FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 19 februari 2007

Releasewindow en exclusiviteit Devil May Cry 4

In de nieuwe Devil May Cry zul je het dit keer niet met Dante tegen allerlei demonisch geteisem op moeten nemen, maar zul je de rol van Nero op je nemen. Hoe het verhaal zal lopen en wat de rol van Dante zal zijn is nog even onbekend. Wat wel bekend is, is dat Capcom deze herfst de game nog in de winkels wil hebben. Marc Beaumont vertelde dat aan Gamesindustry.Biz.

Capcom heeft ook een (voorlopig) einde gemaakt aan de geruchten dat Devil May Cry 4 multi-platform zou worden. De kogel is door de kerk, Dante en Nero zullen exclusief op de PS3 blijven doorknokken. Er zijn nooit plannen geweest om Devil May Cry 4 naar een ander systeem te porten.

Ook Charles Bellfield deed een duit in het exclusiviteitszakje met de volgende uitspraak op Gamasutra:

We also have a track record of focusing key franchises on specific platforms such as the Devil May Cry brand.

Mede dank aan Cyberia 18 voor de submit

14-jarige straatrover opgepakt

Icoon MisdaadEen 14-jarige jongen uit Den Bosch is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van het plegen van diverse straatroven. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De jongen kon worden opgespoord nadat een van zijn slachtoffers, een 15-jarige inwoner van Rosmalen, hem had herkend. Het slachtoffer was op 9 januari op de Aartshertogenlaan van zijn iPod beroofd.

In de twee weken die daarop volgden zou de verdachte nog een 13-jarige jongen hebben beroofd van een mp3-speler en sportschoenen. Ook zou hij een andere 13-jarige jongen hebben geslagen.

Carnaval Venezuela: tientallen doden

Icoon BuitenlandsHet carnavalsfeest in het Zuid-Amerikaanse Venezuela heeft tot dusver al aan zeker 65 mensen het leven gekost. Nog eens bijna vierhonderd mensen raakten gewond. Bijna alle slachtoffers vielen in het verkeer en in veel gevallen was er alcohol in het spel.

In Bolivia telde de politie tot dusver zeker zeventien doden en in Ecuador zeker twintig, ook hier vooral verkeersslachtoffers. Het carnaval in het Braziliaanse Rio de Janeiro verloopt tot dusver rustig, ondanks dat delen van de stad in de ban zijn van bloedige bendeoorlogen.

De politie is massaal op de been in de metropool. Eerder werd al wel bekend dat twee sambadanseressen omkwamen door ongevallen tijdens optochten afgelopen weekeinde.

In Bolivia wordt het carnavalsfeest overigens overschaduwd door hevige overstromingen in het departement Beni. Zeker 70.000 families zijn voor het wassende water, het gevolg van aanhoudende regenval, op de vlucht geslagen.

Sorry!?

Vandaag is Veilig Verkeer Nederland met een campagne gestart om het sorry-gebaar te introduceren aan alle weggebruikers. Onder het motto 'Sorry. Kleine moeite, groot gebaar' hoopt VVN de tolerantie en de vergevingsgezindheid tussen weggebruikers onderling te vergroten.

Klik hier voor een kneuzenfilmpje, betaald door de Nederlandse belastingbetaler dus geniet ervan, met uitleg hoe je het sorry-gebaar moet gebruiken in plaats van het meest gebruikte middelvingertje! Neem een voorbeeld aan de paus;


Sorry!

Nigerian Parrot Sketch

419 scam. Je hebt ze ook wel eens gehad, zo heten namelijk de mailtjes waarin een vage persoon je vraagt of je geld naar hun wilt overmaken zodat ze hun geld kunnen overmaken. Als beloning krijg je dan een miljoen dollar. De meeste mensen deleten zo'n mailtje meteen, maar er zitten altijd nog mensen bij die het toch nog vertrouwen ondanks dat het bericht vol zit met spelvauten.

Gelukkig zijn er nog mensen die er iets tegen doen, de website 419eater bijvoorbeeld. Ze lokken 419's en krijgen ze soms zo ver dat ze, wel, de parrot sketch van Monty Python naspelen.

De Trophy Room is ook de moeite waard om te bezoeken.
Hier meer videos van scammers.

Vraag het aan Googlemutti en Wikisil ( vraag )

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

Dus wil jij weten waarom in Australië het water verkeerd om wegloopt, wat voor standje de Siccor Sister is, waarom de leuning van een roltrap altijd sneller gaat dan de roltrap zelf, waar Plato het nu toch over had met zijn grot, waarom de aarde om de zon draait en niet andersom, het verschil tussen wittgenstein 1 & 2, hoe een zonnebril werkt of hoe volumemousse werkt, schroom niet en vraag het!

Er komen elke week twee blogjes. Op maandag een waarin je je vragen kunt stellen als een reactie, PM of mailtje en op zondag één waarin twee uitverkoren vragen worden beantwoord, eentje door Googlemutti en eentje door Wikisil.

En onthoud! Er zijn geen stomme vragen, maar wel stomme antwoorden!

85 miljoen keer The Sims

Sinds de start van de Sims franchise zijn er 85 miljoen exemplaren verkocht(!). Om dit kippetje met de gouden eieren aan het leggen te houden zal EA met een oneindige stroom uitbreidingen de vaste schare fans tevreden stellen. Tegelijkertijd zullen ze proberen nieuwe markten aan te boren met bijvoorbeeld het nieuwste deel; The Sims, Levensverhalen. Dit nieuwe product van EA is speciaal voor de laptop ontworpen en makkelijker te bedienen én je bent tijdens het spelen bereikbaar op msn en email. Kleine 'onbeduidende' details die er waarschijnlijk wel voor zorgen dat er nog eens een miljoen extra exemplaren de winkel uit vliegen.
Geniaal of té commercieel? Dankzij EA heb je wel tot in het oneindige verjaardagscadeaus voor je vriendin en moeder.

Name that bitchy blogger 10

Omdat de weblog vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. Zo ook met 'Name that bitchy blogger'. Om de dag, op de oneven dagen van februari komt er om 20:30 een herkenbare of minder herkenbare foto van iemand van de weblogcrew. Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 10). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De tiende opgave:

Deze mannelijke weblogger is nog maar 31 jaar, en is woonachtig in downtown Holtenbroek. Hij is nog helemaal alleen, kiest ietwat linksig en is niet praktiserend Nederlands Hervormd.

Een extra hint: Hij houdt wel van varen.

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 10'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

Denk je nou: 'hey leuk, maar ik kan toch niet meer winnen want ik heb met de rest niet meegedaan'? Dan heb je het mis! Natuurlijk kun je nog meedoen! Ook de antwoorden van bitch 1, bitch 2, bitch 3, bitch 4, bitch 5, bitch 6, bitch 7, bitch 8 en bitch 9 kun je nog steeds insturen!

FOK!radio test Brabanders, Limburgers en UPC

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

'Populariteit carnaval neemt af', zo was het nieuws afgelopen week. Nog maar een derde van de Brabanders zou carnaval vieren. FOK!radio test dat vanavond met de gepatenteerde FOK!radio carnavalstest voor brabo's en limbo's (c). Oftewel: we houden ons eigen onderzoek. Klopt het inderdaad dat men in het zuiden klaar is met carnaval? Of valt het allemaal wel mee? Je hoort het vanavond. De uitzending begint zoals vanouds om 20:00 uur.

Conflict haalde dit weekend het nieuws door aan te kondigen dat hij UPC iedere dag een stoeptegel zou sturen. Dit omdat hij ook ongevraagd een Mediabox toegestuurd kreeg. Door de zending te accepteren, krijg je ook meteen een verbruikerscontract. Inmiddels is hij zelf ook geschrokken van de actie en zegt hij het niet door te willen zetten. In FOK!radio praten we nog even door. Onder andere de Consumentenbond laat weten wat ze van de actie van Conflict vinden. En wat mensen met zo'n Mediabox kunnen doen om toch niet aan het contract vast te zitten.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We gaan ook weer bellen met Yvonne voor roddels en meer. En we spreken met Nikky over de week op het forum. En Blinky zal weer een hete stelling deponeren. SpeedyGJ is uiteraard de weerman waaraan we gaan vragen hoe het weer de komende dagen is.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Rusland dreigt raketschild VS te bombarderen

Icoon BuitenlandsRusland dreigt het Amerikaanse raketafweersysteem te bombarderen. Als in Europa wordt gestart met de installatie van het schild zal Rusland weer starten met de productie van langeafstandsraketten. Generaal Nikolaj Solovtsov van de Russische strijdmacht verklaarde dat zijn land dan zijn raketten op het afweersysteem zal richten.

Positief
De Poolse en Tsjechische regeringen besluiten binnenkort of ze akkoord gaan met de bouw van een raketafweersysteem op hun grondgebied. De landen lieten al weten er positief tegenover te staan. Moskou dreigt ook uit het INF-verdrag (gesloten in 1987) tussen de VS en Rusland te stappen. In dat verdrag werd de productie van raketten met een bereik van 500 tot 5500 kilometer verboden. Raketten die in Moskou op Europa gericht stonden werden verboden, maar ook kruisraketten die de VS had gestationeerd in onder meer België werden weggehaald. Het zal volgens Solovtsov vijf tot zes jaar duren voordat Rusland de raketten heeft geproduceerd. De voormalige Sovjet-Unie heeft altijd negatief tegenover het raketschild gestaan.

