Newey: "Eerst snelle auto, dan topcoureurs"

Adrian Newey, die vandaag begint bij Red Bull Racing als hoofdontwerper, dringt er bij zijn nieuwe werkgever op aan om niet aan het binnenhalen van grote coureurs te denken, maar de energie in een goede auto te steken.

Newey, die tijdens de succesvolle jaren negentig bij Williams overstapte naar McLaren en daar Häkkinen aan twee wereldtitels hielp, raadt Red Bull aan om de juiste prioriteiten te stellen. "Op een gegeven moment zal het aantrekken van een grote naam onze ambitie zijn, maar we moeten eerst met David Coulthard en de jonge coureurs de auto sneller maken." aldus Newey in het tijdschrift Autosport.

"Ongeacht het te ontvangen salaris zal een top vijf-coureur alleen bij een team willen rijden als hij een reëele kans heeft om races te winnen." Newey vindt dat alleen veel geld geen lokaas zou moeten worden om een topcoureur mee binnen te halen. Dat neemt niet weg dat de Brit graag met Michael Schumacher zou willen werken, als hij die kans zou krijgen, maar: "Ons eerste doel is het ontwikkelen van de auto. Pas als we hebben bewezen dat we dat kunnen, kunnen we de beste coureurs gaan inlijven."