FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 augustus 2003

Column: Ghost of a lost future

Ik hou van je, Heb ik je dat ooit verteld? Gewoon op een stille zondagmiddag waar het leven om ons heen even stil te lijkt te staan. Waarop je stilletjes achter je computer zit en drie klikken van alles verwijderd bent? Wie ik ben? Ik ben wie jij hoopt dat je bent. Ik ben je diepste verlangen en je grootste geheim. Ik ben dat wat je angstvallig wegstopt. Ik ben degene die jij zou wezen als je je hart volgt en doet wat het je inspreekt. Ik ben de geest van de toekomst.

Ferrari vertrouwt op zichzelf

Ferrari412T2 wist ons het volgende vertaalde bericht te melden:

Verliest Ferrari in Hongarije al de leiding in het WK? Doet Ferrari het beter dan op Hockenheim? Williams was op Hockenheim duidelijk de snellere. Volgens experts zijn de banden een groot voordeel voor Williams, maar dat niet alleen. BMW Williams was op Hockenheim bijna 2 seconden sneller per ronde dan Ferrari. Volgens de experts was daarvan 1 seconde te wijten aan de banden. Bridgestone heeft Ferrari inmiddels verbetering aangekondigd, maar Ferrari gaat zich daar niet op verlaten en sleutelt inmiddels druk aan de wagens van Michael Schumacher en Rubens Barrichello.

Met enige verbeteringen aan de motor en het chassis wil Ferrari weer in de buurt van Williams en McLaren komen. De Ferrari motor zal meer pk's krijgen zodat het aantal bijna gelijk is aan die van de BMW. Daarnaast wil Ferrari het verbruik van de motor omlaag brengen. En als laatste wil men de aerodynamica van de Ferrari verbeteren. Iedereen, onder leiding van Rory Byrne, is druk bezig in de windtunnel om te vijlen aan het aerodynamisch pakket. Dit moet het verschil in banden kwaliteit goed kunnen maken als Bridgestone zijn beloftes niet waar kan maken.

Of de nieuwe onderdelen al ingezet worden op de Hungaroring op 24 augustus is nog lang niet zeker. Vooral omdat er nu een testverbod is voor alle teams en de nieuwe onderdelen niet kunnen worden beoordeeld op goed functioneren. Op zijn laatst zullen de nieuwe onderdelen op de Ferrari worden gebruikt op Monza. Of het wat uit zal maken??? De concurrentie zit "zeker" ook niet stil.

Mega-Triest Deel 1.

En dan denk je dat je alle afwijkingen inmiddels na bijna 8 jaar surfen wel hebt gezien...no way..het kan altijd nog een tikkie gestoorder.

*snip url*
(Voor de nieuwschierigen, het ging om een piemel-likkend wasbeertje. Dikke lol.)

Dit gaat een serie met afwijkingen van de mens worden..

Overigens lijkt het mij wel leuk om een foto als deze te zien als de wasbeer zijn tanden er even heel hard inzet! (inzoomen op het gezicht van de meneer..en voila, een superblog!) (en een lintje voor de wasbeer!)

-Edit-
Nietzman was here. Link weggehaald. Excuses aan de persverselingen.

Game Review: Charlie's Angels

Publisher:Ubisoft
Developer:Neko Entertainment
Website:Charlie's Angels
Platform:PS2


Chaos en paniek wereldwijd! 's Werelds grootste monumenten worden één voor één gestolen. Het vrijheidsbeeld in Manhattan, de Arc de Triomphe in Parijs, Lincoln Memorial in Washington D.C., Stonehenge... Grootte en gewicht schijnen er niet toe te doen en de politie staat machteloos. Dit mysterie vraagt om de hulp van drie Engelen. Charlie's Angels! Ga hand in hand met de Angels op zoek naar de monumenten en versla uiteindelijk het brein achter dit alles.


Wat een ongelooflijk spannend verhaal! Een topverhaal voor een spel dat wellicht de geschiedenisboeken in zal gaan als het spel met de laagste FOK! review eindscore ooit. Maar laat ik niet op de feiten vooruit lopen...