Testdag 19-02-2007

Er is vandaag weer getest in het Spaanse Valencia. Williams en Spyker F1 kwamen vandaag op de baan en maakten veel kilometers. Kazuki Nakajima kwam tot de snelste tijd. Voor het Nederlandse team reden vandaag Giedo van der Garde, Adrian Sutil en Adrian Vallés.

Testtijden Valencia 19-02-2007:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1K. NakajimaWilliams01:12.95322
2A. WurzWilliams01:13.03933
3G. van der GardeSpyker F101:13.70081
4A. SutilSpyker F101:15.38034
5A. VallesSpyker F101:15.63749

[MotoGP] Indianapolis in beeld voor 2008

De Indianapolis Motor Speedway zal in 2008 de maand augustus vrijhouden om een tweede Amerikaanse ronde van de MotoGP mogelijk te maken, naast de Grand Prix op Laguna Seca.

Volgens circuitpresident Joie Chitwood is de deal in 'de afrondende fase'. "We wilden MotoGP altijd al als een vierde grote evenement hebben," aldus Chitwood in The Indianapolis Star.

Het circuit heeft drie weken nodig om de oval om te toveren in een gewoon circuit. Aangezien de drie andere grote evenementen, Indy 500, Formule 1 en NASCAR, respectievelijk in mei, juni en juli plaatsvinden, is augustus de enige zomermaand waarin de race gehouden zou kunnen worden.

Sylvester Stallone smokkelde wellicht drugs

Enkele niet nader gedefiniëerde middelen waren vrijdagnacht voor de Australische douane aanleiding Sylvester Stallone een paar uurtjes vast te zetten bij Sydney Airport. Hoewel hij al is vrijgelaten, vermoedt men nu dat het drugs betreffen.

Het schijnt dat er prestatiebevorderende anabole steroïden zijn gevonden. Douanebeambten hebben Stallones privévliegtuig en hotelkamer overhoop gehaald, de stoffen worden op dit moment aan een onderzoek onderworpen. De acteur zegt zelf dat er niets aan de hand is: "Ik neem dit al jaren, het is niet gevaarlijk."


Geert Wilders ziet af van reis naar Pakistan

Icoon PolitiekGeert Wilders gaat niet met de Tweede Kamer mee naar Pakistan en Afghanistan. Dit besloot de fractieleider maandag, na dreigende woorden van het Pakistaanse parlementslid Maulana Hafiz Hussain Ahmed, die liet weten dat Wilders niet welkom was in Pakistan: ''Deze man is niet welkom in Pakistan, hij mag hier nooit toegelaten worden. Zijn opmerkingen zijn grievend voor miljoenen moslims. Deze man is radicaler in zijn denkbeelden dan de zogenaamde terroristen.''

Voor Wilders heeft de reis geen zin meer. ''Dat zou voor mij en voor de andere Kamerleden een vervelende reis worden, met demonstraties en een kordon van veiligheidsmensen om ons heen.''

De Kamercommissie Buitenlandse Zaken, waar Wilders toe behoort, brengt binnenkort een bezoek aan de twee landen. Wilders twijfelde al langer over zijn deelname aan het bezoek.

Spierscheuring velt De Jong

Nigel de Jong zal twee tot drie weken niet kunnen voetballen. De middenvelder van Hamburger SV raakte gisteren tijdens de training geblesseerd en vandaag wees een scan uit dat de international een spier in zijn dijbeen heeft gescheurd.

Door blessures speelde De Jong dit seizoen pas elf competitiewedstrijden voor HSV. Naar alle waarschijnlijkheid is De Jong op tijd hersteld voor de EK-kwalificatieduels van Nederland tegen Roemenië en Slovenië op 24 en 28 maart.

UPC: wij sturen niets ongevraagd op

Icoon DigitalUPC biedt niemand ongevraagd digitale televisie aan via de 'media-box'. Dat zegt de kabelaar in een reactie op een actie van FOK!user Conflict. Hij vond het niet zo leuk dat UPC zomaar ongevraagd een zogenaamde 'UPC Mediabox' afleverde. Daarom zei hij in een topic op het FOK!forum dat hij het bedrijf een koekje van eigen deeg zou geven. Hij gaf aan iedere dag een grindtegel te gaan sturen naar het gratis antwoordnummer van UPC.

De actie kreeg veel aandacht in de media. Hier schrok Conflict zelf ook van. Hij heeft zijn actie dan ook gestaakt. "Zaterdag was ik na het werk in een jolige bui, lekker het weekend begonnen met een vroeg biertje en een topicje geopend over grindtegels naar UPC sturen. [...] Nadat ik iedereen een beetje opgejut had om zooi te gaan versturen, schrok ik toch wel even van de reacties. De meeste mensen vonden het wel een puik plan en het werd me net iets te serieus. [...] Ik zie nu in het topic dat men van plan is om naar privé personen die werkzaam zijn bij UPC spullen te gaan versturen en ook zijn er zelfs privé gegevens achterhaald en gepost. Dode muizen, rottende etenswaren, pistooltje, allemaal dingen waarvan ik vind dat we dit niet kunnen maken. Ik ga zelf niks versturen naar UPC, ik heb mijn punt gemaakt."

Eigen verzoek
UPC zegt dat de Mediabox alleen maar geleverd wordt aan bestaande klanten. "Levering vindt plaats op eigen verzoek van een klant, na telefonische benadering door UPC of na persoonlijke benadering aan de deur door een vertegenwoordiger van UPC. De klant moet expliciet ja zeggen op de vraag of de klant digitale televisie wil."

Het is wel zo dat de box via de post wordt bezorgd. "Levering van de UPC MediaBox vindt -na een telefonisch ja van de klant- plaats door TNT Post of –in geval van benadering aan de deur- door een UPC-vertegenwoordiger. Wanneer de klant toch geen prijs stelt op digitale televisie, kan de zending worden geweigerd. Het (proef)abonnement wordt in dat geval ook niet geactiveerd en de Mediabox gaat automatisch terug naar UPC Nederland."

Consumentenbond
Toch zijn er veel klachten bij de Consumentenbond binnengekomen over de tactiek van UPC. Vanavond reageert de bond om 20:00 uur in FOK!radio op de actie van Conflict en legt ze uit wat te doen als de Mediabox toch thuisgestuurd wordt.

Turn based fantasy in Mystic Wars

Mystic Wars is de naam van een Turn-Based Strategy die zich afspeelt in de welbekende wereld van Orcs, Elves en natuurlijk Humans.
In deze game heeft de speler 70 units en negen verschillende legers. Hoewel het de "klassieke" TBS game-play aanhoudt is de game volledig 3D.

Hieronder wat nieuwe screens die zijn opgedoken:

Voor de nodige "background info" hier een selectie van de screens uit Leipzig 2006.
De game is de eerste game van ontwikkelaar Ino-Co, en zal Q1 dit jaar in de winkels liggen.

De Vliegende Hollander...

Het is even tijd voor wat reclame voor één van de leukste attractieparken van Nederland: De Efteling. Als je dit persbericht mag geloven hebben ze weer fors uitgepakt voor het nieuwe seizoen. Voor maat liefst 20 miljoen euro hebben ze een nieuwe attractie, namelijk De Vliegende Hollander.

De Vliegende Hollander is een combinatie van een walkthrough, darkride, een achtbaan, een watercoaster en een splash.

Een fanatieke Rollercoaster Tycoon fanaat heeft op basis van tekeningen, geruchten en eigen interpretatie deze ride alvast gemaakt. Heb je alvast een idee wat jullie binnenkort te wachten staat!

Met dank aan Tokamak voor de submit.

Djokovic door in Rotterdam

Novak Djokovic heeft zich ten koste van de Fransman Florent Serra geplaatst voor de tweede ronde van het ABN Amro-toernooi. De Servische speler versloeg Serra met 7-6 (6) en 6-4.

Djokovic speelde tegen Serra geen al te beste wedstrijd. Het verschil in kwaliteit tussen beide spelers bleek echter duidelijk op de belangrijke punten, waardoor Djokovic zich alsnog vrij eenvoudig bij de laatste zestien schaarde.

Luttenberger stopt met wielrennen

De Oostenrijker Peter Luttenberger stopt met wielrennen. De 34-jarige wielrenner, nu nog rijdend voor CSC, heeft dit vandaag bekend gemaakt. Luttenberger reed dertien seizoenen in het profpeloton rond.

Luttenberger won in 1996 de Ronde van Zwitserland. In dat jaar eindigde hij ook als vijfde in de Tour de France. In 1998 veroverde hij bovendien de Oostenrijkse titel op de weg. De Oostenrijker kwam in 1997 en 1998 voor de Raboploeg uit. Daarnaast fietste hij voor Carrera, ONCE, Vini Caldirola.

Kylie op MSN

Heb je in de saaie avonduren helemaal niets te doen, en heb je behoefte aan een interessant gesprek, maak dan kennis met Kylie. Kylie is de zoveelste chatbot, naast Alice en de Sint. Maar volgens mij praat Kylie liever ergens anders over dan het weer of moppen.

Voeg haar toe via kylie@kyliesworld.nl of bezoek haar website

quote:
Ik zou het super vinden als jullie een stukje over mij schreven, dan zal ik ook links naar jullie opnoemen bij mijn contactpersonen.
Alvast bedankt schatjes! Kus, Kylie
Nou hoer, hier is je stukje dan, geen dank en een kus terug.

[update] Moszkowicz treedt terug

Icoon JustitieVolgens het Parool zal Bram Moszkowicz niet langer de raadsman van Willem Holleeder blijven. Dit zou hij, volgens het Parool, vanmiddag op zijn persconferentie gaan zeggen.

