Newcastle United door virus getroffen

De spelers van Newcastle United zijn door een virus getroffen dat bindvliesontstekingen kan veroorzaken. Als gevolg daarvan dienen ze zich om te kleden in hun auto en te trainen in een lokaal park, waarmee de club de verspreiding van het virus probeert tegen te gaan.

De Ierse voetballers Shay Given en Andy O'Brien werden al door het virus getroffen en ook middenvelder Lee Bowyer en reservekeeper Tony Caig kampen inmiddels met klachten.

"Ik werk al lang in het voetbalwereldje, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Met het oog op het nieuwe seizoen had dit niet op een slechter moment kunnen komen," aldus trainer Bobby Robson. "De spelers mogen ook niet meer met elkaar in contact komen, dus vanaf aankomend weekend moeten ze ook afzonderlijk trainen en krijgen ze de oefeningen op papier mee."

Inmiddels zijn ontsmettingsdeskundigen bezig om het trainingscomplex van de Engelse club onder handen te namen. Bij Newcastle speelt onder andere de Nederlands international Patrick Kluivert, die nog geen last heeft van het virus.