...let's play Charlie's Angels

Rob Stenders en Ruud de Wild blijven bij 3FM

Rob Stenders blijft in de ochtend op Radio 3FM. Hij heeft wel met wat andere stations zoals Yorin FM gesproken, maar hij wil toch liever gewoon op 3FM blijven. Hetzelfde geldt voor Ruud de Wild. De populaire dj blijft gewoon het middagprogramma Ruuddewild.nl maken op 3FM. Ook bij Ruud was er even sprake van dat hij misschien weg zou gaan.

Met de twee dj's begint het publieke popstation in september met een nieuwe programmering. Doordeweeks veranderen er drie dingen in vergelijking met nu. Zo is voortaan Claudia de Breij tussen 12 en 14 uur te horen met het programma 'Claudia d'r op!'. Henk Westbroek maakt plaats voor haar. De avond is compleet vernieuwd. Giel Beelen volgt Isabelle Brinkman tussen 18 en 20 uur op die naar SBS Shownieuws vertrok. Tussen 20 en 22 uur gaat dj Timur Perlin een programma maken. Hij komt van Yorin FM af.

Noor verwondt zes vrienden op verjaardagsfeest

mikkey72 en Melch hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Noorse man heeft op een surprise-party ter ere van zijn 40e verjaardag per ongeluk zes gasten beschoten en verwond. Hij trof een vrouw in haar benen, vijf anderen raakten lichtgewond.

De Noor was erachter gekomen dat zijn vrienden in een bos een surprise-party hadden georganiseerd. Hij besloot hen vervolgens zelf te verrassen door vanuit de struiken ineens met een geweer in de lucht te schieten. Hij deed dit, maar struikelde daarna, waardoor het wapen opnieuw af ging. De Noor is in shocktoestand opgenomen in het ziekenhuis.

"Groep gijzelaars in Mali vrijgelaten"

Het Duitse tv-station ZDF meldt dat de groep Europese gijzelaars in Mali is vrijgelaten. De groep werd dit voorjaar ontvoerd in de Algerijnse Sahara. Onder de gijzelaars bevindt zich ook een Nederlander: Arjen Hilbers. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil het bericht nog niet bevestigen.

Een verslaggever van de ZDF meldt dat functionarissen uit Nederland, Duitsland en Zwitserland zouden klaarstaan om de 14 gijzelaars te verwelkomen. De Duitse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken kwam vandaag in Bamako aan met een ziekenboeg. Vandaag of morgen zouden ook de gijzelaars daar aankomen. Volgens de verslaggever is er losgeld betaalt door vermoedelijk de Malinese regering.

Wielrennen: Uitslag Kampioenschap van Zürich

Sven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Italiaan Daniele Nardello heeft in Zwitserland het Kampioenschap van Zurich gewonnen, de achtste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Nardello won nog niet eerder een dergelijk grote wedstrijd.

De Italiaan glipte er in de laatste zes kilometer tussenuit en wist de achtervolgers voor te blijven. De Duitser Jan Ullrich probeerde nog bij de renner van Team Telekom te komen, tevergeefs, hij werd voor de vierde keer tweede in Zürich. Achter hem werd de sprint van de achtervolgende groep gewonnen door Paolo Bettini, de huidige leider in de wereldbekerstand.

De zeer sterk rijdende Michael Boogerd eindigde op de vierde plaats. Volgens Boogerd zat er niet meer in vandaag.

In de wereldbekerstand leidt Bettini nu met 146 punten voorsprong op Boogerd en één punt meer op de Belg Peter van Petegem. Er resteren nog twee WB-wedstrijden, Parijs-Tours op 5 oktober en de Ronde van Lombardije op 18 oktober. In beide wedstrijden zijn voor de winnaar nog 100 punten te verdienen.

Inwoners Vroomshoop opgeschrikt door UFO

erik24 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Inwoners in Vroomshoop zijn gisteravond opgeschrikt door een ongeïdentificeerd vliegend object aan de hemel. De vermeende UFO bestond uit een rood licht en drie witte lichten. De waarneming ging gepaard met een vreemd geluid.

