Ralf biedt Toyota excuses aan

Ralf Schumacher heeft zijn excuses aangeboden aan zijn collega's bij het team Toyota F1, voor de fout die leidde tot zijn crash tijdens de eerste kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco.

De Duitser raakte met zijn linker voorwiel de binnenste vangrail van de bocht van Tabac. Door die stuurfout reed hij tegen de buitenste vangrails aan, waarbij de rechterkant van de wagen compleet werd verwoest. Ondanks de hoge snelheid waarmee Schumacher crashte, kon hij ongedeerd uit de wagen stappen.

"Ik wil mijn mijn excuses aanbieden aan iedereen voor de fout die ik vandaag heb gemaakt," aldus Schumacher. "De auto was gedurende de ronde goed, maar ik raakte de binnenkant van de vangrails op Tabac met mijn linkervoorwiel, waarna ik aan de andere kant in de vangrails belandde."

Door de crash moet Ralf de race achterin het veld starten. De Duitser is echter nog steeds van plan om tijdens de race beter te rijden. "Monaco is de zwaarste race op de kalender om uit te rijden, maar ik zal er alles aan doen om dit weekend met betere resultaten af te sluiten," zo liet hij weten.

Voor Toyota was de misère met de crash van Schumacher nog niet over. Jarno Trulli was namelijk de eerste man die na het ongeval een tijd neer moest zetten. De Italiaan, die vorig jaar in Monaco nog vanaf pole position startte, reed door de veranderde omstandigheden minder hard en wist slechts een zevende tijd neer te zetten.