FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 28 juli 2004

'Saddam Hussein heeft beroerte gehad'

Elenchos had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsSaddam Hussein zou volgens zijn advocaten een lichte beroerte hebben gehad. Dat zou zijn gebleken uit een hersenscan die hij heeft ondergaan. Volgens het hoofd van zijn advocatenteam, de Jordaniër Mohammed al-Rashdan, verkeert Saddam Hussein in zeer slechte conditie.

Zijn advocaten hebben echter nog steeds geen toegang tot Saddam Hussein. Ze claimen hun informatie van het Internationale Rode Kruis te hebben gekregen. Mocht dit waar zijn, dan is dit in strijd met de verklaring van een Iraakse minister die Saddam Hussein deze week bezocht. Volgens deze minister was Saddam depressief maar fit.

Meer details zijn nog niet bekend.

Subheader

FOK!kers kiezen de FOK!Film Top 100

In het subforum Film, Tv en Radio van het FOK!forum wordt momenteel voor het derde achtereenvolgende jaar de FOK!Film Top 100 gekozen. Users hebben tot 27 augustus de mogelijkheid hun favoriete films door te geven. Ze kunnen daarbij kiezen tussen het deponeren van een persoonlijke top 100, top 50, top 25 of top 10.

Zowel in 2002 als in 2003 kwam de film Pulp Fiction van regisseur Quentin Tarantino als grote favoriet van de FOK!users naar voren. Andere hoog genoteerde filmhits waren The Matrix, Fight Club en The Godfather. Opvallend bij beide vorige edities is het hoge aantal films van na 1990 in de lijst.

Pulp Fiction
Pulp Fiction, in 2002 en 2003 favoriet van de FOK!kers

Wil je mee helpen met het bepalen van de lijst dan is je filmvoorkeur welkom in het topic Fok! Film Top 100 2004 op het FOK!forum. De uitslag zal zowel op het forum als op de frontpage worden geplaatst.


Indien je een voorkeurslijst wil posten lees dan eerst de regels in de openingspost van het forumtopic goed door!


Pierce Brosnan stopt als James Bond

MaG had ons via de nieuws-submit te melden:

Pierce Brosnan zal niet meer in de huid van James Bond kruipen. Dat heeft de Britse acteur aan het blad 'Entertainment Weekly' laten weten. "Dit was het", zei hij over zijn laatste film 'Die Another Day' van anderhalf jaar geleden. "Ik heb alles gezegd wat er te zeggen valt over de wereld van James Bond. Bond is een hoofdstuk uit mijn leven dat ik inmiddels ver achter me heb gelaten." In totaal heeft Brosnan nu vijf keer achter elkaar voor geheim agent Bond gespeeld.

Toch staat de productie voor de nieuwe Bond-film alweer voor de deur. In november 2005 moeten de opnames weer starten. Waarom Brosnan stopt is niet bekend. In april werd al gemeld dat hij ontslagen zou zijn vanwege zijn leeftijd. Later bleek weer dat hij toch wel weer Bond zou gaan spelen. Hij zou wel onenigheid gehad met de Broccoli-familie, die de James Bond films produceren, maar dat ging niet over zijn leeftijd. Enkel om uitspraken die hij zou hebben gedaan in de media.

Overigens zei Sean Connery ook ooit dat hij stopte als Bond. Vervolgens was hij toch weer te zien in een nieuwe Bondfilm nadat door producent Eon productions meer geld was geboden.

Fahrenheit 9/11

Met Bowling for Columbine in het achterhoofd, en de wetenschap dat Tarantino deze film een gouden palm waard vindt, kan ik niet langer wachten om hem te zien. Met goedkeuring van Michael Moore persoonlijk begin ik mij te begeven in het illegale download circuit. Helaas is de Fahrenheit 9/11 die ik binnen had Duitstalig en met veel naakt….

Daar staat ie! Tussen de beschikbare reviews! Zonder twijfelen eis ik deze review op en begeef me richting bioscoop.

Mijn mobiel gaat af. “En hoe was de film” hoor ik aan de andere kant van de lijn. “Een grote tegenvaller, een teleurstelling” is mijn antwoord. Hoewel het gedurfd is Tarantino’s oordeel in twijfel te trekken, vraag ik me toch af of er geen betere films in Cannes waren dan Fahrenheit 9/11.

Joodse graven beklad in Frankrijk

Icoon Buitenlands nieuws Opnieuw zijn er in Frankrijk joodse graven beklad. In het het Oost-Franse Saverne werden op een joods kerkhof zeker 32 graven beklad met hakenkruisen en satanische symbolen. Een toevallige passant ontdekte de grafschennis. De lokale politie meldde dit vandaag.

Op sommige graven waren de duivelse cijfers 666 gespoten, op andere stonden in de verkeerde richting getekende hakenkruisen.

Antisemitische incidenten komen steeds vaker voor in Frankrijk. In de eerste zes maanden van dit jaar werden in Frankrijk 510 antisemitische daden of bedreigingen geregistreerd. In heel 2003 waren dat er maar 593.

De incidenten lopen uiteen van grafschendingen, aanvallen op synagogen en andere joodse instituten tot fysiek geweld tegen joden. Zo werd in april ook een joods kerkhof bezocht door vandalen. Vorige maand werd een joodse jongen door een moslim neergestoken. In het oosten van Frankrijk zijn de laatste maanden vaker graven geschonden, niet alleen op joodse maar ook op christelijke en islamitische begraafplaatsen.

Joodse begraafplaats van Herrlisheim, Frankrijk
Bekladde joodse graven in april

Turken in Duitsland steeds religieuzer

Icoon Buitenlands nieuws Uit een Duitse studie blijkt dat Turken die in Duitsland wonen met de dag religieuzer worden. De Turken hechten steeds meer waarde aan hun eigen culturele, islamitische identiteit, zo stelt Faruk Sen. Hij is de leider van het Centrum voor Turkije-studie in het Duitse Essen.

De conclusies van de studie zijn het tegenovergestelde resultaat van de trend* die momenteel in Nederland gaande is. De door hem gesignaleerde tendens lijkt haaks te staan op Nederlands trend, waar Turkse moslims meer en meer ongelovig raken. Volgens Sen is de trend in Duitsland te wijten aan de "aversie die Duitsers hebben tegen de islam."

Het onderzoek was groots opgezet, zodat het representatief te noemen valt. Sen verrichtte zijn studie in Noord-Rijnland-Westfalen. In deze Duitse deelstaat maken de Turken met 35 procent het grootste deel uit van de bijna twee miljoen allochtonen. Volgens Sen is de studie representatief voor de rest van Duitsland.

Enkele opvallende zaken kwamen tijdens de studie naar voren. Zo steeg het percentage Turken dat zichzelf als religieus beschouwt van 2000 tot 2003 steeg van veertien tot 71 procent. Ook het percentage dat zich "zeer religieus" noemt, steeg explosief. Noemde acht procent van de Turken zich vier jaar geleden tot deze categorie, vorig jaar was dit toegenomen tot twintig procent. Uit het onderzoek blijkt verder dat rond de 10 procent van de Duitse Turken nooit in contact komt met autochtone Duitsers; 39 procent zich met Turkije verbonden voelt en 31 procent met Duitsland.
_
* Het betreft hier het vorige week gepresenteerde rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), "Moslim in Nederland. Een onderzoek naar de religieuze betrokkenheid van Turken en Marokkanen".

Mbamba geveld door Malaria

Vitesse zal Emile Mbamba minimaal één maar misschien zelfs drie weken moeten missen doordat de speler Malaria heeft opgelopen.

Mbamba had al enkele dagen last van hoge koorts en andere verschijnselen van Malaria en bij een controle woensdag bleek dat hij de ziekte ook daadwerkelijk had. Waarschijnlijk heeft hij het tijdens de zomerstop in Afrika opgelopen. Hij word de komende drie dagen nog in het ziekenhuis met medicijnen behandeld maar zal daarna nog één á twee weken thuis verder moeten herstellen.

Uitgezette asielzoekers vermoord

impulsia had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsAmnesty international meldt dat twee door Nederland afgewezen en uitgezette Somalische asielzoekers, kort na terugkeer in hun vaderland zijn vermoord. Het gaat om Mohamed Yahya en Abdinassir Abdulatif. Beiden behoorden tot de groep van 26.000 asielzoekers die minister Verdonk van Vreemdelingenzaken wil uitzetten.

Yahya behoort volgens Amnesty tot een etnische minderheid en werd in mei teruggestuurd. Kort na aankomst in zijn land werd hij vermoord. Abdulatif werd ook in mei teruggestuurd en in juni ontvoerd en vermoord.

Het ministerie van Justitie kan volgens een woordvoerder niets over de zaak zeggen omdat 'de relatie tussen lotgevallen en het Nederlandse terugkeerbeleid niet te leggen is.'