De regiopolitie ontving talloze telefoontjes van onthutste bewoners. Ook de sterrenwacht in Lattrop kreeg talloze meldingen van mensen die de UFO zagen.

Bij nadere inspectie bleek de UFO een vlieger te zijn met lichten eraan gemonteerd, en een windorgel om het vreemde geluid te produceren. De vlieger was opgelaten door drie jongens.

Bejaarde verjaagt inbreker

erik24 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 83-jarige vrouw uit Enschede heeft zaterdagochtend een inbreker weten te verjagen. De vrouw werd rond 6.00 uur wakker, omdat ze een onbekend geluid hoorde. Vervolgens zag zij een vreemde man in haar kamer staan. Ze zei tegen de man dat hij weg moest gaan en dat ze de politie zou bellen. Hierop maakte de man zich zonder iets mee te nemen uit de voeten. De insluiper had zich via een raampje toegang verschaft tot de woning van de 83-jarige.

Man doodt zichzelf en autistisch kleinkind

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 72-jarige Israëlische man kon het niet meer aanzien hoe de ouders worstelden met de opvoeding van hun 7-jarige, autistische dochter. Hij heeft daarom zijn kleindochter doodgeschoten, waarna hij de hand aan zichzelf sloeg.

De man nam het meisje vrijdag mee voor een autoritje, zoals hij elke vrijdag deed. Toen het tweetal na een tijdje echter nog niet thuis was, waarschuwde de familie de politie. Deze trof hen uiteindelijk dood aan met een schotwond in het hoofd. Ook vonden zij een brief waarin de man uitlegde waarom hij zijn daad begaan had.

Weer liquidatie in Amsterdam

Arjen, Nick, rezel en Tim hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 59-jarige vastgoedmagnaat is afgelopen nacht in Amsterdam geliquideerd toen hij in zijn auto wilde stappen. Het slachtoffer, Bertus Lüske, werd met machinegeweren voor het cafe-restaurant 'Frankendael' aan de Middenweg neergeschoten. Volgens de politie is er sprake van een afrekening.

Getuigen zagen na de aanslag drie mannen in een auto wegrijden. Het gaat waarschijnlijk om dezelfde auto die later uitgebrand in Amsterdam-Zuidoost werd teruggevonden.

Wie er voor de liquidatie verantwoordelijk is, is de politie vooralsnog een raadsel. Een bron wist vandaag te melden dat het slachtoffer een financieel conflict zou hebben gehad met een criminele groep. Volgens hem was de 'Criminele Inlichtingen Eenheid' (CIE) van de politie vorige week op de hoogte gesteld van de onenigheid en de daartoe behorende risico's. De politie wilde op dit verhaal verder niet reageren.

Lüske was de eigenaar van het cafe-restaurant, waarvoor hij vermoord is. Volgens de bron waren de vrouw en de dochter van Lüske bij de liquidatie aanwezig.

"Britse minister van Defensie zal aftreden"

De Britse krant Sunday Telegraph meldt dat de Britse minister van Defensie, Geoff Hoon, zal aftreden. Een woordvoerder van Hoon wilde geen commentaar geven op het bericht.

De positie van Hoon wankelt sinds de BBC meldde dat de informatie die de aanval op Irak moest rechtvaardigen was aangedikt. Deze week bleek tijdens het onderzoek van de commissie die de dood van wapenexpert David Kelly onderzoekt, dat Hoon Kelly gedwongen heeft om in de zaak een getuigenis af te leggen. Kelly werd kort na zijn verhoor dood aangetroffen, hij pleegde vrijwel zeker zelfmoord.

Volgens de Sunday Telegraph heeft Hoon tegen zijn collega-kabinetsleden al gezegd dat hij zal aftreden als gevolg van de dood van wapenexpert Kelly.

RBC wil Hertog terug

RBC Roosendaal wil Damiën Hertog terughalen naar het Vast&Goed stadion.