Het Parool zegt dat Moszkowicz vindt dat hij zo beschadigd is geraakt dat hij in het belang van zijn cliënt terug moet treden. Zijn opvolger zal niet, zoals gedacht, Gerard Spong zijn, maar Jan-Hein Kuijpers zal Holleeder gaan verdedigen. Hierdoor zal de strafzaak tegen Holleeder geen vertraging oplopen en gewoon op 2 april beginnen.

Update 15.00 uur
De persconferentie van Moszkowicz is begonnen en online te bekijken.

Update 15.43 uur
Moszkowicz heeft zojuist bekendgemaakt dat hij zich terugtrekt uit de zaak Holleeder. Hij doet dit omdat het niet meer in het belang van zijn cliënt is om door te gaan, aldus Moszkowicz. Wel benadrukt hij dat het een zwarte dag in het Nederlands Strafrecht is. Holleeder zou hebben aangegeven Moszkowicz als raadsman te willen, en een verdachte zou de raadsman moeten hebben die hij wenst.

Jan-Hein Kuijpers zal Moszkowicz opvolgen als advocaat van Holleeder. Moszkowicz zal in hoger beroep gaan tegen het vonnis van de rechter dat hij onder andere maffiamaatje genoemd mag worden.

Met dank aan VanRobLos voor de submit.

Franse politie stopt elfjarige automobilist

Een elfjarig kind is zaterdag bij Marseille gestopt door de politie. De jongen bestuurde de gezinsauto, waarvan de vader hem de sleutels had uitgeleend om te oefenen met autorijden.

De agenten hielden de jongen aan terwijl hij zonder begeleiding op een industrieterrein zo'n twintig kilometer ten oosten van Zuid-Franse havenstad Marseille rondreed. De jongen bezwoer de agenten dat hij het voertuig bestuurde met toestemming van zijn vader.

Daarop werd de vader van de jeugdige coureur ontboden op het politiebureau. De man bevestigde het verhaal van zijn zoon en meldde zelfs trots aan de verbouwereerde gendarmes dat zoonlief zich al bijna een jaar bekwaamde in de kunst van het autorijden.

Jongetje in auto
'Het mag van mijn pappa!'

Man geplet door duizenden kilo's kaas

Icoon OngelukEen werknemer van een kaasfabriek is vanmorgen overleden nadat hij werd bedolven onder kratten waarin voor duizenden kilo's aan kaas zat. Het drama vond plaats in de fabriek DOC aan De Stroom in Hoogeveen.

De man was aan het werk toen hij plotseling werd bedolven door enkele kratten, gevuld met duizenden kilo's kaas. Volgens een woordvoerder van de politie was de man op slag dood. Het is onbekend hoe het drama heeft kunnen gebeuren.

Chelsea tegen Spurs in FA Cup

De loting van de kwartfinales in de FA Cup heeft een topper opgeleverd. Het Chelsea van Arjen Robben en Khalid Boulahrouz moet het op Stamford Bridge opnemen tegen het Tottenham Hotspur van trainer Martin Jol.

Indien Arsenal in de replaywedstrijd weet af te rekenen met Blackburn Rovers, mag het in de volgende ronde thuis aantreden tegen Manchester City. De wedstrijden worden in het weekend van 10 en 11 maart gespeeld.

Loting

Middlesbrough of West Bromwich Albion – Manchester United of Reading
Arsenal of Blackburn Rovers – Manchester City
Chelsea – Tottenham Hotspur
Plymouth Argyle - Watford

Barça-voorzitter: "Ik vind Gerrard geweldig"

In de aanloop naar de Champions League-wedstrijd Barcelona – Liverpool, heeft de voorzitter van de Spaanse ploeg zijn waardering voor Steven Gerrard kenbaar gemaakt. Barça-preses Joan Laporta vindt de Engelsman een geweldige voetballer.

"Ik vind Gerrard geweldig. Afgelopen week zag ik een herhaling van de Champions League finale van 2005 tussen AC Milan en Liverpool. Geweldig. Xabi Alonso en Dudek waren de hoofdrolspelers, maar Gerrard was dé man. Hij was de dirigent van Liverpool FC. Toen hij na de match naar de supporters rende om de overwinning te vieren, werd ik ook emotioneel", aldus Laporta.

De voorzitter vergeleek Gerrard met Puyol. "Puyol is onze eigen Gerrard. Hij denkt altijd in het teambelang, is een echte vechter en zet zich altijd 100 procent voor het team in." Naast het waarderen van Gerrard waarschuwde de preses voor een andere Liverpool speler. "Er is nog een speler waar we voor moeten uitkijken. Peter Crouch is erg gevaarlijk. Hij is lang en kopsterk, maar ook goed met zijn schot. Hij komt tegenover Marquez te staan, en die is ook wel kopsterk."

Duitser bengelt op 25 meter hoogte

Icoon OpmerkelijkEen Duitse man die voor de eerste keer ging basejumpen vanaf een platform in het Belgische Genk moest deze poging bijna met de dood bekopen. Hij bleef met zijn parachute hangen en bengelde op 25 meter hoogte boven de grond. Zijn parachute en koorden dreigden langzaam door te scheuren.

175 meter
De brandweer bevrijdde de Duitser op tijd. Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De man uit Düsseldorf was samen met twee vrienden uit Antwerpen en Beringen ’s morgens over de omheining van het terrein van de VRT geklommen. De drie beklommen de VRT-toren en sprongen vanaf een hoogte van 175 meter. De mannen maakten een vrije val van drie tellen en dan moest de parachute openen.

Schroef
Bij de Duitser ging het mis. In plaats van te landen onder de toren kwam hij met de koorden van de parachute vast te zitten aan een uitstekende schroef op 25 meter hoogte. Voorbijkomende mountainbikers belden de hulpdiensten. Met een ladderwagen heeft de brandweer de man gered.

'Spice Girls bezig met comeback'

Icoon MuziekDe Spice Girls gaan komende herfst een enorm reünieconcert geven in Engeland. Hierna heeft de meidengroep, volgens The Daily Mail, een nationale tournee gepland. The Daily Mail zegt dit te weten vanuit anonieme bronnen in de muziekindustrie.

De precieze details van de comeback worden later bekendgemaakt. Wel is al bekend dat de opbrengst van de kaartverkoop van de herfstreünie naar een goed doel gaat, minus 3,7 miljoen euro per Spice Girl. Dit is namelijk het bedrag dat de dames aan uitzendrechten eisen.

Met dank aan paultjuhhh voor de submit.

Japanse auto's weg uit Noord-Korea

Icoon BuitenlandsDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il heeft ingegrepen om de chaos in het verkeer in zijn land te beperken. Kim Jong-Il heeft besloten dat de meeste auto's van Japanse makelij in beslag genomen moeten worden. Dit meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap vandaag.

Volgens een bron uit de omgeving van Kim Jong-Il zou de maatregel het gevolg zijn van een Japanse auto met pech die de weg in de buurt van een belangrijk monument blokkeerde. De maatregel kan echter ook iets te maken hebben met de onvrede van Noord-Korea over de sancties die Japan het communistische land oplegde na atoomproeven van afgelopen jaar.

Met dank aan frut666 voor de submit.

Grindhouse Wedstrijd Trailers

Robert Rodriguez en Quentin Tarantino hadden beiden al een keer samengewerkt om de geniale film From Dusk Till Dawn te maken, nu in 2007 komt hun andere project uit: Grindhouse. De film heeft nu al veel fans, en het SXSW Filmfestival in Austin besloot daarom maar om een wedstrijd te beginnen: maak een echte grindhouse trailer, en ik moet zeggen: er zit een hoop talent tussen!

Stormtroopers of the Apocalypse
Cong of the Dead
Maiden of Death
The Dead Won't Die
en nog 92 te gaan!

[F3] Buurman naar Euroseries

Yelmer Buurman zal komend seizoen zijn opwachting maken in de F3 Euroseries. De 19-jarige Nederlander zal uitkomen voor Manor Motorsport. Tevens heeft Mercedes de Nederlander aan zich verbonden als juniorrijder.

Het eerste contact met Mercedes dateert van eind vorig jaar, toen de Nederlander een DTM-bolide testte in Portugal. Tijdens deze test maakte de Nederlander genoeg indruk om tot juniorrijder aangesteld te worden. Aangezien er in de DTM weinig plek was, besloot Buurman voor de F3 Euroseries te kiezen.

"In de Euroseries heb ik weer de kans om nieuwe circuits te leren kennen. Daartoe behoort een aantal Formule 1-circuits, zoals Hockenheim, de Nürburgring, Barcelona en Magny-Cours. En natuurlijk is het prachtig om de officiële status van juniorrijder voor Mercedes-Benz te hebben," licht de Nederlander zijn keuze toe.

Björkman meldt zich af voor Rotterdam

Martin Verkerk zal in de eerste ronde van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam een andere tegenstander tegenover zich krijgen. De Zweedse tennisser Jonas Björkman heeft zich afgemeld, en zal worden vervangen door 'lucky loser' Rik de Voest uit Zuid-Afrika.

Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft Verkerk de toezegging gegeven dat hij pas op woensdag zijn eerste partij speelt. De lang door blessures geplaagde Verkerk speelt in Rotterdam zijn eerste toernooi op de ATP-tour sinds juli 2004.

Inbreker laat 2000 liter bier wegstromen

Icoon OpmerkelijkEen inbreker moet zaterdagnacht wel erg veel zin hebben gehad in een pintje. De man liet in een café in het Limburgse Geleen zo'n tweeduizend liter gerstenat wegstromen. Naast dit delict liet de man ook enkele andere vernielingen achter in het café.

