen gisteren onmogelijk maakte.

Kubuswoning kan tot waanzin drijven

Icoon Opmerkelijk Bewoners van het Blaakse Bos, die protesteren tegen de komst van 20 gevangenen in een zogenaamde ‘superkubus’, hebben een nieuw wapen gevonden om hun actie kracht bij te zetten. Een psychologisch onderzoek naar de paalwoningen in Helmond dat dateert uit de jaren ’70, toont aan dat mensen die onvrijwillig verblijven in de scheve leefomgeving letterlijk gek kunnen worden. Ed de Graaf van de bewonersvereniging zegt: “Je moet er echt voor kiezen om hier te wonen. Sommige mensen kunnen er gek van worden”.

De gemeente wil de Stichting Exodus huisvesten aan de Overblaak. De 20 gevangenen moeten in de kubuswoning worden klaargestoomd om terug te keren in de maatschappij, en dat is waar de omringende bewoners het dus niet mee eens zijn. Een andere ‘superkubus’ is bestemd voor StayOkay, een budgethotel waar 250 gasten terecht kunnen. De Hostelketen laat weten dat de ‘bajesplannen’ de komst van StayOkay vooralsnog niet in de weg staan.

Paarse Kubus
Makkelijk te herkennen aan zijn paarse kleur

Vijf UFO's boven Alkmaar gesignaleerd

Icoon X-factorDeze week zijn er 's nachts boven Alkmaar vijf vreemde felle schijnsels aan het zwerk waargenomen. Inwoner Mischa Hulshof zag de verlichte objecten rond 03.00 uur. Ze hielden circa een half uur aan. De vijf lichten bewogen niet. Zijn moeder die hij wakker maakte, beaamt zijn verhaal.

Naar eigen zeggen werd Mischa op de één of andere manier 'bijna uit z'n bed getrokken'. Ondanks het late tijdstip moest hij ineens uit het raam kijken.

Volgens het meldpunt UFO's is hetzelfde verschijnsel onlangs ook in Engeland gezien. Het zou 'op zeker' geen ballonnen betreffen, zo menen de UFO-spotters. Anderen denken daar gezien de reacties op de site van RTVNH heel anders over. Volgens hen betreft het gewoon de welbekende Thaise 'UFO-ballonnen'.



Link: radio-interview met Mischa.

CD: Nemesea - In Control

De allereerste met een platendeal van het Nederlandse initiatief Sellaband! En dan ook nog uit Nederland komen, een mooiere promo kun je je als band en organisatie niet wensen toch? Nemesea flikte het om als eerste met $50.000 van 'believers' over de eindstreep te komen. Deze believers zijn fans die de band steunen met een financiële bijdrage en dankzij hen kan Nemesea hun album In Control nu uitbrengen via Sellaband.

Lijk in berm blijkt dronkenman

Icoon OpmerkelijkEen automobilist die zaterdagnacht rond 01.30 naar Ouderkerk aan de Amstel reed, zag in de berm naast de rijbaan het dode lichaam van een man. De automobilist waarschuwde direct de politie.

De eerste agenten waren snel ter plaatse en constateerden inderdaad dat de man overleden was. Het hoofdbureau werd direct gevraagd om technische recherche, forensische onderzoekers en een schouwarts. Ook de leidinggevende van het betreffende politiedistrict werd opgetrommeld.

Toen het lichaam aan een nadere inspectie onderworpen werd, bleken alle mensen voor niets bijeengeroepen te zijn. Het 'lijk' was helemaal niet dood, maar zwaar onder invloed van alcohol en/of drugs.

De man is uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij onderzocht.

Dancevic verslaat Roddick in Indianapolis

Frank Dancevic heeft voor een grote verrassing gezorgd door op het ATP toernooi van Indianapolis in de halve finale Andy Roddick te verslaan. Roddick was vorig nog finalist op Indianapolis. 6-4, 7-6 (1)

Roddick speelde naar eigen zeggen slecht tennis, met name zijn service bracht niet wat hij normaal gesproken brengt. Hij sloeg slechts 47 procent in, waar bij Roddick zo'n 70 procent gebruikelijk is. Dancevic, die het ook van zijn goede service moet hebben, was wat dat betreft beter in vorm en wist daarnaast Roddick ook aan het net veel te passeren. Dancevic verklaarde erg gelukkig te zijn met de halve finale plaats, maar is uiteraard helemaal verrast met zijn plek in de finale.