Robert Maaskant, de trainer van RBC Roosendaal wil Damiën Hertog weer in zijn team hebben nadat ze tussen 1999 en 2002 ook al samenwerkten. In die periode speelde Hertog 86 wedstrijden en wist 17 keer het net te vinden.

De Graafschap is bereid mee te werken omdat Hertog het niet naar zijn zin heeft in Doetinchem. Ondanks dat hij afgelopen zaterdag de enige goal maakt voor De Graafschap in de met 6-1 verloren wedstrijd tegen Sparta.

Trainer Frans Adelaar van De Graafschap zei verder dat eventueel Carlos van Wanrooy betrokken word in de transfer.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 33)

De eerste speelronde van het nieuwe seizoen in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 33)
Vrijdag 15 augustus:
Roda JC - PSV (2-2)

Zaterdag 16 augustus:
Willem II - AZ (1-0)
FC Twente - RBC Roosendaal (3-1)
RKC Waalwijk - ADO Den Haag (1-0)

Zondag 17 augustus:
FC Groningen - NAC Breda (1-0)
FC Utrecht - FC Zwolle (1-0)
FC Volendam - sc Heerenveen (0-1)
Feyenoord - NEC (2-1)
Vitesse - Ajax (1-2)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. FC Twente 110033-1
2. Ajax 110032-1
3. Feyenoord 110032-1
4. FC Groningen 110031-0
5. sc Heerenveen 110031-0
6. RKC Waalwijk 110031-0
7. FC Utrecht 110031-0
8. Willem II 110031-0
9. PSV 101012-2
10. Roda JC 101012-2
11. NEC 100101-2
12. Vitesse 100101-2
13.AZ 100100-1
14. NAC Breda 100100-1
15. ADO Den Haag 100100-1
16. FC Volendam 100100-1
17. FC Zwolle 100100-1
18. RBC Roosendaal 100101-3

Overzicht HCE (week 33)

Hieronder vind je de uitslagen van de eerste competitieronde van de Holland Casino Eredivisie van het nieuwe voetbalseizoen.

De wedstrijden van zondag werden met miniem verschil beslist. Ajax ontsnapte in Arnhem aan puntverlies door wederom Wesley Sneijder. Feyenoord kreeg het tegen NEC nog even benauwd, maar het won wel. Nieuwkomer Volendam legde het door een benutte penalty van Selakovic af tegen SC Heerenveen (0-1).

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 33)


DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00 Roda JC PSV 2 - 2
.
za19.30 Willem II AZ 1 - 0
za20.00 FC Twente RBC Roosendaal 3 - 1
za20.00 RKC Waalwijk ADO Den Haag 1 - 0
.
zo14.30 FC Groningen NAC Breda 1 - 0
zo14.30 FC Utrecht FC Zwolle 1 - 0
zo14.30 FC Volendam SC Heerenveen 0 - 1
zo14.30 Feyenoord NEC 2 - 1
zo14.30 Vitesse Ajax 1 - 2

Stadsbestuur Pecs wordt gek van slotjes

In de Hongaarse stad Pecs zit het stadsbestuur met de handen in het haar. Overal worden in het geheim slotjes aan vast gemaakt. Aan beelden en hekken in de hele stad. Het hek bij het kathedraal in het centrum van Pecs zit inmiddels helemaal vol. Ook oude Christelijke tombes zitten helemaal vol. Omdat er geen ruimte meer is, gaan de mensen de slotjes aan beelden en hekken vastmaken.


Een hek dat inmiddels helemaal vol zit met slotjes (Foto: Reuters)

De slotjes worden aangebracht door liefdesstelletjes om daarmee symbolisch hun genegenheid aan te tonen. Het stadsbestuur heeft de sloten proberen te verwijderen, en heeft daarna een campagne gevoerd om de mensen te laten stoppen overal slotjes aan vast te maken. Maar het was zinloos, overal blijven de slotjes opduiken.

Het stadsbestuur wil nu een groot ijzeren hek speciaal voor slotjes maken, maar men ziet het somber in. "Dit zou de achterliggende spontane gedachte achter het slotjes plaatsen minder maken."

