Alonso: 'McLaren niet klaar voor Australië'

Tijdens een interview voor de Spaanse televisie heeft Fernando Alonso verklaard dat McLaren Mercedes nog lang niet klaar is met het ontwikkelen van de MP4-22. Eerder deden al geruchten de ronde dat McLaren voornamelijk met weinig brandstof aan boord aan het testen was.

De opmerking is des te verrassender aangezien beide McLaren coureurs tijdens de afgelopen testsessies voortdurend vooraan te vinden waren. De tweevoudig wereldkampioen is van mening dat de MP4-22 nog altijd grip tekort komt: "Ik weet niet wat ik moet zeggen. De tijden zijn positief en mensen volgen ons op de voet. Er is nog maar weinig tijd en de wagen is nog verre van klaar voor de race in Australië. Ik hoop dat we de wagen in de komende twee weken in Barcelona en Bahrein fatsoenlijk kunnen afstellen."

Maar ook als McLaren dit verholpen heeft verwacht Alonso een zwaar seizoen: "Ferrari ziet er op het moment heel goed uit. Renault zal het seizoen goed van start gaan, maar daarna zullen ze wegzakken, zoals altijd," analyseert de Spanjaard de concurrentie.

Tijdens de test in Valencia was het vaak erg druk op de testdagen. Duizenden supporters waren aanwezig om hun held toe te juichen. Alonso heeft hierover een dubbel gevoel: "Ik heb genoten van de aanmoedigingen van de Spaanse fans gedurende het voorseizoen. McLaren denkt er echter over na om niet terug te komen in Jerez, omdat ze te veel mensen toelaten in de paddock. Het is uit de hand gelopen en het is jammer als we niet terug kunnen keren naar Spanje om te testen slechts omdat mensen zich niet in bedwang kunnen houden."