M. Schumacher: "Veel verschillende problemen"

Afgelopen weekend werd Michael Schumacher teleurstellend zevende en kwam team-maat Rubens Barrichello helemaal niet aan de finish. Vele mensen denken dat de Bridgestone banden de boosdoender zijn, maar Schumacher denkt hier anders over.

Michael: “Er valt niets anders te zeggen dan dat we niet competitief zijn. Het ligt echter niet aan n factor, het ligt aan meerdere dingen. Ik ga geen schuldige aanwijzen, dat doen we ook nooit, we werken als een team. We weten dat we op veel gebieden verbeteringen moeten zien te realiseren om de andere teams in te halen. Ik ben ervan overtuigd dat we de mogelijkheden hebben om dat te doen.”

Schumacher kan het zich heel goed voorstellen dat mensen niet snappen waarom Ferrari ineens zo matig presteert. Hij meent dat dit hoort bij de Formule-1. "Ontwikkelingen gaan in de Formule-1 razend snel en voorsprong kan heel snel omslaan in een achterstand in ontwikkeling”, aldus Michael.

De zevenvoudig wereldkampioen Formule-1 is ervan overtuigd dat Ferrari dit jaar zeker nog overwinningen gaat behalen. Of hij ook dit seizoen weer wereldkampioen kan worden weet hij niet. Schumacher: “Na deze twee races kan ik zeggen dat het moeilijk gaat worden om kans te maken op de wereldtitel, maar ik kan met zekerheid zeggen dat het niet hopeloos is.”

Toch een Duits feestje
Michael Schumacher: “Op Duits gebied ziet de Formule-1 er nog steeds goed uit. Nick Heidfeld heeft met klasse gereden en ook Ralf deed het erg goed in zijn Toyota. Ze hebben allebei een super prestatie geleverd en hier hard voor geknokt en ik wil hen hiermee feliciteren. Dit kunnen ze hen niet meer afnemen. Nick heeft goed gereden en het is fantastisch dat hij voor de tweede keer het podium wist te halen. Ik verwacht dat hij in de loop van dit seizoen nog een paar keer zal zegevieren.”

Michael Schumacher test a.s. woensdag voor het eerst de F2005
Michael: “Het seizoen is nog lang, er kan nog veel gebeuren. We gaan eerst onze nieuwe auto testen en dan zien we wel hoe het daarmee gaat.” Schumacher zal woensdag in Mugello, Itali, voor de eerste keer de F2005 aan de tand voelen. Of deze nieuwe wagen de F2004M al in Bahrein gaat aflossen is nog niet zeker. Schumacher: “ Ik heb via onze testcoureur Luca Badoer al veel gehoord over de nieuwe wagen en ik verheug me erop nu zelf deze wagen uit te proberen. Voor de eerste keer met een nieuwe wagen rijden blijft altijd opwindend.”

Luca Badoer in de Ferrari F2005