FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 18 september 2005

Siemens schrapt duizenden banen

Het Duitse elektronicaconcern Siemens gaat wereldwijd 4224 arbeidsplaatsen schrappen bij zijn verlieslijdende communicatiedivisie Siemens Com. Daardoor zullen in Duitsland meer dan 2800 banen verdwijnen.

Siemens verklaarde via een woordvoerster dat topman Klaus Kleinfeld maandag tekst en uitleg zal geven over de plannen.Vooral in de zakelijke communicatie wordt flink het mes gezet. Bij dit onderdeel, genaamd Enterprise, gaan 2838 banen weg, waarvan 2049 in Duitsland.

Eind 2004 had Siemens wereldwijd 430.000 mensen in dienst. Daarvan zijn er 165.000 werkzaam in Duitsland.

Opgewonden damesvoetbalfan aangehouden

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Den Bosch is zaterdagmiddag bij amateurvoetbalclub TGG een 34-jarige schennispleger aangehouden. De man zou langs de lijn bij een damesvoetbalwedstrijd onzedelijke handelingen met zijn geslachtsdeel hebben verricht.

Eén van de grensrechters zag de man bezig, en riep vervolgens de wedstrijdcoördinator erbij. Deze laatste heeft de schennispleger aan de politie overgedragen. De 34-jarige is overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten.

Krylia onderuit, Rapid wint

Krylia Sovetov Samara, dat afgelopen donderdag nog AZ met 5-3 versloeg, is na de knappe prestatie toch onderuit gegaan in de eigen competitie en moet blijven vrezen voor degradatie.

In de wedstrijd werden ze door Shinnik Yaroslavl met 3-1 verslagen. Van een vertrouwensboost door de winst tegen AZ was dus duidelijk geen sprake.

Rapid Boekarest, de tegenstander van Feyenoord in de UEFA Cup, boekte de tweede winst van het seizoen. Het nog altijd puntloze Pandurii Lignitul Targu Jiu werd met gemak met ruime cijfers (3-0) opzij gezet.

Snelweg bezaaid met wasmachines na ongeluk

Icoon Binnenlands nieuwsOp de A35 bij het Twentse Borne is vanochtend letterlijk een lading wasmachines van de vrachtwagen gevallen. Op het verkeersblad met de A1 wist een Poolse chauffeur zijn wagen niet meer onder controle te houden, waarna deze kantelde. De honderdtachtig wasmachines in de laadruimte kwamen verspreid over de weg te liggen.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 9.00 uur. Gedurende enkele uren moest een rijstrook worden afgesloten. Rond 13.00 uur is de vrachtwagen weggetakeld. Hiervoor werd het verkeer op de snelweg korte tijd via Almelo omgeleid. Het vrachtverkeer werd op dat moment stilgelegd bij de grensovergang bij Oldenzaal.

Plaza langer bij Comunidad

Ruben Plaza, de nummer zes van de Vuelta van dit jaar, heeft zijn contract bij de ploeg van Vicente Belda met twee seizoenen verlengd. De Spanjaard vertrekt dus niet naar Caisse d'Epargne, zoals eerder werd gemeld.

De 25-jarige Plaza heeft zijn contractverlenging te danken aan een zéér sterk seizoen in dienst van Comunidad-Valenciana. Naast een topnotering in het eindklassement van de Vuelta wist de 25-jarige renner namelijk ook de GP Internacional en de Ronde van Aragon op zijn naam te schrijven.

Halve marathon kost leven vier deelnemers

Icoon opmerkelijk nieuwsIn het Engelse Newcastle is een halve marathon overschaduwd door de dood van vier deelnemers. Naar alle waarschijnlijk werden de mannen getroffen door een hartaanval. Volgens de politie in de Noord-Engelse plaats is er geen verband tussen de vier tragische voorvallen.

Een groot deel van de 50.000 deelnemers aan de 25e editie van de Great North Run zou hebben geklaagd over de hitte tijdens de wedstrijd. Eritreeër Zersenay Tadesse won de wedstrijd bij de mannen. Hij deed dat in een tijd van 59.05, een verbetering van het wereldrecord halve marathon van 11 seconden. De Ethiopische Derartu Tulu was bij de vrouwen de sterkste.

Hearts houdt stand in Schotland

In Schotland is Hearts nog altijd goed bezig. De koploper won voor de zevende maal op rij, dit keer van Iverness C.T. Celtic en de Glasgow Rangers bleven in het spoor.

Hearts, de verrassende nummer één in de Schotse Premier League, won nipt van Inverness C.T. Het werd 1-0, door een doelpunt van Skacel. Celtic hield het verschil met de koploper op vijf punten. Het won uit bij Hibernian met 1-0, door een vroeg doelpunt van Stilian Petrov.

Kampioen Glasgow Rangers wist ook in het spoor te blijven. De Rangers wonnen overtuigend met 3-0 van Kilmarnock, door goals van Prso, Ferguson en Greer. In de onderste regionen verloren alle clubs hun wedstrijden. Falkirk verloor met maar liefst 5-0 van Motherwell, Dunfermline moest thuis buigen voor Aberdeen (0-2) en Livingston zag Dundee United de punten pakken (2-0).

Uitslagen speelronde zeven:

Dundee United - Livingston 2-0
Motherwell - Falkirk 5-0
Iverness C.T - Hearts 0-1
Dunfermline - Aberdeen 0-2
Glasgow Rangers - Kilmarnock 3-0
Hibernian - Celtic 0-1

Stand na zeven speelronden:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1 Hearts 720-421
2 Celtic 717-816
3 Rangers 713-813
4 Hibernian 711-713
5 Kilmarnock 716-1313
6 Motherwell 718-1610
7 Aberdeen 710-910
8 Inverness C.T 77-78
9 Dundee United 710-138
10 Falkirk 74-164
11 Dunfermline 74-132
12 Livingston 72-181

Topscorers:

1. Hartson - Celtic - 6 goals

Bikini Stelen

We hebben tegenwoordig al veel programma's waar iemand wordt gefilmd met een verborgen camera. Deze programma's worden natuurlijk in vele landen gebruikt om mensen voor de gek te houden.
De mensen die worden gefilmd vinden het meestal niet leuk wat ze allemaal moeten doen. Maar naderhand kunnen ze er altijd om lachen. De gast in het volgende filmpje is ook het slachtoffer van een verborgen camera show en hij moet iets stelen voor een leuke meid in een bikini. Zal hij het doen, of niet?

Fed-Cup prooi voor Rusland

De Russische tennissters hebben de Fed Cup-titel geprolongeerd. De beslissing viel pas in het dubbelspel.

In zeven kwartier won het Russische koppel Dinara Safina/Elena Dementieva met 6-4, 1-6 en 6-3 van de Franse tegenstrevers Mary Pierce/Amélie Mauresmo. In de 26 games vielen liefst zestien breaks te noteren. Safina kreeg de eer de wedstrijd uit te serveren. Aanvankelijk zou Douchevina acteren aan de zijde van Dementieva, maar de Russische captain besloot op het laatste moment Safina op te laten draven.

De nederlaag is voor Frankrijk een hard gelag want hij werd geleden in eigen huis, op Roland Garros. De ontmoetingen tussen Frankrijk en Rusland hebben de laatste jaren altijd spektakel geboden, vooral omdat die landen wel aantreden met de beste tennissters. De Amerikaanse dames laten vaak verstek gaan. De winst van Rusland was vooral te danken aan Elena Dementieva, die naast het dubbelspel ook haar twee enkelspelen wist te winnen. Anastasia Myskina verloor haar twee partijen.


Finale Fed-Cup 2005: Frankrijk – Rusland 2-3:
Pierce – Dementieva 6-7, 6-2, 1-6
Mauresmo – Myskina 6-4, 6-2
Mauresmo – Dementieva 4-6, 6-4, 2-6
Pierce – Myskina 4-6, 6-4, 6-2
Mauresmo/Pierce – Safina/Dementieva 4-6, 6-1, 3-6

Milan, Udinese falen in Italië

AC Milan en Udinese zijn de grote verliezerers dit weekend in de Serie A. De clubs zagen de concurrenten Juventus en Internazionale winnen, maar verloren zelf.