Nadat de Raad van State uitspraak had gedaan in de zaken van drie Somaliërs die hun uitzetting aanvochten, in verband met de onveilige situatie in hun thuisland, besloot Nederland begin juni bepaalde groepen uitgeprocedeerde Somaliërs tijdelijk niet uit te zetten. Het gaat om Somaliërs die terugmoeten naar het noorden van het land, behoren tot een minderheid en daar geen familiebanden hebben. Dit geldt voor maximaal een jaar.

Vreven naar Vitesse

Vitesse had al een tijdje interesse in de Belgische verdediger Stijn Vreven, en de overstap is nu ook door de ploeg bevestigd.

Stijn Vreven speelde vorig seizoen voor het Duitse Kaiserslautern maar kon er zich nooit echt bewijzen. Na een jaar keert hij dus terug naar de Nederlandse velden, die hij kent van zijn periode bij FC Utrecht. De definitieve transfer heeft zo lang op zich laten wachten omdat Vreven eerst grondig medisch moest worden getest. In mei werd hij namelijk nog maar geopereerd aan zijn knie.

BNN zendt vanavond Blue Movie uit

Filmposter uit 1971BNN heeft de programmering vanavond omgegooid. In verband met het overlijden afgelopen zaterdag van filmmaker Wim Verstappen wordt de speelfilm Blue Movie uitgezonden om 22:50 op Nederland 2. Hierdoor komt de nieuwe Britse dramaserie 'Cutting It over', over twee rivaliserende kapsalons, te vervallen. De KRO start daar nu morgenavond mee.

Blue Movie, uit 1971, is één van de meest bezochte Nederlandse speelfims ooit (2,3 miljoen bezoekers). Dat zal zeker komen omdat de film indertijd eerst niet door de filmkeuring kwam, daar hij als pornografisch werd bestempeld. Verstappen en mede filmmaker Pim de la Parra gingen in beroep en wisten hem zo goed te verdedigen, dat hij bij de herkeuring wel werd goedgekeurd. Deze affaire zou feitelijk de ondergang hebben ingeluid van de filmkeuring, die 7 jaar later definitief werd afgeschaft.

In Blue Movie zien we de 25- jarige Michael (een rol van Hugo Metsers) na vijf jaar ontslagen worden uit de gevangenis. Hij neemt zijn intrek in een flat in de Bijlmermeer, destijds een gloednieuwe wijk in Amsterdam. De flat blijkt echter bewoond te worden door op seks beluste huisvrouwen, die niet terugdeinzen met de nieuwe bewoner de koffer te delen. Onder andere Carrie Tefsen, die later als Mien Dobbelsteen furore zou maken, zien we als geile buurvrouw in beeld.

Of de film op de huidige generatie nog veel indruk zal maken valt te bezien. De seksscenes zijn uiteraard lang niet zo expliciet als in echte pornofilms. Bovendien springt de film nogal van de hak op de tak. Wel een uitgelaten mogelijkheid om te zien waarvan opa en oma (of vader en moeder) vroeger het schaamrood op de kaken kregen. Ook een detail dat velen niet zal ontgaan: Aan scheren onder de gordel deed men nog niet.


Tefsen en Metsers in actie

Struik waaraan stenen ''groeien'' ontdekt

In North Adams, Massachusetts, zijn enkele mysterieuze struiken ontdekt waar stenen aan blijken te groeien. Bezoekers zijn erg onder de indruk van het vreemde fenomeen.

Toen de 54-jarige eigenaar Donald Manyard het ondekte was hij met stomheid geslagen. "Ik was in de tuin bezig toen ik voelde dat iets hards tegen mijn been kwam", zegt Manyard. "Ik dacht dat het erg hard was voor een blad, en toen ik keek zag ik dat er stenen aan de struik groeiden."

Manyard zegt dat hij bekend is met groen en planten, maar dat hij nog nooit zoiets als dit gezien had. "Ik wist niet wat ik er van moest denken", zegt hij. "Ik vertelde het mijn moeder, maar ze wilde me niet geloven tot ze het zag. Toen geloofde ze het."

Er staan drie van de struiken in zijn tuin. Aan elke struik blijken dertig tot veertig van deze stenen te groeien. Manyard weet niet zeker hoe de stenen er hebben kunnen groeien. Hij denkt dat de stenen misschien aan de takken zijn blijven steken tijdens het klimmen.

Curator Nato Thompson van het plaatselijk museum kreeg het te horen, en was erg opgewonden. "I loved it, I just loved it", zegt hij tijdens een interview. Een van de struiken wordt tentoongesteld op het Contemporary Artists Center art wat op 7 augustus opent.


Tegen betaling meespelen in een roman

Icoon Binnenlands nieuws Voor wie altijd al een keer als personage wilde verschijnen in een roman is er goed nieuws. De Groningse schrijver Karel ten Haaf zoekt mensen die willen betalen om een rol te spelen in zijn nieuwste boek.

Geïnteresseerden kunnen zelf aangeven welke rol ze willen en hoe vaak ze in het boek willen voorkomen. Ook kunnen ze opgeven in welk soort scène: een erotische scène, diverse wilde achtervolgingsscènes, een vechtpartij of een filosofisch gesprek in een kroeg.

Afgelopen weekend heeft Ten Haaf vijftig gegadigden over de mail een inschrijfformulier toegegestuurd. Tien van hen hebben zich inmiddels aangemeld, onder hen de Groningse stadsdichter Bart FM Droog. ” Maar ook wildvreemden kunnen zich bij mij melden voor een rol”, zegt de schrijver. Zolang de voorraad strekt kunnen zij een email sturen naar kareltenhaaf@hotmail.com

Hoeveel betaald moet worden om deel uit te maken van Ten Haafs roman laat de schrijver in het midden.” Daar komen we wel uit”, verzekert hij. In het najaar van 2005 moet het boek, dat mogelijk 'Stinkende Heelmeesters' gaat heten, uitkomen bij uitgeverij Passage.

Kwaad opzet in zaak Vasseur

Een grafisch onderzoek, opgedragen door de rechter, heeft aangetoond dat een deel van het dossier Vasseur vervalst werd. Vasseur herkende toen hij het dossier mocht inkijken zijn eigen handtekening niet en zijn zogezegde uitspraken al evenmin.

Phillipe Gaumont, begin februari ontslaan bij Cofidis, had zijn ploeggenoot Cédric Vasseur van cocaïnegebruik beschuldigd, iets wat Vasseur zelf altijd ontkend heeft. Ook een haaranalyse die eerst positief zou zijn, bleek na een tegenexpertise negatief.

En nu blijkt dat het dossie van Vasseur vol vervalste documenten zit. "Ik hoop dat het Ministerie van Justitie een onderzoek instelt en de schuldigen straft," vindt de Fransman.

Dikke vrouwen terroriseren stad Durban

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Zuid-Afrikaanse politie meldt dat de havenstad Durban al twee maanden wordt geteisterd door een bende 'dikke vrouwen.' Zij intimideren bewakingspersoneel van winkels met hun gewicht, terwijl hun collega-bendeleden met de gestolen goederen aan de haal gaan, aldus politie-inspecteur Michael Read.

De bende werkt in groepjes van vier tot tien, vooral kledingwinkels en winkels met cosmeticaproducten zijn doelwit. De gestolen spullen worden door de vrouwen doorverkocht aan straatventers. Volgens Read zijn de meeste vrouwen inmiddels gearresteerd, maar hij heeft het bewakingspersoneel in Durban geadviseerd alert te blijven op zwaarlijvige vrouwen.

Van Petegem gaat met Lotto mee

Het was al langere tijd bekend dat Lotto-Domo op zou houden te bestaan als wielerformatie. Lotto wil nog wel door, maar Domo stapt op als hoofdsponsor. Dat een groot aantal renners mee zou gaan naar de nieuwe ploeg lag in de lijn der verwachting, alleen wie was nog niet bekend.

Tot vandaag was er geen grote naam genoemd. Vandaag werd bekend dat Peter van Petegem naar Omega Pharma-Lotto gaat. Marc Sergeant, ploegleider, vertelt over de overstap van Van Petegem: "Bedoeling is dat we uitkomen in de Pro-Tour met onze nieuwe ploeg. Wij bereikten reeds eerder een akkoord met Serge Baguet, Gert Steegmans, Wim Vansevenant, Jan Kuyckx, Wim Van Huffel en nu dus met Peter Van Petegem."

"De onderhandelingen met Robbie Mc Ewen, Bjorn Leukemans, Nick Gates en Henk Vogels verlopen heel positief zodat we veronderstellen dat zij eerstdaags ook hun contract ondertekenen."

"Ons team krijgt stilaan een vaste vorm maar we blijven natuurlijk nog uitkijken naar versterkingen. Namen kan ik nog niet geven maar we blijven druk de markt afschuimen"

'Soldaten' jagen vrouw stuipen op het lijf

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie van Heerlen heeft twee vijftienjarige jongens meegenomen naar het bureau, omdat ze een vrouw en haar vier kinderen hevig hadden laten schrikken. De twee jongens waren 'soldaatje aan het spelen'. Ze waren gekleed in camouflagepakken en hadden bivakmutsen op. Verder hadden zij niet van echt te onderscheiden imitatiegeweren bij zich.

