Jordan nam Schumi aan om het geld

Eddie Jordan heeft laten weten dat hij Michael Schumacher heeft laten debuteren in 1991 omdat deze geld meebracht. Hij heeft er geen moment rekening mee gehouden dat Schumacher zo'n goede coureur zou zijn en later wereldkampioen zou worden.

Eddie Jordan had voor de Belgische Grand Prix van 1991 een coureur nodig, omdat Bertrand Gachot in Engeland was veroordeeld tot een korte gevangenisstraf. Jordan had de keuze tussen veteraan Stefan Johansson en debutant Michael Schumacher. Jordan verklaart in het tijdschrift F1 Racing: "Ik gaf de voorkeur aan een ervaren coureur die de auto aan de finish kon brengen, maar Schumacher kon meer betalen dan Johansson."

Michael Schumacher kwalificeerde zich voor zijn eerste race op een zevende plaats. Hij viel al in de eerste ronde uit met een defecte koppeling, maar werd direct na de race wel binnengehaald door Flavio Briatore, om te rijden in zijn Benetton-team, waar Schumacher drie jaar later wereldkampioen werd. Eddie Jordan heeft geen spijt: "Mensen als ik kunnen hun geld verdienen met hun passie en soms heb je geluk, maar soms ook niet."