Na een succesvolle week in Europa (AC Milan, Juventus, Internazionale en Udinese wonnen allemaal in de Champions League), werd dit weekend de derde speelronde gespeeld. AC Milan kende een slechte dag, want uit bij Sampdoria werd met 2-1 verloren. Gilardino zorgde nog wel voor de 0-1 voorsprong, maar Bonazzoli en Tonetto zorgden voor de overwinning van Sampdoria.

Juventus wist te profiteren van het puntverlies van de Milanezen. In Turijn tegen Ascoli was Alessandro Del Piero de grote man, hij scoorde tweemaal. Alfredo Cariello redde nog wel de eer, maar kon het 2-1 verlies van Ascoli niet voorkomen. Ook stadsgenoot Internazionale wist uit te lopen op AC Milan. Met goals van Martins, Stankovic en Cruz won Inter met 3-0 van Lecce.

Udinese, de verrassing van vorig jaar, verloor voor de eerste keer dit seizoen. In een doelpuntrijk duel tegen Fiorentina moest het met 4-2 buigen. Luca Toni scoorde twee keer voor Fiorentina en bracht zijn totaal op vier. Met zeven punten doet Fiorentina goed mee in de Italiaanse top, net zoals Lazio Roma en Palermo. Lazio won met 3-1 van Treviso en Palermo won 2-1 uit bij Sienna.

Uitslagen derde speelronde:

Parma - Empoli 1-0
Internazionale - Lecce 3-0
Cagliari - Messina 1-1
Fiorentina - Udinese 4-2
Juventus - Ascoli 2-1
Lazio Roma - Treviso 3-1
Reggina - Chievo Verona 1-3
Sampdoria - AC Milan 2-1
Siena - Palermo 1-2
Livorno - AS Roma (vanavond)

Stand na drie speelronden:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1 Juventus 37-19
2 Fiorentina 38-57
3 Lazio Roma35-27
4 Palermo 36-47
5 Livorno 23-16
6 Inter 38-36
7 Chievo Verona34-26
8 Sampdoria 36-56
9 Udinese 34-46
10 AC Milan 35-44
11 Parma 32-24
12 AS Roma 23-13
13 Siena 34-63
14 Cagliari 33-42
15 Messina 33-42
16 Ascoli 32-32
17 Lecce 31-51
18 Reggina 33-90
19 Treviso 31-70
20 Empoli 30-60

Topscorers:

1. Luca Toni - Fiorentina - 4 goals.

Primeur voor Roda-buitenlanders

Roda JC-trainer Huub Stevens heeft in het thuisduel tegen Willem II (0-2) voor een opvallende primeur gezorgd. Voor het eerst in de historie van de eredivisie stonden er elf buitenlanders van één club tegelijkertijd in het veld.

Het opmerkelijke feit deed zich voor in de 68e minuut, toen Stevens Gregoor van Dijk wisselde voor de Nieuw-Zeelander Vicelich. Vanaf dat moment tot het eindsignaal stonden de buitenlanders Kujovic (Servië en Montenegro), Bodnár (Hongarije), Voigt (Duitsland), Kah (Noorwegen), Lachambre (België), Cissé (Ivoorkust), Oper (Estland), Sergio (Brazilië), Bödör (Hongarije), Filipovic (Servië en Montenegro) en Vicelich (Nieuw-Zeeland) binnen de lijnen voor Roda JC. Stevens begon ook nog eens met Van Dessel (België) en Sonko (Gambia) in de basis.

Engeland: Chelsea loopt uit

Chelsea heeft al vroeg in het seizoen een gaatje geslagen met de voornaamste titelpretendenten. Zelf won Chelsea bij het nog ongeslagen Charlton Athletic, terwijl de topper tussen Manchester United en Liverpool geen doelpunten opleverde.

Chelsea kwam zaterdag al in actie tijdens de topper tegen Charlton Athletic. The Blues konden pas in de tweede helft het krachtsverschil in doelpunten omzetten: 0-2. Na 55 minuten veroverde Makelele de bal op het middenveld en bracht Essien vervolgens Crespo in stelling. De Argentijn kopte knap raak. Vijf minuten later gooide Arjen Robben – bezig aan een matige wedstrijd – het duel prachtig op slot. De Groninger nam de bal eerst knap aan, alvorens het leer in de kruising te schieten. Chelsea heeft nu al zeven officiële wedstrijden geen doelpunt te hoeven incasseren. In de competitie heeft de ploeg van Mourinho bovendien nog geen puntverlies geleden.

Chelsea zag Liverpool en Manchester United in hun onderlinge ontmoeting niet verder komen dan een 0-0 gelijkspel. Op Anfield Road werd het een wedstrijd zonder veel kansen, al was Van Nistelrooij met een lobje dichtbij een treffer en onderscheidde Gerrard zich aan de kant van Liverpool. Van der Sar steekt echter in een uitstekende vorm en dat liet hij weer zien vanmiddag. Manchester en Liverpool zien door hun puntendeling het verschil met Chelsea wel groeien tot respectievelijk vier en zes verliespunten. Arsenal, dat morgen in actie komt, heeft ook al zes verliespunten achterstand.

Het Tottenham Hotspur van Martin Jol kwam voor de vierde achtereenvolgende keer niet tot een zege. Bij Aston Villa werd het 1-1. Daarmee mag Spurs nog tevreden zijn, want Keane maakte pas twaalf minuten voor tijd de gelijkmaker. Het was een wonderschone treffer van de Ier. In de beginfase had James Milner de ploeg uit Birmingham op voorsprong gezet. Wilfred Bouma maakte bij een stand van 1-0 hands en veroorzaakte daardoor een penalty. De ex-PSV’er haalde opgelucht adem toen keeper Sörensen de inzet van Defoe onschadelijk maakte.

Michael Owen maakte in de uitwedstrijd tegen Blackburn Rovers zijn eerste doelpunt voor Newcastle United. De voormalige boy wonder zag zijn ploeg met 0-3 winnen op Ewood Park. Ook Alan Shearer scoorde na lange tijd weer eens. Een oud-speler van Newcastle, Gary Speed, besliste het duel tussen Bolton Wanderers en Manchester City. City domineerde de hele wedstrijd, trof vijf keer het aluminium, maar kreeg in de blessuretijd een schlemielige strafschop tegen. Speed bleef koel en dompelde de fans van City in rouw.

Uitslagen 6e Speeldag:
Charlton Athletic – Chelsea 0-2
Sunderland – West Bromwich Albion 1-1
Fulham – West Ham United 1-2
Aston Villa – Tottenham Hotspur 1-1
Portsmouth – Birmingham City 1-1
Blackburn Rovers – Newcastle United 0-3
Liverpool – Manchester United 0-0
Manchester City – Bolton Wanderers 0-1
Wigan Athletic – Middlesbrough 1-1
Arsenal – Everton – maandag


Stand na zes speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea61812 - 0
2Charlton Atheltic5128 - 3
3Manchester United5116 - 1
4Bolton Wanderers6117 - 4
5Manchester City6117 - 5
6West Ham United51010 - 4
7Tottenham Hotspur695 - 3
8Middlesbrough686 - 7
9Wigan Athletic576 - 7
10Arsenal467 - 4
11Liverpool461 - 0
12Aston Villa665 - 9
13Portsmouth655 - 8
14Newcastle United654 - 7
15Birmingham City655 - 9
16Fulham655 - 9
17West Bromwich Albion656 - 11
18Blackburn Rovers653 - 8
19Everton431 - 4
20Sunderland613 - 10


Topscorers:
Bent – Charlton Athletic – 5
Harewood – West Ham United – 4
Horsfield – West Bromwich Albion – 4
Van Nistelrooij – Manchester United – 4

Di Luca bijna zeker van zege in ProTour

Danilo Di Luca kan de eindzege in de ProTour bijna niet meer ontgaan. De Italiaan van Liquigas - Bianchi leidt de dans met 69 punten voorsprong op Jan Ullrich. De Duitser maakte vandaag echter via zijn zaakwaarnemer bekend het seizoen voor bekeken te houden.

