Midland verhuist niet naar Rusland

Midland F1 rijdt komend seizoen onder de Russische nationaliteit en werkt nauw samen met verschillende Russische bedrijven. Toch is eigenaar Alex Shnaider niet van plan de thuisbasis naar Rusland te verplaatsen.

De Russische Canadees Alex Shnaider probeert sinds het opkopen van Jordan het team een meer Russisch tintje te geven. Deels vanwege zijn persoonlijke banden met het land, maar ook omdat het een belangrijke groeimarkt is voor zijn bedrijf Midland. Zo zocht hij samenwerking met verschillende Russische bedrijven en heeft hij aangegeven Russen voor het F1-team te willen inhuren als personeel en als rijders.

De geruchten dat het F1-team Engeland zou verlaten en naar Rusland zou verhuizen ontkent hij echter: "We hebben geen plannen om een ontwerpteam te verhuizen. Als we Russen inhuren dan zorgen we voor visa en brengen we ze hierheen."

Ook geeft de eigenaar toe dat het nog niet storm loopt met de gehoopte Russische sponsoring voor zijn team. Hij verwacht echter dat Formule 1 de komende jaren in populariteit zal winnen in Rusland en vindt dat binnen de komende vijf jaar er een Grand Prix in Moskou zou moeten worden verreden.