Quick Step behoudt kopmannen

Tom Boonen en Paolo Bettini hebben de afgelopen week hun contract bij Quick Step - Davitamon verlengd. Daarmee verzekert de ploeg zich van de twee troeven voor de lentewedstrijden van volgend jaar.

Lefevere vertelde: "Ik heb nu al tien renners die vastliggen voor volgende seizoenen. Bettini en Boonen zijn inderdaad de meest in het oog springende namen maar ik blijf op zoek gaan naar versterkingen. Met Bettini en Boonen hebben we twee renners die elkaar perfect aanvullen. Op het vlak van de klassiekers zitten wij dus heel sterk. We blijven echter alert en zoeken verder naar nieuwe namen."

Boonen is zeer tevreden met zijn contractverlenging: "Ik vind dit een vorm van wederzijds vertrouwen. Van mijn kant uit en van de kant van de ploeg uit naar mijn persoon. De bedoeling is dat in de komende drie jaar een ploeg rond mij zal gebouwd worden en in die optiek moet ik me volledig kunnen ontwikkelen als klassiek renner."

Hij hoopt zich de komende drie jaar zich verder te kunnen ontwikkelen: "Wanneer ik dus 26 jaar ben zal dit nieuwe contract verlopen. Maar in feite moet het dan wellicht nog allemaal beginnen voor mij. Ik voel me zeer goed in mijn vel bij de ploeg Quick.Step-Davitamon dus mijn keuze was vlug gemaakt toen ik het voorstel kreeg om mijn contract open te breken."