Ullrich was aanvankelijk van zins om Di Luca van zijn troon te stoten door in Zürich toe te slaan, maar de Tourwinnaar van 1997 keert nu toch op zijn schreden terug. ”De hoeveelheid training die hij zou moeten afwerken om deel te nemen aan één koers is niet in verhouding. Hij zal nu eerder beginnen aan de voorbereiding voor 2006,” was de uitleg van Ullrichs zaakwaarnemer. Daardoor kan Di Luca – mirakels uitgezonderd – de winst in de ProTour niet meer ontgaan. De nummer drie Lance Armstrong is inmiddels al even met pensioen. Beste Nederlander is Michael Boogerd die nu dertiende staat. Thomas Dekker bekleedt de dertigste positie.

Stand Individueel:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Punten:
1.D. Di LucaITALIQ209
2.J. UllrichDUITMO140
3.L. ArmstrongUSADIS139
4.A. VinokourovKAZTMO136
5.L. LeipheimerUSAGER131
6.B. JulichUSACSC130
7.G. HincapieUSADIS129
8.A. PetacchiITAFAS128
9.D. RebellinITAGER126
10.T. BoonenBELQUI121
13.M. BoogerdNEDRAB100
30.T. DekkerNEDRAB66
45.P. WeeningNEDRAB44


Stand Ploegen:

Positie:Ploeg:Land:Punten:
1.CSCDEN338
2.RabobankNED314
3.Davitamon-LottoBEL303
4.PhonakZWI301
5.Saunier DuvalSPA287
6.Liberty SegurosSPA279
7.Discovery-ChannelUSA255
8.GerolsteinerDUI251
9.T-MobileDUI237
10.Crédit AgricoleFRA234
20.Francaise des JeuxFRA119


Stand Landen:

Positie:Land:Punten:Ploegen in ProTour:
1.Italië6414
2.Verenigde Staten5591
3.Spanje4414
4.Duitsland3652
5.Nederland2801


Kalender ProTour:
25-09: WK in Madrid
02-10: Kampioenschap van Zürich
09-10: Parijs-Tours
15-10: Ronde van Lombardije

Ferrari: Chassis is niet goed

De Ferrari F2005 werd begin dit jaar gepresenteerd als 'de beste Ferrari ooit'. Helaas kon hij zijn voorganger niet doen vergeten.

Michael Schumacher en Ferrari doen dit jaar niet mee voor de grote prijzen. De wereldkampioen van de afgelopen vijf jaar kan dit jaar de titel vergeten, en ook Ferrari kan slechts nog strijden om de derde plaats bij de constructeurs. De slechte prestaties van dit seizoen werden in Maranello vooral richting de banden geschoven. Bridgestone zou geen goede band hebben gemaakt voor dit seizoen en daardoor kon Ferrari niet meekomen. Technisch-directeur Ross Brawn steekt nu echter de hand in eigen boezem.

"We schieten tekort als we de aërodynamische prestaties van dit jaar vergelijken met vorig jaar. We hebben gewoon te weinig vooruitgang geboekt. De concurrentie heeft ons weten te achterhalen omdat wij onze grenzen niet wisten te verleggen," aldus Brawn. De F2005 is niet ontworpen door Rory Byrne, die de laatste jaren wel verantwoordelijk was voor de aërodynamica, maar door Aldo Costa. Brawn gaat verder: "De F2005 heeft zeker ook sterke punten. Bijvoorbeeld de remkracht, maar deze sterke punten wegen niet op tegen de zwaktes van de bolide. Er hebben zeer ingrijpende veranderingen plaatsgevonden in de winter, en wij konden simpelweg het verloren terrein niet goed maken."

Politieke patstelling dreigt in Duitsland

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Merkel versus SchröderVolgens de eerste exit-polls die na het sluiten van de stemlokalen in Duitsland bekend zijn gemaakt is het christen-democratische CDU/CSU de grootste partij geworden. Tot ieders verrassing is de partij van Angela Merkel echter een paar procent achteruitgegaan, en komt ze slechts uit op ruim 35 procent.

Dat is maar nipt groter dan de SPD van de regerende bondskanselier Gerhard Schröder, die 34 procent haalt. De winnaars van de Duitse verkiezingen blijken de liberale FDP, die op ruim 10 procent uitkomt, en de Linkspartei, een verbond tussen de PDS en afvallige SPD'ers, die op 8,5 procent uitkomt. De Grünen komen uit op 8,2 procent, wat een minimaal verlies is.

Met deze uitslag verliest de huidige coalitie van SPD en Grünen de meerderheid in het parlement. Ook CDU/CSU en FDP komen echter niet in de buurt van de 50 procent. Hiermee dreigt een politieke patstelling, aangezien CDU/CSU en SPD in de campagne herhaaldelijk aangaven niet elkaar te willen regeren. De Linkspartei is voor Schröder geen optie om de oude coalitie aan te vullen, zo liet de Duitse leider na het bekend worden van de exit-polls opnieuw weten. De liberale FDP is dat wel, maar het is nog onduidelijk of de partij van aanvoerder Guido Westerwelle daar trek in heeft.

Uitslag volgens de exit-poll van tv-zender ARD:

 zetelsperc.+/-
SPD21234,0-4,5
CDU/CSU21935,2-3,3
Grünen518,2-0,4
FDP6410,2+2,8
Linkspartei528,4+4,4
Overig03,90

FOK! Album Top 100 Allertijden

Net als voorgaande jaren organiseert menjo in het Muziekforum weer een FOK! Album Top 100 Allertijden.

Deze lijst van honderd albums wordt elk jaar uit ingestuurde lijstjes van FOK!kers samengesteld. De top tien van vorig jaar was (met tussen haakjes de uitslag in 2003):

1 (2) Radiohead - OK Computer
2 (1) Nirvana - Nevermind
3 (10) Red Hot Chili Peppers - Californication
4 (3) Tool - AEnima
5 (19) Pearl Jam - Ten
6 (32) Massive Attack - Mezzanine
7 (17) REM - Automatic For The People
8 (-) Oasis - (What's The Story) Morning Glory?
9 (21) Air - Moon Safari
10 (9) Smashing Pumpkins - Mellon Collie And The Infinite Sadness

De complete lijst kun je in onderstaand topic vinden.

Lijkt je dit leuk of ben je van mening dat een bepaald album er per se in moet, ga dan naar FOK! album top 100 allertijden 2005 en stuur ook een lijst in! Let wel goed op hoe je de lijstjes in moet sturen, want dat is anders dan voorgaande jaren.

De uitslag zal rond midden oktober bekend worden gemaakt.

'Plagiëren? Dan niet afstuderen!'

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Mark RutteStaatssecretaris van Onderwijs Mark Rutte is er voorstander van om studenten die bij hun afstudeerscriptie plagiaat plegen keihard te straffen. Volgens de VVD-politicus moet de frauderende student de mogelijkheid tot afstuderen in de studierichting waarmee ze bezig waren worden ontnomen. Dat meldt Rutte in een interview in Opzij.

Onlangs werd al bekend dat de politicus het sanctiebeleid voor plagiërende studenten op de schop wil nemen. Momenteel is de straf voor het overnemen van complete teksten nog maximaal een jaar schorsing, maar volgens Rutte is dat niet streng genoeg. "Ik laat onderzoeken of je mensen, die hun afstudeerscriptie hebben overgeschreven niet helemaal kunt uitsluiten van die studie. Dat betekent dat ze nooit meer in dat beroep werkzaam kunnen worden. Ja, dat is heel streng, maar ik vind het ook erg dat je zo'n belangrijk stuk van een ander overschrijft", aldus de staatssecretaris in Opzij.

Nadal verslaat Coria in finale Peking

Rafael Nadal heeft het ATP-toernooi van Peking gewonnen. De 19e jarige Spanjaard had iets minder dan twee uur nodig om zich van Guillermo Coria te ontdoen: 5-7, 6-1 en 6-2.

