Archie Thompson genoemd in omkoopschandaal

De zender VRT heeft de naam van Archie Thompson genoemd in het Belgische omkoopschandaal. De spits van PSV speelde vorig jaar bij Lierse SK, één van de clubs die betrokken is in dit schandaal.

Voorzitter Leo Theyskens zei in het middagjournaal van de Belgische zender dat er weer nieuwe spelers verdacht worden wedstrijd gemanipuleerd te hebben. Ondanks dat Theyskens geen namen noemde, concludeerde de VRT dat het om vier spelers zou gaan, waaronder dus ook de Australiër Archie Thompson.

Op deze speculatie had PSV-voorzitter Rob Westerhof het volgende commentaar: "Wij zullen vrijdag aan Thompson vragen of hij door de Belgische autoriteiten is benaderd in deze zaak. Ik hoop dat het niet zo is, want spelers die gerommeld hebben kunnen we bij PSV niet gebruiken. Maar we moeten afwachten; goedertrouw wordt aangenomen, kwadertrouw moet bewezen worden."

Inmiddels is spelersmakelaar Pietro Allata, één van de spillen in het omkoopschandaal, op vrije voeten gesteld. Hij blijft verdachte in deze zaak, maar de Belgische justitie vindt het niet langer nodig om hem vast te houden.