Het tweetal wachtte in de bosjes tot de vrouw en haar kinderen langsliepen en sprongen toen tevoorschijn. De vrouw, die zich kapot schrok, vond het gedrag van de jongens niet acceptabel en belde de politie.

Agenten namen de jongens vervolgens mee naar het bureau, waar zij in het bijzijn van hun ouders over hun gedrag werden aangesproken. Volgens een woordvoerder van de politie konden de ouders het gedrag van hun zonen ook niet waarderen.

Man steekt zwangere hond dood

Icoon Buitenlands nieuwsEen 43-jarige man uit Castlemilk (Glasgow) is tot drie maanden cel veroordeeld wegens het doodsteken van zijn zwangere hond. Hij gaf toe het teefje te hebben aangevallen nadat hij zijn kalmte verloor tijdens een ruzie met vrienden. Hij begroef het dode dier vervolgens in het bos, maar werd gearresteerd nadat zijn vriendin hem had aangegeven.

Het incident vond plaats in januari. De man ging samen met zijn hond naar de flat van zijn vriendin. De man, zijn vriendin en vrienden die ook in het huis aanwezig waren, kregen even later ruzie. De man stormde vervolgens naar de keuken, waar zijn 2,5 jaar oude hond op de grond lag. Hij greep een keukenmes en plantte dit vervolgens zeven keer in het weerloze dier, dat in verwachting was van zes puppy's.

Man laat meisjes bikini's passen

Rolandtt had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie van Friesland is op zoek naar een man die met een valse identiteit meisjes bikini's liet passen. De man lokte in en om Heerenveen meisjes met een toekomst als fotomodel. De man liet het voorkomen alsof hij een medewerker van een modellenbureau was en hield zo meisjes aan op straat. Hij vroeg de dames met hem mee te gaan naar verschillende kledingwinkels om ze daar bikini's te laten passen.

Het modellenbureau ATP Models uit Zoetermeer bracht de politie gisteren van deze praktijken op de hoogte omdat de man zich uitgaf als medewerker van dit bureau. De politie onderzoekt de zaak.

Jongen (17) overleden na botsing

Viper_74, Juusjuh en Manneke_Pils hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsVanmorgen is een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom verongelukt met de auto van zijn ouders. Hij knalde op de Randweg-West tegen de achterkant van een vrachtwagen die voor het rode stoplicht stond. Hijzelf was door het ongeluk op slag dood, zijn 15-jarige bijrijder werd zwaargewond naar het Lievensbergziekenhuis in Bergen op Zoom overgebracht.

De jongen die met hoge snelheid reed, heeft waarschijnlijk de vrachtwagen te laat opgemerkt en heeft nog geprobeerd te remmen, wat niet mocht baten. De linkervoorkant van de auto knalde tegen de achterkant van de vrachtauto. De politie wilde niet vertellen of de ouders wisten dat de jongen de auto had meegenomen.

Jongen gearresteerd na praten met agent

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Amerikaanse jongen uit Louisiana, Jesse Bryant, liep over straat in het stadje Slidell toen hij een politieagent zag staan. Hij liep vervolgens op hem af en maakte een praatje met de agent over hoe dom de meeste criminelen wel niet zijn. Op een gegeven moment zag de agent dat er een klein plastic zakje marihuana uit de broekzak van de jongen stak.

''Wat zei je ook alweer over domme criminelen?'', vroeg de politieman. Vervolgens werd de jongen gearresteerd. Hij is nu aangeklaagd voor het bezit van softdrugs en moet binnenkort terechtstaan.

''Na het voorval ging de agent in kwestie met andere domme criminelen afrekenen. Het is alleen jammer dat de meesten niet zo behulpzaam zijn als meneer Bryant'', zei een politiewoordvoerder.

Justin Timberlake wint rechtszaak

Icoon Showbiz nieuwsJustin Timberlake heeft een rechtszaak gewonnen die hij had aangespannen tegen een opdringerige fotograaf die hem stalkte. Deze fotograaf mag van de rechter niet meer in zijn buurt komen. ''Het werd tijd dat iemand iets tegen die 'stalkerazzi' doet. Als niemand de moed had ze via de rechter aan te pakken, dan kunnen er doden vallen tijdens die achtervolgingen'', aldus een woordvoerder van Justin.

'Stalkerazzi' is een samenvoeging van paparazzi en stalkers. Zij volgen bekendheden met auto's en andere voertuigen om foto's te maken.

Zaterdag bleek dat Timberlake boulevardkrant 'The Sun' had aangeklaagd wegens laster. Volgens de krant heeft Timberlake zijn vriendin Cameron Diaz bedrogen met het model Lucy Clarkson. Hij zou een one-night-stand met haar hebben gehad toen hij in Londen was voor zijn tour.

Timberlake heeft intussen alweer een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen het Britse 'News of the World', die ook beweerde dat hij was vreemdgegaan met Clarkson. ''Justin heeft de vrouw in kwestie nog nooit ontmoet. Ik ben er van overtuigd dat we heel veel geld gaan binnenhalen via deze rechtszaak en dat we een goed doel heel blij kunnen maken,'' aldus de woordvoerder. 'News of the world' houdt net als boulevardkrant 'The Sun' vol dat het verhaal waar is.

Subheader
Het Engelse model Lucy Clarkson

Meisje vindt joint in ijsyoghurt van McDonalds

Panderos had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 16-jarig meisje heeft bij de McDonald's in de Amerikaanse stad San Benito een joint in haar ijsyoghurt gevonden. De joint was deels opgerookt. De restaurantketen onderzoekt de zaak nu.

Werknemers krijgen volgens McDonald's regelmatig een drugstest. Bij de twee medewerkers die die dag ijsyoghurt klaarmaakten, werd niets gevonden.

Wiet en alcohol in schoolmaaltijden

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

In de maaltijden die op een basisschool in de Indiase staat Chhattisgarh geserveerd werden, is alcohol en marihuana aangetroffen. De stoffen werden ontdekt na klachten van ouders.

Twee onderwijzers, die beiden aan alcohol verslaafd zijn, wilden met de alcohol de rijst een lekker smaakje meegeven. De drugs werd gebruikt om de hartslag van de leerlingen te verhogen, zodat ze beter zouden presteren in de les. Bij enkele scholieren zou deze 'behandeling' gewerkt hebben.

De leraren zijn voorlopig geschorst. Arrestaties hebben nog niet plaatsgevonden.

Duitse vrouw vernielt verkeerde auto

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 43-jarige vrouw uit Essen (Duitsland) was na een telefonische ruzie met haar man zo kwaad dat zij met een hamer in de hand naar buiten rende om zijn auto daarmee te vernielen. De voorruit moest eraan geloven, de koplampen werden kapot geslagen en ook de zijspiegels bleven niet gespaard door de vrouw met de hamer.

Toen de vrouw weer afgekoeld was kreeg ze de schik van haar leven toen ze erachter kwam dat de auto niet de blauwe Ford Fiesta was van haar man, maar de blauwe Opel Corsa van haar buurman. De aangerichte schade wordt geschat op ongeveer 1000 euro.

Vorige week overkwam een Nederlander hetzelfde. Hij dacht de auto van de ex-vriend van zijn vriendin te bekrassen, maar vernielde de auto van een buurtbewoner.

Nederlander vindt bril te duur

Icoon Binnenlands nieuwsIn een onderzoek gehouden door TNS NIPO in opdracht van Specsavers blijkt dat Nederlanders brillen te duur vinden. Voor een bril moet er gemiddeld 331 euro neergeteld worden, terwijl 181 euro een acceptabel bedrag wordt gevonden. Ten opzicht van de resultaten van het onderzoek gehouden in het jaar 2000, toen het verschil tussen de acceptatieprijs en realistische prijs 75 euro was. Uit het onderzoek de Brillenbarometer blijkt onder andere dat driekwart van de Nederlanders het dragen van een bril een kostbare aangelegenheid vindt.

Dragers van de multifocale bril, waarmee je zowel dichtbij en veraf mee kan kijken, blijken juist een nog groter verschil te hebben tussen de bedragen. Een gemiddelde multifocale bril kost gemiddeld 450 euro, terwijl de klant 240 euro meer dan genoeg vindt. Ongeveer de helft van de brildragers is niet blij met de hoge prijzen. Voor twintig procent was dat de reden om op een andere opticien over te stappen. Een even groot deel van de klanten kwam pas achter de prijs van de bril toen ze wilde afrekenen.

Dit jaar werd ook de prijs-kwaliteitverhouding meegenomen in het onderzoek. Een klein deel vindt dat een goede kwaliteit bril niet veel hoeft te kosten.

