Uitslag Valencia - Barcelona

De Spaanse topper tussen Valencia en Barcelona is gisteravond gewonnen door de thuisploeg. De einduitslag in een volgepakt Mestalla werd uiteindelijk 2-1.

In de eerste helft kregen beide ploegen uitstekende kansen om de leiding te nemen. Het ontbrak Eidur Gudjohnsen echter aan scherpte voor de goal, en Barcelona-goalie Víctor Valdés hield ook Valencia op de nul. Ook in Mestalla was het geen vriendelijke wedstrijd, daar meerdere spelers al vrij snel een gele kaart pakten. De tweede helft begon erg goed voor Los Ches. Een voorzet van David Villa werd in het doel gewerkt door Miguel Angel Angulo, die zo de openingstreffer maakte.

Nog geen drie minuten later was het al 2-0, toen diezelfde Angulo in twee instanties David Silva bediende. De Spanjaard miste niet voor open doel. Na een uur spelen raakten enkele spelers slaags. Deco en David Albelda, de aanstichters, werden daarop van het veld gestuurd. Barcelona kon niet genoeg druk uitoefenen om terug in de wedstrijd te komen. De vrij trap in blessuretijd, die door Ronaldinho langs Cañizares werd geschoten, was er daarom ook slechts een voor de statistieken.

Valencia CF - FC Barcelona 2-1
52' Angulo 1-0
55' Silva 2-0
62' Deco (Barcelona)
62' Albelda (Valencia)
90+2' Ronaldinho 2-1

Submitter:  Bron: FOK!