Momenteel is nog niet bekend of de man iets heeft gestolen. Wel is duidelijk dat hij binnenkwam door de deur te forceren. De hoogte van de schade is nog onbekend.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Voorbijgangers overmeesteren overvaller

Icoon MisdaadEen 34-jarige overvaller is zondagavond in Amsterdam na een straatroof overmeesterd door drie getuigen. De man wordt ervan verdacht dat hij een tas van een 29-jarige vrouw van haar fiets wilde trekken. De vrouw en haar 1-jarige dochter vielen daarbij op straat.

Twee mannen in een auto en een voetganger zagen de beroving gebeuren en zetten de achtervolging in. Aan de Molukkenstraat in stadsdeel Zeeburg wisten zij de man te overmeesteren. De man is opgepakt en zit maandag nog vast.

Bestel nu!

Altijd al willen weten als bezorgde ouder wat je kinderen nu eigenlijk de hele dag uitspoken? Wel nu is dat verleden tijd dankzij de website Connect With Kids! U kunt hier DVD's bestellen waar kinderen van vandaag de dag vertellen wat ze nu precies de hele dag doen! Ook komt u meer te weten over wie uw kinderen beïnvloeden, wie hun idolen zijn, en wat hun problemen zijn! Aangezien u vaak niet thuis bent, vanwege het drukke werk, heeft u natuurlijk niet veel tijd om echt met uw kinderen te praten. Bestel daarom vandaag de DVD, zodat uw kinderen niet een Columbine bij een school in uw buurt gaan beginnen!

Dus, bestel nu online of bel 1-888-598-5437!

Drie punten aftrek voor FC Eindhoven

De beroepscommissie van de KNVB heeft FC Eindhoven een puntenaftrek van drie punten opgelegd. De beroepscommissie licentiezaken van de KNVB oordeelde dat de club vorig seizoen op financieel gebied niet alle benodigde stukken heeft ingediend.

FC Eindhoven heet gezegd dat het aan alle eisen van de bond heeft voldaan, zij het met enige vertraging. De club vindt de straf dan ook buitensporig, en gaat nu bekijken of er nog andere mogelijkheden zijn om in beroep te gaan.

Pavel eenvoudig naar tweede ronde Rotterdam

Andrei Pavel heeft maandag als eerste de tweede ronde van het ABN Amro-toernooi bereikt. Pavel was met tweemaal 6-1 te sterk voor de Italiaanse tennisser Daniele Bracciali.

Pavel kwalificeerde zich zondag met een nipte overwinning op Dennis van Scheppingen voor het hoofdtoernooi. In de eerste ronde van de kwalificaties schakelde de Roemeen de Nederlander Jesse Huta Galung uit.

Prijzige hond wandelt terug naar baasje

Icoon OpmerkelijkRamazan Gundes uit Tilburg heeft zijn beloning van 20.000 euro niet uit hoeven keren om zijn hond terug te krijgen. Het dier, een kangal, is op eigen kracht huiswaarts gekeerd. Dat liet Gundes maandag weten in het Brabants Dagblad.

De hond liep 10 februari weg toen het zoontje van Gundes hem uitliet in de bossen rond Tilburg. Een grootscheepse zoekactie met vliegtuig en speurhonden leverde niets op. Ook de vele tips die na de uitgeloofde beloning binnenkwamen, hadden geen resultaat.

Een kangal is een oorspronkelijk uit Turkije afkomstige waakhond. King Toros, zoals de hond van Gundus heet, is 85 centimeter hoog en weegt 85 kilo.

Het verschil tussen Bos en Zalm

Onze aanstaande minister van financiën Wouter Bos (PvdA) liet op het congres van zijn partij dit weekend in Zwolle weten wat hij dacht dat het verschil was tussen hem en de vertrekkende minister van financiën: Gerrit Zalm. Het onderstaande artikel uit de Volkskrant geeft de verschillen weer en verduidelijkt waarom deze nieuwspost op FOK!games in plaats van op de frontpage staat.

Met dank aan Thomper voor het melden van dit nieuws

MVV stuurt coach Koolhof de laan uit

Jurrie Koolhof is ontslagen als coach van MVV. De reden van het vertrek van Koolhof, die nog een contract had tot medio 2008, is een gebrek aan vertrouwen van de Maastrichtse club in de trainer.

Ron Elsen neemt voorlopig de leiding van de selectie over, met Rob Delahaije als zijn assistent. MVV staat momenteel veertiende in de Jupiler League.De FOK!sport-vraag

Noem minstens vijf crewleden van FOK!sport

Stuur je antwoord voor maandag 19-02-2007 20:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl

Elder Scrolls IV: Shivering Isles laat zich aanschouwen

The Elder Scrolls IV: Shivering Isles, de eerste uitbreiding voor Oblivion, laat zich weer zien in een viertal verse screenshots.

De uitbreiding zal een compleet nieuwe plane of Oblivion toevoegen, die van de Daedric Prince of Madness. Het voegt ongeveer 30 uur aan nieuwe content toe, waaronder een nieuwe main quest, als ook vele side quests, dungeons en andere plekken om te ontdekken.
Het spel wordt in Europa op 30 maart in de winkels verwacht voor de PC, en als download voor de Xbox 360.


NTSC spellen te verkrijgen via PAL Virtual Console

Volgens een woordvoerder van Nintendo is het mogelijk om op het Europese Virtual Console netwerk NTSC spellen te verkrijgen en deze ook zonder problemen te spelen op de Europese Wii.
Hierdoor kunnen Europese spelers toegang krijgen tot games die vroeger nooit buiten Amerika of Japan zijn uitgegeven. Volgens dezelfde woordvoerder is er geen enkele reden waarom er in Europa voorheen onuitgebrachte 1st party titels via de Virtual Console niet verkrijgbaar zullen worden. Hij kon echter niet garanderen dat ook 3rd party NTSC titels verkrijgbaar worden voor de Europese gamer.

Juiced 2 in de maak

Het vervolg op het racespel Juiced is in productie. De game zal waarschijnlijk onder de naam Juiced 2: Hot Import Nights uitkomen. Juiced 2 zal alles behalve exclusief zijn, aangezien het spel voor de PC, PS3, Xbox 360, PSP en de PS2 zal uitkomen. Volgens de berichten kan er rond september al door de Europese steden geracet worden in een van de 93 verschillende beschikbare bolides. Of deze planning gehaald wordt is natuurlijk altijd de vraag.

Stewardess ontslagen na seks op grote hoogte

Ralph FiennesEen 38-jarige stewardess van vliegtuigmaatschappij Qantas is ontslagen nadat zij met Ralph Fiennes, een bekende acteur uit onder andere The English Patient en Schindler's List, seks had gehad op het toilet in het vliegtuig. Ze was al eerder geschorst maar in eerste instantie ontkende de stewardess, Lisa Robertson, het hele gebeuren.

De beslissing van de maatschappij komt na een openlijke bekentenis van Robertson tegen de Britse zondagskrant Sunday Mirror dat zij ''uitmuntende'' seks heeft gehad met Fiennes. Volgens Robertson hadden zij voor de vlucht al seks gehad in een hotel in Mumbai. Ook na het vliegtuigincident gingen ze nog een paar keer los. Fiennes heeft recent niets meer van zich laten horen.

Rankings: Evenaring record voor Federer

Roger Federer heeft het record van Jimmy Connors als nummer één op de wereldranglijst geevenaard. De Zwitser bezet die plek 160 weken op rij. De Amerikaan Connors vestigde dit record tussen 1974 en 1977. Volgende week zal hij het record verbeteren.

In de top tien bij de mannen veranderde er niets. Beste Nederlander is nog altijd Raemon Sluiter die 146e staat.

Bij de vrouwen één wijziging in de top tien. De Russische Anna Tsjakvetadze steeg van de twaalfde naar de tiende plaats. Haar landgenoot Maria Sharapova voert nog steeds de ranglijst aan. Michaella Krajicek staat 57e.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI8.120
2R. NadalSPA4.775
3N. DavydenkoRUS2.825
4A. RoddickUSA2.715
5F. GonzálezCHL2.685
6J. BlakeUSA2.605
7 T. RobredoSPA2.555
8I. LjubicicKRO2.270
9M. AncicKRO2.075
10T. HaasDUI2.020
146R. SluiterNED302
164R. HaaseNED263
275M. van GemerdenNED137

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land: Punten:
1M. SharapovaRUS3.978
2J. HeninBEL3.436
3A. MauresmoFRA2.910
4K. ClijstersBEL2.630
5S. KuznetsovaRUS2.554
6M. HingisZWI2.359
7N. PetrovaRUS2.265
8E. DementievaRUS1.869
9N. VaidisováTSJ1.742
10A. TsjakvetadzeRUS1.650
57M. KrajicekNED422
137E. TamaëlaNED219

Fikse knokpartij bij Amsterdams ROC

Icoon PolitieVanochtend is een vechtpartij uitgebroken bij het Amsterdamse ROC, locatie Schipluidenlaan in de Slotervaart. Een groep van zo'n tien jongeren kwam met een busje naar de school en ging een scholier te lijf. De jongeren waren bewapend met knuppels.

Omdat vrienden van de scholier zich in de strijd mengden, ontstond een fikse knokpartij. De politie heeft een 16-jarige jongen gearresteerd die een mes bij zich had. Ze is nog op zoek naar de andere daders.