Het was de derde keer dit jaar dat Nadal en Coria elkaar ontmoetten in een finale. Tijdens de Masterstoernooien van Rome en Monte Carlo op gravel was Nadal telkens de beste. Vandaag was dat niet anders op het hardcourt van Peking. Coria startte uitmuntend door Nadal al vroeg twee keer te breaken, maar Nadal was in het vervolg van de partij niet te stoppen. Het is al de tiende titel van de Spanjaard in 2005, waarmee hij Federer evenaart. ”Ik was wat agressiever in de tweede en derde set en dat gaf de doorslag. Ik weet dat ik goed uit de voeten kan op hardcourt,” meldde Nadal, die dit jaar al 72 wedstrijden in winst heeft omgezet. Coria was sportief: ”Tegen hem moet je op de limiet spelen om punten te maken. Daardoor maak je altijd wat onnodige fouten.”

Sega demonstreert DS Demo's op de TGS

Op de TGS heeft Sega de download mogelijkheden van de DS uitgebuit om zijn demo's aan het publiek te tonen. Alle bezoekers van de beurs in Tokyo die toevallig hun DS op zak hebben kunnen Sonic Rush, Project Rub 2: WDBCF?, Puyo Pop Fever 2 en Bleach DS downloaden. Inmiddels zijn er ook een aantal slimme bezoekers geweest die de demo's op hun DS opgeslagen lieten en ze bij thuiskomst op internet hebben gepubliceerd.

Politie haalt 'inbreker' van het dak af

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

In Tilburg is afgelopen nacht het vriendje van de dochter des huizes van het dak gehaald. De twintigjarige Tilburger werd aangehouden omdat de bewoners dachten dat het een inbreker zou zijn. Pas toen hij van het dak gehaald werd bleek het het vriendje te zijn van hun zeventienjarige dochter.

Omstreeks 01.00 uur vannacht was de 'verdachte' meerdere schuttingen over geklommen om aan de achterkant van het huis te komen. Op het moment dat hij in de tuin stond werd hij gezien door de moeder die hem niet herkende waardoor ze begon te gillen. De vader scheen met een zaklamp naar buiten en zag de jongen op het platte dak staan. De jongen was bezig om naar het dakkapel te klimmen waarop de vader de politie belde. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zat de jongen op het dakkapel en werd gedwongen er vanaf te komen. Pas toen werd hij herkend door de vader en de moeder van het meisje.

Als verklaring gaf de jongen dat haar ouders niet mocht weten dat hij die nacht bij haar zou blijven slapen, zijn vriendin zou het dakraam voor hem openen. Ook vertelde hij dat ze al negentien maanden een relatie hadden, waar de ouders ook van op de hoogte zouden zijn. Hij heeft beloofd zijn excuses aan te bieden en te stoppen met dit soort nachtelijke acties.

Uitslagen Eredivisie (Week 37)

Icon Sport - VoetbalDit weekend stond de vijfde speelronde in de Nederlandse Eredivisie op het programma. AZ deed goede zaken door concurrent Ajax te verslaan in de eigen Alkmaarderhout (4-2). Daarnaast zag het PSV verliezen tegen FC Groningen (0-1).

Feyenoord en RKC Waalwijk wisten ook hun vijfde wedstrijd in winst om te zetten. Feyenoord won overtuigend van SC Heerenveen (5-1) en RKC Waalwijk won van het verrassende Heracles met 2-0. Beide clubs gaan samen met AZ aan de leiding van de Eredivisie met 15 punten.

Uitslagen:

Vrijdag 16 september:
ADO Den Haag - FC Twente 0-0

Zaterdag 17 september:
Heracles Almelo - RKC Waalwijk 0-2
RBC Roosendaal - Sparta Rotterdam 1-1
NEC - NAC Breda 1-1

Zondag 18 september:
AZ - Ajax 4-2
Feyenoord - SC Heerenveen 5-1
FC Groningen - PSV 1-0
FC Utrecht - Vitesse 1-0
Roda JC - Willem II 0-2

De stand na de vijfde speelronde vind je hier.

-
Meer voetbalnieuws lees je op FOK!voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 18/09/2005

Er werden vandaag vier wedstrijden in de Nederlandse eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

FeyenoordSC Heerenveen 5-1
12' Yildirim 0-1
56' Kuijt 1-1
68' Bahia 2-1
73' Kuijt 3-1
76' Paauwe 4-1
90' Kalou 5-1 (penalty)

Scheidsrechter: v.Dongen.
Toeschouwers: 36.000.
Geel: Lodewijks (Feyenoord), Bosvelt (SC Heerenveen).
Rood: Huntelaar (SC Heerenveen).

Opstellingen:

Feyenoord: Lodewijks, Östlund, Greene, Bahia, Bosschaart, Ghaly (De Guzman/83'), Paauwe, Pardo (Ono/41'), Castelen (Boussaboun/80'), Kuijt, Kalou.

SC Heerenveen: Waterman, Bakkati, Hansson, Seip, Drost, Bosvelt (Nørregaard/88'), Breuer, Prager, Yildirim (Tarvajärvi/85'), Huntelaar, Pranjic.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FC GroningenPSV 1-0
45' Cornelisse 1-0

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 12.500.
Geel: Luirink, Silva (FC Groningen), Lamey (PSV).

Opstellingen:

FC Groningen: Roorda, Silva (Sankoh/82'), Luirink, Kruiswijk, Florén, Matthijs, Buijs (Lindgren/78'), Seedorf, Levtsjenko, Salmon (Nevland/86'), Cornelisse.

PSV: Gomes, Lucius, Reiziger (Beasley/17'), Ooijer, Ball (Lamey/35'), Simons, Afellay (Robert/65'), Cocu, Farfán, Vennegoor, Koné.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FC UtrechtVitesse 1-0
35' Somers 1-0

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 17.300.
Geel: Kruys, Tanghe (FC Utrecht).

Opstellingen:

FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Keller (Van Steensel/57'), Di Tomasso, Braafheid, Tiendalli, Kruys (Tanghe/62'), Somers, v.d.Bergh, Nelisse, Fortuné (Douglas/73').

Vitesse: Wapenaar, Vreven, v.d.Berg, Dingsdag, Swerts, Yakubu, Janssen, Knopper (De Mul/82'), Benson (Esajas/73'), Amoah, Fränkel (Rojer/46').
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Roda JCWillem II 0-2
21' Kerekes 0-1
56' Caluwé 0-2

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 12.200.
Geel: Lachambre, Poer (Roda JC), Kerekes, Fehér (Willem II).

Opstellingen:

Roda JC: Kujovic, Bodnár, Voigt, Lachambre, Kah, Bödör, v.Dijk (Vicelich/68'), Sérgio, v.Dessel (Filipovic/60'), Sonko (Cissé/26'), Oper.

Willem II: Moens, Wau, Victoria, v.d.Haar, Fehér, Delanoy, Caluwé, Augustien, Ceesay, Kerekes (Reuser/84'), Bobson (Dembele/73').

Wielrennen: Uitslag Ronde van Spanje

Icon Sport - WielrennenRoberto Heras heeft voor de vierde keer in zijn loopbaan de Vuelta a España gewonnen. Tijdens de slotrit naar Madrid kwam zijn eindzege geen moment in gevaar. Alessandro Petacchi pronkte vandaag met de dagzege.

Met zijn vierde eindzege is Roberto Heras alleen recordhouder. Tot vandaag moest hij het record nog delen met de Zwitser Tony Rominger, die van 1992 tot en met 1994 heerste in de Ronde van Spanje. Heras won eerder de Vuelta in 2000, 2003 en 2004. De klimmer uit Béjar is sinds zijn entree in 1997 een niet weg te denken element in de Ronde van Spanje: steeds eindigde hij bij de eerste zes. In totaal won hij tien etappes in de Vuelta.

Vandaag kende Heras totaal geen problemen in de vlakke rit naar Madrid. Zoals verwacht draaide de etappe uit op een massasprint en uiteraard was Petacchi de snelste. De Italiaan bleef eenvoudig de Duitsers Zabel en Haussler voor. Daarmee onderstreept Petacchi eens te meer zijn favorietenrol voor het WK van volgende week dat tevens in Madrid plaatsvindt.

