Ferrari tevreden na vrije trainingen

Het circuit van Imola is één van de twee thuiscircuits voor het team van Ferrari. Vaak presteert het Italiaanse team daar goed en ook de vrije trainingen vandaag gingen prima. In de eerste sessie was Michael Schumacher de snelste man, uiteindelijk eindigden Schumacher en Felipe Massa als respectievelijk tweede en vijfde.

Schumacher was dan ook erg tevreden over de dag van vandaag. Volgens de Duitser heeft het team op verschillende plaatsen progressie weten te boeken. "We zijn blij met het werk dat we vandaag hebben gedaan en dat stemt me positief. Ik zie geen reden om pessimistisch te zijn. We hebben vooruitgang geboekt op verschillende plaatsen en ook al zijn het kleine dingen, als je ze allemaal bij elkaar optelt, kan het een grote stap voorwaarts zijn. Het gehele pakket werkt beter en de auto is sneller. Ik denk dat we morgen voor de pole kunnen gaan en zelfs de race kunnen winnen op zondag."

Ook Schumachers teamgenoot Felipe Massa was tevreden. "Al met al ben ik tevreden met wat we vandaag hebben bereikt. Ik heb dezelfde set banden gebruikt in de twee uur training om me op die manier zo goed mogelijk voor te bereiden op de race. Ik ben blij om voor het eerst als Ferrari-coureur op Imola te zijn en hopelijk kunnen we de fans iets geven om voor te juichen."