Ferrari: Chassis is niet goed

De Ferrari F2005 werd begin dit jaar gepresenteerd als 'de beste Ferrari ooit'. Helaas kon hij zijn voorganger niet doen vergeten.

Michael Schumacher en Ferrari doen dit jaar niet mee voor de grote prijzen. De wereldkampioen van de afgelopen vijf jaar kan dit jaar de titel vergeten, en ook Ferrari kan slechts nog strijden om de derde plaats bij de constructeurs. De slechte prestaties van dit seizoen werden in Maranello vooral richting de banden geschoven. Bridgestone zou geen goede band hebben gemaakt voor dit seizoen en daardoor kon Ferrari niet meekomen. Technisch-directeur Ross Brawn steekt nu echter de hand in eigen boezem.

"We schieten tekort als we de aërodynamische prestaties van dit jaar vergelijken met vorig jaar. We hebben gewoon te weinig vooruitgang geboekt. De concurrentie heeft ons weten te achterhalen omdat wij onze grenzen niet wisten te verleggen," aldus Brawn. De F2005 is niet ontworpen door Rory Byrne, die de laatste jaren wel verantwoordelijk was voor de aërodynamica, maar door Aldo Costa. Brawn gaat verder: "De F2005 heeft zeker ook sterke punten. Bijvoorbeeld de remkracht, maar deze sterke punten wegen niet op tegen de zwaktes van de bolide. Er hebben zeer ingrijpende veranderingen plaatsgevonden in de winter, en wij konden simpelweg het verloren terrein niet goed maken."