Ophef rond Ibrahimovic

Met zijn optreden van gisteren heeft Zlatan Ibrahimovic gisteren weinig vrienden in Nederland gemaakt. Het optreden van de Zweed wekte wrevel bij de Nederlanders.

De bodycheck tegen Van Bronckhorst viel het meest op, maar ook zoals hij op Van der Vaart en John Heitinga doorging werd niet gewaardeerd. Clubgenoot Van der Vaart was er achteraf boos over: "Ja, als je zoiets doet, daar heb ik weinig waardering voor over. Zoiets kan gebeuren, maar dan ga je achteraf aan je ploeggenoot even vragen hoe het is. Dat deed hij niet en dat vind ik erg teleurstellend."

Van der Vaart vervolgde: "Je kan iemand per ongeluk raken, maar hij was zó bezig. Ik had het gevoel dat hij de weg kwijt was. Het gaat misschien te ver om te zeggen dat hij het expres deed. Maar het leek er wel op. Hij raakte Johnny in zijn rug, Wesley zal hij ook wel geprobeerd hebben te raken. Je bent ploeggenoten. Ik weet niet wat er met hem aan de hand was. Op de een of andere manier vond hij dat hij zich op een vervelende manier moest laten zien."

Ibrahimovic zelf snapt weinig van de Nederlandse ophef. Volgens hem was in geen van de gevallen sprake van opzet. Bij Van der Vaart wilde hij de bal afschermen, maar had Van der Vaart niet aan zien komen, bij Van Bronckhorst verloor hij zijn balans, waardoor hij tegen hem aanviel en Heitinga trok hem notabene zelf over zich heen. Aan Van Bronckhorst heeft hij achteraf wel zijn excuses aangeboden.

De woorden na zijn goal waren gericht tegen Edgar Davids. Maar niet op een kwade manier volgens Ibrahimovic. Hij zei: "Het was gewoon een grappig dingetje. Niets speciaals. Het was iets tussen ons."