Spanning tussen Ullrich en Godefroot

Bij T-Mobile is er weer eens wat spanning ontstaan tussen teambaas Walter Godefroot en sterrenner Jan Ullrich. Ullrich reageerde fel op een interview van de teambaas.

In een interview zou Godefroot hebben gezegd dat Ullrich niet voldoende leeft voor zijn sport. Hij zei: "Ullrich fietst voor zijn brood, Lance Armstrong leeft voor het fietsen." Bij Ullrich kwamen de woorden, zo vlak na de verloren Tour, hard aan.

Hij reageerde dan ook onmiddellijk: "Dit laat ik niet zo. Of ik er genoeg voor doe, moet je vragen aan mensen met wie ik samenwerk en niet aan iemand als Godefroot. Als ik twee keer per jaar met hem bel, zal het veel zijn. " Ullrich wil nu zo snel mogelijk een gesprek met Godefroot om het op te helderen.

Volgens Godefroot zijn zijn woorden verdraaid: "Ik ben verkeerd geïnterpreteerd. Maar het is waar, ik bel Jan heel weinig. Het is ook mijn taak niet. Ik word verondersteld een bedrijfje van 50 man te leiden, met vier ploegleiders. Het is toch logisch dat ik dan delegeer? Och, Jan kan wel met kritiek om. Ik laat het interview eens woordelijk vertalen, om te zien waar fouten staan."