Denis Menchov, de kopman van Rabobank, eindigt als tweede in het eindklassement. De Rus herstelde zich knap van een ronduit teleurstellend optreden in de Tour de France en leek lange tijd op eindwinst af te stevenen. Pas in de laatste bergrit verloor de Rus zijn gouden leiderstricot. Naast Heras en Menchov eindigde ook Carlos Sastre op het eindpodium. Beste Nederlander werd Koos Moerenhout. De coureur in Belgische dienst stak meermaals zijn neus aan het venster tijdens bergetappes en wordt veertiende in het eindklassement.


Eindstand 60e Ronde van Spanje:
1. R. Heras (Spa) 82.22.55
2. D. Menchov (Rus) + 4.36
3. C. Sastre (Spa) + 4.54
4. F. Mancebo (Spa) + 5.58
5. C. Garcia Quesada (Spa) + 8.06


Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Vierde Vueltazege Roberto Heras

Roberto Heras heeft voor de vierde keer in zijn loopbaan de Vuelta a España gewonnen. Tijdens de slotrit naar Madrid kwam zijn eindzege geen moment in gevaar. Alessandro Petacchi pronkte vandaag met de dagzege.

Met zijn vierde eindzege is Roberto Heras alleen recordhouder. Tot dit jaar moest hij het record nog delen met de Zwitser Tony Rominger, die van 1992 tot en met 1994 heerste in de Ronde van Spanje. Heras won eerder de Vuelta in 2000, 2003 en 2004. De klimmer uit Béjar is sinds zijn entree in 1997 een niet weg te denken element in de Ronde van Spanje: steeds eindigde hij bij de eerste zes. In totaal won hij tien etappes in de Vuelta.

Vandaag moest Heras nog 136 kilometer fietsen om zich te verzekeren van de legendestatus. De etappe was overwegend vlak, al moest er tegen het einde nog een beetje worden geklommen. Dat klimwerk vond plaats op de Carretera de la Playa en de Dehesa de la Villa, dezelfde hellingen die ook liggen op het WK parcours. Zoals gebruikelijk tijdens slotetappes van grote rondes begon het peloton lamlendig aan de koers. De gemiddelde snelheid in het eerste uur bedroeg slechts 31,5 kilometer.

Pas in de straten van Madrid ontbrandde de wedstrijd. Botcharov en Pasamontes reden een aantal kilometer op kop, maar waren kansloos tegen de mannen van Fassa Bortolo. Ook pogingen van Vaugrenard, Garcia-Acosta en Ziegler liepen op niets uit. In een heel kort sprintje etaleerde Petacchi weer eens zijn klasse. Zabel werd tweede, voor Haussler, Sanchez en Casper.

Deze editie van de Vuelta werd feitelijk beslist door één moment van onoplettendheid van Denis Menchov. De Rus leek Rabobank zijn eerste eindzege in een grote ronde te bezorgen, maar verloor Heras tijdens de afdaling van de Colladiella uit het oog. Het verschil werd steeds groter en Heras had manschappen in een kopgroep. Die laten zich uiteraard terugzakken en zorgden ervoor dat Heras steeds verder uitliep op Menchov. De Rus verloor ook nog eens veel tijd gedurende de slotklim en moest op de streep liefst vijf minuten toegeven.


Uitslag 21e etappe Madrid – Madrid – 136 kilometer:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.A. PetacchiITAFAS3.34.41
2.E. ZabelDUITMO0'00''
3.H. HausslerDUIGER0'00''
4.S. SanchezSPAEUS0'00''
5.J. CasperFRAFDJ0'00''

Eindklassement 60e Vuelta a España:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.R. HerasSPALIB82.22.55
2.D. MenchovRUSRAB4'36''
3.C. SastreSPACSC4'54''
4.F. ManceboSPAIBA5'58''
5.C. Garcia QuesadaSPACOM8'06''
6.R. PlazaSPACOM11'36''
7.O. SevillaSPATMO13'22''
8.T. DanielsonUSADIS16'38''
9.M. ArdilaCOLDAV18'19''
10.J. MercadoSPAQUI18'31''
11.S. SanchezSPAEUS20'16''
12.M. ScarponiITALIB31'44''
13.D. BlancoSPACOM34'57''
14.K. MoerenhoutNEDDAV35'07''
15.J. JufreSPAREL35'33''
16.M. AertsBELDAV36'18''
17.D. AtienzaSPACOF36'23''
18.U. OsaSPAIBA37'14''
19.M. SerranoSPALIB38'13''
20.P. LastrasSPAIBA40'49''

Overzicht 60e Vuelta a España:

Etappe:Winnaar:Leider:Puntenklassement:Bergklassement:
1MenchovMenchovMenchovMenchov
2BertagnolliMcGeeMcGeeBertagnolli
3PetacchiMcGeeMcGeeRodriguez
4PetacchiMcGeePetacchiRodriguez
5HushovdMcGeeHushovdRodriguez
6HerasHerasHushovdHeras
7Van HeeswijkHerasHushovdJimenez
8PetacchiHerasHushovdJimenez
9MenchovMenchovHushovdJimenez
10ManceboMenchovHushovdJimenez
11LaisekaMenchovMenchovRodriguez
12PetacchiMenchovMenchovRodriguez
13SanchezMenchovMenchovRodriguez
14JimenezMenchovMenchovRodriguez
15HerasHerasHerasRodriguez
16BettiniHerasHerasRodriguez
17C. Garcia QuesadaHerasHerasRodriguez
18SörensenHerasHerasRodriguez
19HausslerHerasHerasRodriguez
20PlazaHerasHerasRodriguez
21PetacchiHerasPetacchiRodriguez

Blitz Games krijgt "volwassen" afdeling

Blitz Games, ontwikkelaar van onder andere Barbie games en Fairly Odd Parents, bekend van Nickelodeon, heeft een afdeling gecreëerd met het oog op een heel andere markt. Volatile Games, zoals de nieuwe studio gaat heten, zal games met een volwassener thema gaan maken. Volatile begint met een staff van 40 man. De next-gen zombie-game Possession zal de eerste game zijn die onder het nieuwe label uitkomt. Blitz en Volatile Games hopen aan het eind van het jaar nog enkele nieuwe titels te kunnen aankondigen.



PGR3 toch een launchtitel voor Xbox 360

Bizarre Creations heeft bevestigd dat Project Gotham Racing 3 op tijd klaar is voor een release gelijktijdig met de Xbox 360. De laatste tijd waren er nogal wat geruchten dat het spel niet op tijd klaar zou zijn, maar dat is gelukkig niet het geval volgens een video die tijdens de TGS is opgenomen.



Het filmpje in kwestie is hier te vinden.

Met dank aan Dr.Daggla voor het melden van dit bericht op het forum

Speler Telstar verongelukt

Door een auto-ongeluk op de A6 bij Almere is gisteravond voetballer Luciano van den Berg om het leven gekomen. De speler van Stormvogels/Telstar raakte de macht over het stuur van zijn auto kwijt, kwam terecht in een slip en reed in op een stilstaande auto.

De verdediger van de in de Gouden Gids divisie uitkomende club maakte in de nacompetitie van vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal en maakte toen gelijk de winnende goal. Afgelopen vrijdag speelde hij nog in de verloren thuiswedstrijd tegen FC Zwolle. Eerder kwam Van den Berg uit voor FC Abcoude en FC Omniworld. Van den Berg is 21 jaar geworden.

Jonge voetballer Telstar verongelukt

Een anonieme submitter had ons via de nieuws-submit te melden:

Door een auto-ongeluk op de A6 bij Almere is zondagochtend voetballer Luciano van den Berg om het leven gekomen. De speler van Stormvogels/Telstar raakte de macht over het stuur van zijn auto kwijt, kwam terecht in een slip en en reed in op een stilstaande auto. Van den Berg is 21 jaar geworden.

De verdediger van de in de Gouden Gids Divisie uitkomende club maakte in de nacompetitie van vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal en scoorde toen gelijk de winnende goal. Afgelopen vrijdag speelde hij nog in de verloren thuiswedstrijd tegen FC Zwolle zijn eerste duel in de competitie. Eerder kwam Van den Berg uit voor FC Abcoude en FC Omniworld.