De jongen die als eerste werd aangevallen, raakte licht gewond. Volgens de politie zijn de daders en het slachtoffer bekenden van elkaar.

Energierekening weer gestegen

De energierekening in Nederland is met ingang van 2007 alweer gestegen ondanks het feit dat de milieuheffing op stroom, de MEP, is afgeschaft. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat een gemiddeld huishouden dit jaar 4,8% meer betalen voor gas en licht, hetgeen ongeveer overkeenkomt met 85 euro. Vooral de leveringskosten zijn sterk gestegen, met wel 18,5% voor stroom. De transportkosten, de energiebelasting en BTW veranderden niet veel.

Sinds 2000 is de energierekening ruim 75% omhoog gegaan. Voor aardgas wordt nu ruim twee keer zoveel betaald en voor elektriciteit bijna 50%. Ter vergelijking: in dezelfde periode stegen de algemene prijzen met 14,7%.


Consumentenprijsindex

Zie ook de publicatie van het CBS.

Uitslagen Spanje speelronde 23

Naar mate we steeds dichter naar het eind van het seizoen kruipen, wordt de Spaanse competitie er niet minder spannend op. Deze week kropen de topclubs opnieuw dichter naar elkaar toe.

Real Madrid kwakkelt al enkele weken door slordig puntverlies. Zaterdag had de Koninklijke de kans om te profiteren van de andere topwedstrijden, door zelf Real Betis te verslaan. Het werd echter een ander verhaal. De bezoekers deden niet onder voor de ploeg van Fabio Capello, en kregen zelfs goede kansen. Ook Ruud van Nistelrooij kreeg uitstekende mogelijkheden, waaronder een schot op de lat. Uiteindelijk zou er niemand scoren in dit onvriendelijke duel, waarin de arbiter elf keer de gele kaart trok, en eenmaal rood. David Beckham haalde het eindsignaal niet, toen hij bij een tackle de bal miste.

Naast de topper tussen Valencia en Barcelona, stond er nog een subtopper op het programma. Nummer twee Sevilla trad thuis aan tegen het als vijfde geklasseerde Atlético Madrid. Frédéric Kanouté, topscorer van Spanje, maakte na een kwartier al de 1-0, op aangeven van Daniel Alves. Slechts zeven minuten later was het opnieuw raak voor Sevilla. De assist van Jesús Navás werd ditmaal door Alves zelf binnengeschoten. Al na 36 minuten mocht Marti met rood vertrekken, waardoor Atlético opeens weer kansen had. Via Kanouté werd de wedstrijd echter een kwartier voor tijd beslist. Atleti kreeg nog wel een strafschop, die in eerste instantie werd gemist door Fernando Torres, maar in de rebound alsnog werd binnengeschoten door Pablo Ibañez.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
17/2Real MadridReal Betis0-0
17/2Real ZaragozaVillarreal1-0
18/2OsasunaCelta de Vigo0-1
18/2Real RacingGimnàstic4-1
18/2Athletic ClubGetafe2-0
18/2Recreativo HuelvaReal Sociedad1-0
18/2Deportivo la CoruñaLevante0-0
18/2EspanyolReal Mallorca3-1
18/2ValenciaBarcelona2-1
18/2SevillaAtlético Madrid3-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Barcelona234646-20
2.Sevilla234644-22
3.Valencia234234-22
4.Real Madrid234230-19
5.Atlético Madrid233929-20
6.Real Zaragoza233835-24
7.Recreativo Huelva233633-30
8.Getafe233521-16
9.Espanyol233224-25
10. Real Racing233224-27
11.Osasuna233030-29
12.Deportivo la Coruña233018-25
13.Villarreal232920-29
14.Real Betis232623-28
15.Levante232621-31
16.Real Mallorca232621-33
17.Athletic Club232526-31
18.Celta de Vigo232524-32
19.Real Sociedad231413-30
20.Gimnàstic231324-47

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Frederic KanoutéSevilla18
2.RonaldinhoBarcelona16
3.Diego MilitoReal Zaragoza15
4.Ruud van NistelrooijReal Madrid11
5.David VillaValencia10
6.Fernando BaianoCelta de Vigo9
=.Fernando MorientesValencia9

Programma:

DatumThuisUitTijd
24/2Real SociedadDeportivo la Coruña20.00
24/2Atlético MadridReal Madrid22.00
25/2GetafeSevilla17.00
25/2Celta de VigoReal Racing17.00
25/2OsasunaEspanyol17.00
25/2Real BetisRecreativo Huelva17.00
25/2VillarrealReal Mallorca17.00
25/2LevanteReal Zaragoza17.00
25/2GimnàsticValencia19.00
25/2BarcelonaAthletic Club21.00

'Wilders kan Pakistan beter mijden'

PolitiekBinnenkort reist een delegatie van de Tweede Kamer af naar Pakistan en Afghanistan voor een werkbezoek. Eén van de parlementariërs die in de delegatie zit, is PVV-leider Geert Wilders. Hij zou er goed aan doen om niet naar Pakistan af te reizen, want in dat land lusten ze het Nederlandse Kamerlid inmiddels rauw.

De recente uitspraken van Wilders over onder meer het verscheuren van de helft van Koran, zijn daar in slechte aarde gevallen. De Pakistaan Maulana Hafiz Hussain Ahmed, parlementslid en de tweede man binnen de invloedrijke religieuze partij Jamat-e-Islami, zegt: ''Deze man is niet welkom in Pakistan, hij mag hier nooit toegelaten worden. Zijn opmerkingen zijn grievend voor miljoenen moslims. Deze man is radicaler in zijn denkbeelden dan de zogenaamde terroristen.'' De wereldwijde anti-Mohammed en islam-opmerkingen van de laatste tijd noemt hij ''een complot tegen de islam dat wordt geleid door de joden.''

Talat Masood, een ex-generaal uit het Pakistaanse leger en een vooraanstaand gematigd Pakistaanse analist, adviseert Wilders niet naar Pakistan te komen: ''Zijn leven zou in zo'n geval extreem veel gevaar lopen. Maar ik denk dat Wilders na zijn uitlatingen hoe dan ook geen visum meer krijgt.''

In Pakistan staat overigens de doodstraf op het moedwillig verscheuren van een Koran. Een eigenaar van een telefoonwinkel in Islamabad verwoordt de woede die op straat heerst over Wilders' uitlatingen: ''Deze man moet publiekelijk opgehangen worden.''

Twijfels
Zaterdag liet Wilders zelf al weten dat hij twijfelt of hij naar Pakistan zal afreizen. In Pakistan staat niet alleen de doodstraf op het vernielen van de Koran, maar ook op het beledigen van de profeet. Aan dat laatste heeft Wilders zich ook 'schuldig' gemaakt door te stellen dat als Mohammed vandaag in Nederland zou leven, hij voor zou stellen ''hem als extremist met pek en veren het land uit te jagen''.

Delegatieleider Hans van Baalen (VVD) zei het zaterdag te betreuren als Wilders besluit niet mee te gaan. ''Geert levert als criticus op zulke reizen altijd een goede bijdrage. Hij is welkom. De delegatie wordt bovendien zwaar beveiligd. We gaan natuurlijk niet naar België.''

Met dank aan Shelbourne voor de submit.

Uitslag Valencia - Barcelona

De Spaanse topper tussen Valencia en Barcelona is gisteravond gewonnen door de thuisploeg. De einduitslag in een volgepakt Mestalla werd uiteindelijk 2-1.

In de eerste helft kregen beide ploegen uitstekende kansen om de leiding te nemen. Het ontbrak Eidur Gudjohnsen echter aan scherpte voor de goal, en Barcelona-goalie Víctor Valdés hield ook Valencia op de nul. Ook in Mestalla was het geen vriendelijke wedstrijd, daar meerdere spelers al vrij snel een gele kaart pakten. De tweede helft begon erg goed voor Los Ches. Een voorzet van David Villa werd in het doel gewerkt door Miguel Angel Angulo, die zo de openingstreffer maakte.

Nog geen drie minuten later was het al 2-0, toen diezelfde Angulo in twee instanties David Silva bediende. De Spanjaard miste niet voor open doel. Na een uur spelen raakten enkele spelers slaags. Deco en David Albelda, de aanstichters, werden daarop van het veld gestuurd. Barcelona kon niet genoeg druk uitoefenen om terug in de wedstrijd te komen. De vrij trap in blessuretijd, die door Ronaldinho langs Cañizares werd geschoten, was er daarom ook slechts een voor de statistieken.

Valencia CF - FC Barcelona 2-1
52' Angulo 1-0
55' Silva 2-0
62' Deco (Barcelona)
62' Albelda (Valencia)
90+2' Ronaldinho 2-1

Crazy Taxi voor de PSP

Crazy Taxi, de gekke race game die op de Dreamcast uit kwam, heeft de overstap gemaakt naar de PSP. De game draait om het zo snel mogelijk vervoeren van passagiers binnen een stad.
De game heet niet voor niets Crazy Taxi, naast het feit dat de taxi onverwoestbaar is, kan je met dit voertuig met gemak over gebouwen heen springen.
Ook de passagiers zijn niet helemaal normaal. Van Elvis tot hordes chearleaders, ze geven je extra fooi voor de stunts die je uithaalt tijdens de rit. De PSP-versie zal de eerste twee delen van de DC bevatten, met extra unlockables en zelfs een multi-player modus.
De game komt dit jaar uit, de Europese release waarschijnlijk ergens in de zomer.

[NASCAR] Uitslag Daytona 500

Kevin Harvick heeft de Daytona 500 gewonnen. De Chevroletrijder wist in een bloedstollende finale Mark Martin met een neuslengte voor te blijven.