In de finale speelt Dancevic, de Canadese nummer 109 van de wereld, tegen Dmitry Tursunov. De Rus versloeg in de halve finale Sam Querrey. Querrey had eerder die dag in de kwartfinale van titelverdediger James Blake gewonnen. Daarvoor had hij drie tiebreaks en 34 aces nodig. 7-6 (6), 6-7 (4), 6-7 (4). Tegen Tursunov waren de aces op en verloor Querrey met 7-6 (5), 6-2.

Tursunov zelf moest ook twee keer aan de bak op zaterdag doordat het vrijdag programma door regen was uitgesteld. Hij versloeg in de kwartfinale de Japanner Kei Nishikori (6-1, 6-4).

Kai Reus terug naar Nederland

Kai Reus vliegt vandaag naar Nederland. De talentvolle renner van de Rabo-ploeg herstelt vervolgens in een ziekenhuis in Amsterdam verder van de gevolgen van zijn zware valpartij.

Twee weken geleden kwam Reus tijdens een training nabij Val d' Isere zwaar ten val. Sinds 12 juli hielden de doktoren de 22-jarige renner kunstmatig in coma. Sinds afgelopen maandag is hij weer bij kennis. Reus is voldoende hersteld om de overtocht naar Nederland te maken.

Bayern München wint Liga Pokal

Voor de zesde maal in de historie heeft Bayern München de Duitse Liga Pokal gewonnen. Gisteravond won de ploeg van trainer Ottmar Hitzfeld met 1-0 van Schalke 04.

De nieuwe aanwinst Miroslav Klose scoorde in de 29e minuut van de wedstrihd de enige treffer van de wedstrijd. Mark van Bommel ontbrak bij de Zuid-Duitsers vanwege een schorsing.

De ploeg uit München veroverde de Liga Pokal eerder in 1997, 1998, 1999, 2000 en 2004.

Anderlecht wint Belgische Supercup

Anderlecht heeft gisteravond de Belgische Supercup gewonnen. Mede dankzij Mbark Boussoufa werd het in Brussel tegen Club Brugge 3-1. Boussoufa was goed voor één doelpunt en twee assists.

Anderlecht was in de eerste helft de betere ploeg. In de vierde minuut scoorde Boussoufa de 1-0 na een verrassend direct genomen vrije trap uit een moeilijke hoek. Brugge kon weinig anders dan de schade verder bepreken, maar kon niet voorkomen dat Mbo Mpenza in de 38ste minuut op aangeven van Boussoufa de 2-0 binnenkopte.

In de tweede helft kwam Brugge dankzij een treffer van Dusan Djokic terug in de wedstrijd, maar Anderlecht hield de betere kansen. Bart Goor miste op aangeven van Boussoufa alleen voor de keeper. Ahmed Hassan schatte even later een pass van de 22-jarige spelmaker wel op waarde en zette de 3-1 eindstand op het scorebord.

[CCWS] Uitslag tweede kwalificatie

Justin Wilson vertrekt vanaf pole tijdens de Champ Car-race in San José. Wilson zette in de tweede kwalificatie de snelste tijd op de klokken. Robert Doornbos kende veel problemen in de tweede kwalificatie, hij reed de vijftiende tijd, en zal de race ook vanaf die plek moeten aanvangen.

De teamgenoot van Doornbos, Dan Clarke, kende een zeer sterke tweede sessie. Clarke reed een tweede tijd op slechts 0.053 seconde van Wilson en mag daardoor vanaf de derde plaats vertrekken.

Sebastien Bourdais, die in de eerste kwalificatie de beste tijd liet noteren, kwam in de tweede sessie niet verder dan de zesde stek. Dankzij zijn sterke tijd in de eerste kwalificatie, start hij vanaf de eerste rij naast Wilson.

Will Power kende ook een teleurstellende kwalificatie en kwam uit op een twaalfde tijd, nipt voor de Belg Jan Heylen. Met zestien van de zeventien coureurs binnen één seconde, was het een kwestie van duizendsten.

