Ferrari vertrouwt op zichzelf

Ferrari412T2 wist ons het volgende vertaalde bericht te melden:

Verliest Ferrari in Hongarije al de leiding in het WK? Doet Ferrari het beter dan op Hockenheim? Williams was op Hockenheim duidelijk de snellere. Volgens experts zijn de banden een groot voordeel voor Williams, maar dat niet alleen. BMW Williams was op Hockenheim bijna 2 seconden sneller per ronde dan Ferrari. Volgens de experts was daarvan 1 seconde te wijten aan de banden. Bridgestone heeft Ferrari inmiddels verbetering aangekondigd, maar Ferrari gaat zich daar niet op verlaten en sleutelt inmiddels druk aan de wagens van Michael Schumacher en Rubens Barrichello.

Met enige verbeteringen aan de motor en het chassis wil Ferrari weer in de buurt van Williams en McLaren komen. De Ferrari motor zal meer pk's krijgen zodat het aantal bijna gelijk is aan die van de BMW. Daarnaast wil Ferrari het verbruik van de motor omlaag brengen. En als laatste wil men de aerodynamica van de Ferrari verbeteren. Iedereen, onder leiding van Rory Byrne, is druk bezig in de windtunnel om te vijlen aan het aerodynamisch pakket. Dit moet het verschil in banden kwaliteit goed kunnen maken als Bridgestone zijn beloftes niet waar kan maken.

Of de nieuwe onderdelen al ingezet worden op de Hungaroring op 24 augustus is nog lang niet zeker. Vooral omdat er nu een testverbod is voor alle teams en de nieuwe onderdelen niet kunnen worden beoordeeld op goed functioneren. Op zijn laatst zullen de nieuwe onderdelen op de Ferrari worden gebruikt op Monza. Of het wat uit zal maken??? De concurrentie zit "zeker" ook niet stil.