Di Luca gaat voor Giro en WK

In 2005 kende Danilo di Luca een erg succesvol seizoen, waarin hij het eerste ProTour-klassement won. Komend jaar stelt hij ander doelen. Hij wil proberen de Giro d'Italia en het WK in Salzburg te winnen.

In 2005 sloeg Di Luca met name in het begin van het wielerseizoen zijn slag. De Italiaan won de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl en werd vierde in de Giro. Door her en der in het seizoen nog meer ProTour-punten te pakken, won hij uiteindelijk dat klassement. Dit jaar heeft hij echter andere overwinningen in gedachte.

Hij vertelde op de presentatie van de Liquigas-ploeg: "Ik zal de Giro proberen te winnen. Ook al zal het erg moeilijk zijn met zo veel klimetappes achter elkaar, maar ik bereid me er op voor. De Giro ziet er zwaarder en spectaculair uit dit jaar, dus zal er waarschijnlijk meer tijdsverschil tussen de renners zitten aan het eind. Er is niet één etappe die eruit springt, dus zal je constant goed moeten rijden."

De klassiekers vormen voor hem dit jaar geen doel: "Ik denk niet dat ik de klassiekers zal missen en ik zal ze in ieder geval rijden, maar nier om te winnen. Het is wel leuk om in de trui met nummer 1 te starten."

Zijn tweede seizoensdoel na de Giro zal het WK in Salzburg zijn. Di Luca denkt dat het parkoers hem ligt en dat hij dan genoeg tijd heeft gehad om te herstellen van de Giro.