Uitslag tweede kwalificatie

poscoureurteamtijdverschil
1. Justin Wilson RSPORTS 49.039
2. Dan Clarke Minardi Team USA 49.092 0.053
3. Oriol Servia Forsythe Championship Racing 49.106 0.067
4. Neel Jani* PKV Racing 49.151 0.112
5. Graham Rahal* Newman/Haas/Lanigan Racing 49.178 0.139
6. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 49.180 0.141
7. Alex Tagliani RSPORTS 49.183 0.144
8. Tristan Gommendy* PKV Racing 49.192 0.153
9. Simon Pagenaud* Team Australia 49.255 0.216
10. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 49.255 0.216
11. Paul Tracy Forsythe Racing 49.270 0.231
12. Will Power Team Australia 49.397 0.358
13. Jan Heylen Conquest Racing 49.410 0.371
14. Mario Dominguez Pacific Coast Motorsports 49.609 0.570
15. Robert Doornbos* Minardi Team USA 49.654 0.615
16. Katherine Legge Dale Coyne Racing 49.808 0.769
17. Alex Figge* Pacific Coast Motorsports 50.083 1.044

Startopstelling

poscoureurteamtijd
1. Justin Wilson RSPORTS 49.039
2. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 49.180
3. Dan Clarke Minardi Team USA 49.092
4. Oriol Servia Forsythe Championship Racing 49.106
5. Neel Jani* PKV Racing 49.151
6. Graham Rahal* Newman/Haas/Lanigan Racing 49.178
7. Alex Tagliani RSPORTS 49.183
8. Tristan Gommendy* PKV Racing 49.192
9. Simon Pagenaud* Team Australia 49.255
10. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 49.255
11. Paul Tracy Forsythe Racing 49.270
12. Will Power Team Australia 49.397
13. Jan Heylen Conquest Racing 49.410
14. Mario Dominguez Pacific Coast Motorsports 49.609
15. Robert Doornbos* Minardi Team USA 49.654
16. Katherine Legge Dale Coyne Racing 49.808
17. Alex Figge* Pacific Coast Motorsports 50.083

* rookie

Verbeek weg als bondscoach Zuid-Korea

Pim Verbeek is opgestapt als bondscoach van Zuid-Korea. Hij maakte zijn beslissing bekend nadat Zuid-Korea als derde was geëindigd in de 'troostfinale' om de Azië Cup.

"Ik heb de KFA (Zuid-Koreaanse voetbalbond) voor de wedstrijd gevraagd om mijn contract dat nog tot de Olympische Spelen van 2008 liep, te ontbinden en ze zijn daarmee akkoord gegaan", aldus de 51-jarige Verbeek die het tijd vindt voor een nieuwe uitdaging.

Tankink gaat kiezen tussen Rabo en QuickStep

Bram Tankink zal morgen beslissen voor welke ploeg hij volgend jaar uitkomt. Zowel Rabobank als QuickStep heeft de wielrenner een contract aangeboden.

Tankink finisht deze Tour waarschijnlijk als 42e in het algemeen klassement en is daar zelf verbaasd over. "Vooral in de eerste week en in de Alpen was ik sterker dan verwacht. Ik heb laten zien dat ik als coureur weer een beetje gegroeid ben. Ik bewijs op alle vlakken dat ik een stapje verder ben in mijn carrière," aldus Tankink die nog niet weet waar hij zijn loopbaan gaat vervolgen. "Mijn hart ligt toch wel bij QuickStep. Daar heb ik zeven jaar gereden. De recente ontwikkelingen rond de Rabo-ploeg neem ik niet mee in mijn beslissing. Het is daar nu even chaos sinds Michael Rasmussen uit de Tour werd gehaald, maar dat gaat wel weer over. Ik wacht nog even tot maandag voor ik beslis. T-Mobile is in ieder geval geen optie meer."

Thomas Dekker tevreden

Thomas Dekker eindigde gisteren als elfde en beste Nederlander in de tijdrit. Echt makkelijk ging dat niet, de debutant had last van zijn pijnlijke heup.

"Ik heb zeker acht keer moeten rekken terwijl ik op de fiets zat. Dat is niet ideaal. Aan de afgelopen hectische week heb ik tijdens de rit niet veel gedacht. Je draagt het bij je, maar verder ben ik er niet mee bezig. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt voor iemand als ik voor Rasmussen heb gedaan. Het was dan ook niet gemakkelijk om de knop om te zetten. Maar ik wilde mezelf nog even laten zien. Ik verwacht dat ik in de toekomst zeker mee kan doen om de winst in de grote tijdritten in de Tour de France."