"Eriksson moet opstappen vanwege affaire""

De Britse media voorspellen dat Sven-Goran Eriksson zal moeten aftreden als bondscoach van Engeland, wegens een leugen over een verhouding die hij zou hebben met een 38-jarige secretaresse van de Engelse voetbalbond.

De 38 jarige secretaresse zou, naast haar relatie met Eriksson, ook een relatie hebben met Mark Palios van het uitvoerend comité van de FA. De voetbalbond ontkende eerst alles, maar zei later dat zij in de affaire misleid zijn.

Op 5 augustus heeft de FA een bijzondere vergadering, waarin zal worden beslist over de toekomst van Eriksson en Palios bij de bond. Eriksson, sinds 2001 bondscoach, is vol vertrouwen dat hij mag blijven.

Eerste rechtszaak wegens DVD in auto

ayse241073 had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Amerikaanse staat Alaska is gisteren de eerste rechtszaak in verband met een DVD-speler in de auto begonnen. Een 29-jarige bestuurder wordt ervan verdacht twee mensen te hebben doodgereden omdat hij tijdens het rijden naar een DVD keek.

Volgens de aanklagers was de verdachte afgeleid door een film toen hij op de verkeerde weghelft terechtkwam en daar frontaal tegen een auto botste. Twee inzittenden van de andere wagen kwamen hierbij om het leven. De bestuurder ontkent dat hij op het moment van het ongeval zijn DVD-speler, die in het dashboard zit, gebruikte. Volgens zijn advocaat beluisterde hij een CD.

Naast een DVD-speler had de verdachte ook een PlayStation in zijn auto laten installeren.

Mark Webber gaat naar Williams

Mark Webber heeft aangekondigd na dit seizoen naar Williams te vertrekken. Ondanks een doorlopend contract bij Jaguar kan hij daar vertrekken vanwege een prestatieclausule.

Hoewel Webber het goed naar zijn zin had bij Jaguar, kon het team niet aan zijn verwachtingen voldoen. In het met Jaguar overeengekomen contract met Jaguar stond een clausule met de prestaties waaraan het team moest voldoen. Nu die prestaties niet worden behaald mag Webber na dit seizoen vertrekken. Williams toonde sinds bekend werd dat de beide huidige rijders bij het team vertrekken belangstelling voor Webber.

Webber toonde zich verguld met de overgang: "De overeenkomst met Williams is voorlopig de belangrijkste mijlpaal uit mijn carrière. Ik heb hoge verwachtingen over wat we samen kunnen bereiken", aldus een trotse Webber. Naast een indrukwekkende geschiedenis vol successen, heeft het team ook de reputatie een recht-toe-recht-aan aanpak van racen te hebben en dat past me wel."

Teambaas Frank Williams is blij dat Webber voor zijn team heeft gekozen: "Mark heeft natuurlijk bewezen een groot talent te zijn, maar ook zijn vasthoudenheid, vastberadenheid en motivatie zijn kwaliteiten die we bij Williams waarderen."

Over het overeengekomen contract zijn verder geen mededelingen gedaan. Voor het volgende seizoen is Williams nog op zoek naar een tweede coureur.

Cipollini en Domina Vacanze uit elkaar!!

Mario Cipollini heeft zijn congé gekregen bij Domina Vacanze.

Mario Cipollini en Domina Vacanze zijn uit elkaar. Ploegleider Vicenzo Santoni maakte gisteren op de Italiaanse TV bekend dat de samenwerking met "mooie mario" over is.

Als redenen gaf Santoni op dat "Cipollini geen respect heeft voor zijn ploegmaten en zelfs niet voor de sponsoren die een hoop geld erin stoppen. En wat krijgen ze er dan voor terug........"

Ook was een reden dat Santoni een ploeg wou bouwen voor de Giro van dit jaar rond Cipo en Scarponi maar uiteindelijk werd toch naar de pijpen van Cipo gedanst en moest Scarponi thuis blijven.

In de afgelopen Tour de France wou Il Re Leone ook geen Simeoni in het team omwille van zijn doping-uitspraken.

Maar nu een paar dagen naar de Tour is het geduld met Cipollini op, mede omdat er ook geen resulaten meer zijn, en kan de topsprinter van weleer opkrassen.

Of dit het einde van zijn Carriere is? geen idee. Maar sommige binnen Domina hoopte wel dat hij er snel mee zou stoppen.

Man verdronken bij Scheveningen

ayse241073 had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Noordzee bij Scheveningen is gistermiddag een 51-jarige man uit Nederhorst Den Berg verdronken. Waarschijnlijk heeft de man kramp gekregen of was hij vermoeid, aldus de politie. Omstanders waarschuwden de reddingsbrigade, die de man uit het water haalde. De daaropvolgende reanimatie mocht echter niet meer baten.

Dit is de tweede persoon die deze zomer in de zee bij Den Haag is verdronken. Volgens de politie is dit opmerkelijk, omdat er dit jaar pas een een paar echte stranddagen geweest zijn. In de warme zomer van vorig jaar kwamen wel veel zwemmers in de problemen, maar verdronk er niemand.

Van der Schaaf terug naar Vitesse

Remco van der Schaaf keert terug naar Vitesse. De middenvelder komt op huurbasis van PSV.

Van der Schaaf verhuisde in 2002 van Arnhem naar Eindhoven, maar kwam bij PSV niet goed uit de verf. Van der Schaaf kwam in totaal tot 35 wedstrijden waarin hij niet wist te scoren. Bij Vitesse hoopt Van der Schaaf op meer spelminuten.

Met het aantrekken van Van der Schaaf krijgt de selectie van Vitesse steeds meer vorm. De club is na het dramatische seizoen van 2003/2004 zeer actief bezig op de transfermarkt. De verwachting is dat één dezer dagen de komst van Stijn Vreven bekend gemaakt zal worden, nadat eerder al Gino Coutinho, Abukari Yakubu en Richard Knopper werden aangetrokken. Vitesse is ook nog in de race voor Victor Sikora.

Ook Menzo in beeld bij Oranje

Wanneer Marco van Basten en John van 't Schip coaches worden van het Nederlands Elftal, zal ook Stanley Menzo aan de staf worden toegevoegd, zo meldt Studio Sport.

Eerder al werd bekend dat wanneer het duo overeenstemming bereikt met de KNVB Rob Witschge als assistent bij het Nederlands Elftal wil betrekken. Stanley Menzo zal de functie van keeperstrainer op zich nemen. De huidige trainer van hoofdklasser AFC uit Amsterdam zal gewoon actief blijven bij de amateurs.

Gevaarlijke stoffen in scoubidou-touwtjes

Volgens een onderzoek van het Duitse ministerie van Milieu zit er in scoubidou-touwtjes een fors aandeel chemische weekmakers. Deze stoffen, ftalaten genoemd, kunnen mogelijk onvruchtbaarheid veroorzaken. In alle onderzochte strengen van zestien verschillende leveranciers werden één of meer weekmakers aangetroffen. In één geval werd zelfs een percentage van 34,7 procent vastgesteld.

Scoubidouen is in onder andere Nederland en Duitsland sinds kort een grote rage onder de jeugd. Met plastic strengetjes in verschillende kleuren kunnen bijvoorbeeld armbandjes, sleutelhangers of figuurtjes geknoopt worden.

De Duitse consumentenminister heeft Scoubidou-producenten opgeroepen geen weekmakers meer te gebruiken bij de verwerking van de touwtjes. De minister vreest dat de stoffen het lichaam van kinderen binnen kunnen dringen. In Nederland doet de Voedsel- en Warenautoriteit momenteel onderzoek naar de veiligheid van de populaire touwtjes.

Van Dijk ondergaat kijkoperatie

Rob van Dijk mist het begin van het nieuwe voetbalseizoen. De kersverse doelman van De Graafschap moet een kijkoperatie aan zijn knie ondergaan.

Hij miste door een blessure aan het gewricht al een groot deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen en begin deze week kampte hij opeens met vocht in zijn knie.

De Graafschap rekent op een afwezigheid van van Dijk van minimaal vier weken, tijdens de ingreep moet duidelijk worden hoe lang hij werkelijk niet kan spelen.

Van Dijk kwam begin Juli over van PSV , waar hij door enkele nieuwe aankopen overbodig was geworden .

Twente, Vitesse in race voor Sikora

Nadat SC Heerenveen afknapte op de vraagprijs van Ajax, tonen nu twee andere Nederlandse subtoppers interesse in Victor Sikora. FC Twente en Vitesse willen de vleugelspits graag overnemen van de landskampioen.

Sikora mag van Ajax uitzien naar een andere club. De spits begint aan zijn derde seizoen in Amsterdam, waar hij nimmer kon overtuigen. Inmiddels is Sikora tweede keus achter de jonge Roemeen Nicolae Mitea.

Of FC Twente en Vitesse wel aan de vraagprijs van Ajax willen of kunnen voldoen is nog onbekend.