Efteling stelt Python weer open

Mensen die een bezoek brengen aan pretpark de Efteling in Kaatsheuvel kunnen vanaf dit weekeinde weer in de Python. Vorige week werd de attractie nog gesloten nadat een van de treintjes van de in 1981 geopende Python tot stilstand was gekomen en enige tijd later terugrolde. De bedrijfsbrandweer moest de 28 inzittenden uit het karretje halen.

De Efteling heeft daarna de oorzaak laten onderzoeken door veiligheidsinspecteurs en een onafhankelijk keuringsinstituut. Daaruit bleek dat een van de drie veiligheidssystemen "met vertraging had gereageerd", aldus de Efteling. Het attractiepark heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat het probleem nog eens optreedt.

Bijrijder overleden tijdens Britse rally

Dr.Droxz en Last_Samurai hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens de Rally van Groot-Brittannië is zondagmorgen de Britse bijrijder Michael Park om het leven gekomen toen de Estse bestuurder Markko Märtin tegen een boom botste. Bestuurder Märtin bleef ongedeerd. Het ongeval gebeurde tijdens de twaalfde rally voor de wereldtitel.

Märtin en Park stonden met hun Peugeot vijfde in het klassement. Tijdens de derde klassementsproef gleed de Peugeot in de buurt van Cardiff van het parkoers en botste tegen een boom. De 39-jarige bijrijder overleed ter plaatse.

De rally werd na het ongeval niet meer hervat.

T.Dekker wint tijdrit, Kirchen de ronde

Thomas Dekker heeft de achtste etappe, een klimtijdrit van 19 km, van de Ronde van Polen gewonnen. Hij werd derde in het eindklassement, tweede werd zijn Rabobank-ploeggenoot Weening, die een paar seconden tekort kwam op Kim Kirchen.

Na de ochtendetappe stond de Luxemburger Kirchen in de leiderstrui als laatste aan de start van de slottijdrit. Met drie renners bij de eersten in het klassement stond Rabobank er goed voor. Brajkovic was de eerste die een scherpe tijd neerzetten, maar deze tijd werd al snel door de winnaar van de Eneco-Tour, Bobby Julich, verbeterd. Michael Boogerd reed een knappe tijdrit en eindigde zesde in het klassement.

Thomas Dekker was onderweg al de snelste op het tussenpunt, dit bleek ook aan de finish toen hij de snelste tijd op de klokken zette. Daarmee stond hij ook eerste in het virtuele klassement tot dan toe. Dit veranderde toen Tour-etappewinnaar Pieter Weening over de finish kwam, hij was niet sneller dan de jonge Dekker, maar bleef hem wel voor in het klassement. Alleen Kim Kirchen kon het Nederlandse feestje nog versturen. De winnaar van de etappe van vanochtend kon nie tippen aan Thomas Dekker, maar behield net genoeg voorsprong op Pieter Weening, waardoor Kirchen de Ronde van Polen op zijn naam schreef. Rabobank deed goede zaken met een tweede (Weening), derde (T. Dekker) en zesde (Boogerd) plaats in het klassement en is daarmee al zeker van het ploegenklassement in de Pro-Tour.

Driving Time

Op een zondag is het meestal tijd voor de toeristen onder ons om een dagje de weg op te gaan en lekker rustig rijden zodat anders mensen er bumperklevend achter kunnen plakken.

Gelukkig dat er ook nog genoeg te doen is op de meeste zondagen. Voor autoliefhebbers zijn er genoeg autoshows waar ze heen kunnen gaan om daar bijvoorbeeld springende auto's te zien.

Motorliefhebbers kunnen bijvoorbeeld naar een motorrace gaan. Dit is voor deze mensen natuurlijk een leuke bezigheid om de zondag om te krijgen. Maar dit soort ongelukken wil je dan liever niet zien op de racebaan.

Gestoorde Japanse Mario fanart

Dat japanners een beetje gek zijn is al langer bekend. Toch kom je af en toe van die dingen tegen die zo gestoord zijn dat je je afvraagt of er soms een hallucinerend goedje in het drinkwater van het land van de rijzende zon zit.

Zo is er een website waar je fanart van Mario kunt vinden. Sommige tekeningen op de site zijn kunstzinnig, andere behoorlijke grappig en weer andere zijn volslagen gestoord.

Klik hier om zelf deze kunstwerken te bekijken.



DTM: Uitslag Eurospeedway

Mattias Ekström heeft met zijn overwinning op de Eurospeedway de leiding in de Deutsche Toerenwagen Meisterschaft weer overgenomen van Gary Paffett. De Zweed wist in een spannend duel Paffett net voor te blijven.

Paffett had door zijn overwinning op Zandvoort een voorsprong van één punt op Ekström. Hij kwalificeeerde zich echter op de zevende plaats, twee plekken achter Ekström. De startopstelling werd aangevoerd door Jamie Green, gevolgd door Heinz-Harald Frentzen. Green verknalde zijn start en Frentzen pakte direct de leiding.

Ekström en Paffett kwamen al vroeg in de race met elkaar in gevecht. Al in ronde vier probeerde de Brit voor het eerst de derde plaats van zijn voorganger over te nemen, maar zijn inhaalactie mislukte. De strijd zou de rest van de race voortduren. Ook de verplichte pitstops brachten geen voordeel voor Paffett.

Mika Häkkinen kende weer geen gelukkige wedstrijd. Hij kreeg het aan de stok met Christian Abt en de wagens kwamen hardhandig met elkaar in botsing. Abt moest zijn beschadigde wagen in de pits parkeren, Häkkinen finishte op een kansloze twaalfde positie. Ook Jean Alesi kende veel pech. Hij kreeg, nadat hij Frentzen van de baan had geduwd, een drive through-penalty en eindigde als achtste.

Het gevecht tussen Paffett en Ekström leek even nog verstoord te worden door een straf voor Paffett. De Brit was bij het uitrijden van de pitstraat over de witte lijn gereden, maar de wedstrijdleiding besloot om geen consequenties aan deze fout te verbinden. Paffett hoopte ondertussen op een fout van Ekström zodat hij de leiding kon overnemen, maar de Zweed reed een foutloze wedstrijd en won.

poscoureurautoachterstand
1Mattias EkströmAudi
2Gary PaffettMercedes00.401
3Tom KristensenAudi03.062
4Laurent AielloOpel04.756
5Manuel ReuterOpel06.082
6Bruno SpenglerMercedes18.762
7Heinz-Harald FrentzenOpel21.368
8Jean AlesiMercedes23.299
9Alan McNishAudi29.766
10Martin TomczykAudi30.198
11Rinaldo CapelloAudi30.553
12Mika HäkkinenMercedes34.762
13Frank StipplerAudi36.747
14Alexandros MargaritisMercedes39.608

Sony's reactie op dode pixels PSP

De dode pixels die op sommige splinternieuwe PSP's te vinden zijn houden de gemoederen erg bezig. Iedereen springt een gat in de lucht als zijn of haar PSP er geen heeft. Eigenlijk is dit een vreemde reactie, want je verwacht voor 250,- euro toch een deugdelijk product.

Het consumentenprogramma Kassa! vond dit eigenlijk ook een vreemde gang van zaken en heeft SONY om opheldering gevraagd. De enige reactie van Sony was deze:

quote
Op bepaalde plekken op het LCD scherm van de PlayStation Portable kunnen rode, blauwe of groene vlekken (lichte vlekken) of zwarte vlekke (donkere plekken) verschijnen. Dergelijke vlekken zijn een normaal verschijnsel op LCD-schermen en duiden niet op een defect. LCD-schermen worden gemaakt met behulp van precisietechnologie. Elk scherm heeft echter wel een gering aantal donkere pixels of constant verlichte pixels. Ook kan er na het uitschakelen van het systeem nog een aantal seconden een vervormd beeld op het scherm te zien zijn.

Sony Pictures Home Entertainment zal elk geval op individuele basis beoordelen om vast te stellen of deze wel of niet binnen de schermtolerantie valt


Al met al schieten PSP-bezitters met dode pixels hier nog maar weinig mee op en houden we je op de hoogte als deze soap nog een goede wending krijgt.