Ook B-staal Vinokourov positief

Alexandre Vinokourov gaat een langdurige schorsing tegemoet. Het Franse persburau AFP meldt dat ook het B-staal van de Kazachstaanse wielrenner aantoont dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan bloeddoping.

Vinokourov werd uit de Tour gezet, nadat bekend was geworden dat hij positief had getest. De coureur van Astana werd gecontroleerd na zijn overwinningen in de 13e en 15e etappe van de Ronde van Frankrijk.

Koné geveld door malaria

PSV kan voorlopig niet over Arouna Koné beschikken. De Ivoriaan ligt in het ziekenhuis met een malaria-aanval.

De ziekte van de speler openbaarde zich begin deze week. Aanvankelijk werd gedacht aan griep, maar later bleek hij malaria te hebben en werd hij opgenomen in het ziekenhuis. "We hopen dat Koné maandag weer naar huis mag. Daarna is het afwachten wanneer hij zich weer kan aansluiten," aldus trainer Ronald Koeman.

Braziliaanse crash door fout piloot

Icoon BuitenlandsEen fout van de piloot is de oorzaak van de vliegtuigcrash die half juli in Brazilië bijna tweehonderd mensen het leven kostte.  Onderzoekers stellen dat ook een korte landingsbaan en een nauwe ruimte die het moeilijk maakte voor inzittenden om te ontsnappen, hebben bijgedragen aan het hoge dodental.

De Airbus A320 met 187 mensen aan boord schoot op 17 juli tijdens de landing van de baan, schoot over een weg en boorde zich in een luchthavengebouw. Nog maar 89 lichamen zijn geïdentificeerd, maar de autoriteiten gaan er vanuit dat het dodental zal oplopen tot bijna tweehonderd.

Een straalomkeerder in een van de motoren stond verkeerd, aldus de onderzoekers. Terwijl de linkermotor in de achteruitstand stond en hielp af te remmen, gaf de andere juist gas. Anders dan eerdere berichten slipte het toestel van de nationale maatschappij TAM niet op de gladde baan en deden de remmen hun werk ook goed.

Usher annuleert bruiloft op laatste moment

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse R&B zanger Usher en zijn zwangere vriendin Tameka Foster hebben op het allerlaatste moment hun bruiloft afgelast. Het stel zou gisteren in het huwelijksbootje stappen, maar zijn publiciteitsagent liet in een verklaring weten dat het feest niet doorging.

Nadere details zijn "gezien de omstandigheden" niet gegeven, meldden Amerikaanse media. Usher (28), die eigenlijk Usher Raymond heet, en de styliste Tameka Foster kondigden in maart hun huwelijk aan. Kort daarop werd bekend dat Foster in verwachting is. Zij heeft al drie kinderen uit een eerder huwelijk.

Ushers cd Confessions is 8 miljoen keer verkocht en won een Grammy voor beste R&B album. Vorig jaar trad Usher aan de Broadway op in de musical Chicago.


Usher

Zware malaria-aanval PSV'er Koné

Icoon VoetbalPSV kan de komende tijd niet beschikken over Arouna Koné. De Ivoriaanse aanvaller ligt in het ziekenhuis met een zware malaria-aanval. Trainer Ronald Koeman kon zaterdag geen uitsluitsel geven over de herstelperiode van de spits.  "Moeilijk in te schatten", aldus de coach. "Hij gaat komende week in ieder geval niet mee naar Moskou."

Het ziektebeeld van Koné openbaarde zich begin deze week. Aanvankelijk werd gedacht aan een griepje, maar later bleek hij malaria te hebben en werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Koeman: "We hopen dat hij maandag weer naar huis mag. Daarna is het afwachten wanneer hij zich weer kan aansluiten."


Arouna Koné

Mobieltjes redden operatie

Icoon OpmerkelijkArtsen in Argentinië hebben een operatie, die dreigde te mislukken vanwege een stroomuitval, weten te voltooien met behulp van mobiele telefoons. Dat meldde de Argenstijnse krant La Nacion zaterdag.