Kevin Harvick was zes jaar geleden aangenomen door teambaas Richard Childress als vervanger van Dale Earnhardt, de meervoudig kampioen die in de laatste ronde van de Daytona 500 in 2001 om het leven kwam. Dat hij nu zelf de belangrijkste race van het jaar won, kan een klein wonder genoemd worden.

De wedstrijd begon nog rustig en werd grotendeels gedomineerd door Tony Stewart en Kurt Busch. Pas op driekwart van de race kwam er enig spektakel, toen Stewart en Busch elkaar raakten en beiden de muur in spinden. Kyle Busch nam de leiding over, maar kreeg al snel Mark Martin op zijn hielen.

Met zesentwintig ronden te gaan vond ook de winnaar van de Daytona 500 van 2006, Jimmie Johnson, zijn waterloo. Hij spinde terwijl hij middenin een grote groep wagens reed en veroorzaakte een crash waar nog vijf coureurs het slachtoffer van werden, waaronder rookie Dave Blaney.

Blaney was het middelpunt van een controverse, toen hij nog geen tien ronden later een andere crash probeerde te ontwijken door met 230 km/h de pitstraat in te duiken en bij het verlaten van de pits Kenny Schrader van de baan te rammen. De wedstrijdleiding besloot Blaney een stop-and-go-penalty te geven van vijf ronden.

In de allerlaatste ronde van de race ontstond een chaos op de baan. Diverse wagens waren betrokken in een grote crash, de wagen van Clint Bowyer sloeg brandend over de kop en zelfs Kyle Busch ontkwam niet aan de melée. De raceleiding weigerde echter een gele vlag te geven en liet de leiders zelf uitmaken wie de race zou winnen. Harvick wist zijn wagen net voor die van Martin over de finish te krijgen.

Top 20

posstartcoureurwagenpuntenbonusronden
1. 34 Kevin Harvick Chevrolet 190 5 202
2. 26 Mark Martin Chevrolet 175 5 202
3. 7 Jeff Burton Chevrolet 165 202
4. 22 Mike Wallace Chevrolet 160 202
5. 35 David Ragan * Ford 155 202
6. 30 Elliott Sadler Dodge 150 202
7. 28 Kasey Kahne Dodge 146 202
8. 1 David Gilliland Ford 147 5 202
9. 18 Joe Nemechek Chevrolet 138 202
10. 6 David Stremme Dodge 134 202
11. 12 J.J. Yeley Chevrolet 130 202
12. 42 Jeff Gordon Chevrolet 127 202
13. 33 Reed Sorenson Dodge 124 202
14. 39 Robby Gordon Ford 121 202
15. 41 Johnny Sauter Chevrolet 118 202
16. 38 Sterling Marlin Chevrolet 115 202
17. 23 Boris Said Ford 112 202
18. 11 Clint Bowyer Chevrolet 109 202
19. 36 Juan Montoya * Dodge 106 202
20. 27 Bobby Labonte Dodge 103 202

Top 10 puntenklassement

poscoureurpuntenraceswinsttop 5top 10
1. Kevin Harvick 190 1 1 1 1
2. Mark Martin 175 1 0 1 1
3. Jeff Burton 165 1 0 1 1
4. Mike Wallace 160 1 0 1 1
5. David Ragan* 155 1 0 1 1
6. Elliott Sadler 150 1 0 0 1
7. David Gilliland 147 1 0 0 1
8. Kasey Kahne 146 1 0 0 1
9. Joe Nemechek 138 1 0 0 1
10. David Stremme 134 1 0 0 1

* rookie

Snelheidsovertreder vrij na meetfout

Icoon PolitieEen 49-jarige man uit Borger werd vorige week vrijgesproken van een geconstateerde snelheidsovertreding van 151 kilometer per uur, waar 100 km/u is toegestaan. De automobilist was zijn rijbewijs drie weken kwijt. Zijn advocaat, mr. Tjalling van der Groot, van het advocatenkantoor Anker & Anker, ontdekte een fout in het proces-verbaal.

Bij de lasermeting moet bekend zijn wat de zogeheten meethoek is. Anders is de snelheid niet goed vast te stellen. Om deze meethoek te kunnen vaststellen hadden de agenten moeten vermelden hoe ver ze van de weg afstonden. Ook in een tweede, soortgelijke, gerechtelijke uitspraak moest Justitie de boete terugstorten.

Automobilisten die tijdens een lasercontrole te hard hebben gereden, kunnen op grond van deze uitspraken mogelijk onder hun boete uit, als agenten niet hebben genoteerd op wat voor afstand ze van de weg stonden tijdens de controle.

Nadere technische uitleg is te vinden op deze site.

Helpdeskproblemen...

Iedere helpdeskmedewerker kent het wel, ze krijgen de ene domme vraag na de andere. Vooral als er iets nieuws geïmplementeerd wordt raken alle users helemaal in paniek en snappen ze vaak helemaal niets meer van computers. En dan is het de taak van de arme helpdeskmedewerker om iedereen rustig te woord te staan. Ook al moet je tien keer hetzelfde uitleggen.

Helpdeskproblemen is alleen niet iets van deze tijd. Ook in vroegere tijden raakten mensen helemaal in paniek als er iets nieuws kwam. Neem nou bijvoorbeeld de introductie van het boek!

Uitslagen Italië speelronde 23

In Italië werd dit weekend de 23e speelronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Serie A


Internazionale blijft oppermachtig in Italië

Internazionale is niet te stoppen, opnieuw won de ploeg van Roberto Mancini. Het was al de zestiende keer op rij dat het won. Het verschil met nummer twee AS Roma liep op naar veertien punten. Met nog zestien wedstrijden voor de boeg moet het raar lopen wil Inter de landstitel nog verspelen. Het enige doelpunt tegen Cagliari kwam van de voet van Burdisso op aangeven van Zlatan Ibrahimovic. Daarna restte voor Internazionale slechts de wedstrijd controleren en de drie punten veiligstellen.

AC Milan en Sienna grossieren in doelpunten

Zeven doelpunten konden na afloop worden geteld in de wedstrijd Sienna – AC Milan. Drie hiervan waren voor de thuisploeg, Milan maakte er één meer. In de basis begon Ronaldo, overgekomen van Real Madrid. Met twee doelpunten en een assist had de Braziliaan een groot aandeel in de overwinning. Na 42 minuten maakte Ronaldo de eerste voor de Rossoneri, negen minuten voor tijd zijn tweede bij een 2-2 stand. Tussendoor hadden Vergassola en Maccarone gescoord voor de thuisploeg en Pirlo voor AC Milan.

In de negentigste minuut met een 2-3 stand op het scorebord wist Sienna wederom op gelijke hoogte te komen. Maccarone maakte zijn tweede en even leek een gelijkspel het eindresultaat. Diep in blessuretijd was het invaller Ambrosini die er voor zorgde dat de drie punten mee gingen naar Milaan, daar waar Sienna een punt verdiend had.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
AscoliUdinese 2-2
Lazio RomaTorino0-2
ParmaSampdoria0-1
EmpoliAS Roma1-0
LivornoMessina2-1
SienaAC Milan3-4
CataniaFiorentina0-1
PalermoChievo Verona1-1
InternazionaleCagliari1-0
RegginaAtalanta Bergamo1-1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Internazionale23203049-1763
2AS Roma23154446-1849
3Palermo24134740-2943
4Empoli2398621-1935
5Lazio Roma23107635-1834
6AC Milan23118432-2133
7Catania2487931-3931
8Atalanta Bergamo2379737-3330
9Sampdoria2386931-3030
10Udinese2386925-2930
11Fiorentina23134636-2128
12Siena2368924-3526
13Livorno23511723-2825
14Cagliari23411820-3123
15Torino 23571118-2622
16Reggina2387822-3320
17Chievo Verona23471223-3919
18Messina23381229-3017
19Parma23361417-4015
20Ascoli23271418-3813

Programma

DatumThuisUit
24/2Chievo VeronaTorino
24/2Atalanta BergamoPalermo
25/2MessinaSiena
25/2AS RomaReggina
25/2Udinese Parma
25/2CataniaInternazionale
25/2FiorentinaEmpoli
25/2LivornoAscoli
25/2CagliariLazio Roma
25/2AC MilanSampdoria

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1TottiAS Roma14
2BianchiReggina12
-ToniFiorentina12
4SpinesiCatania11
5IbrahimovicInternazionale10

Gamestop richt zich op ouders van gamers

Iedere gamer kent de ESRB-rating wel. Waar sommige developers er alles aan doen om de rating niet boven T for Teen te laten komen, zijn er developers die er juist op uit zijn om de game een M for Mature (17+) rating te laten krijgen. In de VS is het echter nog steeds niet verboden om een M-rated game aan een minderjarig persoon te verkopen.
Terwijl er bepaalde personen zijn die met alle geweld ter wereld alle games geschikt willen hebben voor alle leeftijden, heeft Gamestop nu een campagne gestart om de ouders te informeren over de ESRB-ratings. Met een pagina-grote advertentie in USA Today en een website Respect The Ratings wil de videogame-winkelketen de ouders informeren over het nut van deze ratings en wat ze betekenen voor hun kroost. Ook staat er algemene informatie over games en staan er veel gebruikte termen uitgelegd.

"There is an audience for every game, just like there is a system for every consumer out there. Gamestop is looking at providing as much information as possible so people can make an informed choice."

