Doornbos 24 januari weer in de wagen

Red Bull-coureur Robert Doornbos heeft verklaard op 24 januari te testen. Op het circuit van Barcelona zal hij voor het eerst kennis maken met de RB2.

In de eerste test in 2006 van het team zal Doornbos echter nog niet rijden. "Volgende week zullen David Coulthard en Christian Klien 2006 aftrappen in Jerez de la Frontera", aldus Doornbos. Het team is daar meerdere dagen van de partij. Ook veel andere teams zullen komende week rijden op Jerez.

"Ikzelf ga weer testen vanaf 24 januari op Barcelona. We rijden dan alleen nog maar met de nieuwe wagen, dus dat zal mijn eerste kennismaking worden met de het nieuwe chassis en de Ferrari-motor. David vertelde me dat de RB2 een 'sexy' ding is, dus ik kan haast niet wachten", liet de Rotterdammer weten.

Na zijn wintersportvakantie is hij naar de Red Bull fabriek gevlogen om een stoeltje te passen. "Omdat de bedrading en de ECU toch een beetje anders liggen in de RB2, heb ik een nieuw stoeltje laten schuimen voor mijn aanstaande testsessies. Omdat ik vrij lang ben (1.82m, red.) is het altijd zoeken naar de laatste millimeters om comfortabel te zitten, maar dat is weer prima gelukt. Ik houd er namelijk van om erg laag in de auto te zitten, zodat ik net nog het topje van mijn voorbanden zie."