FIFA heft schorsing Griekenland op

Griekenland krijgt toch de kans zijn Europese titel te verdedigen. De FIFA heeft besloten om de internationale schorsing van de Grieken op te heffen.

Vorige maand kwam de FIFA tot het besluit om de Grieken uit te sluiten voor al het internationale voetbal. De reden voor de uitsluiting was dat de de Griekse regering zich teveel bemoeide met het beleid van de nationale Griekse voetbalbond.

De minister van Sport, George Orfanos, heeft er nu met een wetswijziging voor gezorgd dat er aan die ongewenste bemoeienis een einde is gekomen. "Naar aanleiding van deze beslissing heeft de FIFA besloten dat de voetbalfederatie nu in een positie verkeert waarin het de regels van zowel de FIFA als de UEFA kan respecteren. Het resultaat hiervan is dat de onlangs opgelegde schorsing wordt opgeheven," aldus een officiële verklaring van de FIFA.

De Griekse nationale ploeg kan nu weer meedoen aan de kwalificatieronde voor het EK in 2008. In 2004 waren de Grieken de verrassing van het toernooi, door de Europese titel voor zich op te eisen. Ook kunnen de clubs dit seizoen toch meedoen aan de Champions League, UEFA Cup en Intertoto Cup.

Submitter: Svensational Bron: VI