Wenger: "We zijn gewaarschuwd"

Aanstaande dinsdag treft PSV de Engelse formatie van coach Arsene Wenger in de knock-out ronde van de Champions League. De trainer van Arsenal is naar eigen zeggen gewaarschuwd voor de Eindhovenaren.

"Makkelijk zal het voor Arsenal zeker niet worden. Zo'n gelouterde ploeg kan iedereen verslaan", aldus Wenger over PSV.

"Ze domineerden de eredivisie tot voor kort. Daardoor leek PSV al zijn aandacht op de Champions League te kunnen vestigen. Het komt ons niet zo slecht uit dat het nu nationaal ook vol aan de bak moet. Dat haalt iets bij ze weg uit de Champions League."

Ook al weet Wenger dat Arsenal dinsdag de favoriet zal zijn, toch waagt de Fransman zich niet aan een uitspraak over het verloop van de wedstrijd. "PSV heeft grote ervaring in de Europa Cup. Als je eenmaal in de knock-out fase zit, zoals nu, schakel je niemand zomaar uit. PSV wordt daarom niet gemakkelijk", besluit de trainer.

Podcasten wordt duur

Icoon MediaPodcasten gaat veel geld kosten. Het NVPI, de branchevereniging voor platenmaatschappijen, heeft een regeling voor podcasters bekend gemaakt om gebruik te kunnen maken van muziek. Per podcast per maand moet straks 50 euro betaald worden.

Podcasts zijn mp3's die via een RSS-feed te downloaden zijn. Veel mensen maken bij wijze van hobby zo een eigen radioprogramma. Als ze daarin muziek gebruiken, moeten ze nu dus diep in de buidel tasten.

Wanneer men meer dan tienduizend downloads per maand heeft moet er nog eens 25 euro per tienduizend downloads extra worden betaald. Voor commerciële organisaties, waaronder dus alle radiostations en omroepen, geldt een tarief van maarliefst 135 euro per maand tot tienduizend downloads.

In Nederland reageren particuliere podcasters verontwaardigd op de regeling. In het verleden was er al veel ophef over de hoge tarieven en/of het ontbreken van duidelijke regelingen rondom het gebruik van rechtendragende muziek.

CD: Billie King - There You Go, My Love

België is niet alleen nu, maar was ook in de jaren negentig hofleverancier van alternatieve (rock)muziek in de lage landen. Bands als dEUS, Zita Swoon, Dead Man Ray en Flowers for Breakfast bezorgden muziekliefhebbers prachtige momenten. Sommigen van hen gingen in dezelfde band maar met andere bezetting door en anderen veranderden van band of stijl. Andere leden bleven meerdere vingers in de pap houden en waren betrokken bij een aantal bands.

Uitslagen Frankrijk speelronde 25

In de Franse competitie boekte Olympique Lyon een moeizame zege, terwijl Lens niet verder kwam dan 0-0 tegen AS Monaco.

Olympique Lyon boekte vrijdag een 2-1 overwinning op Lille. Na rust kwam de thuisploeg dankzij een treffer van Johan Audel op voorsprong. De Brazilaan Fred maakte met nog zeven minuten op de klok gelijk, waarna Sebastien Squillaci vlak voor tijd de drie punten alsnog veilig stelde voor Lyon.

De nummer twee, RC Lens, zag het gat met koploper Lyon tot dertien punten groeien door de 0-0 uit tegen AS Monaco. Monaco had een licht overwicht, maar Lens was telkens gevaarlijk zodra het de bal overnam. Beide ploegen kregen goede kansen, maar slaagden er niet in om die te verzilveren in doelpunten.Uitslagen:
ThuisUitEindstand
LilleOl. Lyon1-2
Saint-EtienneRennes1-3
NancyPSG0-3
Ol. MarseilleNantes0-0
LorientToulouse0-1
SedanAJ Auxerre2-2
TroyesBordeaux1-0
ValenciennesOl. Nice0-1
SochauxLe Mans2-0
AS MonacoRC Lens0-0


Stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympiq. Lyon2518345744-18
2RC Lens2512854438-27
3Lille OSC2510963931-23
4Fc Sochaux2510963927-25
5Ol. Marseille2511593831-24
6Toulouse FC2511593827-28
7St. Etienne2510693639-23
8Stade Rennes259973623-20
9Gir. Bordeaux25113113626-28
10Le Mans2581073430-29
11FC Lorient259793425-26
12AS Nancy259793422-26
13AJ Auxerre2571083128-32
14AS Monaco2586113029-28
15PSG2561092827-30
16Valenciennes2584132825-37
17Troyes2569102724-34
18Ol. Nice2568112622-25
19FC Nantes25410112219-31
20Sedan25310121931-44

Programma volgende ronde:

DatumThuisUit
24/02BordeauxValenciennes
24/02Ol. LyonSochaux
24/02RC LensNancy
24/02TroyesLorient
24/02Le MansAS Monaco
24/02Ol. NiceLille
24/02NantesAJ Auxerre
24/02ToulouseOl. Marseille
24/02PSGSaint-Etienne
24/02RennesSedan

Wat gebeurde er op.....

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

19 februari

2006

- De Nederlandse badmintonsters winnen het Europees kampioenschap voor landenteams. In de finale wordt Engeland verslagen. De Nederlandse badmintonheren slagen er op het EK in Griekenland niet in om de bronzen medaille te veroveren.
- Opnieuw hebben drie publiekstrekkers zich afgemeld voor het ABN Amro World Tennis Tournament. Het gaat om Marcos Baghdatis, Sébastien Grosjean en Sjeng Schalken. Later meldt ook Rafael Nadal zich af.
- Roberto Baggio zal geen rentree maken in de Serie A. De 39-jarige oud-international werd onlangs benaderd door Livorno-trainer Carlo Mazzone om terug te keren op de Italiaanse velden, maar de 'Goddelijke Paardenstaart' voelt zich te oud voor een terugkeer.

2005

- Het is nog niet zeker dat Patrick Friesacher zal racen in Australië. Er zijn problemen met de aanvraag van zijn superlicentie, veroorzaakt door Paul Stoddart's kritiek op de geldende procedures.
- Erben Wennemars wint de wereldbeker op de 1000 meter. De Nederlander had genoeg aan zijn derde plaats op de laatste 1000 meter van het wereldbekerseizoen, om zijn eerste plaats niet meer in gevaar te laten brengen.
- De FOK!F1manager 2005 gaat open.

2004

- Frans Adelaar zal de komende drie seizoenen ADO Den Haag onder zijn hoede nemen. Hij zal Lex Schoenmaker als trainer opvolgen.

2003
Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 19 februari 2003 was zo'n dag.

Steels klaagt Graeme Brown aan

Tom Steels heeft een klacht ingedient bij de UCI tegen Rabobank-renner Greame Brown. Volgens de Belg is het sprintgedrag van Brown onacceptabel.

Beide rijders kwamen tijdens een etappe in de Ronde van Qatar met elkaar in aanraking, waardoor Steels tegen het asfalt kwakte. "Ik heb de UCI duidelijk gemaakt hoe onveilig Brown sprintte en welke blessures ik heb opgelopen", zegt Steels, "Door zulke zaken ongestraft te laten, dreigen de UCI-commissarissen van zo'n mooie discipline als een massaspurt een ordinaire boksmatch te maken. Dat zou zonde zijn. Ik hoop dat de UCI hierop terugkomt."

Eindzege Brasil Open voor Cañas

Guillermo Cañas heeft zondag de Brasil Open gewonnen. De Argentijn versloeg in de finale verrassend de Spanjaard Juan Carlos Ferrero. Voor Cañas was het de zevende ATP-zege uit zijn tenniscarrière.

Cañas keerde in september vorig jaar terug in het proftennis, nadat hij een schorsing van vijftien maanden uitzat vanwege het gebruik van doping. De afgelopen periode bewees hij dat hij weer in vorm is door vijf Challenger-toernooien te winnen.De FOK!sport-vraag

Noem minstens vijf crewleden van FOK!sport

Stuur je antwoord voor maandag 19-02-2007 20:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl

VVN tegen middelvinger in het verkeer

Fuck JouwVeilig Verkeer Nederland (VVN) wil dat mensen die een fout maken in het verkeer zich met een handgebaar verontschuldigen. Daarom is VVN een campagne begonnen: 'Sorry. Kleine moeite, groot gebaar'. Een opgestoken hand met de handpalm naar buiten zou het beste gebaar zijn om je te verontschuldigen, blijkt uit een enquête op internet. Dat Sorry gebaar moet in plaats komen van de ordinaire opgestoken middelvinger.

VVN hoopt dat het gebrukelijk wordt om je te verontschuldigen als je iets stoms doet in het verkeer. Nu maken bijna alleen de mensen die de dupe zijn van een fout gebaren. De campagne 'Sorry. Kleine moeite, groot gebaar' is vooral gericht op jongeren tussen de 16 en 26 jaar.

Rel rond Anni Friesinger

Bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen van afgelopen weekend in Erfurt heeft de voorzitter van de Duitse schaatsbond kritiek geuit op Anni Friesinger. Hij verwijt de meervoudig wereldkampioene dat ze tijdens het WK afstanden in Salt Lake City niet voor haar land op de ploegachtervolging wil uitkomen.

"Als ze zo nadrukkelijk weigert op dit onderdeel te starten begrijpt ze kennelijk niet wat het betekent om voor je land uit te komen", aldusde voorzitter. "Het zou toch een eer moeten zijn om de olympische titel van Turijn te verdedigen. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken."

