Van Marwijk start lastig

Trainer Bert van Marwijk staat met twee benen op de grond. De seizoensopener van Borussia Dortmund ging vanmiddag in eigen huis verloren. VfL Wolfsburg kaapte drie punten weg.

Van Marwijk mag de noodlijdende club dit jaar sportief revanche laten boeken. Het grote Dortmund van aleer is niet meer. De uitschakeling in de Intertotobeker door Racing Genk was al een teken aan de wand. Nu werd ook de eerste competitiewedstrijd verloren.

In het duel met Wolfsburg kreeg Borussia voldoende kansen voor meer, maar het benutte ze niet. De ploeg kwam wel verdiend op een 1-0 voorsprong, maar vlak voor rust maakte Wolfsburg gelijk. In de tweede helft sloeg de tegenstander toe.

Titelfavoriet Bayern München won wel, met 0-2 van HSV. Leverkusen won tegen Hannover 96 pas in de laatste minuut (2-1), na een 0-1 pauzestand. Regerend kampioen Werder Bremen kwam gister al in actie, het versloeg Schalke 04 met 1-0.