Van Ankeren scoort nog altijd

Wekelijks scoren Nederlanders in Europese competities als die van Engeland, Duitsland, Spanje, Turkije, Schotland en Zweden, maar ook in Noorwegen wordt gescoord. Edwin van Ankeren (35) nam dit weekend weer twee treffers voor zijn rekening.

De voormalig aanvaller van (PEC) Zwolle en PSV kan nog altijd mee in de Noorse competitie. Hij speelt tegenwoordig bij Odd Grenland. Zijn club won zaterdag de wedstrijd met 5-0 van Tromsø IL. Van Ankeren benutte een penalty en scoorde nog eens.

Na een jaar PSV verkaste de spits in 1993 naar Belgie waar hij nog bij Eendracht Aalst en Germinal Ekeren speelde. Vervolgens ging hij op avontuur bij Avant Guingamp (Fra) en Viterbese (Ita).

Sinds 2001 staat hij bij Odd Grenland onder contract. Dit seizoen maakte hij al negen treffers in 14 competitieduels.

Doorrijder verwondt pomphouder

Zaterdagavond heeft een 27-jarige inwoner van Eemnes een 50-jarige pomphouder aangereden. De aanrijding vond plaats bij een tankstation langs de A1 bij Amersfoort.

De man uit Eemnes 'vergat' te betalen, wat werd opgemerkt door de pomphouder. Deze liep vervolgens op de auto af. De bestuurder gaf echter juist voor de pomphouder zijn auto bereikte vol gas en nam hem mee op de motorkap. Al slingerend werd de pomphouder vervolgens afgeschud. Hij raakte levensgevaarlijk gewond.

De dader wist aanvankelijk te ontkomen, maar de politie kreeg hem later vannacht alsnog te pakken, daar getuigen zijn kenteken hadden genoteerd.

Hockey: Nederlands team scoort viermaal in zes minuten

Arjen en FrENZEL hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Nederlands mannen hockeyteam is het toernooi om de Champions Trophy in Amstelveen goed begonnen. Voor 5000 toeschouwers werd India met 4-3 verslagen. Lang zag het er echter naar uit dat het anders zou aflopen.

In de eerste helft kwam Nederland niet tot scoren, eenmaal raakte Bram Lomans uit een strafcorner de paal. De Indiërs wisten echter ook het net niet te vinden, de ruststand was derhalve 0-0.

In de tweede helft scoorde India uit een strafcorner via Jugraj Singh een fraaie treffer (0-1). India counterde vervolgens Oranje via tweemaal Deepak Thakur naar een nog grotere achterstand (0-3).

Pas zes minuten voor tijd scoorde Rob Reckers de eerste Nederlandse treffer. Een minuut later was het Taeke Taekema die met een tip-in de aansluitingstreffer maakte. Nederland ging vervolgens op jacht naar meer. Een minuut voor tijd leek een inzet van Floris Evers op de doellijn gekeerd te worden door een verdediger, de scheidsrechter besliste echter anders (3-3). Nederland profiteerde volop van de verwarring en scoorde via Ronald Brouwer in het slotsignaal ook nog eens de winnende treffer (4-3).

Vanmiddag speelt Nederland in zijn tweede wedstrijd om de Champions Trophy tegen Australië. Aan het toernooi doen verder nog de ploegen van Argentinië, Pakistan en Duitsland mee.

Dierenslachter actief in Enschede

Tim en A.Nahasapeemapetilon hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enschede is in rep en roer. Er is namelijk een heuse dierenslachter actief in de Twentse stad. Twee schapen en een pony hebben het in een maand tijd al moeten ontgelden. Negen schapen en pony's raakten daarbij nog eens ernstig gewond. De slachter snijdt stukken vlees uit de dieren en neemt dat mee. De politie heeft vier rechercheurs op de zaak gezet.

Zaterdagmorgen vond een inwoner van de stad dan weer een dood dier. Een schaap lag opengesneden in een weiland. Het is niet de eerste keer dat er een slachter in Enschede actief is. Twee jaar geleden vond ook een reeks van dierenmishandelingen plaats. Toen werden vooral paarden en pony's in hun geslachtsdelen gestoken. De politie denkt nu dat dat andere dader(s) waren dan de slachtingen van de afgelopen maanden.