Friesinger is, mede op advies van haar coach Gianni Romme, dit seizoen wat voorzichtiger met het samenstellen van haar wedstrijdschema. Zo was ze ook niet aanwezig bij het EK allround in Collalbo.

Eerste toernooizege voor Sjvedova

De 19-jarige Russin Jaroslava Sjvedova heeft voor het eerst in haar loopbaan een WTA-toernooi gewonnen. De jarige Russin won in de finale van het toernooi in Bangalore met tweemaal 6-4 van titelhoudster Mara Santangelo.

Sjvedova begon het toernooi als nummer 143 van de wereld en in haar weg naar de finale versloeg ze onder anderen Sania Mirza en Tamarine Tanasugarn. In de eindstrijd toonde ze zich met keiharde opslagen wederom van haar beste kant. Nadat beide speelsters eenmaal waren gebroken, plaatste Sjvedova in de zevende game van de eerste set de beslissende break. In het tweede bedrijf gaf ze een vroege break voorsprong niet meer uit handen.

Clijsters niet op Roland Garros

Kim Clijsters laat in haar laatste seizoen Roland Garros schieten. Dit heeft de Belgische tennisster gisteren gezegd na afloop van het toernooi in Antwerpen. Clijsters wil zich concentreren op Wimbledon.

"Het gravelseizoen is erg lang en vraagt fysiek erg veel. In mijn laatste jaar op de tour wil ik mij daarom liever richten op Wimbledon. Ik wil op dat toernooi in vorm zijn en moet daarom in de aanloop mijn rust kunnen nemen," aldus Clijsters die zondag de finale van haar laatste toernooi voor eigen publiek verloor van de Française Amelie Mauresmo.

China verhuist miljoen mensen

Icoon Buitenlands Ongeveer een miljoen mensen moeten verhuizen uit de gebieden met kolenmijnen in de noordelijke provincie Shanxi. De Chinese autoriteiten hebben daartoe besloten. Ze wonen in regio's waar de bodem (verder) kan verzakken als gevolg van grootschalige mijnexploitatie.

Dat berichtte het Chinese persbureau Xinhua zondag. De operatie moet nog dit jaar worden afgerond. Wel krijgen de betrokkenen vervangende woningen aangeboden. De provinciale autoriteiten hebben ongeveer 675 miljoen euro (ca. 675 euro per persoon dus) uitgetrokken voor deze grootschalige ingreep. De maatregel heeft ook het doel om (ex-)mijnwerkers weg te halen uit armzalige barakkenkampen nabij kolenmijnen en deze mensen en hun families een nieuw dak boven het hoofd te geven.

Koeman: "Goed weekend voor Feyenoord"

De trainer van Feyenoord, Erwin Koeman, had een goed weekeinde met Feyenoord. Zijn ploeg behaalde zondag tegen FC Utrecht drie punten, hield eindelijk weer eens de nul en zag naaste concurrent SC Heerenveenmet 1-2 verliezen van FC Twente.


"Ja, mede dankzij de andere resultaten is het een heel goed weekeinde voor ons", aldus Koeman. "Maar we moeten naar onszelf blijven kijken. Als we zelf blijven winnen, is er niets aan de hand."

"Gezien de situatie waarin we zitten en de voorgaande wedstrijden, lijkt me dat logisch". Het was voor de Rotterdammers pas de tweede competitiezege in 2007. "Ik moet wel tevreden zijn met deze zege en ook met de nul die we hebben gehouden. Dat gebeurt tenslotte niet zo vaak dit seizoen."

Seks op de weg

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Zondag werd een vrouw aangehouden die de liefde bedreef met een medepassagier, in een auto op een Israëlische autosnelweg. Opvallend was dat ze dat deden terwijl ze op de linkerrijstrook stilstonden. Hierdoor ontstonden files en weggebruikers moesten gevaarlijke toeren uithalen om de auto te ontwijken, aldus een woordvoerder van de politie.

De vrouw werd bekeurd voor het 'hinderen van het verkeer'. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de omstandigheden van dit voorval. Onduidelijk is of er ook files ontstonden door "kijkers naar de andere rijbaan"

Met dank aan jaha voor de submit.

'Geen twijfel over noodzaak actie Moszkowicz'

Icoon BinnenlandsDe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) blijft erbij dat vrijdag acute maatregelen nodig waren om de veiligheid van Moszkowicz te waarborgen. Dat stelde een woordvoerster zondag in een reactie op het bericht van het NOS Journaal dat de evacuatie onnodig was.

Volgens het NOS Journaal wordt er binnen justitie en politie getwijfeld aan de noodzaak om Moszkowicz uit zijn kantoor te halen. Het journaal zegt zich te baseren op vier anonieme bronnen die zouden stellen dat de dreiging aan het adres van Moszkowicz niet acuut was. De criminele inlichtingendienst van de Amsterdamse politie werd volgens het journaal twee weken geleden getipt dat de advocaat bedreigd werd. De politie zag toen geen reden om tot actie over te gaan.

Het OM in Amsterdam heeft vrijdag de NCTb verzocht een rol te spelen in deze kwestie om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, zei de woordvoerster van de NCTb. De organisatie heeft toen zelf een dreigingsanalyse gemaakt op basis waarvan er acute maatregelen zijn genomen. ''We staan achter onze eigen dreigingsanalyse'', benadrukte de woordvoerster.

Maandagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
1 on 1 soccer en Bionic Bugz (arcade schietspel)
Hoe goed ben jij? Ik werd elke keer kansloos ingemaakt met het voetballen!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Man vast voor moord in homo-café

Icoon MisdaadIn Tilburg heeft de politie een 24-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een café-eigenaar. De 52-jarige man werd afgelopen vrijdag in zijn gay-café Schwoell gevonden. Hij was met geweld om het leven gebracht.

De politie begon met 25 rechercheurs aan een uitgebreid onderzoek onder de bezoekers van het café. De man die nu als verdachte is aangehouden komt uit Tilburg.

Veel doden bij treinexplosie in India

Icoon AanslagBij explosies in een trein in het noorden van India zijn zeker 64 mensen omgekomen. De ontploffingen waren in een trein die op weg was van New Delhi in India, naar Lahore in Pakistan. Twee wagons zijn helemaal uitgebrand. Er zijn zeker vijftig gewonden. Velen van hen hebben ernstige brandwonden.

Volgens de berichten zijn de meeste slachtoffers Pakistanen. De passagiers konden na het uitbreken van de brand nauwelijks wegkomen. Om veiligheidsredenen worden in Indiase treinen de deuren vaak afgesloten en voor de ramen zaten tralies.

Volgens een Indiase minister is er waarschijnlijk sprake van een terreuraanslag. Er zijn koffers gevonden met zelfgemaakte explosieven, die waarschijnlijk ook hadden moeten afgaan.

Leipheimer wint proloog Ronde van Californië

In San Francisco heeft Levi Leipheimer de proloog van de Ronde van Californië gewonnen. De renner van Discovery Channel PCT reed het parkoer met een lengte van drie kilometer in 4 minuten en 49 seconden.

De Amerikaan was de laatste van alle renners die startte en reed de droom van Slipsteam-Chipotle renner Jason Donald in duigen. Donald had bijna de gehele dag aan de leiding gestaan, maar Leipheimer bleek aan de meet één seconde sneller. Ben Jacques-Maynes van het team Priority Health-Bissel behaalde een derde plaats met een tijd van 4'55".

De Ronde van Californië van dit jaar bestaat uit de proloog en zeven etappes en zal plaatsen als Santa Rosa, Sacramento, San José en Long Beach aandoen. Titelverdediger Floyd Landis is de ronde om de bekende redenen niet gestart.

Bridgestone tevreden over nieuwe band

Nu er door alle teams flink getest is op de nieuwe Bridgestone banden, is het voor Bridgestone duidelijk dat ze een goede band hebben gefabriceerd voor het komende seizoen. Volgens Bridgestone-topman Kees van de Grint heeft de band al bewezen snel te kunnen zijn.

"Voor zover we alles hebben kunnen zien tijdens de verschillende tests is er geen reden om de specificatie van de banden aan te passen", vertelde de Nederlander. "We hebben een goede band geproduceerd voor de teams om dit seizoen mee te racen." Omdat het weer de afgelopen weken nogal eens tegen heeft gezeten tijdens de test, zijn de regenbanden vaak gebruikt, maar tijdens de laatste test in Barcelona konden de droogweer banden volledig worden benut. Voor Van der Grint was het geen verrassing dat juist hier de banden erg goed werkten onder de bolides: "We denken dat we ons huiswerk in de winter goed gedaan hebben en ik denk dat de banden goed passen. Maar we moeten niet vergeten dat we nog naar veel warmere klimaten moeten dit jaar." Aankomende week zal de band dus wederom flink geanalyseerd worden, want dan zullen veel teams testen in Bahrein.

Robertson wint Welsh Open

Neil Robertson heeft de Welsh Open op zijn naam geschreven. In een spannende finale versloeg hij de Brit Andrew Higginson met 9-8.

De Australiër was in de eerste sessie ontketent en kwam al snel op een 6-2 voorsprong. In de tweede sessie deed Higginson echter hetzelfde en een allesbeslissend zeventiende frame moest uitkomst brengen. Nadat beide spelers kansen kregen om dit frame te winnen, trok uiteindelijk Robertson aan het langste eind. Robertson heeft met deze overwinning £35.000 pond verdient.

Laatste reviews en specials
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
review
iPhone 11
preview
WWE 2K20
special
Cosplay op GameForce 2019
special
Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
special
Fun met Funda #167 - Rustig wonen in Drogteropslagen
©FOK.nl e.a.