''Europa binnen een eeuw islamitisch''

Europa zal binnen 100 jaar een overwegend islamitische bevolking hebben. Dat is de overtuiging van Midden-Oostenspecialist Bernard Lewis van de universiteit van Princeton. In de Duitse krant Die Welt zegt Lewis dat aan de huidige ontwikkelingen op het gebied van demografie en migratie te voorspellen is dat een meederheid van Europa aan het eind van de 21e eeuw islamitisch zal zijn.

Naast de immigratie is ook een factor dat Europeanen laat trouwen en weinig kinderen krijgen, terwijl moslims in Europa vroeg trouwen en veel meer kinderen krijgen.

Lewis antwoordde op een vraag of de Europese Unie een globaal tegengewicht zal gaan bieden aan Amerika. Lewis: ''Naast de Verenigde Staten worden de toekomstige globale spelers misschien China, India en wellicht Rusland, maar dat ligt aan de ontwikkelingen aldaar. Europa zal deel gaan uitmaken van het Arabische westen, de Maghreb.''. Lewis wijst in deze onder meer op de sterke immigratie van Turken in Duitsland, Arabieren in Frankrijk en Pakistanen in Engeland. ''Deze huwen vroeg en hebben snel veel kinderen.''

In het interview wijst Lewis ook op het gevaar van de uiterst fanatieke vorm van de islam die vanuit Saoedië Arabië oprukt: het Wahhabisme zoals dat beleden wordt door groepen soennietische moslims. Dit is volgens Lewis niet de traditioneel verdraagzame islam, maar een onverdraagzame radicale variant.

Edmilson naar Barcelona

Barcelona heeft de laatste aanwinst binnen. Edmilson en Barcelona zijn het eens over een contract voor vier seizoenen.

Edmilson's vorige werkgever Olympique Lyon en Barcelona kwamen gisteren al tot een akkoord. Vanmiddag zal Edmilson de medische keuring ondergaan waarna de wereldkampioen zijn handtekening onder het contract zal zetten. Met de overgang van de verdediger is een bedrag van 8 miljoen euro gemoeid. Mocht Edmilson goed presteren in Catalonië ontvangt Lyon nog eens een bedrag van 2 miljoen.

De 28-jarige Edmilson is de 6e aankoop van Barca deze zomer. Ludovic Giuly, Julliano Belleti, Deco, Silvinho en Henrik Larsson gingen de Braziliaan voor. Door de komst van Edmilson ontstaat er voor Silvinho een probleem. De selectie van Barcelona herbergt momenteel 5 spelers van buiten de Europese Unie, waar er in Spanje maar drie zijn toegestaan. Silvinho wil zich nu laten neutraliseren tot Spanjaard.

Coach Frank Rijkaard heeft doelman Rüstu Rceber te kennen gegeven dat hij niet langer nodig is bij de club.

Mols traint mee bij ADO

Micheal Mols traint in Nederland. Niet bij FC Utrecht, maar bij ADO Den Haag. De spits zit na zijn vertrek bij Glasgow Rangers zonder club.

De 33-jarige spits is na zijn vertrek bij Glasgow Rangers transfervrij. Aanvankelijk dacht Mols in het Premiership aan de slag te kunnen gaan. Mede daardoor wees hij de interesse van het 1.FC Koln van trainer Huub Stevens af.

Volgens ADO Den Haag traint Mols enkel mee in de Residentie om zijn conditie op peil te houden. Ook ADO verwacht dat Mols alsnog naar een club in het buitenland zal vertrekken.

Hierro naar Bolton Wanderers

Fernando Hierro speelt het komende seizoen voor Bolton Wanderers. Dat meldt de website van de Engelse club.

'Ik ben heel tevreden met deze nieuwe stap in mijn loopbaan', aldus Hierro. Ook de clubleiding van Bolton is content met de komst van de routinier. 'Hij heeft een indrukwekkende erelijst en ik ben ervan overtuigd dat hij, ondanks dat hij het afgelopen jaar geen topvoetbal heeft gespeeld, een geweldige aanwinst is voor Bolton Wanderers', verklaarde coach Sam Allardyce.

De voormalige aanvoerder van Real Madrid speelde het afgelopen seizoen voor Al Rayyan in Qatar. Daarvoor kwam Hierro liefst 14 seizoen uit voor de Koninklijke. Bij Bolton Wanderers treft Hierro in de persoon van Ivan Campo een ex-ploeggenoot van Real Madrid.

Overmars in beeld bij Eagles

Go Ahead Eagles wil Marc Overmars aan de technische staf van de club toevoegen. De eerste-divisionist ziet Overmars graag als jeugdtrainer naar Deventer komen.

Overmars besloot begin deze week zijn actieve carrière te beëindigen. De 86-voudig international begon zijn carrière in 1990 bij Go Ahead Eagles. De interesse van de Deventer voetbalclub is tegenover RTV Oost door teammanager Steenbergen bevestigd. Gisteren verrichte Overmars de aftrap bij het oefenduel VV Ernst - Go Ahead Eagles in Ernst, het geboortedorp van Overmars.

Man vindt sleutels terug in been

osmo had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Iraanse man die 16 jaar geleden zijn sleutels verloor heeft ze eindelijk terug. Het bleek dat hij ze de hele tijd bij zich had.

De vijftig jaar oude man voelde pijn in zijn been en werd naar het hospitaal gebracht. Daar toonde een gemaakte foto dat de sleutels in zijn been geklemd zaten. Zestien jaar geleden was de man door een geweerschot geraakt en de sleutels moeten op een of andere manier in de wond zijn geraakt. De kogel werd indertijd verwijderd maar de sleutels bleven zitten. Dokters hebben deze nu ook verwijderd. Onbekend is of de sleutels voor de man nog bruikbaar zijn.


De sleutels
De sleutels, vers uit het been

[update] Nico en Rob klagen 'Hilversum' aan

ayse241073 had ons via de nieuws-submit te melden:

De voormalig Eigen Huis & Tuin-iconen Nico Zwinkels en Rob Verlinden gaan een serie rechtszaken aanspannen tegen lieden uit het Gooise matras. Dit nadat het duo een nieuw programma op SBS6 zag stranden omdat klusjesman Nico naast handige handen ook over 'losse handjes' zou beschikken; Hij zou styliste Bea Willemstein tien jaar geleden hebben aangerand.

Tegen styliste Willemstein wordt een strafklacht wegens smaad ingediend. Verder zullen verschillende civiele procedures worden gevoerd. Ten slotte zal een gerechtelijk getuigenverhoor worden gevraagd aan ''iedereen die macht heeft in Hilversum''. Te denken valt aan RTL-directeur Fons van Westerloo, programmadirecteur Leo van der Goot, de gehele SBS-top en Willem Herselman, voormalig werkgever van Zwinkels en Verlinden en tegenwoordig de producent van huis-en-tuinprogramma’s voor SBS.

De manager van Verlinden en Zwinkels, Jan Dekker, zegt in de Telegraaf: ''Er is een gemeen spel gespeeld. Wij hebben de afgelopen drie weken zoveel belastend bewijsmateriaal verzameld dat we een gigantisch gevecht aandurven.'' Volgens Dekker heeft hij verklaringen op tape en op schrift van mensen uit de tv-wereld die spontaan naar hun toekwamen. ''Het leven van Nico en Rob is gewoon willens en wetens verpest met als enige doel hun nieuwe programma niet door te laten gaan. Nico kan nauwelijks de straat nog op omdat zijn reputatie in één klap is veranderd.''

HMG-directeur Fons van Westerloo vindt het prima een getuigenverhoor, maar nogal ''sneu'' voor Nico: ''In de rechtbank moet je de waarheid spreken. Ook over wat we hebben afgesproken niet te zullen vertellen: waarom Nico bij ons moest vertrekken. Het archief gaat open. Dat vind ik jammer voor Nico. Want er zijn andere redenen dan dat hij minder paste in het concept. We gunden Nico een waardig vertrek.'' SBS 6 wil niet reageren.

Dekker noemt de woorden van Van Westerloo ''bluf''. ''Ik daag hem uit. Er is geen kwestie Bea en er zijn ook géén andere kwesties. De rechter moet hem maar goed aan de tand voelen.''

Positief nieuws is er voor Rob en Nico uit de hoek van voormalige presentatrices waar ze ooit mee hebben gewerkt. Irene Moors, Myrna Goossen, Manuela Kemp en Minoesch Jorritsen staan volledig achter het duo.


In de gouden RTL4-periode


Update 12:35
Nico Zwinkels eist van roddelblad Privé in een kort geding 200.000 euro schadevergoeding als voorschot op een definitieve claim over geleden schade. Privé was het eerste blad dat in een artikel aankondigde dat Nico een vrouw zou hebben aangerand.

Verder wil Nico dat het weekblad een rectificatie moet plaatsen en zich in deze zaak moet onthouden van verdere 'negatieve publicaties'. Volgens Nico's advocaat is die laatste eis prima te billijken ''want het verhaal is immers niet waar.''