Vrouw zit negentien uur vast in de lift

Laydock had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De stroomstoring in de VS en Canada is voorbij. Nu komen dan ook de verhalen van de mensen die last hebben gehad van de storing. Zo heeft een 53-jarige vrouw bijna negentien uur alleen opgesloten gezeten in een lift. De brandweer redde haar vrijdag uit haar benarde positie. "Ik ben zo blij dat ik eruit ben," vertelde Bettie Lloyd. "Ik heb veel gebeden."

De vrouw werd ontdekt door Mark Blackwell. Deze medewerker van een radiostation liep langs de lift en hoorde een zachte stem. Hij schakelde meteen hulp in. De brandweer opende de deur van de lift, klom naar beneden met een ladder en gaf de vrouw wat water, voordat ze haar naar boven haalde.

Rijn gezakt naar recordlaagte

dyzrz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door de grote droogte heeft de rivier de Rijn zijn laagste punt bereik. Bij Spijk werd om 08:40 uur vanmorgen een stand gemeten van 7,17 meter boven NAP. Dat is nog 3 centimeter lager dan was verwacht. Het oude record stond op 7,22 meter en dateert van 13 september 1991. In Duitsland bereikte de Rijn al zaterdag het laagste punt ooit.

De lage waterstand levert steeds grotere problemen op voor de scheepvaart. Het Infocentrum Binnenwateren denkt overigens dat het waterpeil morgen weer een beetje stijgt, omdat er de afgelopen dag in het zuiden van Duitsland regen is gevallen.

Rangers winnen dankzij nederlanders

De Glasgow Rangers wisten dankzij een belangrijke bijdrage van Fernando Ricksen, Michael Mols en Ronald de Boer te winnen van Aberdeen.

Glasgow Rangers dat thuis speelde had het moelijk tegen Aberdeen ondanks dat ze beter speelden. Na 45 minuten stonden ze al met 0-1 achter doordat David Zdrilic handig gebruik maakte van een fout van nieuweling Henning Berg, die overigens later geblesseerd uitviel net als Ronald de Boer en Peter Lovenkrands.

Na de rust kwamen de Rangers terug doordat De Boer een rebound inschoot en even later zelfs op voorsprong door Mikel Arteta, die scoorde na een pass van Michael Mols. Mols maakte vervolgens zelf 3-1 met een schuiver. Eric Delourneaux wist er nog 3-2 van te maken.

Vlak na rust liep er een supporter het veld op die Fernando Ricksen wilde schoppen, maar hij werd tegengehouden door een agent.

Ono hervat maandag de training

Shinji Ono zal vanaf maandag weer meetrainen bij Feyenoord nadat hij vijf weken op het complex van de KNVB in Zeist heeft gewerkt aan zijn herstel.

Hij zal dan in eerste instantie gaan trainen met Toine van de Goolberg. Hoogstwaarschijnlijk kan hij na drie weken weer bij de selectie meetrainen. Dit alles heeft Ono te danken aan een botkneuzing die hij aan het eind van vorig seizoen heeft opgelopen en die lastig bleek te genezen.

Grote brand in Leidse binnenstad

testbeeld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de binnenstad van van Leiden woedt al vanaf 01:30 uur een grote brand in een winkelpand. Tien woningen zijn uit voorzorg ontruimd. De politie heeft het vermoeden dat de brand is aangestoken.

De politie meldt dat er een brandend voorwerp naar binnen zou zijn gegooid. Een verdachte werd aangehouden in de directe omgeving van de brand. Rond 04:30 uur meldde een woordvoerder van de brandweer dat het sein brand meester was gegeven. Niemand raakte gewond door het vuur.

Wel raakten enkele aangrenzende panden beschadigd door het vuur, de rook en het bluswater.