Uitslag AZ - Ajax

Vandaag ging al om 12:30 één wedstrijd in de Eredivisie van start. Hieronder vind je de uitslag.

AZ - Ajax 4-2
10' Sneijder 0-1
34' Arveladze 1-1
36' Arveladze 2-1
45' Sneijder 2-2
55' Perez 3-2
57' Perez 4-2

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 8.747.
Geel: Opdam (AZ), Sneijder, Galásek, Grygera (Ajax).
Rood: Lindenbergh (Ajax).

Opstellingen:

AZ: Timmer, Jaliens, De Zeeuw (Steinsson/84'), Opdam, De Cler, Landzaat, Schaars, Van Galen, Sektioui, Arveladze, Perez (Huysegems/86').

Ajax: Vonk, Trabelsi, Grygera, Maduro, Emanuelson, Galásek, Sneijder, Lindenbergh, Pienaar (Rosales/62'), Babel (Manucharyan/84'), Rosenberg (Charisteas/62').

Vage plannen zetten ambtenaren aan het werk

Publieke OmroepZelf geloofde ze er niet in, maar toch hield ze vol er achter te staan. De nieuwe plannen van het kabinet voor de Publieke Omroep roept zoveel vragen op, dat alle verloven van de ambtenaren van staatssecretaris Medy van der Laan (Media) zijn ingetrokken. Het aantal vragen vanuit de Tweede Kamer is overweldigend. "Ik geloof dat de teller nu op 250 staat", zei Van der Laan gisteren.

Het kabinet kwam in juni met het plan 'Met het oog op morgen' dat vanaf 2008 ingrijpende gevolgen heeft voor het publieke bestel. De losse publieke omroepen moeten meer aan hun verzuiling gaan werken en de NPS wordt afgeschaft. Boze tongen beweren dat dit vooral gedaan is om kritische programma's zoals NOVA de mond te snoeren. D66-collega Boris Dittrich kwam zijn partijgenoot Van der Laan te hulp en zei meteen dat de actualiteitenrubriek wel door de NOS kon worden overgenomen. Maar dat bleek helemaal niet te kloppen. Daar komt nog eens bij dat het er flink de schijn van heeft dat het omroepplan slechts een compromis is tussen de regeringspartijen, die het eerder totaal niet eens konden worden.

In het plan staat ook dat een lidmaatschap van een omroep fors zal worden verhoogd, wat volgens bijvoorbeeld BNN automatisch zal leiden tot een fors ledenverlies, wat het bestaansrecht van een omroep meteen ter discussie zal stellen.

De Tweede Kamer snapt er niets meer van en stelt nu dan ook veel vragen. Maandag 12 september zou een debat plaatsvinden over de plannen, maar vanwege wijd verbreide kritiek op de plannen is eerst een schriftelijke vragenronde ingelast. Alleen PvdA Tweede Kamerlid Van Dam neemt al 69 vragen voor zijn rekening. De staatssecretaris denkt binnen enkele weken klaar te zijn met de beantwoording van alle vragen.

Grote brand verwoest oud-theater Huizen

nlboy had ons via de nieuws-submit te melden:

In Huizen (Noord-Holland) is het 3in1 vandaag door een grote uitslaande brand volledig verwoest. Scholengemeenschap Huizermaat, dat deel is van het zelfde gebouw, kreeg te maken met flinke waterschade, doordat de brandweer het nat heeft gehouden. Ook heeft de school lichte rookschade. Het 3in1 deed vroeger dienst als theater, tegenwoordig huisde er nog enkel een dansschool in. Er zijn voorzover bekend geen slachtoffers gevallen.

Op 3 oktober zou eigenlijk met de sloop van het 3in1 begonnen worden. De dansschool die er nu nog actief was, zou 1 oktober voor het laatst van het gebouw gebruik mogen maken. De dansschool stopte in augustus met de lessen, maar er lagen nog wel een hoop spullen van de school in het pand. De brand werd vanmorgen rond acht uur ontdekt. De brandweer probeerde het gebouw gecontroleerd te laten uitbranden, maar dit mislukte

Begin juni vorig jaar was er nog brand in de sportzaal van de Huizermaat. Deze brand bleek aangestoken door een paar tieners. Of deze zaken iets met elkaar te maken hebben, is nog onduidelijk.


Foto ©FOK

Ballon maakt noodlanding voor stadion

Een luchtballon heeft vanochtend voor het Eindhovense PSV-stadion een noodlanding gemaakt. De ballonvaarder wist zijn luchtvaartuig rond kwart voor negen keurig op de Vonderweg te parkeren, zonder dat iemand gewond raakte.

Volgens de politie moest de ballon waarschijnlijk een noodlanding maken wegens een verkeerde wind. Waar de luchtballon naartoe ging en hoeveel mensen aan boord waren, is niet bekend gemaakt.


De ballonvaarder wist zijn ballon keurig naar beneden te brengen
Bron: Omroep Brabant

Massale ongeregeldheden in Veldhoven

Walter had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Veldhovense wijk Oerle heeft de politie afgelopen nacht vier mensen aangehouden. Zij waren betrokken bij een massale vechtpartij waarbij ongeveer honderd mensen zich tegen de politie keerden.

De ongeregeldheden begonnen rond half vier toen een Eindhovenaar uit een horecagelegenheid werd gezet. De man pikte dat niet en vloog het personeel aan. Vervolgens keerden ongeveer honderd andere bezoekers zich tegen de gealarmeerde politie. De zaak kon gesust worden met assistentie van de portiers van de uitgaangsgelegenheid en met de inzet van politiehonden.

Fietsendief met leuke smoes aangehouden

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Met een aparte smoes probeerde hij het goed te praten, maar door iets wat hij vergeten was, werd hij toch aangehouden. De politie had met behulp van cameratoezicht gezien dat een man een fiets stal omstreeks 02.00 uur op het Stationsplein in Utrecht.

De dertigjarige man verklaarde zelf echter dat de fiets niet op slot stond en daarom dus voor openbaar gebruik was. Helaas voor de man bleek het witte fietsenplan niet meer te bestaan en werd hij toch ingesloten voor verhoor.

Davenport wint toernooi in Bali

Lindsay Davenport heeft haar 49e toernooizege binnen. De 29-jarige Amerikaanse nummer twee van de wereld had in de finale van Bali geen kind aan Francesca Schiavone: 6-2 en 6-4.

Davenport heeft zich in Indonesië goed hersteld van haar dramatische uitschakeling op de US Open, toen ze tegen Elena Dementieva pas in de beslissende tiebreak onderuit ging. In de finale was ook Schiavone het slachtoffer van Davenports dadendrang. De Italiaanse (die in de halve finale haar opponente Patty Schnyder wegens de hitte zag opgeven) moest telkens aan het begin van de set haar opslag inleveren en liep zodoende achter de feiten aan. In de tweede set herstelde Schiavone zich door terug te breken en de stand met 3-3 weer in evenwicht te brengen. Davenport schakelde hierna snel een tandje bij en op 5-4 serveerde ze succesvol voor het toernooi.

DC: "Button moet naar Williams"

David Coulthard vindt dat Jenson Button zijn contract bij Williams F1 gewoon moet accepteren en daar komend jaar moet gaan rijden.

Coulthard, zelf een goede vriend van Button, ziet het nieuwe Buttongate met lede ogen aan. "We praten over allerlei zaken, inclusief persoonlijke dingen, maar ik heb hem nooit geadviseerd over zijn carrière," zei Coulthard. "Maar als hij volgend jaar niet gaat rijden omdat het conflict met Williams niet is opgelost, zou dat schadelijk zijn voor de Britse autosport."

Coulthard wijst Button erop dat hij één van de redenen is waarom zoveel Britten de autosport volgen. "Hij moet zijn verantwoordelijkheden aangaan en zijn contract met Williams opvolgen," vervolgde de Schot. "De volgende keer dat de draaimolen stopt, moet hij er voor zorgen dat hij wel de juiste plek bemachtigt."

