Albers moet rijstijl aanpassen aan banden

Christijan Albers beleeft geen gemakkelijk seizoen tot op dit moment. De Nederlander zegt vooral moeite te hebben met het aanpassen van zijn agressieve rijstijl aan de hardere Bridgestone-banden.

"Ik probeer mijzelf aan te passen aan de nieuwe banden. Coureurs die een agressieve rijstijl hebben, zoals Robert Kubica en Fernando Alonso, en misschien Kimi Raikkonen ook wel, hebben net als ik moeite met deze banden. Het is zaak om jezelf zo snel mogelijk aan de nieuwe situatie aan te passen. Voor Adrian (Sutil, teamgenoot van Albers, red.) is dat anders. Hij weet niet hoe het vorig jaar was en hoeft zijn manier van rijden daarom ook niet te veranderen. Vorig jaar konden we nog heel hard insturen en echt tot het uiterste gaan. Dit seizoen is het veel moeilijker om op die manier te rijden", aldus de Nederlander.

Christijan is wél zeer te spreken over de vooruitgang die het team de afgelopen tijd heeft gemaakt: "Ik ben op het moment zeer tevreden. Het klinkt misschien raar, maar we boeken constant progressie. Je ziet ook dat ik dichter in de buurt van de jongens voor mij kom. Ik had in de kwalificatie in Spanje eigenlijk voor Adrian moeten staan, maar tijdens mijn laatste run stuitte ik op verkeer. Meteen in de eerste bocht zaten er vier wagens voor me. Bij de tweede poging reden er drie wagens voor me. Maar goed, ik heb liever die pech nu, dan later in het seizoen, als we de nieuwe auto hebben."