Kimi wil Michael verslaan

Kimi Räikkönen is dit jaar zeker van plan om de titel van Michael Schumacher af te pakken.

Räikkonen werd vorig jaar met twee punten achterstand tweede en mag zich dus vice wereldkampioen noemen. Dit jaar denkt Kimi dat hij wel sneller zal zijn dan Michael in de Ferrari.

"Ik leer bij iedere test en bij iedere race, hoe meer kilometers ik maak, hoe beter ik ben als coureur. De ervaring van afgelopen seizoen heeft me sneller gemaakt, bracht me meer zelfvertrouwen en een meer volwassen houding", zegt Räikkonen.

De McLaren MP4-19 wordt al lange tijd uitgebreidt aan de tests onderworpen, maar Räikkonen vindt dat er nog veel werk te doen is.
"De MP4-19 is een goede wagen, net als elk ander team hebben we nog een hoop werk te doen, maar de basis voelt erg goed. Toen we echt een snel rondje neer wilden zetten, lukte het. De auto is erg stabiel en er zijn geen echte problemen", zegt de jonge Fin.

"Op dit moment wil ik niet speculeren over hoe groot onze kansen op het wereldkampioenschap zijn. Alles hangt van onze auto af. Hoe goed hij werkelijk is weten we niet voor Melbourne. Eén ding is echter zeker, als racecoureur zal ik niet langzamer zijn. Hoe meer ervaring ik krijg, hoe sneller ik zal zijn", aldus een zeer zefverzekerde Kimi Räikkonen.