Pole Kimi was "foutje"

De pole position van Kimi Räikkönen op Hockenheim was een foutje. McLaren Mercedes had een probleem in de kwalificatie, waardoor de Fin te weinig brandstof kreeg bijgetankt.

De pitstop van Räikkönen tijdens de kwalificatie afgelopen zaterdag ging niet zoals gepland en de Fin kreeg te weinig brandstof in zijn wagen. Hierdoor kon hij minder ronden rijden, maar was hij wel een stuk lichter dan de andere wagens, wat hem de pole position opleverde.

Bijkomend voordeel van de pole position was wel dat de Fin na de start geen verkeer voor hem had en dus een goede voorsprong kon opbouwen. De fout zorgde er echter wel voor dat Räikkönen in de race al in de tiende ronde zijn eerste pitstop moest maken.

De rest van de race verliep ook niet vlekkeloos voor Räikkönen. Een aantal systemen in zijn McLaren moesten worden uitgeschakeld, omdat er een hydraulische lekkage was ontstaan. Toen de Fin ook nog eens blaren op zijn banden kreeg, gingen zijn rondetijden nog verder omhoog. Dat hij, ondanks alle problemen, toch nog het podium wist te behalen op een circuit waar hij nog nooit de finish had gezien, stemde Räikkönen tevreden. "De balans van de auto was echt dramatisch, ik kon ook niet het volle vermogen van de motor gebruiken. Vandaar dat ik goed kan leven met de derde plek", aldus de Fin.