Vrouw komt om door zelfgemaakt voertuig

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 18-jarige vrouw uit Arnhem is maandagavond omgekomen nadat zij van een zelfgemaakt voertuig viel. Het ongeval vond plaats in het Gelderse Elst.

Volgens de politie was de vrouw van een zelfgemaakt motorvoertuig gevallen. Het vierwielige voertuigje was voorzien van een zitgedeelte met twee treeplankjes aan de zijkant. Uit een eerste onderzoek is in ieder geval duidelijk geworden dat er drie personen op het voertuig hadden gezeten en gestaan. De bestuurder, een 19-jarige man uit Elst zou op de stoel hebben gezeten; het slachtoffer en nog een man zouden op het treeplankje hebben gestaan. Tijdens de rit zou de vrouw bij het nemen van een bocht van het voertuig zijn gevallen, waardoor ze ernstige verwondingen opliep. De vrouw bleek kort na het ongeval ter plaatse aan haar verwondingen te zijn overleden. De politie heeft het voertuig voor nader onderzoek in beslag genomen.

SP: Verbod pitbulls opheffen

De Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij (SP) wil het verbod op pitbulls opheffen. SP-Kamerlid Krista Van Velzen wil dat niet langer enkel het ras van de hond maatgevend is, maar ook het gedrag. Mocht het gedrag van een bepaalde pitbull in orde zijn, zou een vergunning verstrekt kunnen worden.

De Algemene Inspectiedienst nam in 2003 190 pitbullachtige honden in beslag, tegenover 50 in het jaar 2000. De toename wordt niet alleen toegeschreven aan meer opsporing, maar ook aan de populariteit van de vaak als agressief bekend staande dieren.

Volgens Van Velzen werkt het nu gevoerde beleid averechts. ''Niet-erkende fokkers brengen steeds meer agressieve honden op de markt. Ik wil dat pitbulls uit de illegaliteit worden gehaald, als daar tegenover staat dat er meer controle komt en daardoor meer veiligheid voor de burgers.''


Pitbull

Den Bakker weg bij Rabobank

Maarten ten Bakker moet op zoek naar een nieuwe wielerploeg. De renner heeft van manager Theo de Rooij van de Rabobank-ploeg te horen gekregen dat zijn contract na dit seizoen niet wordt verlengd.

Na een periode waarin Den Bakker met psychische problemen kampte, was hij weer op de goede weg terug, maar ondanks een goed gereden voorjaar, moet de Nederlander nu toch vertrekken.

"Ik wil nog zeker één of twee jaar actief blijven op het hoogste niveau. Zeker nu er een Pro Tour aankomst en etappewedstrijden belangrijker worden," aldus Den Bakker, momenteel herstellende van een sleutelbeenbreuk, in de Telegraaf.

Den Bakker kreeg wel de aanbieding van de Rabobank-ploeg om in Rabobanks Tradeteam III, waarin hij jonge wielrenners het vak kan leren, maar op deze aanbieding gaat hij waarschijnlijk niet in.

Officiële naam en design Nintendo DS bekend

Icoon Games nieuwsOp de E3 van dit jaar werd voor het eerst de nieuwe handheld-console van Nintendo gepresenteerd. Het apparaatje had destijds vanwege de twee schermen de voorlopige naam DS (DualScreen) gekregen. Vandaag is bekend geworden dat dit ook de uiteindelijke naam gaat worden.

Het design van de Nintendo DS heeft enkele veranderingen ondergaan sinds de eerste aankondiging en ziet er nu strakker en meer gestroomlijnd uit. De DS krijgt een zwarte achterkant met een zilverkleurige opklapbare cover. De knoppen zijn wat groter geworden en steken beter af tegen de metallic behuizing. Ook is er een gleuf voor de stylus aangebracht.

Volgens Nintendo-directeur Satoru Iwata "zal de Nintendo DS de toekomst van hand-held gaming veranderen. Twee schermen, chat-functies, een touch-screen, wireless mogelijkheden, spraakherkenning - deze functies overtreffen alles wat voorheen mogelijk was."

Op dit moment zijn er bij developers over de hele wereld meer dan 120 spellen in ontwikkeling voor de Nintendo DS. Nintendo zelf werkt aan 20 titels, en meer dan 100 bedrijven hebben aangegeven ook spellen te gaan maken.

De releasedatum, de prijs en het spelaanbod zullen later bekend gemaakt worden.

Zeker 50 doden bij aanslag in Irak

Icoon Irak nieuwsIn de Iraakse stad Baquba zijn bij een zelfmoordaanslag zeker 50 mensen om het leven gekomen. Ook raakten vele tientallen mensen gewond. De aanslag werd gepleegd met een autobom, deze ging vlak voor een politiestation af.

Op het moment van de aanslag stonden veel jongeren te wachten voor het politiestation om zich voor de politie aan te melden. Baquba, zo'n 55 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bagdad, is vaker het toneel van bloedige aanslagen. Vaak zijn Irakezen het slachtoffer. Zij worden als een makkelijkere prooi gezien dan de Amerikaanse troepen, maar ook de coalitietroepen zijn hier doelwit.


Beeld na de bloedige aanslag van vandaag

Vinokourov wil Olympisch goud

In een interview met het Nieuwsblad laat Alexandre Vinokourov weten dat hij van de Olympische spelen nu zijn hoofddoel maakt. De Kazak kwam voor de tour ten val en moest afzeggen voor de Ronde waar hij vorig jaar nog brons pakte. Nu zit hij al weer op de fiets in de Ronde van het Waalse Gewest.

"Dat ik er dit jaar niet bij was in de Tour de France, zorgt niet voor frustraties. Waarom ook? Het verleden moet men vergeten. Ik blik vooruit." meent Vinokourov. Op de vraag of hij een aanvallende troef was geweest voor het T-Mobile kamp, antwoordt hij ontwijkend: "Dat zullen we nooit weten. Feit is dat er dit jaar bitter weinig concurrentie was. Volgend jaar wil ik Armstrong aanvallen. Maar eerst wil ik Olympisch kampioen worden."

In Athene zal de Kazak zowel deelnemen aan de individuele tijdrit als aan de wegrit, waar hij grote ambities voor koestert. "De zon zal mijn bondgenoot zijn. Ik heb de film van het parcours gezien maar kan de zwaarte nog niet helemaal inschatten. Voorlopig mis ik enkel nog competitieritme."

En dit is hij nu aan het opdoen in de Ronde van het Waalse Gewest. Daarna moet hij er staan in de eerste wereldbekerwedstrijd van het najaar, de HEW Cyclassics in Hamburg, gevolgd door de Regio Tour begin augustus.

Proef met vrachtwagenverbod op linkerbaan

bordewolf, Hanz0, Re_plaY en Farao hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEind dit jaar of begin volgend jaar gaat het Openbaar Ministerie (OM) een proef houden om vrachtwagens te verbieden om op de linkerweghelft te rijden. Dat zei landelijk verkeersofficier van justitie J. Spee vandaag tegen het NOS Radio 1 Journaal. Volgens Spee is het nog niet bekend waar de proef wordt gehouden.

Momenteel geldt er al op veel wegen een inhaalverbod voor vrachtwagens, alleen blijkt dit geen vruchten af te werpen. De politie kan namelijk alleen chauffeurs bekeuren die op heterdaad betrapt worden. Bij de twee jaar durende proef worden er camera's opgehangen en wordt er een trajectcontrole ingevoerd door het OM. "De pakkans is dan groter", aldus Spee.

Verkeersofficier Spee zei ondermeer dat de indruk bestaat dat chauffeurs het inhaalverbod vaak negeren. Agenten schrijven hiervoor jaarlijks enkele honderden bonnen uit. Hij geeft aan dat een trucker die inhaalt met 86km/u, terwijl zijn collega 85km/u rijdt veel ergernis opwekt bij de medeweggebruikers.

Volgens Spee is het door het verbod op de linkerrijstrook voor vrachtwagens niet de bedoeling om extra geld in de Staatskas te krijgen. "Het gaat om een betere doorstroming. Het Openbaar Ministerie heeft van de nieuwe aanpak hoge verwachtingen. "Als de pakkans groter wordt, gaat het gedrag het gewenste vertonen", aldus Spee.

Armstrong en Ullrich scoren

In de klassieke criteriums die na de Ronde van Frankrijk gereden worden scoren de twee Tour-grootheden. Jan Ullrich won het criterium van Graz en Lance Armstrong was de beste in het Nederlandse Stiphout.

Ullrich haalde het in het Oostenrijkse Graz van thuisrijder Georg Totschnig. Ook Ullrichs land- en ploeggenoot Andreas Klöden deed het goed met een bronzen plaats. Het criterium in Graz was een groot sducces met tienduizenden toeschouwers langs de baan.

