FIA past regels opzettelijk hinderen aan

Naar aanleiding van de straf die Fernando Alonso afgelopen weekend kreeg, heeft de FIA bekend gemaakt de regels met betrekking tot het hinderen van andere coureurs gewijzigd worden. Dit maakte Charlie Whiting bekend aan de teams.

Nadat Alonso bestraft werd tijdens de Grote Prijs van Monza wegens het opzettelijk blokkeren van Felipe Massa was men bij Renault witheet. Teambaas Flavio Briatore hierover: ”Het probleem komt als het niet alleen de sport is die de uitslag van de races en de kampioenschappen beslist”. Alonso, waarvan de drie snelste ronden afgenomen werden, ging nog een stap verder. Volgens de Spanjaard was de Formule 1 geen echte sport meer en was de FIA op hand van Ferrari.

Nu de storm weer wat is gaan liggen heeft Whiting het volgende meegedeeld aan alle teams: ”Klachten dat een rijder opgehouden is tijdens de kwalificatie zullen niet langer doorgestuurd worden naar de stewards of the meeting. Alleen de gevallen waarin race control ziet dat het duidelijk gaat om een poging een andere rijder te hinderen zullen de stewards het onderzoeken”, aldus de FIA racedirecteur.