Wolf ontsnapt uit Duitse dierentuin vlak bij NL-grens

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit de dierentuin van de Duitse stad Gelsenkirchen, vijftig kilometer van de grens met Nederland, is gisteren een wolf ontsnapt. Er wordt naar het roofdier gezocht met onder meer helikopters.

Ook zijn een vijftigtal politieagenten en dierenverzorgers een klopjacht begonnen. Omwonenden hebben het advies gekregen om hun kinderen niet meer alleen op straat te laten spelen. Hoe het beest heeft kunnen ontsnappen is nog niet duidelijk.

Weening verliest leiderstrui aan Kirchen

Pieter Weening is zijn leiderstrui in de Ronde van Polen alweer kwijt. Kim Kirchen is de nieuwe klassementsaanvoerder nadat hij de ochtendetappe op zijn naam schreef. Vanmiddag eindigt de ronde met een tijdrit van negentien kilometer.

De zevende etappe ging van Jelenia Góra naar Karpacz over een afstand van slechts 61 kilometer. De aankomst lag boven en met een compact peloton werd aan de slotklim begonnen. In de laatste kilometer viel Danilo Di Luca aan, maar de leider in de ProTour kon niet wegkomen en werd geremonteerd door Kim Kirchen. Weening moest negen seconden toegeven op de Luxemburger. Voorafgaand aan de tijdrit staat de Fries elf seconden achter op Kirchen, terwijl Thomas Dekker een marge van 36 seconden moet overbruggen.


Uitslag zevende rit:
1. K. Kirchen (Ita/Fas) 1.39.00
2. D. Di Luca (Ita/Liq) 0’02’’
3. T. Lövkvist (Zwe/FDJ) 0’03’’
4. J. Hernandez (Spa/Lib) 0’07’’
5. R. Bertogliati (Zwi/Sau) 0’08’’


Klassement na zeven ritten:
1. K. Kirchen (Ita/Fas)
2. P. Weening (Ned/Rab) 0’11’’
3. D. Di Luca (Ita/Liq) 0’33’’
4. T. Lövkvist (Zwe/FDJ) 0’35’’
5. T. Dekker (Ned/Rab) 0’36’’
6. M. Boogerd (Ned/Rab) 1’01’’

"Klien in 2006 bij BMW"

Red Bull Racing zou in onderhandeling met BMW zijn Christian Klien komend seizoen bij dat team te laten racen.

Red Bull Racing wil naar verluidt nu vijf coureurs in 2006 aan de races laten deelnemen, te weten Vitantonio Liuzzi, David Coulthard, Neel Jani, Scott Speed en Christian Klien. Door Klien uit te lenen aan BMW, het voormalige Sauber, zouden alle vijf coureurs kunnen racen. Coulthard en Liuzzi zouden dan bij het normale Red Bull kunnen blijven en Jani en Speed worden in de overgenomen Minardi-wagens gezet.

Aangezien BMW sinds deze week Nick Heidfeld onder contract heeft staan voor 2006, zou de Klien-constructie betekenen dat Jacques Villeneuve volgend jaar zonder stoeltje komt te zitten.

Baby aangeboden op veilingsite eBay

mrdoctor en discomagic hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen vier maanden oude baby uit het Duitse Hannover is op de veilingsite eBay te koop aangeboden. Het kind zou 10.000 euro moeten kosten. Aanvankelijk werd gemeld dat de 35-jarige moeder de advertentie had geplaatst, maar deze heeft inmiddels verklaard van niets te weten.

De Duitse politie liet gisteren weten een onderzoek te doen naar mensenhandel. Dat lijkt wat voorbarig te zijn geweest. Volgens de moeder van het kind, die zich meldde nadat ze in de media had gehoord van de zaak, is het gezin al enige tijd het slachtoffer van pesterijen. Zo zou enige tijd geleden ook het oudere zusje van de baby te koop zijn gezet. De advertentie is inmiddels van de site van eBay verwijderd.

Duitsers vandaag naar de stembus

Icoon politiek buitenland nieuwsIn Duitsland zijn vandaag de stembussen geopend voor de verkiezingen voor een nieuwe Bondsdag. Daarbij wordt ook de kleur van een nieuwe regering bepaald. De huidige regering van SPD en Grünen onder leiding van bondskanselier Gerhard Schröder zal zeer waarschijnlijk de meerderheid in het parlement verliezen.

Oppositieleidster Angela Merkel van de christen-democratische CDU/CSU kan de eerste vrouwelijke bondskanselier in Duitsland worden. Het zal er echter om spannen of ze haar gedroomde coalitie met de liberale FDP kan vormen. In de laatste peilingen haalden de twee partijen ongeveer 50 procent van de stemmen. Blijven CDU/CSU en FDP daaronder dan lijkt een 'grote coalitie' tussen SDP en CDU/CSU waarschijnlijk. Beide partijen hebben echter in de campagne laten weten dit ongewenst te vinden.

Behalve genoemde partijen zal ongetwijfeld ook de nieuwe Linkspartei de kiesdrempel van 5 procent slechten. Deze partij, een coalitie van de voormalige communisten uit de PDS onder leiding van Gregor Gysi en afvallige SPD'ers onder leiding van Oskar Lafontaine, wordt echter door de andere partijen uitgesloten van regeringsdeelname. De officiële uitslag van de verkiezingen zal nog enkele weken op zich doen wachten, aangezien de stemming in kiesdistrict Dresden is uitgesteld na het overlijden van een kandidate van de extreem-rechtse NPD.

Honkbal: Cuba pakt 25e wereldtitel

De honkballers van Cuba hebben voor de 25e keer de wereldtitel veroverd. In het Familie Stadion in Rotterdam werd in de finale afgerekend met Zuid-Korea: 3-0.

In de eerste drie innings wachtten de beide ploegen rustig hun kans af. Het was Cuba dat in de vierde slagbeurt als eerste toesloeg. Frederich Cepeda raakte de bal voor een honkslag, waarna na een nieuwe hit (van Ariel Pestano) Cepeda vanaf honk één het eerste punt op het scorebord zette. Een inning later mikte de Zuid-Koreaanse werper Lee met volle honken de bal langs zijn catcher, zodat Moreno de thuisplaat kon passeren. Lee was al de vierde man op de heuvel voor de Zuid-Koreaanse ploeg.

De Cubaanse werper Dany Betancourt bleef liefst zeven innings (104 ballen) actief. Hij stond slechts vier man op de honken toe. De Cubaanse coach Vélez wist dat hij bovendien ook nog reliever Pedro Luis Lazo achter de hand had. Lazo maakte in de poulewedstrijd indruk tegen Korea. Lazo kwam pas in de achtste inning op de heuvel, toen het al 3-0 stond. Een honkslag van Rudy Reyes stelde Alexei Ramirez in staat te scoren. In de laatste inning kwam geen enkele loper meer op de honken.

Cuba is voor de negende keer in successie wereldkampioen. Nog nooit eindigde het land lager dan een derde plaats op een WK. Die ‘schande’ vond alleen plaats in 1944 en 1951. Eenmaal werd Cuba tweede, in 1941. Dit toernooi won het team van Vélez al z’n elf wedstrijden met overmacht.


Eindstand WK honkbal:
1. Cuba
2. Zuid-Korea
3. Panama
4. Nederland
5. Japan
6. Nicaragua
7. USA
8. Puerto Rico


Finale:
Cuba – Zuid-Korea 3-0

Om de derde plaats:
Nederland – Panama 6-7

Om de vijfde plaats:
Japan – Nicaragua 8-1

Om de zevende plaats:
USA – Puerto Rico 11-3

CD: At The Close Of Every Day - De Geluiden Van Weleer

At The Close Of Every Day - in de rest van de review verder ATCOED genaamd - is het samenwerkingsverband tussen Minco Eggersman en Axel Kabboord. Zij maakten samen al enkele albums, waarvan het in 2004 uitgebrachte conceptalbum over de ramp met veerboot Estonia, The Silja Symphony, door 3voor12 werd verkozen tot album van het jaar. Het is dan ook behoorlijk verrassend dat ATCOED als opvolger met een geheel Nederlandstalig album komt. Zal dat van vergelijkbaar hoog niveau zijn?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.