Van Gaal geeft AZ nog 30 procent kans

De trainer van AZ, Louis van Gaal, geeft zijn ploeg nog dertig procent kans om de tweede en beslissende ronde in de hoogste play-offs van de eredivisie te bereiken. Van Gaal zei dit na de 3-1 nederlaag tegen FC Groningen.

"Op Europees niveau hebben we bewezen dat we kunnen terugkomen van een achterstand. Zondag thuis met 2-0 winnen is mogelijk. We zijn niet kansloos, maar de voorsprong van FC Groningen is groot," aldus Van Gaal.

De trainer van de Alkmaarders moest wederom constateren dat zijn ploeg door de Noorderlingen, dat eerder dit seizoen de Alkmaarders al op 0-0 en 1-1 hield, was afgetroefd op mentale en fysieke kracht. "Wij konden het weer niet brengen en Groningen wel. Door een gebrek aan agressie, beleving en wilskracht hebben wij het hier zelf laten liggen."

Ron Jans, de winnende coach, baalde van de treffer van Jaliens in de extra tijd. "Daardoor ging ik toch met een rot gevoel naar binnen. Het kan nu nog heel vervelend worden in Alkmaar. Maar ik ga er toch met een goed gevoel heen. Mentaal kan mijn ploeg veel aan. Dat hebben we in deze wedstrijd tegen AZ laten zien."