Tennis: Michaëlla Krajicek (14) wint NK

SubheaderMichaëlla -ofwel Micha- Krajicek heeft zaterdag de nationale tennistitel bij de dames veroverd. In een snelle finale rekende ze af met de als zevende geplaatste Mariëlle Hoogland (7) met 6-3 en 6-2.

De talentvolle speelster was zonder hooggespannen verwachtingen naar de titelstrijd in Ede afgereisd. Op een wildcard mocht ze deelnemen. Via overwinningen op onder meer Stephanie Gomperts (2) en Linda Sentis (4) kwam ze tot de finale waarin ook Hoogland geen probleem vormde.

Met haar 14 jaar is Micha Krajicek de jongste Nederlands kampioene bij de dames ooit. Tot gister had Linda Niemandsverdriet het record, zij was zestien jaar bij haar winst in 1990.

In de toekomst hoopt Micha Krajicek in de voetsporen te treden van haar halfbroer Richard Krajicek. Hij won in zijn carriere 17 titels, waaronder die van het toernooi van Wimbledon in 1996.

Nieuwe namen Pukkelpop bekend

JuStInUz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan de affiche van Pukkelpop, de Belgische tegenhanger van Lowlands, zijn weer een aantal namen toegevoegd. Het gaat om deze artiesten:

Alien Ant Farm, Danger Mouse & Jemini, Soon, Arsenal, Calder, Dj Leno, Brekbit, Gamorah Sound, System-D, Lady Vortex en Jan Van Biesen.

Verder hebben Kelly Osbourne en Natacha Atlas hun optreden afgezegd.

Pukkelpop gaat door op 28, 29 en 30 augustus. Kaartjes kosten 95 euro voor drie dagen of 45 euro voor één dag en omvatten de treinreis binnen België en de toegang tot de camping.

Identiteit slachtoffers Veghel vrijgegeven

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De stoffelijke overschotten van zes mannen die donderdagochtend bij een ongeval op de N265 ter hoogte van Veghel omkwamen, zijn geïdentificeerd. Het gaat om drie Vlaardingers van 20, 21 en 25 jaar oud, een 24-jarige man uit Krimpen a/d IJssel, een 34-jarige man uit Haarlem en een 20-jarige Rotterdammer. Alle mannen kenden elkaar.

De politie vermoedt dat de auto op de verkeerde weghelft terechtkwam, toen de 21-jarige bestuurder uit Vlaardingen een inhaalmanoevre maakte en de controle over het stuur verloor. Het tragische gevolg was dat de auto onder een vrachtwagen die in de andere richting reed, terecht kwam. Dit gebeurde bij de Taylorbrug in Veghel. De bestuurder van de vrachtwagen, een 49-jarige man uit Den Bosch, raakte overigens niet gewond.

Als gevolg van het verkeersongeval werd de weg afgesloten, waarna verkeersontstoppingen ontstonden in en rond Veghel. Ondermeer het identificatieteam voor rampen werd ingezet om de identiteit van de slachtoffers te kunnen achterhalen.

Van Nistelrooij scoort record

Manchester United speelde zaterdag tegen Bolton Wanderers, het won overtuigend met 4-0. Als altijd stond ook Ruud van Nistelrooij weer op het bord, andermaal een record.

Van Nistelrooij verbeterde met het vierde doelpunt voor Manchester en zijn eerste in de wedstrijd het record van scoren in wedstrijden op rij. Van Nistelrooij had vorig seizoen al eens een recordreeks van acht neergezet en deelde daarmee het clubrecord met Liam Whelan.

'Van the man' kwam er tegen Bolton lange tijd niet aan. Nadat Giggs in de eerste helft Manchester op voorsprong had gebracht, mocht Van Nistelrooij in de 72e minuut aanleggen voor een penalty. De hard ingeschoten bal was te slecht geplaatst en werd gepareerd door Jusse Jaaskelainen. Twee minuten later verdubbelde weer Giggs de score echter alsnog. Nadat Scholes de stand naar 3-0 had getild, was het drie minuten voor tijd dan toch de Nederlander die zijn eerste treffer van het seizoen aantekende. Het was zijn veertiende doelpunt in negen opeenvolgende duels.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.