De artsen waren bezig met een blindedarmoperatie toen de elektriciteit uitviel in het ziekenhuis in het plaatsje Villa Mercedes in het midden van het land. Toen bleek dat de noodgenerator niet werkte kwam de chirurg met een lumineus idee. Hij verzamelde snel een aantal mobieltjes van mensen die op de gang stonden te wachten. Met het kleine beetje licht van de beeldschermpjes wisten de artsen vervolgens de operatie te voltooien.

Volgens de broer van de patient heeft de stroomuitval een uur geduurd. Enige haast met de operatie was geboden omdat de patient langzaam uit zijn narcose dreigde bij te komen.

Familie van een andere patient haalden de accu en koplampen uit een auto tijdens hun zoektocht naar een zaklamp zodat die operatie ook door kon gaan.


Veelzijdiger dan gedacht

Kamperen is voor Tokkies

Danny, geniet jij ook zo van de vakantie? Jij zit er natuurlijk middenin met die negen weken schoolvakantie en je zult wel lekker dagjes weggaan naar de Efteling en het Land van Ooit enzo. Ik ga pas half september, dus tot die tijd heb ik het én lekker rustig op mijn werk én ik geniet van het slechte weer. Echt, ik lach me dood om die gasten die nu vakantie hebben. En dan natuurlijk met name op die gasten die naar de camping gaan in Nederland.

Video-editor in Tony Hawk's Proving Ground

In Tony Hawk's Proving Ground kun je, zoals we gewend zijn van skate-games, ontzettend leuke trucjes uithalen. Trucjes uithalen is tof, maar vrij waardeloos als je ze alleen met jezelf kan delen. Daarom heeft Tony Hawk's Proving Ground een volledige video-editor ingebouwd gekregen, om zo video-opnames online met elkaar te delen. Dit is echter geen opgewaardeerde replay-editor, maar echte video-bewerkingssoftware, inclusief het toevoegen van muziek, effecten, afspeelsnelheid beïnvloeden, etc. Hoe dat in z'n werk gaat, kun je in onderstaande video bekijken.

Zomercarnaval trok meer dan 900.000 mensen

Icoon BinnenlandsDe 23e editie van het Zomercarnaval in Rotterdam is gisteren door ruim 900.000 mensen bezocht. Dat heeft een tevreden organisatie bekendgemaakt.

"We kijken terug op een zeer geslaagde dag met een hoge publieksopkomst. Het zonnetje is een onverwacht cadeautje" aldus Marit Noorlander van de organisatie. "We hebben alle groepen van tevoren goed geïnstrueerd over wat ze allemaal mee moesten nemen, paraplu's bijvoorbeeld. Gelukkig zijn die niet nodig geweest."

Marcie de Jongh, de Queen van het Zomercarnaval, zei dat het wel Aruba leek toen ze zaterdag haar gordijnen opentrok en het weer inspecteerde. Tegen alle verwachting in straalde de zon haar tegemoet. Ideaal voor de feestelijke Straatparade, die zich vanaf 13.00 uur een weg probeerde te banen door het bomvolle centrum van Rotterdam.

Het weer werkte als een magneet. Toen de parade met de Queen op kop rond 16.00 uur op de Coolsingel aankwam, leek er geen mens meer bij te kunnen. In totaal deden 36 carnavalsgroepen mee. De 25 praalwagens waren gevuld met exotische danseressen en muzikanten.

Een van de toeschouwers was Patricia Tulen, die in de zomer van 2003 de koningin van het carnaval was. Zij vond het vooral "overrompelend" om als Queen op een wagen te staan. Vermoeidend was het ook. "Ik had echt spierpijn in mijn armen", herinnert ze zich. Haar advies aan de nieuwe Queen luidt: "Gewoon dansen, lachen en genieten."

Ook de politie spreekt van een prima verlopen Zomercarnaval. Volgens een woordvoerder zijn er slechts 24 mensen aangehouden. Elf mensen werden gearresteerd voor onder meer een steekpartij, openbare dronkenschap, mishandeling en het niet opvolgen van een bevel. De politie pakte dertien anderen op tijdens een preventief fouilleeractie. Daarbij werden drie vuurwapens, steekwapens en een boksbeugel in beslag genomen.

Zesenveertig mensen zijn bij EHBO-posten of door ambulancepersoneel behandeld voor diverse kleine ongemakken. Drie van hen zijn naar een ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk hadden zij te veel alcohol gedronken.

Het weer was goed, de sfeer zat er goed in!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.