Bahrain 4 april 2004?

Hoewel het circuit in Bahrain nog niet af is lijkt er een race in het begin van het seizoen te komen, waarbij voorlopig de eerste week van april genoemd wordt.

Dat zou dan betekenen dat Bahrain de 3e race krijgt, na Australië en Maleisië, en voor Brazilië. Er wordt echter nog druk aan de nieuwste baan gewerkt, de planning is dat de baan op 4 maart 2004 klaar is.

"Ik verwacht niet dat er een probleem is de constructie op tijd af te krijgen", aldus Oostenrijker Hans Geist, algemeen directeur van het circuit. "Het is geen probleem een Formule 1 evenement te organiseren, maar het is een korte tijd om een nieuw product naar het Midden Oosten te exporteren."

Eerder werd gespeculeerd dat Bahrain aan het eind van seizoen 2004 op de kalender zou komen. Dat gaat in 2005 problemen opleveren met de Ramadan, die dan in die maand gehouden wordt. Daardoor zou de race in 2005 naar het begin van de kalender moeten verhuizen, en twee races in korte tijd is onverstandig.

"Voor een groot evenement is het heel belangrijk om het ieder jaar op dezelfde dag te houden", aldus Geist. "We hebben geen keuze behalve de race aan het begin van het seizoen in april 2005 te houden. Dit betekent dat als de eerste race in oktober 2004 is, de tweede in april dan minder is - het is te dichtbij. Dat is de fout die ze in Maleisië gemaakt hebben. Hun tweede race was economisch gezien een ramp."