In Stiphout was de meester zelf aan het werk. Lance Armstrong toonde na 100 km fietsen nog eens zijn klasse door als eerste over de streep te komen, voor groene trui Robbie McEwen en thuisrijder Mark Lotz. Voor de zilveren jubileumeditie van dit criterium kwamen maar liefst 35 000 man opdagen.

Luchtafweer in Athene tijdens Olympische Spelen

macromarkt.nl herschreef voor ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

Tijdens de Olympische Zomerspelen in Athene zullen er zes patriot-raketten opgesteld staan in de Griekse hoofdstad. Elk vliegtuig dat onaangekondigd in het luchtruim boven Athene vliegt, zal zonder pardon worden neergehaald. Dat heeft een woordvoerder van het Griekse leger bekend gemaakt.

De Grieken zijn bang dat tijdens de Spelen (13 tot en met 29 augustus) een aanslag zal plaatsvinden zoals op 11 september 2001 in Amerika plaatsvond. Toen vlogen er twee vliegtuigen in het World Trade Centre in New York.

Daarnaast zullen speciale verkenningsvliegtuigen van de NAVO de Spelen vanaf de lucht constant in de gaten houden.

Game: NES Classics: The Legend of Zelda

Publisher:Nintendo
Developer:Nintendo
Website:NES Classics
Platform:Gameboy Advance


de speldoosOm het twintigjarige jubileum te vieren van de introductie van de Famicom in Japan - later hier geïntroduceerd als Nintendo Entertainment System (NES) - heeft Nintendo de 'NES Classics'-serie op de Gameboy Advance uitgebracht. Enkele befaamde spellen die onder meer tot deze serie behoren zijn Super Mario Bros, Donkey Kong, Pac Man, Excitebike en natuurlijk The Legend of Zelda.

De games uit de 'NES Classics'-serie zijn identiek aan de oude NES-games en ze zijn dan ook in de winkel te vinden voor 20 Euro in plaats van de gebruikelijke 49 Euro. Ondanks de relatief lage prijs blijft het echter de vraag of The Legend of Zelda, geïntroduceerd in 1986, de tand des tijds doorstaan heeft en de concurrentie met hedendaagse games aan kan.

NES Classics: The Legend of Zelda

Om het twintigjarige jubileum te vieren van de introductie van de Famicom in Japan - later hier geïntroduceerd als Nintendo Entertainment System (NES) - heeft Nintendo de \'NES Classics\'-serie op de Gameboy Advance uitgebracht. Enkele befaamde spellen die onder meer tot deze serie behoren zijn Super Mario Bros, Donkey Kong, Pac Man, Excitebike en natuurlijk The Legend of Zelda.

De games uit de \'NES Classics\'-serie zijn identiek aan de oude NES-games en ze zijn dan ook in de winkel te vinden voor 20 Euro in plaats van de gebruikelijke 49 Euro. Ondanks de relatief lage prijs blijft het echter de vraag of The Legend of Zelda, geïntroduceerd in 1986, de tand des tijds doorstaan heeft en de concurrentie met hedendaagse games aan kan.

VS vervolgt grootste moslimhulporganisatie

In de Verenigde Staten is de grootste Amerikaanse moslimhulporganisatie aangeklaagd door justitie. Het gaat om de Holy Land Foundation For Relief And Development (HLF). Volgens de Amerikaanse justitie ondersteunde de HLF tussen 1995 en 2001 de radicale Palestijnse organisatie Hamas. In totaal zou ruim 12 miljoen dollar zijn doorgesluisd naar personen en groepen die in contact stonden met Hamas.

De Hamas staat in de VS te boek als terroristische organisatie. Ook in de EU staat de organisatie op de lijst van verboden - terroristische - organisaties.

Zeven topfunctionarissen van de HLF worden beschuldigd van samenzwering en steun aan een buitenlandse terroristische organisatie. Zij riskeren celstraffen tot 20 jaar. Vier van hen zijn gisteren gearresteerd, twee anderen zijn voortvluchtig. De zevende, voorzitter Elashi, zit al in de gevangenis wegens verboden contacten met Libië en Syrië.

Paniek om arm uit kofferbak

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bestuurder uit de Chinese hoofdstad Beijing heeft heel wat mede stadsgenoten de stuipen op het lijf gejaagd, toen hij zijn vrouw in zijn kofferbak liet meerijden.

Verschillende politieagenten van de stad werden door getuigen gealarmeerd over een mogelijke moord, omdat er uit een taxi uit de kofferbak een arm zou steken. Toen de agenten de auto aanhielden bleek dat de arm van de in goede gezondheid verkerende vrouw van de bestuurder was, zo meldde de krant the Beijing Morning Post.

Het stel verklaarde dat zij met vier vrienden aan het reizen was en dat ze bang waren om een boete te krijgen. In China is het namelijk verboden om met meer dan vijf personen in één auto te reizen. De vrouw besloot toen om in de kofferbak te kruipen en haar arm eruit te steken om zo gemakkelijker te kunnen ademhalen.

''Noord-Korea testte gifgas''

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisteren heeft de BBC een interview uitgezonden met een Noord-Koreaanse chemicus die zegt vanaf 1979 experimenten met dodelijk gas te hebben uitgevoerd op politieke gevangenen. De man, aangeduid als de naar Zuid-Korea gevluchte dr. Kim, zei experimenten te hebben gedaan die waren bedoeld om vast te stellen hoe lang het duurde voordat iemand doodgaat. ''Ook wilden we weten hoeveel gas nodig was om heel Seoul uit te roeien.''

Het verhaal van dr. Kim komt grotendeels overeen met dat van de Noord-Koreaan Kwon Hyok. Deze naar eigen zeggen voormalig officier van de militaire inlichtingendienst van Noord-Korea, was eerder dit jaar te zien in een BBC-documentaire over gifgasexperimenten in Noord-Koreaanse kampen. Hij vertelde over gaskamers met wanden van glas. Dr. Kim verhaalt over dezelfde soort gaskamers.

Wat er waar is van dergelijke verhalen valt feitelijk niet vast te stellen. Noord-Korea ontkent steevast. Het kan zijn dat de verhalen worden verzonnen door activisten die meer aandacht willen voor de beroerde omstandigheden in Noord-Korea. Eén ding staat wel vast: Noord-Korea houdt tienduizenden politieke gevangenen onder belabberde omstandigheden vast.

Binnen 6 jaar nieuwe eurobiljetten

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Er wordt gewerkt aan een nieuwe generatie eurobiljetten die nog voller worden gestopt met anti-namaaksnufjes dan de huidige. De kleur, afmetingen en afbeeldingen van de biljetten - die aan het eind van dit decennium door alle eurolanden in omloop worden gebracht - zullen niet substantieel veranderen.

Net als bij de dollar, die in 1996 en 2001 aangepast werd, wordt de verbetering van de eurobiljetten vooral ingegeven door de vele vervalsingen. De biljetten zijn zeer interessant voor vervalsers vanwege het grote verspreidingsgebied. De dollar is overigens nog steeds de meest vervalste munteenheid. Van de dollars zijn momenteel naar verluidt zo’n 27.000 soorten vervalsingen in omloop. Sommige zijn niet meer van echt te onderscheiden. Bij de valse eurobiljetten is dat totaal nog niet het geval: ''Met de valse dollars vergeleken hebben we met de eurobiljetten echt nog niks gezien'', aldus de directeur van Merlin Security Services, dat apparatuur maakt om vals geld te herkennen.

De huidige eurobiljetten bevatten veiligheidssnufjes als fluorescerende draadjes in het papier, een lastig te kopiëren meertintig watermerk en een stukje speciaal reflecterende folie. Deze konden echter niet voorkomen dat de euro het doelwit van vervalsers werd. De banken in het eurogebied haalden in de eerste helft van dit jaar in totaal 307.000 valse biljetten uit het verkeer. De politie onderschepte daarnaast nog eens 287.000 biljetten voor deze in het betalingsverkeer terechtkwamen.


Vliegtuig keerde terug door tekst op spuugzak

Icoon Buitenlands nieuwsHet vliegtuig van vliegmaatschappij United Airlines dat terugkeerde naar de luchthaven van Sydney bleek dit te hebben gedaan vanwege de tekst BOB die op een spuugzakje stond. De piloot nam namelijk aan dat BOB stond voor 'Bomb on Board', aldus de Australische zender ABC. Daarom besloot hij het zekere voor het onzekere te kiezen en terug te keren naar Sydney. De Boeing 747 met aan boord 246 passagiers zou oorspronkelijk naar Los Angeles moeten vliegen.

Volgens de zender ABC wordt in het luchtjargon de term BOB ook wel gebruikt bij stewardessen om de Best On Board aan te duiden namelijk de meest aantrekkelijke passagier in het toestel. Het zou namelijk ook kunnen zijn dat iemand gewoon de naam Bob op het zakje heeft geschreven.

