Sporting wil niet in Alkmaarderhout spelen

Sporting Lissabon heeft de UEFA laten weten dat het de return van de halve finale UEFA-Cup tegen AZ niet in de Alkmaarder Hout wil spelen. De Portugese club is van mening dat hun veiligheid niet gegarandeerd kan worden in het oude stadion van de Alkmaarders.

Studio Sport meldt dat de Portugese club de UEFA inmiddels heeft verzocht een plaatsvervangende accommodatie aan te wijzen voor de terugwedstrijd. Tijdens een bezoek aan de Alkmaarderhout is de delegatie van de Portugezen geschrokken van gedateerde staat en ondermaatse faciliteiten van het stadion. Het is nog onbekend of de UEFA in zal gaan op het verzoek van de Sporting.

Het stadion heeft slechts een capaciteit van 8.400 plaatsen, en onderging in haar bestaan weinig moderniseringen. Na veel getouwtrek met de gemeente Alkmaar is inmiddels wel met de bouw van het hypermoderne Kooimeerplaza begonnen.

Update
De UEFA heeft AZ laten weten dat het stadion van de Alkmaarders is goedgekeurd voor de UEFA Cup en dat het verzoek van de Portugezen niet wordt ingewilligd. AZ vermoedt dan ook dat Sporting Lissabon bezig is met een psychologisch spelletje.