Nadal met gemak langs Coria

Roger Federer en Rafael Nadal hebben zich zonder moeite geplaatst voor de halve finales in Monte Carlo. Verder zijn ook Fernando Gonzalez en Gaston Gaudio doorgedrongen tot de laatste vier.

De eerste wedstrijd van de dag was die tussen Gaudio Gaudio en Tommy Robredo. Op voorhand leek dit een spannend duel te gaan worden, maar daar kwam niets van terecht. Vooral in de eerste set was de Argentijn heer en meester. In de tweede set ging het Robredo beter af, maar een break van Gaudio op 4-3 luidde zijn ondergang in. De voormalig winnaar van Roland Garros bracht uiteindelijk de cijfers van 6-1 6-3 op het bord.

Daarna kwamen de winnaars van Monte Carlo 2004 en 2005 het Centre Court op, oftewel Coria tegen Nadal. De kleine Zuid-Amerikaan begon uitstekend aan de wedstrijd, hij pakte een snelle 2-0 voorsprong. Maar daarna ging alles mis voor Coria. Nadal begon het spel naar zich toe te trekken en won maar liefst elf games op rij. De Spanjaard hoefde er nog maar één af te geven en won met 6-2 6-1. Bij de laatste vier ontmoet hij Gaudio.

Roger Federer had net als Nadal geen enkele moeite in zijn partij. Hij veegde David Ferrer met 6-1 6-3 van de baan. Na een eentonige eerste set, waarin de nummer één van de wereld zijn tegenstander alle hoeken van het veld liet zien, kwam er een leuke tweede set. Na breaks over en weer was Ferrer echter niet in staat Federer te stoppen.

Uitslagen Monte Carlo – Kwartfinales:
R. Federer (Zwi/1) – D. Ferrer (Spa/8) 6-1 6-3
F. Gonzalez (Chi/12) – I. Ljubicic (Kro/4) 7-5 6-1
G. Gaudio (Arg/7) – T. Robredo (Spa/15) 6-1 6-3
R. Nadal (Spa/2) – G. Coria (Arg/6) 6-2 6-1

Halve finales:
R. Federer (Zwi/1) – F. Gonzalez (Chi/4)
G. Gaudio (Arg/7) – R. Nadal (Spa/2)