GSM Voyeurs.

quote:
Voyeurisme is van alle tijden, maar de camera-gsm maakt het voyeurs nu wel erg gemakkelijk om hun mooiste vakantieherinneringen vast te leggen en met gelijkgestemden te delen. Het schijnbaar onschuldige hebbedingetje is verantwoordelijk voor een explosieve groei van voyeurfoto's op het Internet.
Tegenwoordig is het hardstikke modern om tijdens het uitgaan je vrienden of toevallige voorbijgangers op de foto te zetten met je ultramoderne telefoon voorzien van camera.
Op Fotodumpkun je jezelf na een wild weekend ook nog eens tegenkomen in uiterst genante posities zoals het Groningse meisje op deze foto

Op deze voyeur site loop je ietsjes minder kans om jezelf of familieleden tegen te komen

quote:

Op een Belgisch strand werd ooit iemand met een camera betrapt waarvan het opnamelichtje was afgeplakt, zodat niemand zag dat hij beelden aan het schieten was. Nog verrassender is een verhaal uit 1999. Toen pakte de politie van Borsbeek in het Wijnegem Shopping Center een man op die op een verdachte manier met een sporttas in de buurt van vrouwen ging staan. De agenten stelden vast dat in de tas een videocamera verborgen zat. De in beslag genomen cassettes toonden dat de opgepakte voyeur ook op de Meir in Antwerpen onder damesrokken gaan gluren was.

Het is bijna onmogelijk om te achterhalen wie de foto's heeft genomen. Maar de ordehandhavers zitten niet stil. In Zuidoost-Azië en de VS zijn gluurders al op heterdaad betrapt met hun camera-telefoon terwijl ze onder een rok mikten. In Saudi-Arabië zijn camera-gsm's zelfs gewoon verboden en in Korea worden fabrikanten ertoe aangezet om de mobieltjes een biepgeluid te laten maken telkens wanneer een foto wordt genomen. Op sommige plaatsen in Engeland, Duitsland, Zwitserland en ook ons land worden camera-gsm's verboden in de buurt van zwembaden, stranden en parken.

Uiteraard kon de voorloper van alle websites m.b.t. al dit camera geweld niet ontbreken.

En nog een toetje .

Spanning tussen Ullrich en Godefroot

Bij T-Mobile is er weer eens wat spanning ontstaan tussen teambaas Walter Godefroot en sterrenner Jan Ullrich. Ullrich reageerde fel op een interview van de teambaas.

In een interview zou Godefroot hebben gezegd dat Ullrich niet voldoende leeft voor zijn sport. Hij zei: "Ullrich fietst voor zijn brood, Lance Armstrong leeft voor het fietsen." Bij Ullrich kwamen de woorden, zo vlak na de verloren Tour, hard aan.

Hij reageerde dan ook onmiddellijk: "Dit laat ik niet zo. Of ik er genoeg voor doe, moet je vragen aan mensen met wie ik samenwerk en niet aan iemand als Godefroot. Als ik twee keer per jaar met hem bel, zal het veel zijn. " Ullrich wil nu zo snel mogelijk een gesprek met Godefroot om het op te helderen.

Volgens Godefroot zijn zijn woorden verdraaid: "Ik ben verkeerd geïnterpreteerd. Maar het is waar, ik bel Jan heel weinig. Het is ook mijn taak niet. Ik word verondersteld een bedrijfje van 50 man te leiden, met vier ploegleiders. Het is toch logisch dat ik dan delegeer? Och, Jan kan wel met kritiek om. Ik laat het interview eens woordelijk vertalen, om te zien waar fouten staan."

Semi-kunstgras in de Kuip

Feyenoord zal komend seizoen in de Kuip spelen op een semi-kunstgrasveld. Komende weken injecteren machines 20 miljoen kunstgrasvezels in de huidige grasmat.

Het voordeel van het gebruik van deze techniek is dat de grasmat sneller herstelt na wedstrijden en andere evenementen. De afgelopen seizoenen bleek in de Kuip de grasmat moeilijk op kwaliteit te houden. Liverpool, Real Madrid en Sporting Lissabon hebben al een dergelijke grasmat in het stadion liggen. Ook andere Nederlandse clubs hebben al eerder met soortgelijke technieken geëxperimenteerd.

De leugens over downloaden

Zelden zijn de media zo kritiekloos omgesprongen met een onderwerp als de bewering van de muziekindustrie en hun handlangers dat er jaarlijks vele miljoenen worden misgelopen door het downloaden en kopiëren van muziek. Wekelijks verschijnen berichten die ons ervan moeten doordringen hoe crimineel we allemaal wel niet zijn, omdat we in een vlaag van verstandsverbijstering een keer The Ketchup Song of Dragostea Din Tei hebben binnengehaald. Stichting BREIN - die het blijkbaar nodig vindt om over elke scheet die ze laat een persbericht naar buiten te brengen - gaat vrolijk door met haar campagnes die bedoeld zijn om angst in te boezemen en klakkeloos worden alle gedane beweringen overgenomen.

'Jackson hield slachtoffer en familie gevangen'

Icoon Buitenlands nieuwsMichael Jackson hield de jongen die hem beschuldigt van misbruik gevangen op zijn ranch Neverland. Ook zijn familie mocht de ranch niet verlaten. Ze zijn gedwongen om op video te verklaren dat hij altijd goed voor hen is geweest en een vaderfiguur was voor de aan kanker lijdende jongen. Dat zegt althans het Openbaar Ministerie.

Deze video is niet in de openbaarheid gebracht, maar zou door de advocaten van Jackson zijn gebruikt in de rechtszaal. Aanleiding voor dit alles zou een Britse televisiedocumentaire zijn geweest, waarin Jackson toegaf met kinderen in één bed te slapen. In deze documentaire is Jackson samen met de jongen te zien, die hem nu heeft aangeklaagd.

Volgens Openbaar aanklager Gordon Auchincloss begon Jackson de jongen in te palmen nadat de documentaire was uitgezonden. Hij stuurde hem en zijn familie per privévliegtuig op dure vakanties en op Neverland was het altijd feest. Eén keer wist het gezin te ontsnappen, maar Jackson wist hen ertoe te bewegen terug te keren. Dit alles leidde er volgens Auchincloss uiteindelijk toe dat de jongen bij Jackson in bed terechtkwam.

Volgens de advocaat van Michael Jackson, Thomas Mesereau, is het verhaal totale onzin. "Het idee dat ze gevangen werden gehouden en onder dwang met privévliegtuigen naar Florida vlogen om allerlei beroemdheden te ontmoeten is te belachelijk voor woorden. Een jury zou het weghonen." Volgens de verdediging wil het OM hoe dan ook een beroemdheid neer halen.

Subheader

Voedsel uit 1900 opgegraven en opgegeten

Sessy vertaalde, herschreef en submitte het volgende nieuwsbericht:

Icoon Buitenlands nieuwsIn 1900 begon een Noordpoolexpeditie, onder leiding van wetenschapper Edward Toll, aan een speciaal experiment met voedsel. Wetenschappers groeven een kuil van 1,5 meter diep in de arctische grond, waar een constante temperatuur van –18 graden Celsius heerst, en legden daar voedselproducten en lucifers in. Vervolgens gooiden ze de kuil dicht.

In 1974 werd een deel van deze producten, door een expeditie onder leiding van wetenschapper Dmitri Shparo, weer opgegraven. Het bleek dat de lucifers, havermout, koolsoep met vlees, thee en suiker prima bewaard waren gebleven. Een deel van het voedsel werd opgegeten. Het bleek nog in orde te zijn en prima te smaken. Zelfs de vleessoep was lekker. Vervolgens begroef deze expeditie een hoop 'modern' voedsel, om te kijken hoe dit bewaard zou blijven.

Sindsdien hebben slechts witte beren rondgelopen op de grond, waaronder de voedselvoorraden begraven liggen. Een nieuwe expeditie gaat nu terug naar deze plek om wederom een deel van het voedsel van 1900 en 1974 op te graven en op te eten. Vervolgens zullen deze wetenschappers 24 verschillende soorten geconserveerd voedsel en drie flessen wodka begraven. Deze producten worden dan weer in 2050 opgegraven.

De wetenschappers zien de eeuwig bevroren gronden op de noordpool als een perfecte, natuurlijke diepvries, waarin gigantische hoeveelheden voedsel langdurig kunnen worden bewaard.

Worm in oog Israëlische man

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 60-jarige man uit Haifa (Israël) keek raar op toen hij zich wegens een ooginfectie in een ziekenhuis liet onderzoeken. Dokters ontdekten een dertien centimeter lange worm in zijn oog. Vervolgens verdoofden zij het dier met cocaïne om het te verlammen, waarna het voorzichtig verwijderd werd.

De worm is waarschijnlijk tijdens het tuinieren op de een of andere manier in zijn oog beland. Het gaat om een rondworm (nematode) van het type dirofilaria. Deze plantenparasiet veroorzaakt wel vaker ooginfecties, maar bijna alleen bij dieren zoals honden. Het dier zat waarschijnlijk al enkele maanden in het oog.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
©FOK.nl e.a.